Относно мениджмънта: На всички мои въпроси е отговорено компетентно и в срок. Вече никой не къса от залъка си, няма защо да го очакваме. Структурата на капитала е сложна, но ако човек реши, може да се ориентира, необходимата информация е публична. Липсваше процентът в Сториед дата, но вече е ясен. Ако някой е тук за дивидент, мисля, че се е объркал. Моментът е подходящ за влизане в стартъпи на изгодни нива, та увеличението е доста важно за бъдещето на Дружеството. Сториед дата си остава най-голямата ми надежда. За пример, при сегашната структура на капитала, ако Сториед направят в близко бъдеще рунд на стойност 100 млн. долара, това ще се отрази като минимум 1.30лв. в акцията на Импулс.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от haryy Разгледай мнение
11 С през декември така и не направиха среща с инвеститорите, за разлика от предходните години, когато правиха по два пъти в годината
Колкото до структурата - да по-усложнена е Ето онзи ден един приятел казва добре Шелли вече е 47лв, аз като акционер в Импулс-а как бързо да разбера това с колко е повижило стойността му, за да изчисля каква трябва да е стойността на Импулса, събирайки притежанията му с котировки - ами трудно е. Отваряй протокол от ОСА на Шели, търси Имвенчър 1, събирай с Имвенчър 2 - хайде виж пък колко процента от тях са собственост на Импулса и т.н., докато изчислиш колко е станала притежаваната стойност инвестирана в Шелли. Надявам се да намерят по-добър начин, за лесно определяне на притежаваните от Импулс активи - тогава може би всеки кандидат акционер ще може да изчисли, че пазара греши и подценява Импулс-а.Last edited by tony1975; 05.01.2024, 13:19.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
И освен Шели, Импулс са едни от малкото, които продължават да правят уебинари на 3месеца и отговарят на акционери и неакционери. Другите почнаха, но им се видя доста ангажиращо и взеха да разреждат срещите - в Биодит вече предпочитат на 6м, в 11с традиционно са си на 6м и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Относно представянето на информацията за това, какво притежава Импулс като проценти или пари съм напълно съгласен и ще бъде повдигнато като въпрос към управляващите фонда. Иначе комуникация с тях винаги е имало, просто не пишат във форума, защото не им се спори с хора, говорещи за "елхички", "балони" и т.н. Ако имаш конкретен въпрос съм сигурен, че ако оставиш мейл ще ти отговорят лично. Както и можеш да попиташ тук:
+359 2 953 36 21 , investors@impulsegrowth.eu
QnA - Отговори на въпроси на инвеститори - Impulse Growth Companies
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
От позицията на човек държал тук и оценяващ потенциала на акцията, както и няколко пъти правил сметки какво имат - как да ти кажа - хем е добра акцията и има перЕспективи пред нея, хем "мажовците" въобще не желаят да късат от залъка си, защото явно са заети с маркетинговия трик, откъдето си вадят парите, и не им се занимава въобще тук, което е доволно тъпо.
да не говорим и колко често списват във форума, дето уж те са го създали и всички неблагодарнции като мен следва коленопреклонно да им благодарятМи без комуникация трудно ще стане, но това си е проблем на цялата ни борса - единици са тези, които списват със собствени профили в този форум (не че са задължени, но 90% от дребосъка, дето им е акционер, е тук за добро или лошо) - май само тези на Биодит драскаха понякога. Всички други или не пишат, или са драснали по 1-2 мнения, докато са искали пари, или (в най-добрия случай) позлват многониковите на някое броки или адепт, за да ми обяснят колко съм тъп и как не съм оценил гениалността на този или онзи преживе...
Отново да подчертая, че аз лично виждам потенциал в тази акция, но отношението на мениджмънта откъм информираност на цацата по разбираем начин, е на доволно ниско ниво, хеле пък като почнат да дават как имали някакви проценити еди къде си, ма те не били точно това, ма там имало и оново и дъра-бъра. Ми напишете го ясно бре:
- 10 000 акции от компания Х през Имвенчър 1,2,3,4,5 - оценяваме ги на У лева, защото това им е борсовата стойност
- 15 000 акции от компания А директно - оценяваме ги на У лева, защото така сме сметнали на база продажби/печалба и т.н.
така всеки инвеститор може да си сметне какво, как и колко следва да струва, ерго надценена ли е, подценена ли е акцията, има ли възможност да расте и т.н. Но всеки сам си преценЯ
+359 2 953 36 21 , investors@impulsegrowth.eu
QnA - Отговори на въпроси на инвеститори - Impulse Growth CompaniesLast edited by Slg; 05.01.2024, 11:31.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Таксите бяха намалени, за да няма дабъл.
Липсата на помпещ - т.е. пазара е мажоритар мисля е хубаво, точно както е при Брефчето - каквото пазара отреди, защото няма никой с 50+%.
но структурата е по-сложна от алтернативите и обърква - прав си. Сметки трябват например, за да разбера аз като Импулсаджия колко имам в Шели и т.н., за да оценя инвестицията - надявам се с времето да намерят по ясен израз и на това.
да не говорим и колко често списват във форума, дето уж те са го създали и всички неблагодарнции като мен следва коленопреклонно да им благодарятМи без комуникация трудно ще стане, но това си е проблем на цялата ни борса - единици са тези, които списват със собствени профили в този форум (не че са задължени, но 90% от дребосъка, дето им е акционер, е тук за добро или лошо) - май само тези на Биодит драскаха понякога. Всички други или не пишат, или са драснали по 1-2 мнения, докато са искали пари, или (в най-добрия случай) позлват многониковите на някое броки или адепт, за да ми обяснят колко съм тъп и как не съм оценил гениалността на този или онзи преживе...
Отново да подчертая, че аз лично виждам потенциал в тази акция, но отношението на мениджмънта откъм информираност на цацата по разбираем начин, е на доволно ниско ниво, хеле пък като почнат да дават как имали някакви проценити еди къде си, ма те не били точно това, ма там имало и оново и дъра-бъра. Ми напишете го ясно бре:
- 10 000 акции от компания Х през Имвенчър 1,2,3,4,5 - оценяваме ги на У лева, защото това им е борсовата стойност
- 15 000 акции от компания А директно - оценяваме ги на У лева, защото така сме сметнали на база продажби/печалба и т.н.
така всеки инвеститор може да си сметне какво, как и колко следва да струва, ерго надценена ли е, подценена ли е акцията, има ли възможност да расте и т.н. Но всеки сам си преценЯNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Проблемите тук са 2, даже 3 - подреждам ги по важност от най-маловажния към най-значимия:
- самата структура на инвестиции, при които навсякъде ти точат по някое процентче
- "мажовците", които явно вече не късат от залъка си
- няма кой да припомпва като на други места
Та почне ли някой да помпи, а не акцията да е на самотек, ще се забрави всичко и всички ще са хепи
Липсата на помпещ - т.е. пазара е мажоритар мисля е хубаво, точно както е при Брефчето - каквото пазара отреди, защото няма никой с 50+%.
но структурата е по-сложна от алтернативите и обърква - прав си. Сметки трябват например, за да разбера аз като Импулсаджия колко имам в Шели и т.н., за да оценя инвестицията - надявам се с времето да намерят по ясен израз и на това.Last edited by tony1975; 05.01.2024, 09:43.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Здравейте,
Точно това казвам и аз - това че до сега за 2,5г. донесе само 10% капиталова, не означава че и занапред ще е така
Съгласен съм, че с набраните средства тепърва ще се придобиват дялове в млади компании, които ще се кътат в пазвата поне още 5-7г.(а това може да е неприятно и твърде отдалечен финал за инвестиралите тук преди 2-3г.), но пък вече имаме някои поотраснали бизнеси в юношеска възраст, които в близките 2-3г. могат да започнат да носят плодове.
- самата структура на инвестиции, при които навсякъде ти точат по някое процентче
- "мажовците", които явно вече не късат от залъка си
- няма кой да припомпва като на други места
Та почне ли някой да помпи, а не акцията да е на самотек, ще се забрави всичко и всички ще са хепиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
past performance is not indicative of future results
Точно това казвам и аз - това че до сега за 2,5г. донесе само 10% капиталова, не означава че и занапред ще е така
Съгласен съм, че с набраните средства тепърва ще се придобиват дялове в млади компании, които ще се кътат в пазвата поне още 5-7г.(а това може да е неприятно и твърде отдалечен финал за инвестиралите тук преди 2-3г.), но пък вече имаме някои поотраснали бизнеси в юношеска възраст, които в близките 2-3г. могат да започнат да носят плодове.
Last edited by tony1975; 05.01.2024, 09:21.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Тук имаме няколко бижута - Шелли, Дискордия, а защо не и БФБ, дано чуем добри новини и от Сторед дата скоро, защо не и Биодит да поизлъска резултати и имидж. Соу Сайбър набраха пари, очаквам и Промото да радва следващите години - особенно с експанзия в Румъния. Ексайтъл също може да излезе неочаквана приятна изненада, на резервната скамейка загряват: Хидрогенера и Болерон, така че има доста бъдеще в "инструмента" Impulse Growthdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук имаме няколко бижута - Шелли, Дискордия, а защо не и БФБ, дано чуем добри новини и от Сторед дата скоро, защо не и Биодит да поизлъска резултати и имидж. Соу Сайбър набраха пари, очаквам и Промото да радва следващите години - особенно с експанзия в Румъния. Ексайтъл също може да излезе неочаквана приятна изненада, на резервната скамейка загряват: Хидрогенера и Болерон, така че има доста бъдеще в "инструмента" Impulse GrowthLast edited by Slg; 04.01.2024, 14:38.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Според мен реалната цена трябва да е над 1,35 в момента, след излизанe на Q4 ще се потвърди
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеИзглежда да е като помпане заради увеличението....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнениеТия от Карол цяла година натискат цената надолу, явно са били яко заредени и продължават да продават.Чудя се толкова ли не Вярват ,че цената може да стане над 1.35 да направят по- голяма печалба.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар