IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Николай Мартинов: Доверието е най-ценната валута в този свят

https://www.focus-news.net/novini/By...-svyat-1996060
    Българският капиталов пазар е недоразвит, той е бутиков, на него участват малко хора и относително н...
    Last edited by tony1975; 09.02.2024, 10:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Както предполагах януари ,цената няма да прехвърли 6.6- 6.8 за акция.Ако въобще се продаде целия предложен пакет.
      До колкото разбрах алгоритъмът се стреми да продаде всички акции. Всичко зависи от интереса на инвеститорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
        Малко за листването на Болерон и как това би се отразило на Импулс.
        От МФГ оценяват Болерон към 30.09.2023 на 6 700 000 евро - 13.1млн лв. При минимално записване на ИПО, компанията ще има 4 876 503 акции х 3.32лв - 16.189 млн. лв. пазарна капитализация. При максимално записване акциите ще са 5 171 333 х 9.95лв - 51.455млн. лв. капитализация. В първия вариант за Импулс остават 365 489лв. , а във втория 1.161 млн.лв (Имв2 има 5.25%, а Импулс 43% от Имв2) Предполагам, че цената, определена от алгоритъма ще е между 7 и 8лв за акция ама да видим. Ако някой е правил подобни сметки без кръчмар, ще се радвам да пише.​

https://prikachi.net/image/jh3WG

П.с.
        Ако не друго поне Ники Мартинов ще ме научи да смятам с тази структура на фонда
        Както предполагах януари ,цената няма да прехвърли 6.6- 6.8 за акция.Ако въобще се продаде целия предложен пакет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

Само че тук няма да има тънки варанти няма акции в незаинтересовани
          Защо някой би си взел варанти, като сега има хиляди бройки на аска, които няма кой да купи?
          Last edited by polax; 08.02.2024, 23:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Мисля, че след примера на Сфарм и тук ще стане интересна търговия с варантите . Реално ако имате варанти, а акцията поскъпне дори само с 10%, то варанта би трябвало да ни донесе 100% доходност. Чакам уебинара в края на месеца с интерес.
            Само че тук няма да има тънки варанти няма акции в незаинтересовани
            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Кът у шели ли бе ?
              Ти ли беше с прогнозите за хима на лев?
              този е с прогнозите на златото под 1400, дето купува на 102 лв физическо...
              Last edited by RUBLA; 08.02.2024, 23:15. Причина: Не е по темата.

Коментар

• [QUOTE=tony1975;n4154417]Да сменя малко разговора - какво мислите за варантите и ще запишете ли?
                Здравей Тони,
                мисля, че това е един вид опция, която не се предлага на БФБ и не виждам защо да не запиша, портфейлът е добър, налице е доверие и вероятността за печалба е доста висока.
                Три от трите критерия са изпълнени за мен.

Коментар

Кът у шели ли бе ?
                  Какво ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

Диапазон за цена на акция от 200% е крайно несериозен. Най-печеливши от тази стратегия са текущите инвеститори, които без да си мръднат пръста, получават много висока оценка за много малко количество нови акции, които ще отидат в публиката. Ще участвам от любов към спорта, но на минималната цена.
                    На събитието обясниха, че подобни компании, разработващи софтуер е трудно да се оценят коректно и за това оставят пазарът да го стори. Долната граница била цената, на която са влизали фондовете.
                    Ще участвам със "справедливата стойност" на една Омега сиймастер пък да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
                      Малко за листването на Болерон и как това би се отразило на Импулс.
                      От МФГ оценяват Болерон към 30.09.2023 на 6 700 000 евро - 13.1млн лв. При минимално записване на ИПО, компанията ще има 4 876 503 акции х 3.32лв - 16.189 млн. лв. пазарна капитализация. При максимално записване акциите ще са 5 171 333 х 9.95лв - 51.455млн. лв. капитализация. В първия вариант за Импулс остават 365 489лв. , а във втория 1.161 млн.лв (Имв2 има 5.25%, а Импулс 43% от Имв2) Предполагам, че цената, определена от алгоритъма ще е между 7 и 8лв за акция ама да видим. Ако някой е правил подобни сметки без кръчмар, ще се радвам да пише.​

П.с.
                      Диапазон за цена на акция от 200% е крайно несериозен. Най-печеливши от тази стратегия са текущите инвеститори, които без да си мръднат пръста, получават много висока оценка за много малко количество нови акции, които ще отидат в публиката. Ще участвам от любов към спорта, но на минималната цена.

Коментар

Аз не мисля да записвам, ама знае ли човек. Нека изкарат проспект, че малко не ми е ясно кое, как.
                        Мисля, че след примера на Сфарм и тук ще стане интересна търговия с варантите . Реално ако имате варанти, а акцията поскъпне дори само с 10%, то варанта би трябвало да ни донесе 100% доходност. Чакам уебинара в края на месеца с интерес.

Коментар

• Малко за листването на Болерон и как това би се отразило на Импулс.

П.с.
                          Last edited by Slg; 08.02.2024, 20:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                            Доста хора ще се хванат за палците тук .
                            Кът у шели ли бе ?

Коментар

• Доста хора ще се хванат за палците тук,импулсивно

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Да сменя малко разговора - какво мислите за варантите и ще запишете ли?
                                От една страна в момента цената на акция е около цената на изпълнение(страйк) на варианта, но от друга - във всяка стара акция би трябвало да се влеят по 5ст от всеки продаден варант и каквото и положително да стане в следващите 12м, входа си е запазен.

В портфейла на дружеството си стоят кротко и укрепват с всяка изминала година - Сториед дата, Промото, СОУ Сайбър, а защо да не добавя и Ексайтъл и Дискордия, които са вече големи но не са за пренебрегване.

Фонда видимо налага нов стандарт в комуникацията с малките акционери, а и се надявам като Джони Макгуайър да стои до всеки свой състезател - докато пробие

п.п. Телематик освен пореден дивидент от 39ст, току що обявиха и граници на обратното изкупуване от 15до 20лв
                                Аз не мисля да записвам, ама знае ли човек. Нека изкарат проспект, че малко не ми е ясно кое, как.

Коментар

Working...
                                X