IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
    Тв може и да са в платгормите ни, но за какво са ми, като няма пари за варантите и цената на правата ще бъде вероятно ниска? Не е препоръка за продажба / покупка на права и за закупуване на варанти.

Разсъждавам неангажиращо, разбира се...

10 стотинки (0.10 лв.) - за варант са смешна сума, за да кажем, че "няма пари за варантите".

Дори да говорим за 1 млн. бр. акции и толкова броя правА, то 50 К лв. едва ли са проблем - на база - над 1.5 млн. пазарна цена в настоящия момент.

Продаваш 40 К броя акции на БФБ - и си купуваш варантите, за които имаш правАта, които си декларирал при своя ИП. (за 10 К купуваш на жената автомобил)

Остават ти 960 К броя акции + 1 млн. правА.

(примерът е произволен, но е възможно да тръгне търсене за твоите правА, с които друг желае да си купи варанти...)

Това е борсовата търговия: всеки очаква бъдещо развитие в цената на даден инструмент, представен на някой от сегментите на БФБ.

Без препоръки, разбира се! Основното правило: "Който се страхува от мечки - не ходи в гората!"... , а и ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е, че никой не участва с последните си средства!

Успех!

Коментар

• Тв може и да са в платгормите ни, но за какво са ми, като няма пари за варантите и цената на правата ще бъде вероятно ниска? Не е препоръка за продажба / покупка на права и за закупуване на варанти.

Коментар

• Правата за увеличението са в платформата

Коментар

• Коментар

• Основаната от българин американска компания Storied Data отваря офис в София

Компанията разработва нов формат за представяне на данни и набира 5 млн. долара финансиране

"...Которов добавя, че за офиса компанията е обмисляла и Испания, но в крайна сметка България е надделяла. "Ние имаме български инвеститор, който вложи голямо усилие в това да ни помогне да намерим клиенти - така както правят традиционните активни фондове за рисков капитал в САЩ. Освен това аз съм българин и тук има прекрасни предпоставки за бизнес - добро местоположение и талантливи хора.""
            Компанията разработва нов формат за представяне на данни и набира 5 млн. долара финансиране
            Last edited by tony1975; 08.06.2024, 18:47.

Коментар

• Хидрогенера

Извънредни новини!

Европейският съвет току-що прие нов регламент и директива за установяване на стандартни правила за вътрешния пазар за възобновяеми и природни газове, включително водород!

Новите правила ще помогнат за създаването на по-интегриран и прозрачен пазар на газ и водород, като се фокусира върху възобновяеми и нисковъглеродни газове.

В Hydrogenera нашият непоколебим ангажимент за насърчаване на иновациите във водородната индустрия е силен. Ние сме развълнувани да видим как ЕС предприема смели стъпки към по-чисто енергийно бъдеще и сме уверени в способността си да се адаптираме и да процъфтяваме в този развиващ се пейзаж.

Коментар

• Още една интересна компания от портфолиото на Импулс
                Основателят и изпълнителен директор на най-големия автомобилен превозвач в страната с над 1600 камиона, пред "Капитал" и бизнеса

Коментар

• Емисия Варанти Май 2024 Съобщение относно публично предлагане на варанти Документ за допускане на емисия варанти до търговия на пазар BEAM 1. Актуално състояние 2. Устав 3. Решение на СД за издаване на варанти 4. Одитиран годишен финансов отчет за 2021 5. Годишен доклад за дейността за 2021 6. Одиторски доклад за 2021 7. Одитиран […]

Коментар

• ИмПулс Растеж АД
                    Друга нерегулирана информация
                    18:28
                    ИмПулс Растеж АД стартира емисия варанти | онлайн среща с инвеститорите, 1Q 2024 г.

