IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телематик Интерактив България АД (TIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би днес, ще има някаква реакция от "Телематик", мълчанието не е добър знак, а мина достатъчно време!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

пак казвам - проблема не е в Телематик! Проблема не е, че не са направили какво трябва увеличени или сплит, няма значение какво, (те са специалисти по правене на софтуер, а не във правене на сплитове.). Като не е било както трябва е трябвало да се отхвърли от съответните органи - КФН, БФБ и ТР , не знам кой какво точно прави, но са направили мазало.

пп. тук има колеги, които казват, че са чели всички закони и въпреки това твърдят, че дружеството е отговорно за тази каша и то би трябвало да изплати обезщетения на загубилите !?! - безумие(казва го човек, който не е чел всичките тези закони, но мисли, че може да разсъждава)
      Колега, като не знаете кой какво точно прави, как правите заключения кой е виновен и кой не? За мен БФБ вина няма никаква - нито е длъжна да проверява дали поканите за ОСА са правилно направени, нито да следи дали ТР отказва вписване на дадено дружество. Аз също съм от тези, които смятат, че дружеството си е виновно и то (съответно акционерите му) е най-редно да си понесат последствията (например с обезщетяване на продалите след 05.07). Редно е да уточня, че аз също не съм от най-запознатите със законите.

П.п. Какво значи като не е било както трябва е трябвало да се отхвърли от съответните органи? Тези органи да не са отдел юридически на всички публични компании и да им проверяват всяко нещо като им казват, тук имате грешчица, оправете я, там имате грешчица. Ами не. Дружеството си има юристи и това, че те не са си свършили работата означава, че сега ще трябва да си поемат и отговорността.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
        Колеги, погледнете как го направиха СКЗК само преди дни и сравнете. Има разлики. Там го направиха професионално .
        пак казвам - проблема не е в Телематик! Проблема не е, че не са направили какво трябва увеличени или сплит, няма значение какво, (те са специалисти по правене на софтуер, а не във правене на сплитове.). Като не е било както трябва е трябвало да се отхвърли от съответните органи - КФН, БФБ и ТР , не знам кой какво точно прави, но са направили мазало.

пп. тук има колеги, които казват, че са чели всички закони и въпреки това твърдят, че дружеството е отговорно за тази каша и то би трябвало да изплати обезщетения на загубилите !?! - безумие(казва го човек, който не е чел всичките тези закони, но мисли, че може да разсъждава)
        Last edited by petyob; 20.07.2022, 02:38.

Коментар

• Колеги, погледнете как го направиха СКЗК само преди дни и сравнете. Има разлики. Там го направиха професионално .
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Преци ,ти продай на 25..Аз съм купил под 20.. Ти имаш ли тук или само в Алтерко..
            Имам и тук. От старите. Купих на 45, които не исках да продавам преди дивидент, защото и без това бяха малко и най-вече, защото много ми допадат марж-печалбата при която работи дружеството (почти същата като на Алтерко). Та Имам малко и от по-не-старите. Но след/ако мине увеличението на капитала ще имам съвсем нови - дето се вика толкоз нови, че още неизлезли. Голяма каша с нови и с стари и затова имам и други, като Алтерко.
            Last edited by precakanoto; 20.07.2022, 00:00.

Коментар

• Преци ,ти продай на 25..Аз съм купил под 20.. Ти имаш ли тук или само в Алтерко..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Всяко зло ,за добро..Всеки да си прави сметката..Аз на цени от 20 лева може и да продам..
                Кире, забравил си да пуснеш стопа, последно затвори към 25

Коментар

• казвате "Маню има най-малка вина от всички по веригата", а той освен да си драпа макарите, няма ли задължение борсата да извършва безпроблемна и законова търговия, което включва и това на официалния и сайт да няма подвеждаща информация? Ако е била безпроблемна търговията защо е стопираха?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнение
                    За мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...
                    Дружеството е неодушевено, какво значи да има вина? Управата ли или акционерите, че са гласували глупости? Те нямат ли право да гласуват каквото им сърце иска? Вече който е приел искането и то е незаконно той да си бере гайлето. За мен БФБ е приело сплита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan4o Iotata Разгледай мнение

Не говоря за вина в инвеститорите, а за преценка на риска при едно наглед нормално и обикновено събитие(при което също има известни рискове макар и минимални). Що се отнася до вината, мисля че е пределно ясно, че мои колеги (юристи) получават възнаграждение без явно напълно да знаят защо. Търговското право не е само подаване на заявления в търговския регистър.
                      Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.

А аз пък , точно това чаках, да видя дали и как ще мине през ТР това увеличение, дивидента не ми беше интересен, защото и нямах, но точно от опита си по тях чаках и то още в аукциона, влязах и подадох поръчка след като дори продадох в 10,09,59ч -др. компания,за да вляза в излизащата по условие в допълнителните 2 минути, тк че да го д.хат тези които не са си научили "урока" по провеждане, гласуване и вписването на увеличенията на капитала си, особено с
                      (това е др.т.) .....
                      Last edited by inta53; 19.07.2022, 19:16.

Коментар

• За мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
                          та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
                          Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
                          Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
                          Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!
                          Не говоря за вина в инвеститорите, а за преценка на риска при едно наглед нормално и обикновено събитие(при което също има известни рискове макар и минимални). Що се отнася до вината, мисля че е пределно ясно, че мои колеги (юристи) получават възнаграждение без явно напълно да знаят защо. Търговското право не е само подаване на заявления в търговския регистър.
                          Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.

Коментар

• Това че поканата им беше съшита с били конци не стигна, в петъка(15,07,) е безусловния отказ за вписване в ТР,(време колкото искаш за консумация на "новината",-(ах каква изненада да не ни впишат не гласувания от нас капитал)
                            В понеделник 10минутен аукцион, (време за муждуконтинентален ракетен обстре) + да дойде пехотата и седне на масата да умуват до 11,+ч., дали да спрат търговията или ... що пък, ще сторнираме законните сделки и догодина даже...-да в Бг всичко може

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan4o Iotata Разгледай мнение

Само едно малко уточнение:
                              Акта на вписването на увеличението на капитала е правопораждащия, тоест там има отказ следователно все още сме в “процедура” по увеличение на капитала.
                              ”Нови” акции няма, поради горната причина.
                              Коригираната цена след датата на право на нови акции е такава каквато е, всеки сам си преценя риска, откази от вписвания в партидите на дружеста(макар и не публични) се правят всеки ден.
                              Длъжностното лице по вписвания е направил “отказ” поради обстоятелстеото, че няма как да се дадат укзания, които са в компетенциите на ОС.
                              Практически жалба в съда е безмислена, а ново заявление също.
                              Трябва да се свика ново ОС, на което да “прецизира” точката с увеличение на капитала. Според мен на новото общо събрание няма да е налице новация по отношение на старото решение, нито негова съществена промяна, логично е датата с право на акции с дивидент да е 5.7.2022г. Ако ли не изцяло ново ОС с една точка.
                              В последна сметка търговията с ценни книжа не е само чертежи и четене на форуми.

Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
                              та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
                              Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
                              Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
                              Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!

Коментар

• Иванчо Йотата..много верен коментар..
                                Last edited by Kiro; 19.07.2022, 18:34.

Коментар

Working...
                                X