Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Ръководството на ИмПулс I АД уведомява, че ИмВенчър II КДА е подписало споразумение за инвестиция в РеБенеФит ООД. Инвестицията на ИмВенчър II КДА е в размер на 307 хил. евро чрез участие в увеличение на капитала на РеБенеФит ООД като част от рунд на финансиране в общ размер 1.167 млн. евро, съвместно с „Фонд Ню Вижън 3“ КД и „Витоша Венчър Партнърс - Фонд I“ КД. Увеличението на капитала на РеБенеФит ООД предстои да бъде вписано в Търговския регистър. Прикачени файлове:
Уведомление относно трансакция
- 1 like
Коментар
-
Ръководството на ИмПулс I АД уведомява, че Обединени търговски обекти АД - дружество от портфейлите на ИмВенчър I КДА и ИмВенчър II КДА, е провело нов рунд на финансиране, в който са набрани 434 хил. евро при оценка на компанията преди инвестицията в размер на 4 млн. евро. Инвестицията е осъществена чрез увеличение на капитала на Обединени търговски обекти АД. ИмВенчър II КДА участва в рунда със 100 хил. евро, заедно с „Фонд Ню Вижън 3“ КД и ангел-инвеститори. Целта е набраните средства да подпомогнат компанията за допълнително разработване на софтуерната SaaS платформа PROMOTO и плановете и за експанзия в Румъния. Увеличението на капитала предстои да бъде вписано в Търговския регистър. Прикачени файлове: Уведомление относно трансакция
- 3 Харесвания
Коментар
-
И в предишните списъци фигурираха интересни компании, но при повечето нещата не се случиха. А има и имена, които няма начин да се биймнат. Пейхоук и Интернешънъл Пауър Съплай са вече прекалено големи ми се струва. Но да видим. Остават достатъчно интересни фирми и "тукашни" и при Илевън...и общиLife won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Болерон и СоуСайбър влизат в следващата Бийм ъп лаб. Хайде след този лаб - чакаме ги на БФБ
https://beamuplab.space/bg/companiesВ програмата beamUp lab участват над 20 стартъпи, малки и средни компании. Тези компании са подбрани измежду 1500 фирми по специална методология, създадена от Българска фондова борса.Last edited by tony1975; 31.10.2022, 21:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Rado Kotorov’s Post
Rado Kotorov
Co-Founder $ CEO at Storied Data Inc. / Trendalyze Inc.
3w
We are happy to announce that Storied Data Release 10 is now available. It includes a completely new UI and a ton of features that allow everyone to create easily HTML content. Companies can migrate exiating content and create new content in minutes. No more PDFs. No more long cycles to create HTML. Designers can implement interactive HTML versions of their designs without having to learn any coding. If your content is not on the web, it will not be seen. Storied Data democratises the creation of engaging Web content.
Last edited by Slg; 27.10.2022, 17:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Според мен това е грешна тактика. Сега съм спрял да я прилагам, но като почвах с БФБ направих тази грешка. Какво се случи тогава - предпологих, че ще има спад и излезнах на 100% кеш. Взе че се сбъдна тази ми прогноза и така се оказах пълен с кеш при падащ пазар пазар. На теория - страхотно, но на практика се случи друго. Като падна с 10% си викам "рано е още да ги връщам, за 10% не си струваше риска". Започнах да купувам от спад около 20%, но не цялото количество, което имах преди това с идеята да допълвам. Хубаво, ама пазарът никога не падна дотам, докъде си го представях и така останах с около половината от акциите, които исках. След време пазарът подмина продажните ми цени и се оказа, че е било по-добре нищо да не правя, отколкото да се правя на врачка, та дори и да позная движението.
А това за чакането на дъна са пълни щуротии дето по цял ден ги бистрят в темата за имотите как щели да паднат и те щели да купят на дъното и трета криза по ред са капо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според мен това е грешна тактика. Сега съм спрял да я прилагам, но като почвах с БФБ направих тази грешка. Какво се случи тогава - предпологих, че ще има спад и излезнах на 100% кеш. Взе че се сбъдна тази ми прогноза и така се оказах пълен с кеш при падащ пазар пазар. На теория - страхотно, но на практика се случи друго. Като падна с 10% си викам "рано е още да ги връщам, за 10% не си струваше риска". Започнах да купувам от спад около 20%, но не цялото количество, което имах преди това с идеята да допълвам. Хубаво, ама пазарът никога не падна дотам, докъде си го представях и така останах с около половината от акциите, които исках. След време пазарът подмина продажните ми цени и се оказа, че е било по-добре нищо да не правя, отколкото да се правя на врачка, та дори и да позная движението.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Преструктурирал го е на 100% кеш и му е все тая
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеОбщата тежест на венчър капиталите в портфейла ми към днешна дата е около 25%, но в самото начало инвестициите ми бяха около 10% от тогавашният ми портфейл. А портфейлът ми оттогава си повиши капитализацията, т.е. увеличението на процентите не е за сметка на намаляването на нещо друго в него.
Ако не завалят атомни бомби, разумното ми очакване е през следващите няколко години да направя още няколко стотин процента печалба от венчър инветициите.
Иначе такова нещо като "завършено преструктуриране" или "завършен портфейл" на практика няма. Пазарите се менят, разбиранията се менят, компаниите се менят, всичко се мени. От 3 години насам инвестирам с разбирането, че пазарите са пренапомпани и при срив ще си го отнесат първо сините чипове, както вече се случва. Затова гледам да инвестирам в малко по екзотични неща, които са много далече от традиционните сини чипове, но с добър потенциал и с нарастващ пазарен дял.
Благодаря!
Да, съгласен и аз ги изповядам същите виждания, може би за това с лекота сгреших израза "завършен с моментно"
Коментар
-
Общата тежест на венчър капиталите в портфейла ми към днешна дата е около 25%, но в самото начало инвестициите ми бяха около 10% от тогавашният ми портфейл. А портфейлът ми оттогава си повиши капитализацията, т.е. увеличението на процентите не е за сметка на намаляването на нещо друго в него.
Ако не завалят атомни бомби, разумното ми очакване е през следващите няколко години да направя още няколко стотин процента печалба от венчър инветициите.
Иначе такова нещо като "завършено преструктуриране" или "завършен портфейл" на практика няма. Пазарите се менят, разбиранията се менят, компаниите се менят, всичко се мени. От 3 години насам инвестирам с разбирането, че пазарите са пренапомпани и при срив ще си го отнесат първо сините чипове, както вече се случва. Затова гледам да инвестирам в малко по екзотични неща, които са много далече от традиционните сини чипове, но с добър потенциал и с нарастващ пазарен дял.
- 1 like
Коментар
-
Това е моята мечта - да мога в дадени моменти на пазарите да бъда "неутрален". Тоест да не бъда много засегнат и при двете посоки на пазарите. До момента съм измислил само това, че ако очаквам краш по пазарите, увеличавам кеша до 20-30-40-50% и съм дотам. Ти какво правиш за тази цел?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Още преди 2 години, по време на първия локдаун, преструктурирах всичко така, че да ми е все тая дали ще има повсеместни спадове или пазарите ще продължат движенията си нагоре. Затова сега ми е лесно да философствам.
Коментар
Коментар