Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смарт Органик АД (SO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
При ИПО-то нивата бяха мин 15лв макс 19лвLast edited by 15%; 25.03.2022, 21:38.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това при ИПО-то ли? Не разбирам...? Понеже не съм участвал на ИПО-то и не помня какви са били мин и макс на емисиятаLast edited by спекуланта; 25.03.2022, 21:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Подал е две поръчки ,полувината от желаното количество на 15лв ,другите пазарна поръчка......което се изпълни.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Не можах да разбера - продал си 50% на 15 лева, а останалите на пазар ли?
Коментар
-
Не можах да разбера - продал си 50% на 15 лева, а останалите на пазар ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
и аз имам ... но цената я определихме ние с пазарните си поръчки. Щом имаш, значи и ти си подал такава. Аз лично подадох 50% на 15лв и другите 50% пазарна. Сами сме си виновни за скъпия валюейшън!
Доколкото ми е известно широкият диапазон е определ от емитента!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеМалко пристрастно мнение (имам акции) - това е единствената смислена компания на БИЙМ-а. Много перспективен бизнес и мениджър- локомотив за развитие. Карол сложиха много висока цена. Драгов не знам доколко спечели от това аматьорско изпълнение в дългосрочен план, по-скоро интереса му би бил друг, но нейсе. Това, което се получи е, че мениджмънтът вдигна летвата много високо и следващите години трябва да поработи доста здраво, за да оправдае високата оценка от ИПО-то. В момента поводи за оптимизъм не се виждат - придобиванията нещо зациклиха, а и те и без това не бяха супер обещаващи. Трябва да се търси сериозен ръст на продажбите и печалбата, нови пазари и т.н. С 3 думи - работа, работа, работа...
Доколкото ми е известно широкият диапазон е определ от емитента!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеМалко пристрастно мнение (имам акции) - това е единствената смислена компания на БИЙМ-а. Много перспективен бизнес и мениджър- локомотив за развитие. Карол сложиха много висока цена. Драгов не знам доколко спечели от това аматьорско изпълнение в дългосрочен план, по-скоро интереса му би бил друг, но нейсе. Това, което се получи е, че мениджмънтът вдигна летвата много високо и следващите години трябва да поработи доста здраво, за да оправдае високата оценка от ИПО-то. В момента поводи за оптимизъм не се виждат - придобиванията нещо зациклиха, а и те и без това не бяха супер обещаващи. Трябва да се търси сериозен ръст на продажбите и печалбата, нови пазари и т.н. С 3 думи - работа, работа, работа...
- 1 like
Коментар
-
Малко пристрастно мнение (имам акции) - това е единствената смислена компания на БИЙМ-а. Много перспективен бизнес и мениджър- локомотив за развитие. Карол сложиха много висока цена. Драгов не знам доколко спечели от това аматьорско изпълнение в дългосрочен план, по-скоро интереса му би бил друг, но нейсе. Това, което се получи е, че мениджмънтът вдигна летвата много високо и следващите години трябва да поработи доста здраво, за да оправдае високата оценка от ИПО-то. В момента поводи за оптимизъм не се виждат - придобиванията нещо зациклиха, а и те и без това не бяха супер обещаващи. Трябва да се търси сериозен ръст на продажбите и печалбата, нови пазари и т.н. С 3 думи - работа, работа, работа...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнениеКолкото повече чета за компанията и сектора, толкова по-интересни ми стават. Но реалността е, че истинската печалба е 7,3 млн.
Тези два милиона от дивиденти, предполагам са от Роо Брандс. При това едва половината от тях са реално платени, другите са само начислени.
Предвид, че те оперират магазините Зелен Био и печалбата за 2019, 2020 г. се върти около нулата, такъв дивидент в следващите години тук няма да се види.
На презентацията в Карол бяха доста прозрачни, но сега около придобиването нищо конкретно не се чува. В момента определено не му е времето, но когато всичко приключи, ще е добър сигнал да се даде информация какво точно се е случило около due diligence-a. Защото цялото увеличение беше заради първата германска компанията, която уж беше договорена още преди IPO-то, а 4 месеца по-късно нищо не се случва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не мога да намеря темата, доста назад
https://www.linkedin.com/feed/update...4866416906240/
https://www.lidl.bg/iznos/smart-organik2
- 2 Харесвания
Коментар
-
Колкото повече чета за компанията и сектора, толкова по-интересни ми стават. Но реалността е, че истинската печалба е 7,3 млн.
Тези два милиона от дивиденти, предполагам са от Роо Брандс. При това едва половината от тях са реално платени, другите са само начислени.
Предвид, че те оперират магазините Зелен Био и печалбата за 2019, 2020 г. се върти около нулата, такъв дивидент в следващите години тук няма да се види.
На презентацията в Карол бяха доста прозрачни, но сега около придобиването нищо конкретно не се чува. В момента определено не му е времето, но когато всичко приключи, ще е добър сигнал да се даде информация какво точно се е случило около due diligence-a. Защото цялото увеличение беше заради първата германска компанията, която уж беше договорена още преди IPO-то, а 4 месеца по-късно нищо не се случва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
това хубаво, ама на 20x p/e - някак много ми идва
Имам акции и мниението ми не е препоръка.
Коментар
Коментар