IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

До 33 надолу все ще пълним. На какво почиват очакванията ти?
    Пълниш ли?

Коментар

• Reaching levels of 47-50 EUR in a few months.

BI
      BigBearInvested
      Community Contributor
      Published
      February 20 2025
      Updated
      February 20 2025
      Share

Technical Analysis of Shelly Group (SLYG)

Key Levels:
      • Current Level: 36.9-37.3 EUR
      • Historical Resistance Level: ~40 EUR
      • Previous Low: 32.2 EUR
      Technical Picture:
      • We observe a classic upward trend formation after a low.
      • The distance from the low (32.2 EUR) to the resistance (40 EUR) is approximately 7.8 EUR.
      • Following the technical breakout rule, we can expect a similar movement above the resistance.
      • This gives a first technical target around 47.8-48 EUR (40 + 7.8).
      Time Factor:
      • The movement from the low to the current levels has been relatively quick.
      • Upon breaking 40 EUR, there will likely be a short-term consolidation.
      • Reaching levels of 47-50 EUR could take a few months.

Коментар

• Гледам, че в последния си Анализ Монтега очакват 0.20 Евро дивидент
        https://corporate.shelly.com/documen...-Feb-25_en.pdf
        Last edited by tony1975; 01.03.2025, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Това са фактите:
          Печалба на акция 2,49 лв. (срещу 1,87 лв. през финансовата 2023 г.) 33% Приходи: 208,7 млн. лв. (увеличение от 42% спрямо финансовата 2023 г.).
          Нетни приходи: 44,1 млн. лв. (увеличение от 31% спрямо финансовата 2023 г.).
          Марж на печалбата: 21% (намаление от 23% през финансовата 2023 г.). Намаляването на маржа се дължи на по-високи разходи.

През последните 3 години средно печалбата на акция се е увеличила с 41% на година, но цената на акциите на компанията се е повишила с 61% на година, което означава, че тя следва значително изпреварващ ръст на печалбата.
          Това последното може да се обясни със Стадното поведение в Психоанализата.
          Колега, не знам какви калкулации правите точно, ама картинката е следната.

2021г приходи 60 млн, 86ст печалба на акция, цена на акцията 24,80лв в началото на 2022г.
          2024г приходи 209 млн, 2,49лв печалба на акция, цена на акцията 68,24лв в началото на 2025г.

Средногодишен ръст на приходите 51%, 42% при печалбата на акция и средногодишен ръст на цената на акцията 40%. Това е растяща компания и в по-голяма степен този тип компании се оценяват на база ръста на приходите. Това, че компанията е на печалба е бонус, липсата на дългове е следващия бонус, разпраделянето на дивидент е следващ бонус (според някои колеги), с възвръщаемост на инвестирания капитал от над 30%, аз съм на друго мнение.

За мен слагането на квалификации е странно. Аз не инвестирам в много компании, но не давам характеристики на инвеститорите в тези компании. Да, имам някаква причина според, която дадена компания не е добра инвестиция за мен и мога да изразя своето мнение и до там.
          Last edited by Key Ru; 01.03.2025, 11:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнение

Сериозно?! Уау!!! Ти ли си този?! Във форума имаме милиардер! Всички да станат - миииирно!
            Сори пич, ама когато някой метне подобна наивна глупост и не мога да се сдържа...
            Това са фактите:
            Печалба на акция 2,49 лв. (срещу 1,87 лв. през финансовата 2023 г.) 33% Приходи: 208,7 млн. лв. (увеличение от 42% спрямо финансовата 2023 г.).
            Нетни приходи: 44,1 млн. лв. (увеличение от 31% спрямо финансовата 2023 г.).
            Марж на печалбата: 21% (намаление от 23% през финансовата 2023 г.). Намаляването на маржа се дължи на по-високи разходи.

През последните 3 години средно печалбата на акция се е увеличила с 41% на година, но цената на акциите на компанията се е повишила с 61% на година, което означава, че тя следва значително изпреварващ ръст на печалбата.
            Това последното може да се обясни със Стадното поведение в Психоанализата.
            Last edited by dido_yord; 01.03.2025, 03:57.

Коментар

Методиката си е моя и я прилагам на Ксетра, около 85-90 % ми е успеваемостта.
              Вследствие е на ФО 2024 на Шелли и няколко други индикатори, включително и макроикономически ;-)
              Сериозно?! Уау!!! Ти ли си този?! Във форума имаме милиардер! Всички да станат - миииирно!
              Сори пич, ама когато някой метне подобна наивна глупост и не мога да се сдържа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                До колкото разбрах Мартинов произведе новина, че има интерес от инвеститори за придобиването на Шели !
                Новината се пуска да вземе да сгъне акцията покрай спиха на технологичните и крипто.
                Ако има нещо такова , тук последни ще разберем.

ПП Акцията остава булиш до есента заено с пазарите който споменах по горе , независимо от напрежението което създава , оранжавия бабуйн. Всъщност неговите фондове яко пълнят Етериум отделно си пусна мемета на на него и цялото семейство. Не че не възползва от власта за да може да създаде класическата пъмп и съм схема за да пазари евтино покрай туйтовете и митата.
                ​​​​
                Те и тук че се се опитат да направят нов хайп къде с новини за продажба на компанията къде с нещо друго. Но така завършва бичия пазар.

Коментар

• За да бъде придобит от американци, първо трябва да се появи на икономическата карта там. Сега е с представителство и с незначителни продажби.

Коментар

До колкото разбрах Мартинов произведе новина, че има интерес от инвеститори за придобиването на Шели !
                    Ако цифрата е между 2-3 милиарда, спокойно може да заминава ;-)
                    Според мен Шелли е перфектна за синергия на голям електро конгломерат, за предпочитане американски ;-)

Коментар

Вследствие е на ФО 2024 на Шелли и няколко други индикатори, включително и макроикономически ;-)
                      Да бе сетихме се. Беше изкарал по тая методология цената на Софарма Трейдинг = 75 лв или 77 лв беше? Все тая. С такава методология....голям профил там хвана.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

По-скора каза, че очаква да има....
                        Е така де, всички имаме такива очаквания в някой момент !

Коментар

По-скора каза, че очаква да има....

Коментар

• До колкото разбрах Мартинов произведе новина, че има интерес от инвеститори за придобиването на Шели !

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

Коментар

Очаквам към 33 евра да отиде цената ;-)
                                Да видим!

Коментар

Working...
                                X