От 11 юни 2024 г. стартира търговията с правата за придобиване на варанти на ИмПулс Растеж АД. Това е първата емисия варанти на пазар BEAM. Дружеството ще представи и развитието си през първото тримесечие на 2024 г. в онлайн среща с инвеститорите на 10 юни 2024 г. от 17:00 ч.
                    Ръководството на ИмПулс Растеж АД кани всички настоящи инвеститори и заинтересовани страни да се запознаят с предстоящото публично предлагане на варанти и дейността на дружеството през първото тримесечие на 2024 г. Представянето ще бъде под формата на уебинар, който ще се проведе на 10 юни 2024 г. от 17:00 ч. В края на уебинара представителите на ИмПулс Растеж АД ще отговорят на въпроси от участниците, свързани с емисията варанти, текущото състояние и бъдещото развитие на дружеството.
                    Регистрацията за участие е достъпна онлайн тук: https://us06web.zoom.us/webinar/regi...QyyiHAJh7Bwrjg
                    Запис от събитието ще бъде публикуван в YouTube канала на Impulse Growth https://www.youtube.com/channel/UC4l...yfPuZyoyq7ighQ.

За ИмПул Растеж АД
                    Импулс Растеж АД е акционерно дружество, чиято цел е да влага активите си в растящи публични и непублични компании, в сектори, формиращи гръбнака на растящите браншове на българската икономика, както и сектори с двуцифрен ръст в глобален мащаб. Мисията на дружеството е да популяризира дяловото инвестиране в България. Обикновените акции от капитала на ИмПулс Растеж АД са регистрирани за търговия на Пазара на растеж на малки и средни предприятия „BEAM“, организиран от Българска фондова борса АД, с борсов код IMP.
                    Прикачени файлове: ИмПулс Растеж АД стартира емисия варанти | онлайн среща с инвеститорите, 1Q 2024 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      г-н @mikomikov,
                      без да имам претенциите да говоря от името на дружеството - не разбирам какво ви затруднява?
                      Предстои уебинар на 10.06. , където може да зададете въпросите си.

Имам 1000бр акции на Импулс АД и ще получа 1000права, които ще видя в платформата си на 11.06. с борсов код IMP2.
                      Тези права може да продадам на БФБ до 09.07. и така един вид да си осигуря мини-дивидент или до същата дата може да посетя офиса на посредника си, където да заявя писменно желанието си да придобия варанти срещу правата. Така с тези 1000 права може да закупя най-много 500варанта. Всеки един от тях ще ми струва 10ст, т.е трябва да имам поне 50лв за варантите+таксата на ИП.
                      Тези варанти стават мои и или може да ги продам след време на печалба(за което трябва да подам декл по чл.50 пред НАП и да заплатя 10% данък върху печалбата) или на всеки три месеца имам прозорец да ги упражня - отново пия кафе в ИП и срещу 1.5лв на варант може да придобия акция(най много 500бр.) на Импулс в рамките на този 12месечен период, без значение дали акцията вече е 2лв или 1.10лв.
                      Успех!

п.п. Все едно имате купон за Лидл, с който може да закупите определена стока на фиксирана промоционална цена, но промоцията не е седмична, а може да ползвате купона(варанта) цяла година

п.п.п. какво ли не бих дал за варант от 10ст, с който да мога да си купя Staropramen на миналогишната цена от 1.60лв, вместо сегашните 2,65лв

Благодаря за изчерпателния отговор, Тони!

Тъй като събитията наближават, реших да потърся потвърждение, в нова за мен материя, именно, защото няма да мога да присъствам на уебинара. Правилно съм постъпил.

Бъди здрав, успешен и все така креативен!

Коментар

• Първоначално изпратено от haryy Разгледай мнение

Тони, чудесен отговор за колегата, но аз нещо съм пропуснал.... Защо пишеш, че ако се продадат варантите, ще се дължат 10 % данък, нали сделката е на регулиран пазар на БФБ, все едно че продаваш акции на някой от бълг. публични дружества. Нещо по особено ли има ?
                        Здравейте - ще ви отговоря, въпреки че ще разводня темата.

1. Имате неточност в твърдението си, защото Бийм не е регулиран пазар. За него обаче се даде данъчно изключение от 5 години - до 31 декември 2025 г. В този срок доходите от сделки там няма да се облагат, като ще се оцени неговият ефект и ще се прецени дали да бъде удължен.

