И тоз лежи на държавната софра. В писмото е казал, че много инвеститори ще бъдат подведени. Дали е имал предвид инвеститорите тук?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уебит Инвестмънт Нетуърк (WIN)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Нека уточним.. Връзката с борсовото дружество е косвена. Събитието се организира от фондация "Уебит"
Коментар
-
Компания от портфолиото на WIN отчита 746% ръст на платените потребители през първото полугодие на 2024 (webit.network)
iSchool
Приходите на компанията за първите шест месеца на годината достигнаха $4.97M. За сравнение, общите приходи за 12-те месеца на 2023 г. бяха $3.47M, от които $1.6M бяха реализирани през първата половина на миналата година. Това представлява увеличение на приходите от над 3.1 пъти, ако сравняваме периода на първите 6 месеца на 2023 спрямо същия период на 2024
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеНа мен това да набират 15 млн лв всяка година от БФБ ми звучи невъзможно
Виждам го като възможност за инвестиция в евентуално интересни, но и рискови компании в които е инвестирано към момента. Резултатът - след няколко години.
Увеличение на капитала ще е много тегаво, преди да се е доказал текущия портфейл. И това не е "изключителен ръст от 104.3% в приходите на компаниите от портфолиото", а компании с печалби, успешно излизане. Тия 104.3% сами по себе си нищо не казват, дори не знаем какъв е "изключитения ръст" на изгорения кеш. Нямаме никакъв достъп до финансова информация от компаниите инвестиции - всичко е на юнашко доверие.
Най-малкото преди да тръгнат към увеличение, трябва да си одитират отчета за миналата година, а в него нетната балансова стойност не предполага висока емисионна цена.
Виждаме Импулс какъв инжинеринг използват, за да подсигурят финансиране около нетната стойност на активите си, а са хора познати на пазара с доказана, пазарно оценена, високо рентабилна компания в портфейла.
Уебит след две години минимален контакт обещават да ни заливат с хвалебствия ежемесечно. На всичкото отгоре се опитват да ни ангажират с някакви игри, привилегии и агресивна мейл кампания, а двучасовите уебкасти да повтарят едно и също. Срещите с други доверили се пък били те и по-големи и по-именити не е толкоз полезно. Инвеститорите очакват повече конкретика и то от самите компании в портфейла.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеПолучих и мейл /като регистриран за уебинара/ с подкана да купувам.
Това получих:
"Както може би знаете, обмисляме потенциално увеличение на капитала, което ще се осъществи само при едно условие:
цената на новите акции да надвишава значително цената на акцията при IPO-то на WIN.
Обмисляли ли сте да закупите акции преди потенциалното увеличение на капитала? "
Много хора си мислеха, че ще има увеличение на 1.05 и тези които нямат акции, но искат да купят си мислят, да ама може да минат няколко месеца, по-добре да си завъртя парите на друго място пък после ще купя. А който има акции си мисли, я да продам, да завъртя парите и ще се върна да си купя пак на 1.05.
"Да, ама не!" - казваше Петко Бучаров
Ако, си удържат на думата - "Обмисляме потенциално увеличение на капитала, което ще се осъществи само при едно условие:
цената на новите акции да надвишава значително цената на акцията при IPO-то на WIN",
то скоро цените 1 -1.05 лева ще останат в миналото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеИзгледах последният уебинар и срещата с Катев. Като цяло усещането ми за посланието е: "А бе как така не виждате, че сме инвестирали в супер-мега яките компании?! Привилегия е да ви вземем парите и като цяло инвеститорите от цял свят се бутат на опашки да си дадат парите за тези сигурни еднорози, а вие като слепи къртици не виждате че сме подценени поне 2 пъти".
Получих и мейл /като регистриран за уебинара/ с подкана да купувам.
На мен този маркетинг ми идва лекичко агресивен и доста по-различен от останалите конкуренти за дялов капитал от BEAM +11C. Всичко това ми задейства лампичката за предпазливост. Може и да греша много, може би е съвсем нормално да се промотира по-активно. По принцип вярвам, че съгражданина и съученика Русев е точен и почтен човек. Също така мисля, че е доста нахъсан да успява на всяка цена.
Всичко написано е много субективно и не е препоръка за каквото и да е било. Пожелавам на WIN позитивно развитие
- 1 like
Коментар
-
Изгледах последният уебинар и срещата с Катев. Като цяло усещането ми за посланието е: "А бе как така не виждате, че сме инвестирали в супер-мега яките компании?! Привилегия е да ви вземем парите и като цяло инвеститорите от цял свят се бутат на опашки да си дадат парите за тези сигурни еднорози, а вие като слепи къртици не виждате че сме подценени поне 2 пъти".
Получих и мейл /като регистриран за уебинара/ с подкана да купувам.
На мен този маркетинг ми идва лекичко агресивен и доста по-различен от останалите конкуренти за дялов капитал от BEAM +11C. Всичко това ми задейства лампичката за предпазливост. Може и да греша много, може би е съвсем нормално да се промотира по-активно. По принцип вярвам, че съгражданина и съученика Русев е точен и почтен човек. Също така мисля, че е доста нахъсан да успява на всяка цена.
Всичко написано е много субективно и не е препоръка за каквото и да е било. Пожелавам на WIN позитивно развитие
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеПравят ми впечатления гръмките изказвания на Русев: “пазар 1,5 млрд животни”, “Айнщайн е казал, че ако умрат пчелите човечеството е обречено”…
Липсва ми информация за важните неща като:
1. Твърдението, че продукта е 5-10 пъти по евтин от останалите не носи особена информация. Каква е цената на тази добавка за изхранването на 1 крава на ден? С какъв маржин ще се продават водораслите ? С колко се оскъпява отглеждането на едно говедо с добавката спрямо обикновен фураж?
2. $200 млн следващ рунд…бих се радвал да се сподели valuation table или опростено как се стига до тази оценка.
3. Едно говедо се отглежда 2 год преди да се коли. Досега видях информация, че 100 дни е давана добавката … в крайна сметка тези говеда/крави се отглеждат заради месото и млякото, не виждам официално проучване как тя влияе на качеството на месото.
4. Г-н Русев дали е направил личен дю-дилиджънс на водораслите или пчелите в които инвестира? Посетил ли е компаниите или инвестира парите на акционерите от дивана в хола?
последните събития на фонда бяха на запис и нямаше възможност да се задават въпроси в реално време. Имаше въпроси предварително режисирани…имената на хората които уж ги задаваха не ми бяха познати от инвеститорската общност. За щастие акционерната книга от IPOто е публична и лесно всеки може да сравни дали въпросите са на реални акционери или фантоми…
Коментар
-
Правят ми впечатления гръмките изказвания на Русев: “пазар 1,5 млрд животни”, “Айнщайн е казал, че ако умрат пчелите човечеството е обречено”…
Липсва ми информация за важните неща като:
1. Твърдението, че продукта е 5-10 пъти по евтин от останалите не носи особена информация. Каква е цената на тази добавка за изхранването на 1 крава на ден? С какъв маржин ще се продават водораслите ? С колко се оскъпява отглеждането на едно говедо с добавката спрямо обикновен фураж?
2. $200 млн следващ рунд…бих се радвал да се сподели valuation table или опростено как се стига до тази оценка.
3. Едно говедо се отглежда 2 год преди да се коли. Досега видях информация, че 100 дни е давана добавката … в крайна сметка тези говеда/крави се отглеждат заради месото и млякото, не виждам официално проучване как тя влияе на качеството на месото.
4. Г-н Русев дали е направил личен дю-дилиджънс на водораслите или пчелите в които инвестира? Посетил ли е компаниите или инвестира парите на акционерите от дивана в хола?
последните събития на фонда бяха на запис и нямаше възможност да се задават въпроси в реално време. Имаше въпроси предварително режисирани…имената на хората които уж ги задаваха не ми бяха познати от инвеститорската общност. За щастие акционерната книга от IPOто е публична и лесно всеки може да сравни дали въпросите са на реални акционери или фантоми…
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Точно! Не е въпрос толкоз на уникалност на продукта - червени водорасли, а на способността да продават.
Коментар
Коментар