Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Помпането иска капитал - а той в момента е из-помпван
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВярата е хубаво нещо, татко Щърк, но 200 лева печалба са си 200 лева печалба, както се установи в последните седмици. И всичко това от великите дребни инвеститори, дето познавали перфектния меноджмънт, който изведнъж изчезна дори от темата и ни лук ял, ни лук мирисал. Аз на мениджмънта не вярвам, особено на такъв, дето след като си продаде джънка, изведнъж изчезва от форума, заедно с викачите си, а те бяха много Но чисто спекулативно си проверявам прогнозата дали ще я закарат тази акция с помпане нагоре, или няма. А мълчанието в случая не е злато...
Коментар
-
Вярата е хубаво нещо, татко Щърк, но 200 лева печалба са си 200 лева печалба, както се установи в последните седмици. И всичко това от великите дребни инвеститори, дето познавали перфектния меноджмънт, който изведнъж изчезна дори от темата и ни лук ял, ни лук мирисал. Аз на мениджмънта не вярвам, особено на такъв, дето след като си продаде джънка, изведнъж изчезва от форума, заедно с викачите си, а те бяха много Но чисто спекулативно си проверявам прогнозата дали ще я закарат тази акция с помпане нагоре, или няма. А мълчанието в случая не е злато...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Имаше известно затишие в темата (поне до вчера), което, поне за мен, беше добър знак. Изчетох много мнения, не усетих нездрав фанатичен ентусиазъм, ако и да преобладава оптимистичният тон. Липсата на прекомерен ентусиазъм, което е подкрепено от това, че темата известно време не беше първа страница, също затвърди доброто ми усещане. Тук имам акции заради онова, което винаги ми е било най-важно при инвестициите и неведнъж съм писал за това – доверието в хората, които стоят зад едно дружество. Вдъхват ми доверие - четох интервюта с тях, гледах видеа. Не твърдя, че съм прав, но по принцип на борсата числата всеки може да ги проверява и сравнява и ако само те бяха важни (не твърдя, че не са важни, много са важни), то всички бихме имали аналогично мнение за всяка една компания, всичко щеше да е просто някаква формула. При инвестициите на борсата за мен най-важното е да прецениш хората, човешкият ресурс на хората зад едно дружество, читави ли са и разбират ли си от работата. Само едното не е достатъчно, важно е и да са почтени, но и да имат експертиза в съответната област. Многократно съм писал, че не влизам в дружества, на които не вярвам, ако ще да изглежда, че предстоят реки от пари. Не пипам такива и това разсъждение е едно от най-важните неща, на които съм стъпил, то ми е спестило страшно много разочарования. Преценката в човека е най-трудното нещо според мен и това е едно от нещата, които прави разликата в портфейлите и успеваемостта. Не твърдя, че имам правилна преценка за всичко и за всички. Просто отбелязвам в случая, че тези хора ми вдъхват доверие, а и смятам, че дружеството предлага интересни възможности, но нямам представа дали мислите ми са правилни. Затова влязох първоначално на 1.10лв., а след това допълних колкото можах и вече е едно от важните дружества за порфейла ми. Предполагам това ме прави пристрастен. Възможно е да си променя убежденията, обявявайки го или не във форума. Нямам представа дали разсъжденията ми са правилни, възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Нямам представа каква ще е посоката в цената на акциите. Притежавам акциии на БФБ, включително и ИмПулс I, затова вероятно съм пристрастен и по тази причина е възможно и да се заблуждавам в очакванията и разсъжденията си. Търговията с акции носи финансов риск. Препоръки нямам никакви.Last edited by Татко Щърк; 24.08.2021, 16:37.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Да не си го преджобил.
Старите навици не се забравят, а!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Първо трябва да се усетиш, че ти липсват парите.
Старите навици не се забравят, а!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, не знам какъв е пазарният сентимент, но на мен ми липсва малко импулсът на първата сделка на фонда. Имайки предвид, че листнатото АД е прокси на ИмВенчър-ите, липсата на каквато и да била публична информация за портфейла на вторите малко ме смущава. То и за самия ИмПулс няма новини де.
От презентациите и интервютата преди ИПО-то останах с впечатление, че има груба скица на това кои ще се стартъпите, които ще бъдат подкрепени, още повече, че мениджмънтът все пак не се занимава от тази година с венчър инвестиции и би трябвало да познава средата. Може би един от пропуснатите въпроси на презентацията преди предлагането беше уточняващото питане ако очакваната от борда преживяемост на фонда е 10 години, то какъв е и очаквайният таймфрейм, в който портфейлът да добие облик. Дано отговорът не е тогава, когато се накани ИмВенчър II да увеличава капитала...
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, не знам какъв е пазарният сентимент, но на мен ми липсва малко импулсът на първата сделка на фонда. Имайки предвид, че листнатото АД е прокси на ИмВенчър-ите, липсата на каквато и да била публична информация за портфейла на вторите малко ме смущава. То и за самия ИмПулс няма новини де.
От презентациите и интервютата преди ИПО-то останах с впечатление, че има груба скица на това кои ще се стартъпите, които ще бъдат подкрепени, още повече, че мениджмънтът все пак не се занимава от тази година с венчър инвестиции и би трябвало да познава средата. Може би един от пропуснатите въпроси на презентацията преди предлагането беше уточняващото питане ако очакваната от борда преживяемост на фонда е 10 години, то какъв е и очаквайният таймфрейм, в който портфейлът да добие облик. Дано отговорът не е тогава, когато се накани ИмВенчър II да увеличава капитала...
Една от причините да продам на " дългосрочните " донори е именно тази , че никой не дължи нищо на някой .Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Колеги, не знам какъв е пазарният сентимент, но на мен ми липсва малко импулсът на първата сделка на фонда. Имайки предвид, че листнатото АД е прокси на ИмВенчър-ите, липсата на каквато и да била публична информация за портфейла на вторите малко ме смущава. То и за самия ИмПулс няма новини де.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Идеята никога не е била добра. Целият Бийн пазар си беше ужасна идея. Поомазахте се всички вие с "лапни шаран" мисленето, че имало някакви спекулативни, сигурни, растежни, че и дивидентни акции, които ще се търгуват на БФБ все едно са Амазон и Тесла взети заедно. Както при Лешерко, така при всичко що е Бийн предстори сблъсъка с реалността.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Идеята бе добра, но изпълненито на цялата процедура се поомаза...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеИнтересно - тук дали започнаха пак да я помпят, или само с халосни пуцат? Иначе искахте дребисък - на ви дребосък, сами ще се избият да свалят цената до емисионната, за да завъртят дребната спекулка за 200 лева печалба през 10-20 стинки. ма пък печалбата си е печалба де, стига да не е екселска, така че всичко е точно - само да не ревем срещу институционалните, като ние сме същите, че и по-зле от тях
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар