If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сигурен съм, че помните сделката с Холдинг Пътища някъде към 2007г беше. Брокер беше объркал някаква заявка и вместо да купи продаде много акции, Тогава помня че купих на около 800лв. (имах заявка в ниското, цената слезе от 1100 ако помня все още)
След няколко часа ми се обади моя брокер с питане съгласен ли съм да си отменя сделката. Не бях съгласен естествено. Брокерът ми призна, че никой не се бил съгласил от тези които е питал. Кофти случка за Направилият грешката, но се наложи да си покрие сам разликата. Сделки не бяха отменени
Да, спомянам си го случая.Сегашния е друг, но не смятам, че ще се стигне до отмяна...Как ще отменят сделки след публично информация а тези от миналата седмица няма?!?!? А как ще отмениш сделки с отминал сетълмент и извършени разплащания?
Много тъпо изказване! Тия спекуланти нали подлагат на риск собствените си пари!? Ами ако ТР в крайна сметка впише увеличението, те няма ли да са от губещата страна. Стига с тоя комунизъм и мантрата за спекуланта изедник! Това е свободна търговия, на предполагащо се разумни субекти, взимащи свободни решения за парите си. Нали продавача също е взел решение да продава при тази цена, някой насила ли го е карал?
и кое му е тъпото?!? Да казвам, че спекулантите са изедници? Казвам, че са разчитали на бързи печалби, ами 50 или 70% за 30 мин. са си бързи! Ако всичко беше наред защо се спря търговията?
Твоите грешки са си за твоя сметка ! Нека видим какво ще се случи, казуса е интересен !
Здравко, не се заяждам, но борсата само за профисионалисти ли е?
Днес се събудих и гледам оферти на пазара и решавам да си платя за този продукт и, и излизам със стоката...
Това за дивидентите би ли го обяснил? За паричния дивидент?
Сигурен съм, че помните сделката с Холдинг Пътища някъде към 2007г беше. Брокер беше объркал някаква заявка и вместо да купи продаде много акции, Тогава помня че купих на около 800лв. (имах заявка в ниското, цената слезе от 1100 ако помня все още)
След няколко часа ми се обади моя брокер с питане съгласен ли съм да си отменя сделката. Не бях съгласен естествено. Брокерът ми призна, че никой не се бил съгласил от тези които е питал. Кофти случка за Направилият грешката, но се наложи да си покрие сам разликата. Сделки не бяха отменени
От тази ситуация виждам 3 изхода. 1 - Борсата отнемя сделките. 2 – Свиква се ново Общо събрание и всички си губят правото на дивидент (който е продал акции днес съди дружеството за некомпетентност). 3 – СГС се изказва в полза на дружеството или поне не си губиш правото на дивидент, заради непълнотата на взетите решения (който е купил акции днес съди Търговския регистър). Но каквото и да е решенията не вярвам някой да му се занимава със съд при положение че оборота не е толкова голям
Това за дивидентите би ли го обяснил? За паричния дивидент?
то на борсата няма уин-уин, едната страна печели. Не знам подробности, но ми се струва, че днес купилите са хазартни спекуланти, надяващи се на бързи печалби от пробив в нашата клета борсичка ... дали тези спекулантите ще бъдат поощрени? ...
Много тъпо изказване! Тия спекуланти нали подлагат на риск собствените си пари!? Ами ако ТР в крайна сметка впише увеличението, те няма ли да са от губещата страна. Стига с тоя комунизъм и мантрата за спекуланта изедник! Това е свободна търговия, на предполагащо се разумни субекти, взимащи свободни решения за парите си. Нали продавача също е взел решение да продава при тази цена, някой насила ли го е карал?
Да кажем, че мажо има вина за миналата седмица....Но за днес? Информацията вече беше публична.Знаеше се пробема и някой се възползваха от напълно законната възможност днес. Според мен поне. Мисля, че ръководството на борсата и без искане от Телематик можеше да спре търговията.....
Но имаше тръпка, де.Отдавна не ми се беше случвало
Абсолютно съм съгласна!
Беше си феър плей
Аз си взех около 450 на 20, и ако ми отменят сделката, ще ги наругая публично, за назидание!!!
От тази ситуация виждам 3 изхода. 1 - Борсата отнемя сделките. 2 – Свиква се ново Общо събрание и всички си губят правото на дивидент (който е продал акции днес съди дружеството за некомпетентност). 3 – СГС се изказва в полза на дружеството или поне не си губиш правото на дивидент, заради непълнотата на взетите решения (който е купил акции днес съди Търговския регистър). Но каквото и да е решенията не вярвам някой да му се занимава със съд при положение че оборота не е толкова голям
ръководството на борсата не е длъжно да следи кой какво е подал в ТР и какво са му отказали, на мажо е работа да подаде рано сутринта искане за спиране до изясняване на ситуацията
но и борсата можеше да реагира по-бързо
Коментар