IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    Не мога да се начудя на оптимистите тук. Почнаха наполседък да загряват.....но докато не стане 35 стотинки все ще е скъпо...
    35 ст не знам, но определено е за под номинал. Аз не виждам нещо положително да се е случило след листването. Напротив, само отлагания в дейността им и спек на стартъп сектора.

Коментар

• Не мога да се начудя на оптимистите тук. Почнаха наполседък да загряват.....но докато не стане 35 стотинки все ще е скъпо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Назначили са директор по приходите, значи скоро няма да имат само разходи, но и приходи
        Дано не е назначен само да заприходява следващия рунд финансиране !

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          Скот,тоя дрон няма ли да "фръкне" вече?
          Дай някакво инфо
          Мога да припомня прогнозата на скотът от последния семинар на Дронамиксите предната година:
          "... та какво разбрах от вчерашното” мрънкане”
          1. До 31.08.2022 г Литва дрона
          2. до 31.10 първи полет за клиент вероятно Малта Италия
          3 до 31.12.2022 нов рунд на минимум цена 500 м долара което е Мин 4.4 лв на акция!
          4 догодина 1 милярд оценка се стремим’
          5 листване до три години насдак
          пс Надявам се в q4 лиценз и полет в Австралия!
          п.с.2 ще му подаря на Свилен ваучер за дихателни практики по време на презентиране и повдигане на самочувствието
          успех!"

Маалко почват да се бавят нещата като гледам.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
            Скот,тоя дрон няма ли да "фръкне" вече?
            Дай някакво инфо
            Назначили са директор по приходите, значи скоро няма да имат само разходи, но и приходи

Коментар

• Скот,тоя дрон няма ли да "фръкне" вече?
              Дай някакво инфо

Коментар

• LONDON - 23 March 2023 - Dronamics, the world’s first cargo drone airline, announced the appointment of Tim Martin as Chief Revenue Officer and member of the Executive team, effective April 1st., as the company prepares to commercialize its operations across Europe and expand to other geographies following the completion of its test flight program. Tim brings nearly three decades of senior management experience across global supply chain and logistics sectors, most recently as Chief Operating Of

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

За мен е загадка, как идея, която е доказано неефективна, продължава да се експлоатира, но явно на брадърсите не им стига чуждият опит и искат сами да се убедят... няма лошо
                  Напротив постигнатото до момента показва че идеята е супер ефективна и брадърсите вероятно са супер доволни

Не съм сигурен обаче че инвеститорите ще са доволни като разберат каква е била идеята

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                    Говорим принципно. Няма значение Дали са телефони или пък скъпо облекло от Версаче и Тера Нова.
                    Мисля че не разбираш добре идеята. Защото не е въпросът да превозиш количество а по- скоро качествено. Тук не говорим за 2к щото с влакове и бусове е по- изгодно.
                    Мисля да тестваме опита и да видим дали при Дрона нещата ще се развият добре
                    Незнам, дали си даваш сметка каква логистична инфраструктура е нужна, за да бъде изпълнен примера ти. "Един човек ще управлява 12 дрона"..., а колко хора ще са заети в обслужването му на земята? Или се предвижда в бъдеще да каца директно на ТИР рампата и оттам да поема към бразилската джунгла?

Какви телефони, какви фарове и лекарства -- те са тук, много преди да си се сетил да ги поръчаш, а ако искаш нещо по-специално ти гарантирам, че шанса да пристигне сейм дей при теб, е колкото шанса черен лебед да кацне пред вратата ти.

За мен е загадка, как идея, която е доказано неефективна, продължава да се експлоатира, но явно на брадърсите не им стига чуждият опит и искат сами да се убедят... няма лошо

Коментар

Говорим принципно. Няма значение Дали са телефони или пък скъпо облекло от Версаче и Тера Нова.
                      Мисля че не разбираш добре идеята. Защото не е въпросът да превозиш количество а по- скоро качествено. Тук не говорим за 2к щото с влакове и бусове е по- изгодно.
                      Как да разбера идеята като няма?

