IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уебит Инвестмънт Нетуърк (WIN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнение
    Интересувам се от инвестиции и в Български компании .....
    Колега, вижда се че сте много начинаещ и трябва доста литература в областта на капиталовите пазари да прочетете, за да можете да се включите пълноценно в този форум и да изразявате адекватно мнение.
    Ако не ми вярвате, помислете толкова ли са глупави и заблудени инвеститорите в WIN, много от които са доказани професионалисти с реални, многогодишни успехи зад гърба си.
    Учете се и успех след това!

Коментар

• Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнение
      Интересувам се от инвестиции и в Български компании и това беше причината да проявя интерес към уебинара, в който Пламен Русев и Иво Евгениев трябваше да направят анализ на компаниите в портфолиото на WIN. За голямо мое разочарование, в прав текст беше казано от водещия Русев, че анализ на компаниите няма да се прави, тъй като такъв бил направен предния месец. За съжаление аз не чух никаква достоверна информация за това, защо трябва да инвестирам, да закупя акции на WIN. По достоверна информация имам предвид финансови резултати публикувани от независим одитор. Публичните компании предлагащи акции, обикновенно публикуват такива отчети. Отчетите на WIN, като акционерно дружество (публикувани са) не са положителни. Това е закономерно, тъй като самото дружество не извършва никаква реална дейност да създава продукт, а от друга страна има само разходи. Не видях приходи от дивидент от компаниите, в които е инвестирало дружеството. Предполагаме, че компаниите в които инвестира и има дялове работят успешно и реализират печалба и положителен финансов резултат. Да, но такива данни не се публикуват, тъй като компаниите в портфолиото не са публични, както подчертва в уебинара. В случая, г-цата от "Слон в кутията" ни представи семпла презентация със смели цифри за очакван растеж. Чудесно, но това дали е така, само те си знаят. Всяка публична компания, акционерно дружество е задължена да прави независими одити и да публикува финансовите си отчети публично. В случая WIN го прави, но от това няма полза, тъй като дружеството не развива дейност. Компаниите в които е инвестирало пък по закон, тъй като не са публични компании - не са длъжни да правят независим одит и да публикуват данни. С две думи за мен моделът WIN е напълно не прозарчен и не виждам переспектива за потенциал и печалба от подобна инвестиция в него. Няма надеждна и проверена независима информация за резултатите на компаниите, в които инвестира и дали въобще печалба от тях влиза в WIN.
      А другите подобни компании като Импулс, ХРЦ, Илевън, МФГ, да не би да вадят одитирани отчети на всяка от компаниите, в която са инвестирали?

Коментар

• Интересувам се от инвестиции и в Български компании и това беше причината да проявя интерес към уебинара, в който Пламен Русев и Иво Евгениев трябваше да направят анализ на компаниите в портфолиото на WIN. За голямо мое разочарование, в прав текст беше казано от водещия Русев, че анализ на компаниите няма да се прави, тъй като такъв бил направен предния месец. За съжаление аз не чух никаква достоверна информация за това, защо трябва да инвестирам, да закупя акции на WIN. По достоверна информация имам предвид финансови резултати публикувани от независим одитор. Публичните компании предлагащи акции, обикновенно публикуват такива отчети. Отчетите на WIN, като акционерно дружество (публикувани са) не са положителни. Това е закономерно, тъй като самото дружество не извършва никаква реална дейност да създава продукт, а от друга страна има само разходи. Не видях приходи от дивидент от компаниите, в които е инвестирало дружеството. Предполагаме, че компаниите в които инвестира и има дялове работят успешно и реализират печалба и положителен финансов резултат. Да, но такива данни не се публикуват, тъй като компаниите в портфолиото не са публични, както подчертва в уебинара. В случая, г-цата от "Слон в кутията" ни представи семпла презентация със смели цифри за очакван растеж. Чудесно, но това дали е така, само те си знаят. Всяка публична компания, акционерно дружество е задължена да прави независими одити и да публикува финансовите си отчети публично. В случая WIN го прави, но от това няма полза, тъй като дружеството не развива дейност. Компаниите в които е инвестирало пък по закон, тъй като не са публични компании - не са длъжни да правят независим одит и да публикуват данни. С две думи за мен моделът WIN е напълно не прозарчен и не виждам переспектива за потенциал и печалба от подобна инвестиция в него. Няма надеждна и проверена независима информация за резултатите на компаниите, в които инвестира и дали въобще печалба от тях влиза в WIN.

