Може би днес, ще има някаква реакция от "Телематик", мълчанието не е добър знак, а мина достатъчно време!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
пак казвам - проблема не е в Телематик! Проблема не е, че не са направили какво трябва увеличени или сплит, няма значение какво, (те са специалисти по правене на софтуер, а не във правене на сплитове.). Като не е било както трябва е трябвало да се отхвърли от съответните органи - КФН, БФБ и ТР , не знам кой какво точно прави, но са направили мазало.
пп. тук има колеги, които казват, че са чели всички закони и въпреки това твърдят, че дружеството е отговорно за тази каша и то би трябвало да изплати обезщетения на загубилите !?! - безумие(казва го човек, който не е чел всичките тези закони, но мисли, че може да разсъждава)
П.п. Какво значи като не е било както трябва е трябвало да се отхвърли от съответните органи? Тези органи да не са отдел юридически на всички публични компании и да им проверяват всяко нещо като им казват, тук имате грешчица, оправете я, там имате грешчица. Ами не. Дружеството си има юристи и това, че те не са си свършили работата означава, че сега ще трябва да си поемат и отговорността.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеКолеги, погледнете как го направиха СКЗК само преди дни и сравнете. Има разлики. Там го направиха професионално .
пп. тук има колеги, които казват, че са чели всички закони и въпреки това твърдят, че дружеството е отговорно за тази каша и то би трябвало да изплати обезщетения на загубилите !?! - безумие(казва го човек, който не е чел всичките тези закони, но мисли, че може да разсъждава)Last edited by petyob; 20.07.2022, 02:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци ,ти продай на 25..Аз съм купил под 20..Ти имаш ли тук или само в Алтерко..
Но след/ако мине увеличението на капитала ще имам съвсем нови - дето се вика толкоз нови, че още неизлезли. Голяма каша с нови и с стари и затова имам и други, като Алтерко.
Last edited by precakanoto; 20.07.2022, 00:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВсяко зло ,за добро..Всеки да си прави сметката..Аз на цени от 20 лева може и да продам..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнениеЗа мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan4o Iotata Разгледай мнение
Не говоря за вина в инвеститорите, а за преценка на риска при едно наглед нормално и обикновено събитие(при което също има известни рискове макар и минимални). Що се отнася до вината, мисля че е пределно ясно, че мои колеги (юристи) получават възнаграждение без явно напълно да знаят защо. Търговското право не е само подаване на заявления в търговския регистър.
Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.
А аз пък , точно това чаках, да видя дали и как ще мине през ТР това увеличение, дивидента не ми беше интересен, защото и нямах, но точно от опита си по тях чаках и то още в аукциона, влязах и подадох поръчка след като дори продадох в 10,09,59ч -др. компания,за да вляза в излизащата по условие в допълнителните 2 минути, тк че да го д.хат тези които не са си научили "урока" по провеждане, гласуване и вписването на увеличенията на капитала си, особено с
(това е др.т.) .....Last edited by inta53; 19.07.2022, 19:16.
Коментар
-
За мен все повече започва да изглежда че основната вина е във БФБ. Защо сложиха още на 5 юли коефициент 3 (сплит) при положение че самите акции от сплита / самият сплит щеше да стане едва след решението на Търговският регистър и разпределението на акциите от Централният депозитар. Аз още тогава се чудих защо ми блокират 2/3 от средствата по позицията за неясно колко време. Нищо не пречеше в деня в който централният депозитар разпредели новите акции, да се сложи този коефициент. Тука действително и дружеството има вина ама все пак са на борсата само от три месеца ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!
Поради горното нито продадох нито купих през периода, като може би пропуснах добри възможности.
Коментар
-
Това че поканата им беше съшита с били конци не стигна, в петъка(15,07,) е безусловния отказ за вписване в ТР,(време колкото искаш за консумация на "новината",-(ах каква изненада да не ни впишат не гласувания от нас капитал)
В понеделник 10минутен аукцион, (време за муждуконтинентален ракетен обстре) + да дойде пехотата и седне на масата да умуват до 11,+ч., дали да спрат търговията или ... що пък, ще сторнираме законните сделки и догодина даже...-да в Бг всичко може
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan4o Iotata Разгледай мнение
Само едно малко уточнение:
Акта на вписването на увеличението на капитала е правопораждащия, тоест там има отказ следователно все още сме в “процедура” по увеличение на капитала.
”Нови” акции няма, поради горната причина.
Коригираната цена след датата на право на нови акции е такава каквато е, всеки сам си преценя риска, откази от вписвания в партидите на дружеста(макар и не публични) се правят всеки ден.
Длъжностното лице по вписвания е направил “отказ” поради обстоятелстеото, че няма как да се дадат укзания, които са в компетенциите на ОС.
Практически жалба в съда е безмислена, а ново заявление също.
Трябва да се свика ново ОС, на което да “прецизира” точката с увеличение на капитала. Според мен на новото общо събрание няма да е налице новация по отношение на старото решение, нито негова съществена промяна, логично е датата с право на акции с дивидент да е 5.7.2022г. Ако ли не изцяло ново ОС с една точка.
В последна сметка търговията с ценни книжа не е само чертежи и четене на форуми.
Ще те помоля да ми посочиш, къде е моята вина, като дългогодишен участник в гласувания на увеличения на капитали в компании, като Софимоти(години на ред+ едно обжалване от мен), ХЕС и М+С хид. (2013-14г.) свидетел по ред други;-
та къде е моята вина за купуването на акции от това д-во след ексдивидент датата?
Това че д-вото не могат да си подредът един дневен ред за ГОСА с планирано увеличение на капитала, без отделна точка по самото увеличение, описване на средствата и базата с които ще се извърши, промяната на капитала в устава и колко още?
Да четат и да се учат в движение със съответните "такси", щом са се листнали на този пазар!
Не съм длъжен да ги пазя от загуби, -щом имам възможност купувам, когато и на каквато цена преценя, че ми е изгодно!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар