Telematic kicks-off share repurchase procedure; up to 40.2% of the free-float could be bought back in 2024 alone (POSITIVE) | |
Telematic Interactive announced that in accordance with the GSM’s decision from 11 March and BoD’s decision from 18 March, the company intends to buy back a total of 960 018 own shares until the end of 2026. Note, that this corresponds to nearly 99.3% of the free-float of 966 881 shares. Telematic intends to repurchase up to 388 800 shares in 2024 alone, which is equivalent to 40.2% of the free-float. Recall, that the buyback procedure, approved by shareholders has a maximum price limit of BGN 20.00/share and a lower limit of BGN 15.00/share. Note, that the majority shareholder – Eldorado Corporation AD, which holds 11 993 137 (92.5% of total outstanding shares) announced that it will not participate in the buyback i.e. will not sell any shares. Source: Telematic Interactive; FFBH |
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
388.800 акции до края на годината - кота 20 лв. е много близо. Скептичен съм обаче, че могат да съберат такава бройка. Аз не бих продал на 20. Не знам дали други колеги с големи пакети биха.
Аз лично съм склонен да продам 1/4 от позицията на 20 лв, но тя не е достатъчно голяма за да направи значителна разлика. Иначе целевата ми беше 21,80 преди обявяването на материалите за ОСА, а сега обмислям да я коригирам нагоре според зависи как се развият нещата около обратното изкупуване и от това как чисто технически го организират.
Имам спокойствието, че съм купил под минималната цена и съм готов да бъда по-алчен от обикновено.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Телематик Интерактив България АД-София
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
16:43
Уведомление за предстоящо обратно изкупуване на собствени акции. Във връзка с приетото решение от ОСА на ТИБ АД от 11.03.2024 г. (по т. 3 от дневния ред) и решение на СД от 18.03.2024 г., ТИБ АД възнамерява да изкупи до 388 800 бр. собствени акции на регулиран пазар, за първата календарна година, включена в срока на обратно изкупуване, и общо до 960 018 бр. акции за целия период на обратно изкупуване (до 31.12.2026 г.). Началната дата на обратното изкупуване за първата календарна година е 20.03.2024 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „СОФИЯ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ СЕКЮРИТИЗ“ АД.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеТук Играч е само мажо. Взе 16 млн лв срещу 7.5% от компанията. За да ги "върне", ще трябва да раздаде 213 млн. като дивиденти. На това се казва Играч.
Коментар
-
Няма угодия за някои съфорумци, които от скука обикалят темите и хейтят наред без да са вкарали и два лева в някоя акция. Искаме добър и редовен дивидент - получаваме го, че и по два пъти годишно даже, а е гарантиран и по устав. Искаме обратно изкупуване, за да се подкрепя цената и да има възможност за изход на по-големи пакети - получаваме го. Искаме прозрачност на управлението - има редовни уебинари, а на ОСА се отговаря на всякакви въпроси от акционерите от мажоритарите лично. Искаме развитие - работи се активно и се инвестира в излизане на нови пазари и в пускане на нови продукти.
Ами не знам какво още да поискаме - 50 % годишен ръст като Шелли? Може, но ще трябва и да си купуваме акцията на подобни мултипъли.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Тука капиталова не чакайте.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Тука капиталова не чакайте.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Аз доволно съм си купил на средна под минималната цена на обратното изкупуване и мисля да купя още ако цената продължи да не мърда.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Засега са супер коректни. Дано продължават така.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТелематик Интерактив България АД-София
Уведомление за паричен дивидент
17:54
Телематик Интерактив България АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 11-03-2024 г. в София 1463. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 5054407.02 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.39 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.37 (само за акционери физчески лица) лв.
Прикачени файлове:Условие и ред за изплащане на дивидентите *
Протокол от Общото събрание на акционерите *
- 3 Харесвания
Коментар
-
Телематик Интерактив България АД-София
Уведомление за паричен дивидент
17:54
Телематик Интерактив България АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 11-03-2024 г. в София 1463. На ОСА е гласуван дивидент за 2022 г. в общ размер на 5054407.02 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.39 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.37 (само за акционери физчески лица) лв.
Прикачени файлове:Условие и ред за изплащане на дивидентите *
Протокол от Общото събрание на акционерите *
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар