If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хаха, ти не го ли знаеш груйчо.. стар заклет хейтър на Шели! Сън не спи, че акцията така и не се срива, а толкова викане и плюене е свършил милия, толкова труд.. а тя неще и неще
Виж че никой вече не му обраща внимание.. изтърка се хейтърската плоча и нищо оригинално не се измисля
Ако вляза в твоята полемика, то следва да отговоря, че много те боли, че днес пада, нали, щото той груйчо като пише, и цената лети нагоре? Споко, който трябва ще припомпи накрая, както винаги, не го мисли - чиста акция е това, не е шега работа Забравих, ти си продал всичко на 38 евро, нали? Сега пак ще купиш на дъното и после отново ще продададеш на върха - гоУем си
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Хаха, ти не го ли знаеш груйчо.. стар заклет хейтър на Шели! Сън не спи, че акцията така и не се срива, а толкова викане и плюене е свършил милия, толкова труд.. а тя неще и неще
Виж че никой вече не му обраща внимание.. изтърка се хейтърската плоча и нищо оригинално не се измисля
Извинявай, че те разсмях. Няма да се повтори. Не знаех, че си толкова вещ по пенсионните фондове, схемите, както и по всички други теми. Вече нищо няма да ям, дори и т'ва, дет' фърчи. Иначе съм новобранка - само от 2006 година съм на БФБ. Ти сигурно си далееееееч преди това. Рапорт даден.
Много благодаря за инфото - има ли и друго подобно, като напрмер кой ПФ с колко акции е тук, извън двамата големи и "ми то просто се случи"? Вълнува ме, за да знам откъде да изляза - ясно е, че откакто ОББ купиха НН, направо ги разкапаха от глупост и явно е крайно време да се преместя от техните фондове, затова питам кой друг има тук, за да го блеклистна до нивото на разните тимаджисйки и тракторни дали и взели богове . Не намирам инфо в госишния отчет - интересно защо? Нали са много прозрачни? Или аз не съм гледал където трябва - моля да ме коригирате.
Иначе ми направи впечатление, че Кирш има под 6000 акции, което е изключително смешна цифра - не съм го следил особено, но нали имаше някакви дитирамби как няколко пъти купувал тук и т.н от редовните викачи на "късащия от залъка си". та какво става? Отделно - нали имаше някаква програма за даване на акции за резултати - с нея какво се случи? да не говорим като как член на СД взема повече от председател на СД - това е някаква нов практика
Иначе тази акция се държи като изцяло чиста такава - уж вървят някакви обеми, а цената не е мръднала за 1 година. Отделно, по света фсичкуту тех акции се сриват, но нашиту шменти капели е остров на блаженството и спокойствието? Как става тази работа? Просто ми е интересно
Чиста ти е на тебе съставката в подмозъчната кора. Освен плява, взе и глупости да съчиняваш. Виж първо таблицата за интересуващите те резултати и после съчинявай. хАдвокат...
глей ся, новобранка, точно ти да ми обясняваш за ПФ е леко смешничко. Казвам само, че дори не са успели да прилъжат ПФ-тата, които срещу някои обещания (и други стимули) щяха да са тук - това трябва да ти говори много. ще го разбереш по трудния начин, дотогава ще си вярваш, че всичко, дето хвърчи, се яде
Извинявай, че те разсмях. Няма да се повтори. Не знаех, че си толкова вещ по пенсионните фондове, схемите, както и по всички други теми. Вече нищо няма да ям, дори и т'ва, дет' фърчи. Иначе съм новобранка - само от 2006 година съм на БФБ. Ти сигурно си далееееееч преди това. Рапорт даден.
Ти верно ли мислиш, че пенсионните фондове са пример за добро управление и инвестиции?
Все повече ми се "издигаш" в очите
глей ся, новобранка, точно ти да ми обясняваш за ПФ е леко смешничко. Казвам само, че дори не са успели да прилъжат ПФ-тата, които срещу някои обещания (и други стимули) щяха да са тук - това трябва да ти говори много. ще го разбереш по трудния начин, дотогава ще си вярваш, че всичко, дето хвърчи, се яде
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
мерси, ясно, че нямат фонд с над 5% (странно защо ли, при положение че имаха добри викачи), но не им пречи, ако имат желание, да оповесят всички с над 1%, точно както го правят някои други. Ма не го правят, затова ми е инетерсно защо. Не че не мога да си намеря инфо по косвени данни, но все пак
Ти верно ли мислиш, че пенсионните фондове са пример за добро управление и инвестиции?
Все повече ми се "издигаш" в очите
Аз си търся нов пенсионен фонд и гледах на ОББ, Алианц и Доверие. От тях, само на ОББ имат Шелли. Но всички имат доволно количество от BREF. Що се отнася до прозрачността на Шелли, сигурно няма фонд с 900 х акции, че да го обявяват. Те изпуснаха и листването и увеличението на 3 лв.
