На 25 октомври 2022 г. нов китайски транспортен безпилотен летателен апарат Scorpion D, разработен от Tengoen Technology (известен също като Tengdun), извърши първия си тестов полет на летище Zigu в китайската провинция Съчуан. Размахът на крилете му е 20 м, дължината - 10,5 м, височината - 3,1 м. Максималното тегло при излитане достига 4350 кг, с маса на полезен товар над един и половина тона. Максималният обем на товарното отделение е 5 кубически метра. Максималният таван е 9,5 км, крейсерската скорост е над 300 км в час, а продължителността на полета е 35 часа. Новият дрон може да излита с максимален полезен товар от писта с дължина под 500 метра.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Леко с емоциите, че DRON високо лети и отвисоко пада.
Както казва управителя на летище Балчик в записа: "Дали ще стане или няма да стане точно така е малко нали вероятностно"
Както казах преди няколко месеца на Graham. Ясно е, че дрона ще литне, въпроса е да кацне след това !
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Пончо, все си мисля, че този полет за да се случи пред световни медии, ще са направени десетки други контролни полети при контролитани условия.
Колкото и нищо да не разбирам нито от Авионика, нито от Инвестиране, някак си не мога да осмисля, как може да се стартира дейност със само 1 (или малко на брой) тестови полети....
Айде, майната му, че тестовия полет не стана както беше обявено до средата на годината, но дори след като стане да кажем Ноември около Балчик, не знам може ли да гърмим шампанското.
Според мен, всяки летатетелен апарат, който лети във въздушното пространство с други апарати (вкл. пътнически), би следвало да е с множество тестове с нарастваща трудност. Примерно:
1.) Тестов полет излитане и кацане;
2.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) без товар примерно за 50 км;
3.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) без товар примерно за 200 км;
4.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) без товар примерно за .... да не изреждам броя стъпки, но до макс дестинацията от 2500 км.
5.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) С малък товар (т.е. НЕ максималния) примерно за 50 км;
6.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) С малък товар (т.е. НЕ максималния) примерно за ..... пак нарастващо до макс range-a на полета (2500 км.)
7.) Тестов полет над ненаселени райони (примерно над море) С МАКСИМАЛЕН товар ( 350 кг.)примерно за нарастващи отново дестинации;
8.) Тестови полети над НАСЕЛЕНИ райони без и със товар....
Сега дали ще са точно такива стъпките или по-малко (или пък повече ?!) не знам, но все си мисля, че само с един тестов полет няма да се случат нещата.
А и в горната индикативна структура на тестове, разчитаме че всеки от тях ще мине без никакви проблеми, които да наложат преработки/доработки....
Едва след серия успешни тестове може да се разчита да започнат Commercial Flights...
Поне това ме води логиката, колкото да не разбирам нито от Авионика, нито от Инвестиции...
======
Та нека да се молим дрона да лети успешно, но ние да останем стъпили здраво на земята !!!
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Скоти, сигурен съм, че едва ли има някой на борсата, който да не иска нещата да се случат
повечето сме акционери или в дрона или в канибалите, някой и в двете,
даже и тези, които не са, си дават сметка какъв допинг ще е за цялата борса
това с 200млн за лепенката твоя хрумка ли е, или имаш някакво инфо
Всички сме се качили на Дрона, дали директно, дали през други компании, така че всички искрено искаме нещата да се случат.
А аз лично искам да успеят не само защото съм инвестирал в него, или заради допинга за БФБ, а най-вече заради положителанта репутация, а вероятно и Икономически ползи за БЪЛГАРИЯ като цяло !
Но нека както казах, да сме стъпили на земята.
Иначе и на мен ми е любопитно откъде идва това предположение за 200 млн. за лепенки.
Дано да има нещо вярно - скоро ще разберем. Надявам се най-вече на успешен тест, дори да е без лепенки....
P.S. Имам си бас с цялото си неразбиране от Авионика, Инвестиции и без никакъв достъп до каквито и да е било допълнителни източници на информация по темата, че предвид очакванията ми за roadmap между тестов полет и търговски полети описани по-горе, за съжаление до края на годината няма да видим обявения първи Commercial Flight !
Бас, който искрено се надявам и се моля да ЗАГУБЯ !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Скоти, сигурен съм, че едва ли има някой на борсата, който да не иска нещата да се случат
Моето усещане е че дрона ще литне, а компанията ще стане много успешна. Но усещането ми за нашия Кепитъл е че в момента цената изпреварва стойността зад нея и разликата ще се разшири през следващите месеци.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Ти ако инвестираш въз основа на думите на този ..”чичак” със селско звучене тип “ гашник” здраве му кажи!
най ми е тъжно че не осъзнаваш и не разбираш какво може много скоро тази компания за България... та и ние като у парламента разединени и си говорим за “ оценки” на Dron като акция... ми простичко е...пожелай им успех!..същото е като при алтерко... хората здраво се трудят,Българии!
готов съм с теб на шест цифрен бас че дрона ще литне!
мога да ти кажа кога вие най умните инвеститори
Ще признаете че дрона се е случил като компания!
... и няколко мой разсъждения и насоки към теб на тема оценка на дрона
при 500 мил рунд цената на акцията е 7- 8 лв
дали ако летяло къмършал флайт и има купчина клиенти и стратегически партнер и някой ще се делютне на 250мил ?... при положение че двама от топ конкурентите ти в Америка са наскоро прясно фалирали и погледите на инвеститорите са насочени към теб за да случиш нещата... ами ако някой наистина ти даде 200 мил евро еднократно за реклама на първият полет да е с твое лого ти тогава на колко оценяваш дрона ми е интересно....
и последно свързано с акцията на дрон... не знам дали знаеш че тази акция абсолютно готино разпределена сред 1200 човека....няма мажоритар няма фондове мастодонти. Няма манипулатори отгоре отдолу .. тоест най чисто пазарната акция бфб която никой не може да я спре. По пътя нагоре преведено изцяло зависи от вас- пазара!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Както казва управителя на летище Балчик в записа: "Дали ще стане или няма да стане точно така е малко нали вероятностно"
най ми е тъжно че не осъзнаваш и не разбираш какво може много скоро тази компания за България... та и ние като у парламента разединени и си говорим за “ оценки” на Dron като акция... ми простичко е...пожелай им успех!..същото е като при алтерко... хората здраво се трудят,Българии!
готов съм с теб на шест цифрен бас че дрона ще литне!
мога да ти кажа кога вие най умните инвеститори
Ще признаете че дрона се е случил като компания!
... и няколко мой разсъждения и насоки към теб на тема оценка на дрона
при 500 мил рунд цената на акцията е 7- 8 лв
дали ако летяло къмършал флайт и има купчина клиенти и стратегически партнер и някой ще се делютне на 250мил ?... при положение че двама от топ конкурентите ти в Америка са наскоро прясно фалирали и погледите на инвеститорите са насочени към теб за да случиш нещата... ами ако някой наистина ти даде 200 мил евро еднократно за реклама на първият полет да е с твое лого ти тогава на колко оценяваш дрона ми е интересно....
и последно свързано с акцията на дрон... не знам дали знаеш че тази акция абсолютно готино разпределена сред 1200 човека....няма мажоритар няма фондове мастодонти. Няма манипулатори отгоре отдолу .. тоест най чисто пазарната акция бфб която никой не може да я спре. По пътя нагоре преведено изцяло зависи от вас- пазара!
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Ехааа без завист сега... пряко от чужди медии..cnn nbc. И много други .. “няма ли да те изкефи пончо да литне дрончо.”..
хайде спомни си последният път един “ сладур” скочи от космоса преди години и му дадоха 200 мил евро капсулата да се казва Red Bull....просто тънка рекламка...дали пък няма да видим и тук нещо подобно..секунди тънка рекламка в централните новините на тези телевизиики по света ..струват милярди сигурен съм че Dhl fed ex... и компания се облизват вече и наддават...да видим на кой стикера ще е лепнат за първи полет!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеИма-няма месец два до голямата тупурдия! Е, може и догодина да иде, както са протяжни нещата тъдява.
https://stream.bnr.bg/storage/RadioV...0%B8-24.10.mp3
хайде спомни си последният път един “ сладур” скочи от космоса преди години и му дадоха 200 мил евро капсулата да се казва Red Bull....просто тънка рекламка...дали пък няма да видим и тук нещо подобно..секунди тънка рекламка в централните новините на тези телевизиики по света ..струват милярди сигурен съм че Dhl fed ex... и компания се облизват вече и наддават...да видим на кой стикера ще е лепнат за първи полет!
Коментар
-
Има-няма месец два до голямата тупурдия! Е, може и догодина да иде, както са протяжни нещата тъдява.
https://stream.bnr.bg/storage/RadioV...0%B8-24.10.mp3„Черният лебед“, както е известен дронът, се очаква да дойде в Белия град през ноември. По този повод институции, имащи...Last edited by Poncho; 24.10.2022, 22:04.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСкоти, пропуснали ли сме някоя новина?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСкоти, пропуснали ли сме някоя новина?
А на Скота в темата за Оптимизма му казах,че ще заглади малко косъма,той не вярваше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеДва пъти питах Скоти за горивото но не отговаря
Ето два линка от "прозводителя" на въпросното синтетично гориво
Лично според мен да обявяваш че въпросният дрон ще лети с това гориво не е признак на здрав разум
https://zeropetroleum.com/how-we-do-it/
https://shop.zeropetroleum.com/shop/
Коментар
-
Два пъти питах Скоти за горивото но не отговаря
Ето два линка от "прозводителя" на въпросното синтетично гориво
Лично според мен да обявяваш че въпросният дрон ще лети с това гориво не е признак на здрав разум
https://zeropetroleum.com/how-we-do-it/
https://shop.zeropetroleum.com/shop/
- 1 like
Коментар
Коментар