Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Reaching levels of 47-50 EUR in a few months.
BI
BigBearInvested
Community Contributor
Published
February 20 2025
Updated
February 20 2025
Share
Technical Analysis of Shelly Group (SLYG)
Key Levels:- Current Level: 36.9-37.3 EUR
- Historical Resistance Level: ~40 EUR
- Previous Low: 32.2 EUR
- We observe a classic upward trend formation after a low.
- The distance from the low (32.2 EUR) to the resistance (40 EUR) is approximately 7.8 EUR.
- Following the technical breakout rule, we can expect a similar movement above the resistance.
- This gives a first technical target around 47.8-48 EUR (40 + 7.8).
- The movement from the low to the current levels has been relatively quick.
- Upon breaking 40 EUR, there will likely be a short-term consolidation.
- Reaching levels of 47-50 EUR could take a few months.
- 1 like
Коментар
-
Гледам, че в последния си Анализ Монтега очакват 0.20 Евро дивидент
https://corporate.shelly.com/documen...-Feb-25_en.pdfLast edited by tony1975; 01.03.2025, 18:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Това са фактите:
Печалба на акция 2,49 лв. (срещу 1,87 лв. през финансовата 2023 г.) 33% Приходи: 208,7 млн. лв. (увеличение от 42% спрямо финансовата 2023 г.).
Нетни приходи: 44,1 млн. лв. (увеличение от 31% спрямо финансовата 2023 г.).
Марж на печалбата: 21% (намаление от 23% през финансовата 2023 г.). Намаляването на маржа се дължи на по-високи разходи.
През последните 3 години средно печалбата на акция се е увеличила с 41% на година, но цената на акциите на компанията се е повишила с 61% на година, което означава, че тя следва значително изпреварващ ръст на печалбата.
Това последното може да се обясни със Стадното поведение в Психоанализата.
2021г приходи 60 млн, 86ст печалба на акция, цена на акцията 24,80лв в началото на 2022г.
2024г приходи 209 млн, 2,49лв печалба на акция, цена на акцията 68,24лв в началото на 2025г.
Средногодишен ръст на приходите 51%, 42% при печалбата на акция и средногодишен ръст на цената на акцията 40%. Това е растяща компания и в по-голяма степен този тип компании се оценяват на база ръста на приходите. Това, че компанията е на печалба е бонус, липсата на дългове е следващия бонус, разпраделянето на дивидент е следващ бонус (според някои колеги), с възвръщаемост на инвестирания капитал от над 30%, аз съм на друго мнение.
За мен слагането на квалификации е странно. Аз не инвестирам в много компании, но не давам характеристики на инвеститорите в тези компании. Да, имам някаква причина според, която дадена компания не е добра инвестиция за мен и мога да изразя своето мнение и до там.Last edited by Key Ru; 01.03.2025, 11:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнение
Сериозно?! Уау!!! Ти ли си този?! Във форума имаме милиардер! Всички да станат - миииирно!
Сори пич, ама когато някой метне подобна наивна глупост и не мога да се сдържа...
Печалба на акция 2,49 лв. (срещу 1,87 лв. през финансовата 2023 г.) 33% Приходи: 208,7 млн. лв. (увеличение от 42% спрямо финансовата 2023 г.).
Нетни приходи: 44,1 млн. лв. (увеличение от 31% спрямо финансовата 2023 г.).
Марж на печалбата: 21% (намаление от 23% през финансовата 2023 г.). Намаляването на маржа се дължи на по-високи разходи.
През последните 3 години средно печалбата на акция се е увеличила с 41% на година, но цената на акциите на компанията се е повишила с 61% на година, което означава, че тя следва значително изпреварващ ръст на печалбата.
Това последното може да се обясни със Стадното поведение в Психоанализата.Last edited by dido_yord; 01.03.2025, 03:57.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Методиката си е моя и я прилагам на Ксетра, около 85-90 % ми е успеваемостта.
Вследствие е на ФО 2024 на Шелли и няколко други индикатори, включително и макроикономически ;-)
Сори пич, ама когато някой метне подобна наивна глупост и не мога да се сдържа...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеДо колкото разбрах Мартинов произведе новина, че има интерес от инвеститори за придобиването на Шели !
Ако има нещо такова , тук последни ще разберем.
ПП Акцията остава булиш до есента заено с пазарите който споменах по горе , независимо от напрежението което създава , оранжавия бабуйн. Всъщност неговите фондове яко пълнят Етериум отделно си пусна мемета на на него и цялото семейство. Не че не възползва от власта за да може да създаде класическата пъмп и съм схема за да пазари евтино покрай туйтовете и митата.
Те и тук че се се опитат да направят нов хайп къде с новини за продажба на компанията къде с нещо друго. Но така завършва бичия пазар.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеДо колкото разбрах Мартинов произведе новина, че има интерес от инвеститори за придобиването на Шели !
Според мен Шелли е перфектна за синергия на голям електро конгломерат, за предпочитане американски ;-)
Коментар
-
Методиката си е моя и я прилагам на Ксетра, около 85-90 % ми е успеваемостта.
Вследствие е на ФО 2024 на Шелли и няколко други индикатори, включително и макроикономически ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
По-скора каза, че очаква да има....
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение
До 33 надолу все ще пълним. На какво почиват очакванията ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеОчаквам към 33 евра да отиде цената ;-)
Да видим!
Коментар
Коментар