Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
До преди месец-два активациите на нови устройства в САЩ бяха в порядъка на около 2% от общите (Германия около 48%, Италия 13, Австрия 6-7 и тн). Но нали все пак възлагаме големи надежди на този пазар за бъдещ растеж на бизнеса
Мен повече ме притеснява нарастващата конкуренция, другите производители не спят. Вече имам доста на брой Шели устройства в дома, може би над 30 и някои модели работят безупречно (например Шели 1, контактите), но пък има и такива, които са супер ненадеждни и доста проблемни като цяло (детекторите за пожар, термометрите H&T). А сега с навлизането на Матер ще е много по-лесно замяната на устройства от различни производители. Все още не виждам как биха ме накарали да плащам за облачни услуги, може би с интеграцията на видео продукти, но те ще се забавят поне няколко години... а видеото също е част от Матер вече.
Дано работят вече към WebRTC базирани продукти, реално не би трябвало да е проблем да изготвят готов продукт в не толкова далечно бъдеще, все пак има open source платформи, примерно GStreamer е супер в това отношение. За хардуер е същото положението.
Да видим как ще се развие и Shelly X, потенциалът е доста сериозен ако успеят да закачат достатъчно производители.
Аз искам да видя и повече устройства насочени към потребителите с не толкова големи технически познания, каквито липсват до голяма степен за момента. Примерно енергиен метър, който се включва директно към порта на смарт метъра (P1, той си е вече стандарт за голяма част от Европа). Автоматично може да се ползва като Load balancer. Така ще стане лесно и управляването на домашни зарядни за коли и тн.
Друг пример Shelly 1 готов за монтиране на гаражни врати (в комплект със зарядно, магнитен контакт и тн, описание за различни версии примерно на Hörmann)Last edited by coolio_; 20.01.2025, 13:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеМного ми е интересно, как ли ще се отразят митата на Тръмп спрямо стоките произведени в Китай и влизащи в САЩ? Някой замисля ли се над това, или е важно да сме оптимисти, пък каквото стане
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеМного ми е интересно, как ли ще се отразят митата на Тръмп спрямо стоките произведени в Китай и влизащи в САЩ? Някой замисля ли се над това, или е важно да сме оптимисти, пък каквото стане
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеClassification of Montega AG to Shelly Group SE
Company: Shelly Group SE
ISIN: BG1100003166
Occasion of the study: Update
Recommendation: Buy
since: 10.01.2025
Course target: 49,00 EUR
Course target for sight of: 12 months
Last rating change: -
Analyst: Bastian Brach
Top line guidance exceeded - growth story is expected to continue in 2025
https://www.boerse-frankfurt.de/news...e-869f483938df
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n4239077[/ATTACH]
Очакваното движение на Насдак в канал , като края на фрактала е есента на 2025 , което ще е вероятно край на бичият пазар, както за американски акции , крипто така и за БФБ
Преди краят на бичия пазар през 2007ма, през 2006та имаше корекция, някои предрекоха, че бичият пазар приключи, продадоха и много се прее**ха изпускайки най - силното поскъпване през 2007ма!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravkа74 Разгледай мнениеСладур мамин златен Кажи къде да ти изпратя коледното си дръвче ?
Last edited by X_Y; 11.01.2025, 11:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Сладур мамин златен ! Кажи къде да ти изпратя коледното си дръвче ?
Много се е напрегнал нещо и ще оттърве пружината
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар