If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съветът на директорите на "Шелли Груп" ЕД, реши да предложи на годишното общо събрание на акционерите, планирано през юни 2025 г. предсрочно да бъдат удължени мандатите на Димитър Димитров и Волфганг Кирш като членове на Съвета на директорите. И двете назначения са с мандат до края на 2025 г. С продължаване на мандатите Димитър Димитров ще бъде назначен за още пет години до 31 декември 2030 г., а Волфганг Кирш, по негово искане първоначално за още три години до 31 декември 2028 г. С предсрочното удължаване на мандатите Съветът на директорите разчита на приемственост в доказаното лидерство на Димитър Димитров и Волфганг Кирш като изпълнителни директори, за да продължи посоката на растеж на Шелли Груп
София / Мюнхен, 19 февруари 2025 г. - "Шелли Груп" ЕД (код SLYG / ISIN: BG1100003166) ("Шелли Груп"), доставчик на IoT продукти и решения за сградна автоматизация, базиран в София, България, кани инвеститори и анализатори на уебкаст/среща с ръководството на Дружеството на 25 февруари, 2025 г. от 09.00 CET (10.00 EET), относно неодитираните консолидирани резултати към края на четвъртото тримесечие на 2024 г. Неодитираният консолидиран отчет към края на четвъртото тримесечие на 2024 г. ще бъде публикуван на 24 февруари, 2025 г. след затваряне на търговията. Обсъждане на резултатите (Earnings call): Димитър Димитров и Волфганг Кирш ще коментират неодитираните консолидирани резултати към края на четвъртото тримесечие на 2024 г. чрез уебкаст презентация. Уебкастът/срещата ще се проведе на английски език. Моля, регистрирайте се за участие в уебкаста/срещата на адрес: Airtime Platform
Колега, нещо ми убягва връзката на Шели с тази статия...
Шели е българска компания, в статията се говори за нарасналото доверието на инвеститорите в германската икономика, евентуално правителство и т.н.... Някаква косвена и далечна - може би, но акцията се движи, и ще се движи, от резултатите на компанията, фундамента. Останалото е бял шум.
Тук имаше един капацитет, който говореше за корелация с NVIDIA, за срив на акцията, постваше елхички, чукове... ама нещо се покри напоследък. Сигурно брейнстормва за нов ник.
Иначе и аз съм на мнение, че акцията излиза от зимния си сън, продължил почти 1 година
Който допълнил - добре. Който не е - ще го направи по-нататък, но ще му струва повече
Според справка в Централния депозитар, към 14.02.2025 г. издадените от Шели акции са 18105559 бр., а фрий-флоута е 5472678 бр., което прави малко над 30%. Друг е въпросът каква част от него се търгува в Германия и каква в България. По отношение на цената на акцията мисля, че тя се определя от комплексното влияние и на двете борси, а по отношение на ликвидността, нека всеки сам да прецени за себе си, дали тази ликвидност му е достатъчна. Все пак оценката за ликвидността зависи и от големината на сделките, които иска да осъществи даден инвеститор.
Колега, грешката е породена от това, че акциите закупени тук от маркет мейкър и прададени в Германия се водят на едно лице. С оглед, че вече са над 5% това изкривява картинката и затова все повече и повече ФФ ще пада!
Според справка в Централния депозитар, към 14.02.2025 г. издадените от Шели акции са 18105559 бр., а фрий-флоута е 5472678 бр., което прави малко над 30%. Друг е въпросът каква част от него се търгува в Германия и каква в България. По отношение на цената на акцията мисля, че тя се определя от комплексното влияние и на двете борси, а по отношение на ликвидността, нека всеки сам да прецени за себе си, дали тази ликвидност му е достатъчна. Все пак оценката за ликвидността зависи и от големината на сделките, които иска да осъществи даден инвеститор.
В Германия са вече около 15 процента ,каза го Д.Димитров на инвестор форума в края на миналата година,но като цяло те не се водят към фри флоута.
Колега, да си говорим за недъзите с ликвидността на борсата ни, струва ми се, че всички сме наясно! Каква точно част се търгува, не се наемам да правя сметки, но идеята на инвеститорите е да влизат в дадена позиция не за ден-два, а дългосрочно, това не е трейдинг! Българските акции не са за трейдване! Относно размера дори и най-голяма по пазарна капитализация у нас, прав сте компанията е малка за световния пазар. И ако се върнем към ликвидността, тук имаме най-ликвидната позиция на нашата борса, за което мениджмънта на компанията положи сериозни усилия. Листването в Германия дава необходимата допълнителна ликвидност, която нямаме тук. Добавяйки това към резултатите, няма как да има недоволство от мен, а струва ми се и в колегите инвестирали в компанията!
ПС 30% ФФ за които говори колегата не са реалния такъв, но и по-малко ще става с прехвърлянето на акции към Германия.
Истината се крие във все още малкия размер на компанията и бутафория ФФ, който реално се търгува не повече от 5-6 %.
Това е основния недъг на повечето "публични" компании на БФБ ;-)
Колега, да си говорим за недъзите с ликвидността на борсата ни, струва ми се, че всички сме наясно! Каква точно част се търгува, не се наемам да правя сметки, но идеята на инвеститорите е да влизат в дадена позиция не за ден-два, а дългосрочно, това не е трейдинг! Българските акции не са за трейдване! Относно размера дори и най-голяма по пазарна капитализация у нас, прав сте компанията е малка за световния пазар. И ако се върнем към ликвидността, тук имаме най-ликвидната позиция на нашата борса, за което мениджмънта на компанията положи сериозни усилия. Листването в Германия дава необходимата допълнителна ликвидност, която нямаме тук. Добавяйки това към резултатите, няма как да има недоволство от мен, а струва ми се и в колегите инвестирали в компанията!
ПС 30% ФФ за които говори колегата не са реалния такъв, но и по-малко ще става с прехвърлянето на акции към Германия.
Истината се крие във все още малкия размер на компанията и бутафория ФФ, който реално се търгува не повече от 5-6 %.
Според справката, която току-що направих в Централния депозитар, фрий-флоута на Шели е 30%. Какво разбираш под бутафорен фрий-флоут и как така ги изчисли 5 - 6% ? FREE_FLOAT_20250214.pdf
Колега, кои са тези акции, които ще удвоят до края на годината? Да взема и аз да сложа по някой лев
Коментар