Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеЗаписа от уебинара ще има ли? Че не успях да се включа?
на кратко - бизнеса върви добре, продажбите растат, вярваме в компанията оле!
1.Дивидент - мрън-мрън не може да кажем.
2.обратно изкупуване - мрън-мрън не може да кажем;
3.Искате ли още да прехвърляте казината от единия жоб в другия - мрън-мрън за сега изчакваме
4.Ще излизате ли във франфурт - мрън-мрън световното положение, за сега изчакваме;
5. Новия данък касае онлайна основно в еднократно плащане на 100к , което става 400к
6. На 24мин - отговорихме на всички въпроси, времето е слънчево - довижданеLast edited by tony1975; 02.02.2024, 14:16.
- 9 Харесвания
Коментар
-
Не знам мениджмънта дали поглежда тук, но миналия път поради тех.проблем не можахме да зададем въпроси. Ето защо ще нахвърлям няколко тук, ако ги видят дано отговорят:
1. С оглед на завършилата вече финансова година, бихте ли споделили може ли акционерите да очакват редовен дивидент(освен авансово раздадения) и в какъв размер?
2. До къде стигна желанието и подготовката за листване във Франкфурт, БФБ обяви че подготвя цялостно решение, което ще даде бърза връзка на компании към пазара във Франкфурт - запознати ли сте и ще се възползвате ли от тази възможност, която очакваме да бъде обявена 1трим.?
3. Правени ли са разчети и бихте ли споделили - как ще се отрази новото облагане на хазартния бизнес върху печалбата и дейността на компанията?
4, От листването на компанията, цената на акциите непрекъснато спада с леки флуктоации вече почти две години. Вярвате ли още в оценката, която поставихте на бизнеса си и ако да, какви мерки планирате да предприемете? В плановете влиза ли обратно изкупуване?
5, Как се развива бизнеса след стартирането в Перу и кога очаквате да станат видими първите резултати от Македония?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТук някой има ли обяснение за този непрекъснат спад и натиск на цената? Продажбите растат, дивидента си е редовен, да ще има по висок данък за дейността в БГ, ок и печалбата в момента не расте - напълно нормално при експанзия на бизнеса, няма как да няма един период влизайки в нова държава докато се завърти колелото, но продажби на тези нива, когато си влизал на 16-17лв?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Телематик Интерактив България АД-София
Друга нерегулирана информация
09:39
Онлайн среща с инвеститори и акционери на Телематик Интерактив България АД - 02.02.2024 г.
Телематик Интерактив България АД организира онлайн среща на 02.02.2024 г. (петък) от 11:00 ч. с инвеститори и акционери на дружеството, на която ще бъдат представени данните от индивидуалния финансов отчет на компанията за IV-то тримесечие на 2023 г. (към 31.12.2023 г.). В срещата ще участват Лъчезар Петров - изпълнителен директор на дружеството, както и Димитър Недков - директор връзки с международни инвеститори.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Добър е отчета, при положение че опитват експанзия едновременно в Перу и Македония. В Перу се променя изцяло закона и вече искат някакво лицензиране (мисля от 1 април), това ще отсее някой от другите оператори и предполагам че нашият сайт ще тръгне добре. А по въпроса за промяната на таксата, мисля че за онлине хазарта се вдигна една лицензионна такса от 100 000 на 400 000 лв, ама тя се плаща веднъж на 5 години, не мисля че е голям разход.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хм, това е доста несериозно
"Данъчно облагане и такси
Данъците, плащани от фирмите в България включват корпоративен данък, местни данъци и такси, данък
добавена стойност, акцизи, износни и вносни мита. Важно за финансовия резултат на групата е
запазването на текущия данъчен режим. Понастоящем корпоративният данък в България е 10%. Освен
данъчните регулации, отнасящи се към обичайната търговска дейност, „Телематик Интерактив
България” АД е обект и на специфични изисквания като месечна лицензионна такса в размер на 20%
върху разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби. Определяните от
държавата данъци и такси формират основния дял от разходите и съответно, утежняване на тези
регулации биха имали съществен ефект върху финансовите резултати на фирмата. Към момента няма
обявени намерения от страна на съответните държавни органи за предприемане на промени в тази
посока. Системата на данъчно облагане в държавите, където се планира разширяването на дейността,
все още се развива, в резултат на което е възможен риск да възникне противоречива данъчна практика
и да се въведат нови или да се увеличат съществуващите данъци и държавни такси."
п.п. Иначе печалбата намалява съвсем леко, но има достатъчно за дивидент , а и държат 56млн кеш!!! Новите такси и данъци, може би ще бъдат поети от ръста в продажбите. Интересно ще е и партньорството с държавния оператор на Националната лотария в МакедонияLast edited by tony1975; 31.01.2024, 07:03.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение
"Доста по-притеснителен е законопроекта за новите отчисления..." Разбирам, че ако изказвам притеснение за законопроект, това е внушение понеже е негативно. Ако съм изброил неща които виждам като недостатъци също и мнения и виждания трябва да са само в положителен аспект. Ами трудно е да се отговори обективно на въпроса защо има разпродажби и цената е надолу ако не гледаме и негативните страни. Отделно изказах и мнение, че промяната на данъка която е приета е реално понижение, и не засяга онлайн бизнеса.
Не давам никакви препоръки, всичко прежденаписано е лично мнение и наблюдение, извинете за спама, ще го прекратя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancho_iotata Разгледай мнение
Основната цел на форума е да се споделят мнения и виждания, но не и да се правят внушения и опити за манипулации. Трябва да се почертае, че визираната такса, не е въведена и не съществува към момента!!! Факт е, че има законопроект на Закона за хазарта(на ПП Възраждане), където се предвижда подобна такса, но законопроекта дори не е гледан във водещата комисия в парламента. Наскоро мина закона за бюджета, където вече бе разгледан момента с таксите за хазарта. Всеки сам си преценява рисковете (кое ще бъде прието, кое не и т.н.), но да се правят внушения не е редно.
Не давам никакви препоръки, всичко прежденаписано е лично мнение и наблюдение, извинете за спама, ще го прекратя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами аз го казах. Нова такса която може и да е по-голяма от настоящата печалба на операторите, ако остане в този й вид. По-перспективни възможности (според някои инвеститори) на пазара от тази акция. И онези 30%/70% по моя визия са 20%/20%/60%. Това, че сферата е силно регулирана и като такава много подвластна на политически прищевки, съответно трудно прогнозируема, няма да споменавам....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Винаги съм се чудил до каква добавена стойност водят подобни мнения и коментари? Ако имате да кажете нещо полезно за акцията, или по темата, моля заповядайте. Заяжданията на дребно едва ли ще ви помогнат с каквото и да било...
- 1 like
Коментар
-
Пазара може да не преценява правилно потенциала, но не може вие да не преценявате правилно?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Според мен има два варианта. Единия е пазара да не преценява правилно потенциала на акцията, и причината да е това. (Което според мен е 30% шанс). Другия е да има някаква информация, или проблем, който ние малките акционери не знаем. (Което за мен е 70% шанс). Иначе и аз виждам доста голям потенциал в акцията. Стабилни приходи, развитие, печлалба, дивидент... Освен това мисля че взеха решение да инвестират в ценни книжа със свободния кеш, което допълнително би увеличило приходи и печалба... Но точно заради тази липса на яснота ме притеснява и мен за да вляза с по-голяма сума...
- 1 like
Коментар
Коментар