If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко за листването на Болерон и как това би се отразило на Импулс.
От МФГ оценяват Болерон към 30.09.2023 на 6 700 000 евро - 13.1млн лв. При минимално записване на ИПО, компанията ще има 4 876 503 акции х 3.32лв - 16.189 млн. лв. пазарна капитализация. При максимално записване акциите ще са 5 171 333 х 9.95лв - 51.455млн. лв. капитализация. В първия вариант за Импулс остават 365 489лв. , а във втория 1.161 млн.лв (Имв2 има 5.25%, а Импулс 43% от Имв2) Предполагам, че цената, определена от алгоритъма ще е между 7 и 8лв за акция ама да видим. Ако някой е правил подобни сметки без кръчмар, ще се радвам да пише.
Мисля, че след примера на Сфарм и тук ще стане интересна търговия с варантите . Реално ако имате варанти, а акцията поскъпне дори само с 10%, то варанта би трябвало да ни донесе 100% доходност. Чакам уебинара в края на месеца с интерес.
Само че тук няма да има тънки варанти няма акции в незаинтересовани
[QUOTE=tony1975;n4154417]Да сменя малко разговора - какво мислите за варантите и ще запишете ли?
Здравей Тони,
мисля, че това е един вид опция, която не се предлага на БФБ и не виждам защо да не запиша, портфейлът е добър, налице е доверие и вероятността за печалба е доста висока.
Три от трите критерия са изпълнени за мен.
Диапазон за цена на акция от 200% е крайно несериозен. Най-печеливши от тази стратегия са текущите инвеститори, които без да си мръднат пръста, получават много висока оценка за много малко количество нови акции, които ще отидат в публиката. Ще участвам от любов към спорта, но на минималната цена.
На събитието обясниха, че подобни компании, разработващи софтуер е трудно да се оценят коректно и за това оставят пазарът да го стори. Долната граница била цената, на която са влизали фондовете.
Ще участвам със "справедливата стойност" на една Омега сиймастер пък да видим
От МФГ оценяват Болерон към 30.09.2023 на 6 700 000 евро - 13.1млн лв. При минимално записване на ИПО, компанията ще има 4 876 503 акции х 3.32лв - 16.189 млн. лв. пазарна капитализация. При максимално записване акциите ще са 5 171 333 х 9.95лв - 51.455млн. лв. капитализация. В първия вариант за Импулс остават 365 489лв. , а във втория 1.161 млн.лв (Имв2 има 5.25%, а Импулс 43% от Имв2) Предполагам, че цената, определена от алгоритъма ще е между 7 и 8лв за акция ама да видим. Ако някой е правил подобни сметки без кръчмар, ще се радвам да пише.
П.с.
Ако не друго поне Ники Мартинов ще ме научи да смятам с тази структура на фонда
Диапазон за цена на акция от 200% е крайно несериозен. Най-печеливши от тази стратегия са текущите инвеститори, които без да си мръднат пръста, получават много висока оценка за много малко количество нови акции, които ще отидат в публиката. Ще участвам от любов към спорта, но на минималната цена.
Аз не мисля да записвам, ама знае ли човек. Нека изкарат проспект, че малко не ми е ясно кое, как.
Мисля, че след примера на Сфарм и тук ще стане интересна търговия с варантите . Реално ако имате варанти, а акцията поскъпне дори само с 10%, то варанта би трябвало да ни донесе 100% доходност. Чакам уебинара в края на месеца с интерес.
Да сменя малко разговора - какво мислите за варантите и ще запишете ли?
От една страна в момента цената на акция е около цената на изпълнение(страйк) на варианта, но от друга - във всяка стара акция би трябвало да се влеят по 5ст от всеки продаден варант и каквото и положително да стане в следващите 12м, входа си е запазен.
В портфейла на дружеството си стоят кротко и укрепват с всяка изминала година - Сториед дата, Промото, СОУ Сайбър, а защо да не добавя и Ексайтъл и Дискордия, които са вече големи но не са за пренебрегване.
Фонда видимо налага нов стандарт в комуникацията с малките акционери, а и се надявам като Джони Макгуайър да стои до всеки свой състезател - докато пробие
п.п. Телематик освен пореден дивидент от 39ст, току що обявиха и граници на обратното изкупуване от 15до 20лв
Аз не мисля да записвам, ама знае ли човек. Нека изкарат проспект, че малко не ми е ясно кое, как.
Коментар