2. Въпреки по-горе написаното имаме друг проблем и той е в ЗДДФЛ, според който освободени от данък печалба са: "Сделките с дялове и акции на колективни инвестиционни схеми (договорни и взаимни фондове) и на национални инвестиционни фондове, акции, права за увеличение на капитала и държавни ценни книжа, извършени на регулиран пазар" Както виждате варантите, като финансов инструмент не са споменати и за това в началото на тази година получих справка от ИП за продадени варанти на Софарма, реализирана печалба и това че дължа данък върху нея

т.е. според мен ако ги страйкнете всичко е ОК, но ако ги продадете с печалба - би трябвало да си внесете 10%

Поздрави и успех!
                        Last edited by tony1975; 02.06.2024, 22:08.

Коментар

г-н @mikomikov,
                          без да имам претенциите да говоря от името на дружеството - не разбирам какво ви затруднява?

Имам 1000бр акции на Импулс АД и ще получа 1000права, които ще видя в платформата си на 11.06. с борсов код IMP2.
                          Тези права може да продадам на БФБ до 09.07. и така един вид да си осигуря мини-дивидент или до същата дата може да посетя офиса на посредника си, където да заявя писменно желанието си да придобия варанти срещу правата. Така с тези 1000 права може да закупя най-много 500варанта. Всеки един от тях ще ми струва 10ст, т.е трябва да имам поне 50лв за варантите+таксата на ИП.
                          Тези варанти стават мои и или може да ги продам след време на печалба(за което трябва да подам декл по чл.50 пред НАП и да заплатя 10% данък върху печалбата) или на всеки три месеца имам прозорец да ги упражня - отново пия кафе в ИП и срещу 1.5лв на варант може да придобия акция(най много 500бр.) на Импулс в рамките на този 12месечен период, без значение дали акцията вече е 2лв или 1.10лв.
                          Успех!

п.п. Все едно имате купон за Лидл, с който може да закупите определена стока на фиксирана промоционална цена, но промоцията не е седмична, а може да ползвате купона(варанта) цяла година

п.п.п. какво ли не бих дал за варант от 10ст, с който да мога да си купя Staropramen на миналогишната цена от 1.60лв, вместо сегашните 2,65лв
                          Тони, чудесен отговор за колегата, но аз нещо съм пропуснал.... Защо пишеш, че ако се продадат варантите, ще се дължат 10 % данък, нали сделката е на регулиран пазар на БФБ, все едно че продаваш акции на някой от бълг. публични дружества. Нещо по особено ли има ?

Коментар

• г-н @mikomikov,

Успех!

Last edited by tony1975; 02.06.2024, 21:25.

Коментар

• Ще помоля, ако някой може да даде разбираем пример. Обясненията от компанията са ясни, но - когато човек иска да види примера на същият сайт - те праща в "9-та глуха". Нещо не е изпипано до край.

Та, моля - с пример: още от началото, когато беше търга, преди 3-4 години, както и с точните имена на компанията - в началото (ИмПулс + борсов код).

Ако имаме правА - на всеки 2 притежавани акции - по 1 вариант, то - на каква цена и какво точно внасяне при ИП-то, но и как заявяване (ПИСМЕНО?), че ще участваме?

Освен това, трябва ли да се появи нещо в платформата за търговия, което да е индикатор, че можем да търгуваме в първия ден (6 юни)?

Благодаря предварително! Успехи!

Коментар

Не знаех, че има определена емисионна цена за следващите две емисии варанти След 6месеца със 70% по-скъпи

Я, ще има и среща с инвеститорите
                                Или аз съм проспал анонс или съм попаднал на нещо все още не обявено

https://www.impulsegrowth.eu/warrants/
                                Такъв беше плана от самото начало на идеята. Според мен обаче реализацията до голяма степен ще е в ръцете на пазара.

https://youtu.be/ohJrMGamr5s?t=257

Коментар

Working...
                                X