IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уебит Инвестмънт Нетуърк (WIN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За съжаление и на мен ми светят много лампички тук. Много е пошло, много агресивно всичко. Дано да не съм прав, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
      На мен това да набират 15 млн лв всяка година от БФБ ми звучи невъзможно
      Пътя на желано и възможно развитие и неясен. Стотици милиони капитализация и Франкфурт/Ксетра се нереалистични при текущата структура и организация на собственост и дейност на дружеството.

Виждам го като възможност за инвестиция в евентуално интересни, но и рискови компании в които е инвестирано към момента. Резултатът - след няколко години.
      Увеличение на капитала ще е много тегаво, преди да се е доказал текущия портфейл. И това не е "изключителен ръст от 104.3% в приходите на компаниите от портфолиото", а компании с печалби, успешно излизане. Тия 104.3% сами по себе си нищо не казват, дори не знаем какъв е "изключитения ръст" на изгорения кеш. Нямаме никакъв достъп до финансова информация от компаниите инвестиции - всичко е на юнашко доверие.
      Най-малкото преди да тръгнат към увеличение, трябва да си одитират отчета за миналата година, а в него нетната балансова стойност не предполага висока емисионна цена.
      Виждаме Импулс какъв инжинеринг използват, за да подсигурят финансиране около нетната стойност на активите си, а са хора познати на пазара с доказана, пазарно оценена, високо рентабилна компания в портфейла.

Уебит след две години минимален контакт обещават да ни заливат с хвалебствия ежемесечно. На всичкото отгоре се опитват да ни ангажират с някакви игри, привилегии и агресивна мейл кампания, а двучасовите уебкасти да повтарят едно и също. Срещите с други доверили се пък били те и по-големи и по-именити не е толкоз полезно. Инвеститорите очакват повече конкретика и то от самите компании в портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
        Получих и мейл /като регистриран за уебинара/ с подкана да купувам.
        Не е подкана, а въпрос ,дали се обмисля покупка и уточнение за увеличението.

Това получих:

"Както може би знаете, обмисляме потенциално увеличение на капитала, което ще се осъществи само при едно условие:
        цената на новите акции да надвишава значително цената на акцията при IPO-то на WIN.
        Обмисляли ли сте да закупите акции преди потенциалното увеличение на капитала? "

Много хора си мислеха, че ще има увеличение на 1.05 и тези които нямат акции, но искат да купят си мислят, да ама може да минат няколко месеца, по-добре да си завъртя парите на друго място пък после ще купя. А който има акции си мисли, я да продам, да завъртя парите и ще се върна да си купя пак на 1.05.

"Да, ама не!" - казваше Петко Бучаров

Ако, си удържат на думата - "Обмисляме потенциално увеличение на капитала, което ще се осъществи само при едно условие:
        цената на новите акции да надвишава значително цената на акцията при IPO-то на WIN",
        то скоро цените 1 -1.05 лева ще останат в миналото.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
          Изгледах последният уебинар и срещата с Катев. Като цяло усещането ми за посланието е: "А бе как така не виждате, че сме инвестирали в супер-мега яките компании?! Привилегия е да ви вземем парите и като цяло инвеститорите от цял свят се бутат на опашки да си дадат парите за тези сигурни еднорози, а вие като слепи къртици не виждате че сме подценени поне 2 пъти".
          На мен този маркетинг ми идва лекичко агресивен и доста по-различен от останалите конкуренти за дялов капитал от BEAM +11C. Всичко това ми задейства лампичката за предпазливост. Може и да греша много, може би е съвсем нормално да се промотира по-активно. По принцип вярвам, че съгражданина и съученика Русев е точен и почтен човек. Също така мисля, че е доста нахъсан да успява на всяка цена.
          Всичко написано е много субективно и не е препоръка за каквото и да е било. Пожелавам на WIN позитивно развитие
          За съжаление целият им разговор беше в тона много сме яки и никъде не вметнаха нищо от сорта: "този разговор не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа", а даже обратното

Коментар

• На мен това да набират 15 млн лв всяка година от БФБ ми звучи невъзможно

Коментар

• Изгледах последният уебинар и срещата с Катев. Като цяло усещането ми за посланието е: "А бе как така не виждате, че сме инвестирали в супер-мега яките компании?! Привилегия е да ви вземем парите и като цяло инвеститорите от цял свят се бутат на опашки да си дадат парите за тези сигурни еднорози, а вие като слепи къртици не виждате че сме подценени поне 2 пъти".
              На мен този маркетинг ми идва лекичко агресивен и доста по-различен от останалите конкуренти за дялов капитал от BEAM +11C. Всичко това ми задейства лампичката за предпазливост. Може и да греша много, може би е съвсем нормално да се промотира по-активно. По принцип вярвам, че съгражданина и съученика Русев е точен и почтен човек. Също така мисля, че е доста нахъсан да успява на всяка цена.
              Всичко написано е много субективно и не е препоръка за каквото и да е било. Пожелавам на WIN позитивно развитие

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                Правят ми впечатления гръмките изказвания на Русев: “пазар 1,5 млрд животни”, “Айнщайн е казал, че ако умрат пчелите човечеството е обречено”…

Липсва ми информация за важните неща като:

1. Твърдението, че продукта е 5-10 пъти по евтин от останалите не носи особена информация. Каква е цената на тази добавка за изхранването на 1 крава на ден? С какъв маржин ще се продават водораслите ? С колко се оскъпява отглеждането на едно говедо с добавката спрямо обикновен фураж?
                2. $200 млн следващ рунд…бих се радвал да се сподели valuation table или опростено как се стига до тази оценка.
                3. Едно говедо се отглежда 2 год преди да се коли. Досега видях информация, че 100 дни е давана добавката … в крайна сметка тези говеда/крави се отглеждат заради месото и млякото, не виждам официално проучване как тя влияе на качеството на месото.
                4. Г-н Русев дали е направил личен дю-дилиджънс на водораслите или пчелите в които инвестира? Посетил ли е компаниите или инвестира парите на акционерите от дивана в хола?

последните събития на фонда бяха на запис и нямаше възможност да се задават въпроси в реално време. Имаше въпроси предварително режисирани…имената на хората които уж ги задаваха не ми бяха познати от инвеститорската общност. За щастие акционерната книга от IPOто е публична и лесно всеки може да сравни дали въпросите са на реални акционери или фантоми…
                Аз разбрах нещо като 0.60$ на ден от крава, а иначе последните събития си бяха на живо и всеки можеше да участва след регистрация и да задава въпроси

Коментар

• Правят ми впечатления гръмките изказвания на Русев: “пазар 1,5 млрд животни”, “Айнщайн е казал, че ако умрат пчелите човечеството е обречено”…

Липсва ми информация за важните неща като:

1. Твърдението, че продукта е 5-10 пъти по евтин от останалите не носи особена информация. Каква е цената на тази добавка за изхранването на 1 крава на ден? С какъв маржин ще се продават водораслите ? С колко се оскъпява отглеждането на едно говедо с добавката спрямо обикновен фураж?
                  2. $200 млн следващ рунд…бих се радвал да се сподели valuation table или опростено как се стига до тази оценка.
                  3. Едно говедо се отглежда 2 год преди да се коли. Досега видях информация, че 100 дни е давана добавката … в крайна сметка тези говеда/крави се отглеждат заради месото и млякото, не виждам официално проучване как тя влияе на качеството на месото.
                  4. Г-н Русев дали е направил личен дю-дилиджънс на водораслите или пчелите в които инвестира? Посетил ли е компаниите или инвестира парите на акционерите от дивана в хола?

последните събития на фонда бяха на запис и нямаше възможност да се задават въпроси в реално време. Имаше въпроси предварително режисирани…имената на хората които уж ги задаваха не ми бяха познати от инвеститорската общност. За щастие акционерната книга от IPOто е публична и лесно всеки може да сравни дали въпросите са на реални акционери или фантоми…

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Точно! Не е въпрос толкоз на уникалност на продукта - червени водорасли, а на способността да продават.
                    казват, че едните продават водораслото на прах, други само активното вещество, трети друго и т.н. Това, което ми хареса е, че като цена казват, че са най-рентабилните и най-напред в производството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

компании много, въпросът е коя ще предложи най добър продукт и най добра цена и как ще се намести на пазара, който изглежда огромен. Наще хора казват, че предлагат 5 до 10 пъти по ниска цена.
                      Точно! Не е въпрос толкоз на уникалност на продукта - червени водорасли, а на способността да продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        компании много, въпросът е коя ще предложи най добър продукт и най добра цена и как ще се намести на пазара, който изглежда огромен. Наще хора казват, че предлагат 5 до 10 пъти по ниска цена.
                        В тая табличка гледаме 46та и 63та позиция
                        America's Top GreenTech Companies 2024 | TIME
                        Last edited by Slg; 28.06.2024, 19:00.

Коментар

• https://blueoceanbarns.com/story

До края на това десетилетие ще отглеждаме достатъчно водорасли, за да допълним всичките 100 милиона говеда в САЩ, всичко това на парцел земя, който е по-малък от летище О'Хеър в Чикаго.

Коментар

• Не е свръх уникален тоя фураж от червени водорасли:
                            https://symbrosia.co/blog
                            https://symbrosia.co/seagraze

Symbrosia, базиран в Хавай стартъп, който използва фуражна добавка на базата на морски водорасли за намаляване на емисиите на метан от добитъка, стартира пилотен проект с Organic Valley, независима кооперация от органични фермери, базирана в Ла Фарж, Уисконсин.
                            Last edited by Poncho; 28.06.2024, 18:33.

Коментар

• Австралийци: https://www.immersiongroup.com.au/news

Immersion Group приветства крайъгълната инвестиция за ускоряване на производството на местното червено водорасло Asparagopsis
                              Постъпленията от инвестицията ще бъдат насочени към изграждането на нов завод за производство на Asparagopsis близо до Джилонг ​​във Виктория, който се очаква да създаде до 30 нови работни места.

Главният изпълнителен директор на Nissui Corporation Шинго Хамада (на снимката) каза, че инвестицията е важна стъпка за компанията да се възползва от нарастващата инерция зад Asparagopsis като фуражна добавка за намаляване на метана за преживни животни.

„Виждаме невероятна възможност да произвеждаме Asparagopsis, насочен към пазарите на премиум говеждо месо в Австралия и Япония“.

Главният изпълнителен директор на Immersion Group Скот Елиът каза, че инвестицията на Nissui ще позволи на Immersion Group бързо да разшири патентованата техника на компанията за сухоземно производство на Asparagopsis и да се премести в други географски региони в световен мащаб.

„В света има 1 милиард говеда и наличието на крайъгълен инвеститор и стратегически партньор в Nissui ни поставя в челните редици в обслужването на това непредвидено търсене.“

Коментар

• Шведите са вече в магазина: https://www.voltagreentech.com/lome/

Говеждото месо Lome™ предлага специално хранително изживяване, изпълнено с богат вкус, история и важно послание. Ние използваме нашите новаторски фуражни добавки, за да намалим емисиите на метан при месодайните говеда и да намалим отпечатъка върху климата. Произведено на местно ниво с грижа за нашата планета, говеждото от Ломе се предлага в избрани супермаркети и ресторанти.

Коментар

Working...
                                X