Коментар

• Мисля, че за всеки, който вчера не е присъствал на уебинара, ще е полезно да гледа запис.
          Аз чух ценна информация.
          Например, един от големите и успешни български инвеститори е увеличил дела си в Win, по негови думи към 4 %. Следователно счита, че инвестицията в Win е добра.
          Това няма как да не ме радва.

https://webit.network/webinar.php

Коментар

• Световен Пробив за WIN Компанията Elephant in a Box

С удоволствие ви информираме, че Elephant in a Box успешно премина над 300 теста на IKEA и покри всички изисквания. Днес, техният иновативен материал и технология HoSTTech са включени в новия продукт на IKEA - Bursyred Puff Bed. Първата пробна поръчка вече е направена и продуктът ще бъде в магазините на IKEA в Италия до септември 2024 г.

Коментар

• "Да разчита на държавни пари принципно е лоша идея за всеки бизнес. Първо, защото противоречи на логиката на пазара, и второ, защото го поставя в зависимост от политици. А когато те се въртят като кукли в театър, това е двойно по-рискова стратегия. Пламен Русев, създателят на конференцията Webit, го разбра по трудния начин - той първо получи обещание от държавата за близо 5 млн. лв. подкрепа в началото на годината, когато премиер бе Николай Денков, а до него на смяна чакаше Мария Габриел, след което получи отказ за същите пари, когато на власт дойде служебният кабинет на Димитър Главчев.

Историята се разгоря по медии тези дни, когато Русев обикаляше да обяснява защо и как държавата го е отрязала, а правителството съобщи, че присъствието на премиера не се продава. Но по-важно е не как се стигна до разпада на тази идея, а как и защо изобщо се появи тя..."
              Как и защо редовното правителство обеща, а служебното не даде 4.7 млн. лв. за конференцията Webit

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Не мисля, че е точно така. През форума, фондът намира инвестиции и инвеститори. Също така, уЕБИт инвестмънт е форма за монетизация на форума от лицето Русев. Както казва грУеца, искрено пожелавам успех на всички!
                За момента има събрани средства, инвестирани са и всичко зависи от представянето на компаниите. Ако нещата се объркат с нашата мила родина и има спънки да се провежда тук този форум има и други дестинации, където може да се случва и се е случвало това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
                  Премеждията на фондация Webit с държавата не мисля, че имат връзка с направените инвестиции на WIN, както и с развитието на компаниите от портфолиото
                  Не мисля, че е точно така. През форума, фондът намира инвестиции и инвеститори. Също така, уЕБИт инвестмънт е форма за монетизация на форума от лицето Русев. Както казва грУеца, искрено пожелавам успех на всички!

Коментар

• Премеждията на фондация Webit с държавата не мисля, че имат връзка с направените инвестиции на WIN, както и с развитието на компаниите от портфолиото

Коментар

• И тоз лежи на държавната софра. В писмото е казал, че много инвеститори ще бъдат подведени. Дали е имал предвид инвеститорите тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Нека уточним.. Връзката с борсовото дружество е косвена. Събитието се организира от фондация "Уебит"
                        А кой стои зад фондация "Уебит"? Не намирам други главни действащи лица освен Русев. За мен Уебит=Русев. Не че е лошо или добро. Ако някой знае повече да сподели...

Коментар

• Нека уточним.. Връзката с борсовото дружество е косвена. Събитието се организира от фондация "Уебит"

Коментар

• Организаторите предупреждават за международен скандал и увреждане на репутацията на България

Коментар

• Както многократно Ви информирахме с официални писма до Вас, които останаха без отговор през последните месеци, през януари 2024 г. Министерският съвет реши България да участва в Webit като страна-партньор.

Коментар

• Компания от портфолиото на WIN отчита 746% ръст на платените потребители през първото полугодие на 2024 (webit.network)

iSchool

Приходите на компанията за първите шест месеца на годината достигнаха $4.97M. За сравнение, общите приходи за 12-те месеца на 2023 г. бяха $3.47M, от които $1.6M бяха реализирани през първата половина на миналата година. Това представлява увеличение на приходите от над 3.1 пъти, ако сравняваме периода на първите 6 месеца на 2023 спрямо същия период на 2024

Коментар

Working...
                                X