Обявяват че ще доставят евтино и после изведнъж почват да говорят как щели да ползват синтетично гориво от по 3 паунда литъра което всъщност даже още го няма на пазара

Сега ти разправяш че идеята било да возят качествено, ами кажи им не са се сетили за това

Коментар

• Говорим принципно. Няма значение Дали са телефони или пък скъпо облекло от Версаче и Тера Нова.
                        Last edited by MrSi; 06.03.2023, 01:41.
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Просто исках да спомена факта че 1 дрон може да пренесе доста повече товар от 350 кг с един пробег от 2500 км
                          ... И че сметките на ББ50 и Пончо са ми изключително странни , защото мисля че са основа 40 милки. Данните май са за 59 милки.

Dronamics valuation в Гугъл вади няколко сайта с над 59М $ събрани до сега.
                          Единия сайт дава някаква оценка от 160 до 240 милки в долари мисля ама не съм сигурен. Това означава че бием Софикс компании по оценка още преди да се развие бизнеса. Представям си ако се развие Какво ще е
                          Дай да се върнеме на телефоните от Китай че ми стана интересно

Викаш товари 200кг телефони и някакви 150кг за друго място по пътя към Европа щото и така и така трябва да спира да зарежда

След няколко кацания и излитания се дотътря до Европа на следващият ден при безумната себестойност на доставката

През това време самолет на ДХЛ е доставил 2т телефони на същата цена

Как и да го въртите само при наркотиците излиза сметката щото ДХЛ се дърпат да ги возят

Коментар

• Просто исках да спомена факта че 1 дрон може да пренесе доста повече товар от 350 кг с един пробег от 2500 км
                            ... И че сметките на ББ50 и Пончо са ми изключително странни , защото мисля че са основа 40 милки. Данните май са за 59 милки.

Dronamics valuation в Гугъл вади няколко сайта с над 59М $ събрани до сега.
                            Единия сайт дава някаква оценка от 160 до 240 милки в долари мисля ама не съм сигурен. Това означава че бием Софикс компании по оценка още преди да се развие бизнеса. Представям си ако се развие Какво ще е
                            Last edited by MrSi; 05.03.2023, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Във форума има двама гениални инвеститора и двама велики финансиста...те всички са тихи.. нито един от изброените,а пък най малкото “аз”.... всички те си заслужават...но едно. Позна-аз нямам платформа!
                              От финанси почти нищо не разбирам, но от транспорт поназнайвам нещичко.
                              Параметрите които са заложени са изключително гъвкави . Товари от 350 кг за 2500 км са много гъвкави и обхващат широк спектър от транспортни дейности. Ще обясня на бързо и дано не доскучая на някого.

Представете си автобус който заминава от Бургас за София, но през Пловдив. Вместимост - 80 места.
                              Минава през Стара Загора и оставя 45 човека и качва 38 за Чирпан да речем. Оставя хората в Чирпан и качва хора до Пловдив, стоварва ги и... за Пазарджик+ онези за София и т.н.
                              Автобуса е 80 местен но превозва много повече пътници. Така и с Дрона ако се случи разбира се.
                              Представете си дрон който излита от Варна за София и кара... лекарства да речем или пък телефони от Китай
                              Когато каца в София оставя телефоните и товари част за автомобили ( например фарове).
                              Излита и каца в Италия където оставя частите и товари морски деликатеси с кратък срок на съхранение които кара за Германия. От там взима мотори за хладилници Либхер в Пловдив. Оставя, товари хладилници за Кипър и тн и тн и тн. Това показва как транспортното средство може да превозва много товари и да се експлоатира качествено.
                              Трябва много Добра организация на транспорта. Постигне ли се с определени договори, представете си какво могат да правят 12 дрона контролирани от 1 диспечер - няма задръствания по входовете и изходите на градовете, няма висене по митниците и др.
                              Не ми се пише вече. Мисля че повечето ме разбират

Коментар

Не вярвам. Скоти не е играч на дребно мисля - не го познавам,но не мисля че ще хвали акция докато продава. Верно че е груб понякога, то перфектни няма нали? Едно е сигурно за мен
                                Инта, Тони, Zdravko, Скоти, Груича и още 7-8 от форума ама няма да кажа кои са си казват какво им е на сърце и ПЪРВО ОБЯВЯВАТ - после купуват. И аз така правя защото не мисля че нашите форумни мнения оказват каквато и да било причина за дългосрочна промяна в цената на акция. Краткосрочно Да - сигурен съм че всички четат.
                                Във форума има двама гениални инвеститора и двама велики финансиста...те всички са тихи.. нито един от изброените,а пък най малкото “аз”.... всички те си заслужават...но едно. Позна-аз нямам платформа!

Коментар

Working...
                                X