If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прав си, но за мен всички компании в портфолиото са важни и не бива да се делят, още повече, че Биодит е самостоятелно листната и на борсата.
От гледна точка на процентно притежание това са важните според мен. Биодит трябва да стане многомилионна компания, за да се отрази на Импулс което звучи нереалистично.
За мен е важно как вървят Промото, СоСайбър и Сториед дейта, както и вече наложилите се на пазара компании Ексайтел, Дискордия и Шелли. Надявам се скоро да ни разкажат за новите имена в Имвенчър 3, които трябва да са с малко по-големи обороти от тепърва стартираща компания.
Прав си, но за мен всички компании в портфолиото са важни и не бива да се делят, още повече, че Биодит е самостоятелно листната и на борсата.
Такива са му възможностите явно ! Не знам защо Импулс и Христов не натиснат малко да вкарат някой в оперативното ръководство за да тръгне компанията напред, защото Софрониев не се справя ! В този бизнес има хляб, но трябва да влезнат разбиращи хора !
За мен е важно как вървят Промото, СоСайбър и Сториед дейта, както и вече наложилите се на пазара компании Ексайтел, Дискордия и Шелли. Надявам се скоро да ни разкажат за новите имена в Имвенчър 3, които трябва да са с малко по-големи обороти от тепърва стартираща компания.
Такива са му възможностите явно ! Не знам защо Импулс и Христов не натиснат малко да вкарат някой в оперативното ръководство за да тръгне компанията напред, защото Софрониев не се справя ! В този бизнес има хляб, но трябва да влезнат разбиращи хора !
по отношение на биодит
настоящата 'пазарна' оценка е проблем
при една значително по-ниска оценка може да се кооперира адекватно със шели примерно и да 'избухнат' в техния дистрибуционен канал, който е съвсем отделен от хотелския, НО пак казвам тук оценката е все едно имат скромна печалба от оперативна дейност, а всъщност все още горят кеша на инвеститоритр
на Софрониев му е нужен катарзис, за да почне да работи както трябва...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
На мен обаче друго ми прави впечатление, че Софрониев периодично купува от акциите си. Опит да задържа цената/очевидно неуспешен/ ли е или нещо друго не знам !
Според мен се опитва да крепи цената. Ако беше друго обемите мисля щяха да са по-големи.
На мен обаче друго ми прави впечатление, че Софрониев периодично купува от акциите си. Опит да задържа цената/очевидно неуспешен/ ли е или нещо друго не знам !
Оф, не ми се пише че ще оспамя и тази тема. Много е тъжно да се наблюдава изпускането на един балон пълен с обещания, его и грешни допускания. Каквото и да си говорим, както казва един приятел - във всеки бизнес най-важни са екипа/хората. Няма значение, че мъничка компания като Биодит изкуши и улови за клиенти големи хотели+Била+Хюндай+Брико+ ит.н., че и два пъти дойде на Бийм да иска и взе пари - не е ли коректен/читав човека - явно накрая се стига до тук - ще ми е обица на ухото
Положителното към момента е, че Импулс има много малък дял в Биодит.
Свободното падане при Биодит продължава...
МИсля си, че още при политическото заиграване на Софрониев, Импулс трябваше да приключи участието си.
Оф, не ми се пише че ще оспамя и тази тема. Много е тъжно да се наблюдава изпускането на един балон пълен с обещания, его и грешни допускания. Каквото и да си говорим, както казва един приятел - във всеки бизнес най-важни са екипа/хората. Няма значение, че мъничка компания като Биодит изкуши и улови за клиенти големи хотели+Била+Хюндай+Брико+ ит.н., че и два пъти дойде на Бийм да иска и взе пари - не е ли коректен/читав човека - явно накрая се стига до тук - ще ми е обица на ухото
Положителното към момента е, че Импулс има много малък дял в Биодит.
Аз не съм - може би след като свърши тази каскада от варанти Ако не ме лъже паметта само до 5-та година на Бийм са освободени от данъци печалбите от търговия с акции, понеже не е регулиран пазар. Така, че ако обича акционерите си - всяка компания след четвъртата си година е редно да започне да мисли за горния сегмент - освен ако не убедят политиците да удължат този период.
Това е причината за въпросът му.
Аз съм срещал някъде, че от 2025та ще се плащат данъци, но не съм задълбавъл по темата.
Относно увеличението по спомен трябваше да започне вече и в следващите 4 тримесечие да се пускат варантите?
Аз така или иначе няма да участвам, имам си достатъчно.
Колеги,
някой да е чувал нещо за местене на емисията на Импулс на основен пазар ?
Аз не съм - може би след като свърши тази каскада от варанти Ако не ме лъже паметта само до 5-та година на Бийм са освободени от данъци печалбите от търговия с акции, понеже не е регулиран пазар. Така, че ако обича акционерите си - всяка компания след четвъртата си година на БИЙМ е редно да започне да мисли за горния сегмент - освен ако не убедят политиците да удължат този период.
Коментар