IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телематик Интерактив България АД (TIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Спонсорството носи един голям.. хайде да не казвам какво. Всички са наясно какво е количеството и качеството/в потребителски аспект/ на феновете в България, достатъчно е да погледнем приходите от билети, фенски атрибути и тв права. Ако феновете бяха някакъв потребителски фактор, "Левски", ЦСКА, "Ботев" и пр. щяха да генерират по 1 млн. лв. от домакинство и нямаше да имат такава нужда от бащици и "спонсори". В тази връзка, ако компанията някак се оттърве от "Левски" ще повиши значително както финансовите си резултати, така и цената на акциите.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

      остави го магарето, той се включва в темата само заради мен
      Винаги съм харесвал скромноста ти

      Ако спонсорството носеше достатъчно позитиви, които да си заслужават разходите, сега щяхте да правите кастинг на опашката от желаещи компании да заменят палмите

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

        Не съм съгласен въпросната компания според мен се е радвала на много позитивен имидж и отношение от страна на феновете.
        остави го магарето, той се включва в темата само заради мен На мен ми е блокиран де, така че го виждам или ако има бъг в Инвестора (което си е нормално явление ), или ако някой го цитира. Пламите се радваха на огромна подкрепа от левскарите, въпреки супер половинчатите им и измислени действия. Тук коригирам wild at heart, когото много уважавам, но явно не е запознат с договора им с Левски, в който според милото ни Мило следва да дадат 20 милиона (неясно какви - спонсорства ли са, заеми ли) до 2024 (неясно дали включва и 2024 или е до 31.12.2023). А договорът за управление е - ами няма такъв цинизъм - да вземаш 10% от даренията на левскарите, от билетите, от артикулите, които купуваме, от приходите от ЕКТ (човече - от приходите от УЕФА бре - това е световен прецедент, спонсор да взема от парите, които клубът печели с представянето си в Европа!), от приходите от ефбати лигата, от трансферите на футболисти!!! Е, няма такава гавра!!!

        Разбира се, това не се осъзнава от средностатистическия чичка, който си мисли, че спонсор и собственик е едно и също, щото някой си давал парите. Значи аз, ако направя една реклама в Инвестора, следва да им взема 10% от рекламните приходи, дето някой дуг си е платул за банерчета на сайта им - уникална логика, нали? Палмите или да стават собственик и да си купуват клуба от скъсаняка, дето го държат на каишка с хазартната му зависимост и назначените от семейството му хора във фирмите им, или да се разкарват с все фалшивата коса на най-милото ни Мило. Това е ясната позиция на феновете, дето ходим на стадиона. И ако те не го осъзнават - дали заради това, че са "помолени" да ни бъдат спонсори от БХ, или заради мегаломанските фантазии на милото, толкова по-зле за тях. Вече им се изрязаха рекламите около стадиона, скоро ще има и други неща - и този път дори трол групите на Илияна Раева във фейса няма да могат да им помогнат
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
          Очаквам скоро целия сектор Б скоро да се появи в тази тема
          за мен обвързването на коя да е компания с българския футбол в състоянието, в което е, може да донесе само негативи за компанията
          Не съм съгласен въпросната компания според мен се е радвала на много позитивен имидж и отношение от страна на феновете.

          Коментар


          • Очаквам скоро целия сектор Б да се появи в тази тема
            за мен обвързването на коя да е компания с българския футбол в състоянието, в което е, може да донесе само негативи за компанията
            Last edited by Yori; 19.04.2023, 15:35.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

              И последно - който дава парите, поръчва музиката. Щом условие за спонсорството е било сключването на консултантски договор, значи няма какво ...
              Виждам, че сам сте стигнал до основния проблем!

              Най-вероятно знаете, че за добрите партньорски взаимоотношения е от изключителна важност да опознаеш идентичността на отсрещната страна! Ако някой иска да прави бизнес с японци, но не е готов да се поклони леко на среща с тях, по-добре да не прави бизнес, защото няма да е успешен! След като познавате собственика на компанията можете да му кажете, че идентичността на тези там не е да вземат каквото и да било от ЛЕВСКИ, а да дават на ЛЕВСКИ и ако си отдаден на каузата ЛЕВСКИ, то ЛЕВСКИ ти дава! На такива като мен и г-н Груев, незабравими мачове, на много футболисти огромна любов (и в последните години, не малко пари), а на най-великите безсмъртие! Енергията около отбора от последната година и половина се завърна, защото имаше отдаденост на каузата ЛЕВСКИ, а не както бе преди това където се търсеше келепир!

              Ако тази идентичност не е по силите на компанията, то прекратяването на договора би било правилна стъпка за бъдещото развитие на компанията!
              Last edited by Key Ru; 19.04.2023, 14:48.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

                Колега, уважавам много твоите мнения, но да напишеш за човек, който е забогатял от хазарт, че е почтен ми идва в повече.
                Връщам ти комплимента - ти си един от съфорумците с най-стойностни постове и аргументирани мнения. Дали хазартът е морално занимание или не, е въпрос на мироглед. Уважавам твоя, макар да не го споделям. Не може обаче да се мери с двоен аршин - като се дават за Левски парите от хазарт, всичко е точно, но когато някой е забогатял, е неморално. Бетинг компаниите са основни спонсори на спортни отбори по цял свят.
                Почтеността в случая се изразява в коректно отношение към партньори, служители и акционери. Мога да говоря от свое име в качеството си на акционер - дава ни се подробна информация за бизнеса на уебинари и общи събрания, разпределя се дивидент над минимално предвидения в устава, до този момент не са вземани никакви решения в ущърб на миноритарните акционери и вярвам, че това ще продължи да е така. Колко такива компании има на БФБ? Сещам се за 2-3 само.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

                  Аз вярвам на спонсора, в една от компаниите на когото съм акционер - Телематик. Познавам Мило Борисов лично и това е основна причина да запиша акции тук - знаещ, можещ и почтен човек. Доволен съм и как се развива компанията до момента. За мен е ключова предстоящата експанзия на други пазари, но това е друга тема. А като/ако започне черният ПР, задължително трябва юристите да прегледат възможностите за прекратяване на договора - ще го кажа не само на ОС, но и в личен разговор с него - няма като ни зашлевят, да даваме и другата буза. А за контрола на парите - разбира се, че спонсорът има интерес да се харчат в най-добрия интерес на клуба, отборът да постига резултати, феновете да са щастливи и от това да печели и имиджът на спонсора. За това е необходимо и компетентно управление обаче, което хората от групата Палмс бет доказано умеят, а бившите футболисти не знам какво точно могат да управляват.
                  По отношение на връщането на пари - постоянно се дават заеми освен спонсорството и се плащат авансово пари на клуба като закъса, извън договорените графици. Нормално е заемите да се връщат.
                  И последно - който дава парите, поръчва музиката. Щом условие за спонсорството е било сключването на консултантски договор, значи няма какво да се разсъждава добре ли е, зле ли е. Take it or leave it.
                  Колега, уважавам много твоите мнения, но да напишеш за човек, който е забогатял от хазарт, че е почтен ми идва в повече.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

                    Колега ще си позволя да направя коментар на думите Ви, с което да Ви очертая колко погрешно гледате на ситуацията.

                    Не мисля, че колегата Груев е акционер в компанията или е на позиция в Левски, на която да взима заплата, така че да бъде хранен. Същевременно феновете нямат нищо против спонсора, но че ни спасяват, тук губите реалността. Мястото на спонсора е логото му върху фанелките, които са най-продавения спортен екип в България, на рекламните пана около терена на най-посещавания стадион в България, върху най-модерния автобус на футболен клуб в България и т.н. Като акционер трябва да сте изключително щастлив от факта, че срещу дребна сума, която компанията дава получава такава популярност на бранда си... Хубаво е да погледнете малко цифри и ще видите колко пари са влезли в касата на клуба от феновете и колко от този спонсор. Колко пари са постъпили от абонаментни карти, колко пари са постъпили от продажба на фен артикули, които правят реклама на въпросната компания, колко пари са постъпили от виртуални билети (това е да си купиш билет и да си гледаш мача по телевизията) и т.н.

                    Но да се върнем на темата за публичната компания, защото може да изтрият този коментар от темата. В качеството си на акционер е много правилно да мислите за репутационния ефект, които може да има сътрудничеството на компанията с Левски. От една страна, част от ползвателите на услугите на компанията не я харесват, защото е спонсор на Левски, но това не е проблем защото феновете на Левски са толкова много, че онези стават незначителен проблем! Проблем би било, ако някой започне де си мисли, че е по-голям от ЛЕВСКИ! Пише се ЛЕВСКИ, чете се ЛЮБОВ! Едно време комунистите са се опитвали да се противопоставят на тази любов, наскоро един премиер чрез подставени лица се опитваше да възседне тази енергия, ама не им се получи. Ако някой се качи на крилете на тази любов, само може да спечели от нея, ама ако се изправи срущу нея, ...? Да компанията има игрови решения, които оперират под чужди брандове и не биха били засегнати репутационно, бизнес в чужбина също, но бизнеса под техния бранд в България може да бъде засегнат от любовта на феновете!

                    Съгласен съм с колегата Груев, че спонсора няма право да участва във вземането на решения в клуба! Преминаването на тази граница е проблема, като ще си позволя да направя аналогията с Биодит и политическите заигравки на собственика и. Той в личен аспект направи някакви неща и си натисна акцийката надолу, а пък тук самата компания прави разни щуротии...
                    Колега,

                    никой не оспорва, че Левски е по-голям от който и да е спонсор, собственик или треньор. Дали сумата е дребна или не го решава пазарът. Ако беше така, щеше да има много желаещи да дадат тези десетина милиона за 5 години / по спомен /. Разбира се, че приходите от дарения, билети, тв права и други са по-големи и това е нормално да бъде така за най-популярния клуб в България. Но че помощта на спонсора беше и е решаваща в много труден момент за клуба, едва ли подлагате на съмнение. Не виждам база за конфронтация със спонсора - това за мен е измислен конфликт.
                    Същественото в мнението ми е, че спонсорът изобщо не заслужава черен пиар срещу себе си, имайки предвид колко помага. Но ако все пак такъв черен пиар се осъществи, иницииран от неблагодарни/злонамерени "фенове", ние няма причина да продължим да наливаме пари в клуба.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

                      Храни куче да те лае стана работата. Не знам на какво отгоре феновете имате претенции към спонсора. Както ви каза Сираков, единствената друга оферта за генерален спонсор към момента на подписване на договора е била в пъти по-ниска. Палмс бет ви спасява, но пак не сте доволни - искате повече пари, а и спонсорът да не контролира как се харчат. Е няма как да стане. Щом не сте доволни - да спираме кранчето и кой от къде е . Лично ще повдигна въпроса на общото събрание. Не е в интерес на акционерите да ни плюят, а ние да плащаме.
                      Колега ще си позволя да направя коментар на думите Ви, с което да Ви очертая колко погрешно гледате на ситуацията.

                      Не мисля, че колегата Груев е акционер в компанията или е на позиция в Левски, на която да взима заплата, така че да бъде хранен. Същевременно феновете нямат нищо против спонсора, но че ни спасяват, тук губите реалността. Мястото на спонсора е логото му върху фанелките, които са най-продавения спортен екип в България, на рекламните пана около терена на най-посещавания стадион в България, върху най-модерния автобус на футболен клуб в България и т.н. Като акционер трябва да сте изключително щастлив от факта, че срещу дребна сума, която компанията дава получава такава популярност на бранда си... Хубаво е да погледнете малко цифри и ще видите колко пари са влезли в касата на клуба от феновете и колко от този спонсор. Колко пари са постъпили от абонаментни карти, колко пари са постъпили от продажба на фен артикули, които правят реклама на въпросната компания, колко пари са постъпили от виртуални билети (това е да си купиш билет и да си гледаш мача по телевизията) и т.н.

                      Но да се върнем на темата за публичната компания, защото може да изтрият този коментар от темата. В качеството си на акционер е много правилно да мислите за репутационния ефект, които може да има сътрудничеството на компанията с Левски. От една страна, част от ползвателите на услугите на компанията не я харесват, защото е спонсор на Левски, но това не е проблем защото феновете на Левски са толкова много, че онези стават незначителен проблем! Проблем би било, ако някой започне де си мисли, че е по-голям от ЛЕВСКИ! Пише се ЛЕВСКИ, чете се ЛЮБОВ! Едно време комунистите са се опитвали да се противопоставят на тази любов, наскоро един премиер чрез подставени лица се опитваше да възседне тази енергия, ама не им се получи. Ако някой се качи на крилете на тази любов, само може да спечели от нея, ама ако се изправи срущу нея, ...? Да компанията има игрови решения, които оперират под чужди брандове и не биха били засегнати репутационно, бизнес в чужбина също, но бизнеса под техния бранд в България може да бъде засегнат от любовта на феновете!

                      Съгласен съм с колегата Груев, че спонсора няма право да участва във вземането на решения в клуба! Преминаването на тази граница е проблема, като ще си позволя да направя аналогията с Биодит и политическите заигравки на собственика и. Той в личен аспект направи някакви неща и си натисна акцийката надолу, а пък тук самата компания прави разни щуротии...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

                        Аз вярвам на спонсора, в една от компаниите на когото съм акционер - Телематик. Познавам Мило Борисов лично и това е основна причина да запиша акции тук - знаещ, можещ и почтен човек. Доволен съм и как се развива компанията до момента. За мен е ключова предстоящата експанзия на други пазари, но това е друга тема. А като/ако започне черният ПР, задължително трябва юристите да прегледат възможностите за прекратяване на договора - ще го кажа не само на ОС, но и в личен разговор с него - няма като ни зашлевят, да даваме и другата буза. А за контрола на парите - разбира се, че спонсорът има интерес да се харчат в най-добрия интерес на клуба, отборът да постига резултати, феновете да са щастливи и от това да печели и имиджът на спонсора. За това е необходимо и компетентно управление обаче, което хората от групата Палмс бет доказано умеят, а бившите футболисти не знам какво точно могат да управляват.
                        По отношение на връщането на пари - постоянно се дават заеми освен спонсорството и се плащат авансово пари на клуба като закъса, извън договорените графици. Нормално е заемите да се връщат.
                        И последно - който дава парите, поръчва музиката. Щом условие за спонсорството е било сключването на консултантски договор, значи няма какво да се разсъждава добре ли е, зле ли е. Take it or leave it.
                        Супер е, че познаваш милото - преди или след като си сложи тупето Попитай го и как е назначена Виолета Сиракова-Коруджиева в Си Ти Интерактив, на каква длъжност и с каква заплата. Попитай го и защо изобщо се заеха с нашия отбор - любов ли нещо, "помолени" ли бяха? Попитай го и защо изобщо рекламират, като онлайн бизнесът им е тотал щета, а сайтът им е един от най-слабите на пазара. Попитай го и защо са му толкова бездарни финансистите като онзи "нюню" Димитров, защо му е толкова слаб маркетинговият отдел и т.н.

                        Ще направиш наистина едно добро дело, ако успееш по някакъв начин да договориш прекратяването на този изключително заробващ Левски договор, а черният ПР вече започна (няма да влизам в подробности) и ще продължи - сори, но никой не е по-голям от Левски - нито насо г.зо, нито някакво фалшиво тупе с претенции да е шефче, след като е само един рекламодател. И то доста слаб рекламодател, за да използва най-силния бранд у нас.

                        П.С. Очаквай разходите за реклама/спонсорство/заеми за Левски само да растат през настоящата година - просто защото отново ще бъде "помолен" от то4ния човек. Лично
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Ма ти вярваш на човек, дето е лично зависим, жена му е зависима и дъшеря му е зависима от палмите ли? Стига де, уж големи хора пишем тук. Повдигни въпроса на следващото ОС и ми кажи резултата (може и на лични) - вариантът за това е 0, щото са "помолени" от когото трябва.

                          П.С> Спонсорът никога и никъде не контролира как се харчат парите, освен ако не е пряко свързан със собственика, т.е. не са едно и също лице. Спонсорът е спонсор, защото срещу парите, които дава, получава реклама. И не чака да му ги връщат и не го интересува как се харчат, защото няма право на това. Нито законово, нито морално. Само изчакай още малко - такъв черен ПР се завата за милото с фалшивата коса, че ти е бедна фантазията
                          Аз вярвам на спонсора, в една от компаниите на когото съм акционер - Телематик. Познавам Мило Борисов лично и това е основна причина да запиша акции тук - знаещ, можещ и почтен човек. Доволен съм и как се развива компанията до момента. За мен е ключова предстоящата експанзия на други пазари, но това е друга тема. А като/ако започне черният ПР, задължително трябва юристите да прегледат възможностите за прекратяване на договора - ще го кажа не само на ОС, но и в личен разговор с него - няма като ни зашлевят, да даваме и другата буза. А за контрола на парите - разбира се, че спонсорът има интерес да се харчат в най-добрия интерес на клуба, отборът да постига резултати, феновете да са щастливи и от това да печели и имиджът на спонсора. За това е необходимо и компетентно управление обаче, което хората от групата Палмс бет доказано умеят, а бившите футболисти не знам какво точно могат да управляват.
                          По отношение на връщането на пари - постоянно се дават заеми освен спонсорството и се плащат авансово пари на клуба като закъса, извън договорените графици. Нормално е заемите да се връщат.
                          И последно - който дава парите, поръчва музиката. Щом условие за спонсорството е било сключването на консултантски договор, значи няма какво да се разсъждава добре ли е, зле ли е. Take it or leave it.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

                            Храни куче да те лае стана работата. Не знам на какво отгоре феновете имате претенции към спонсора. Както ви каза Сираков, единствената друга оферта за генерален спонсор към момента на подписване на договора е била в пъти по-ниска. Палмс бет ви спасява, но пак не сте доволни - искате повече пари, а и спонсорът да не контролира как се харчат. Е няма как да стане. Щом не сте доволни - да спираме кранчето и кой от къде е . Лично ще повдигна въпроса на общото събрание. Не е в интерес на акционерите да ни плюят, а ние да плащаме.
                            Ма ти вярваш на човек, дето е лично зависим, жена му е зависима и дъшеря му е зависима от палмите ли? Стига де, уж големи хора пишем тук. Повдигни въпроса на следващото ОС и ми кажи резултата (може и на лични) - вариантът за това е 0, щото са "помолени" от когото трябва.

                            П.С> Спонсорът никога и никъде не контролира как се харчат парите, освен ако не е пряко свързан със собственика, т.е. не са едно и също лице. Спонсорът е спонсор, защото срещу парите, които дава, получава реклама. И не чака да му ги връщат и не го интересува как се харчат, защото няма право на това. Нито законово, нито морално. Само изчакай още малко - такъв черен ПР се завата за милото с фалшивата коса, че ти е бедна фантазията
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              Mога ли да отговоря? В случая действията им са под всякаква критика, особено сред организираните фенове. За момента нещата се крепят, защото все още се надяваме на частичка останал разум от тяхна страна, но ако не ревизират поведението си (ерго, не започанат да дават наистина сериозни пари), агресията срещу тях ще избие в толкова черен ПР, че ви е бедна фантазията - само въпрос на време

                              Колкото да самото им "спонсорство" - очеизвадно е, че са "помолени" от онзи, чието име не следва да се споменава. Нямат никакво развитие в онлайн залозите, сайтът им е тотален шит, не рекламират изобщо в телевизия (дори по време на световното), но за сметка на това са нещо като "спонсори" на Левски на насо г.зо и федерацията по художествена гимантиска на съпругата на насо г.зо, а дъшерята на същия насо г.зо (Виолета) е на сладка позиция в една от фирмите им - добре ли е

                              С две думи - политически зависима компания, чийто бизнес реално не се нуждае от никаква реклама, а опитът ѝ да стане онлайн играч за момента (поне в България) се провалят с гръм и трясък, което е изправена пред това да налива още пари за "споносрство" в Левски или да търпи много сериозни имиджови щети. Или и двете. Всеки сам си преценЯ
                              Храни куче да те лае стана работата. Не знам на какво отгоре феновете имате претенции към спонсора. Както ви каза Сираков, единствената друга оферта за генерален спонсор към момента на подписване на договора е била в пъти по-ниска. Палмс бет ви спасява, но пак не сте доволни - искате повече пари, а и спонсорът да не контролира как се харчат. Е няма как да стане. Щом не сте доволни - да спираме кранчето и кой от къде е . Лично ще повдигна въпроса на общото събрание. Не е в интерес на акционерите да ни плюят, а ние да плащаме.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

                                В случаят действията им изглежда са положителни от гледна точка на акционерите.
                                Mога ли да отговоря? В случая действията им са под всякаква критика, особено сред организираните фенове. За момента нещата се крепят, защото все още се надяваме на частичка останал разум от тяхна страна, но ако не ревизират поведението си (ерго, не започанат да дават наистина сериозни пари), агресията срещу тях ще избие в толкова черен ПР, че ви е бедна фантазията - само въпрос на време

                                Колкото да самото им "спонсорство" - очеизвадно е, че са "помолени" от онзи, чието име не следва да се споменава. Нямат никакво развитие в онлайн залозите, сайтът им е тотален шит, не рекламират изобщо в телевизия (дори по време на световното), но за сметка на това са нещо като "спонсори" на Левски на насо г.зо и федерацията по художествена гимантиска на съпругата на насо г.зо, а дъшерята на същия насо г.зо (Виолета) е на сладка позиция в една от фирмите им - добре ли е

                                С две думи - политически зависима компания, чийто бизнес реално не се нуждае от никаква реклама, а опитът ѝ да стане онлайн играч за момента (поне в България) се провалят с гръм и трясък, което е изправена пред това да налива още пари за "споносрство" в Левски или да търпи много сериозни имиджови щети. Или и двете. Всеки сам си преценЯ
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X