мерси, ясно, че нямат фонд с над 5% (странно защо ли, при положение че имаха добри викачи), но не им пречи, ако имат желание, да оповесят всички с над 1%, точно както го правят някои други. Ма не го правят, затова ми е инетерсно защо. Не че не мога да си намеря инфо по косвени данни, но все пак
Много благодаря за инфото - има ли и друго подобно, като напрмер кой ПФ с колко акции е тук, извън двамата големи и "ми то просто се случи"? Вълнува ме, за да знам откъде да изляза - ясно е, че откакто ОББ купиха НН, направо ги разкапаха от глупост и явно е крайно време да се преместя от техните фондове, затова питам кой друг има тук, за да го блеклистна до нивото на разните тимаджисйки и тракторни дали и взели богове . Не намирам инфо в госишния отчет - интересно защо? Нали са много прозрачни? Или аз не съм гледал където трябва - моля да ме коригирате.
Иначе ми направи впечатление, че Кирш има под 6000 акции, което е изключително смешна цифра - не съм го следил особено, но нали имаше някакви дитирамби как няколко пъти купувал тук и т.н от редовните викачи на "късащия от залъка си". та какво става? Отделно - нали имаше някаква програма за даване на акции за резултати - с нея какво се случи? да не говорим като как член на СД взема повече от председател на СД - това е някаква нов практика
Иначе тази акция се държи като изцяло чиста такава - уж вървят някакви обеми, а цената не е мръднала за 1 година. Отделно, по света фсичкуту тех акции се сриват, но нашиту шменти капели е остров на блаженството и спокойствието? Как става тази работа? Просто ми е интересно
Аз си търся нов пенсионен фонд и гледах на ОББ, Алианц и Доверие. От тях, само на ОББ имат Шелли. Но всички имат доволно количество от BREF. Що се отнася до прозрачността на Шелли, сигурно няма фонд с 900 х акции, че да го обявяват. Те изпуснаха и листването и увеличението на 3 лв.
Интересни решения са взели мениджърите на KBC през 2024г. Пенсионните им фондове са купили общо около 53 х акции на Шелли. А фондът им Хоризонт е продал 25 х.
Не е препоръка за търговия и т.н.
Интересни решения са взели мениджърите на KBC през 2024г. Пенсионните им фондове са купили общо около 53 х акции на Шелли. А фондът им Хоризонт е продал 25 х.
Не е препоръка за търговия и т.н.
Шелли Груп“ ЕД: Интересът към смарт бравите надхвърли очакванията
София / Мюнхен, 2 април 2025 г. – „Шелли Груп“ ЕД (бросов код: SLYG / ISIN: BG1100003166) („Шелли Груп“), един от най-бързо развиващите се IoT брандове в света с решения за интелигентна домашна и сградна автоматизация, базиран в София, България, разширява дейността си с продажбата на интелигентни брави за врати, т.нар. smart брави. След придобиването на LOQED през миналата година Shelly интегрира функциите на smart бравите в собственото си мобилно приложение и продължава да разработва продуктите. Сега водещите в бранша решения за сигурност се предлагат под марката LOQED на Shelly. Първоначалната партида от 1000 брави през първото тримесечие на 2025 г. се разпродаде много бързо.
Димитър Димитров, изпълнителен директор на Шелли Груп: “Търсенето на иновативните интелигентни брави LOQED на Shelly надхвърли очакванията ни. Всяка новопроизведена партида се разпродава за миг. Много ни радва фактът, че от облачните регистрации на нашите клиенти виждаме, че ключалките се инсталират от крайни потребители, а не стоят в складовете на търговците на дребно. Това ясно показва интереса на клиентите и големия потенциал на тези иновативни продукти.“
От Shelly очакват следваща партида от поне 4000 брави през второто тримесечие на 2025 г., която вече е предварително напълно разпродадена. Технологията зад бравите, които са изработени от висококачествена неръждаема стомана, за да отговарят на високите изисквания за сигурност и стабилност, е по-сложна, отколкото при други продукти. Производствените цикли и логистиката са съответно по-сложни, което води до по-дълги срокове за доставка. През третото тримесечие на пазара ще бъдат пуснати още два модела брави.
Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Шелли Груп: “С придобиването на технологията и инвентара Shelly придоби ключовите активи на холандската LOQED B.V. през 2024 г., както и достъп до производствената фабрика и доставчиците на компоненти. Покривайки цялата производствена верига, успяхме да осигурим бързото интегриране на интелигентните брави в продуктовото портфолио и облачните решения на Shelly. След това бравите могат да бъдат свързани с други решения, което позволява индивидуално проектиране на IoT системи. Голямото търсене сега показва, че очакванията ни за придобиването и положителното въздействие върху продажбите и приходите са били повече от оправдани “.
Интелигентните брави са предназначени за използване в частни домакинства, както и за приложения във фирми и обществени институции, където предлагат сигурно и лесно управление на множество точки за достъп чрез отдалечен достъп и възможност за наблюдение на сигурността на помещенията. Потенциалните приложения включват и хотели, които могат да подобрят сигурността, обслужването на клиентите и качеството на престоя на своите гости, като въведат брави с Bluetooth или WiFi и заменят съществуващите решения с чип карти. Бравите могат да бъдат свързани и с други решения на Shelly. Според проучвания пазарът на интелигентни брави се очаква да нараства средно с 15,4 % годишно и до 2029 г. да достигне 5,8 млрд. щатски долара.
Коментар