IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ТОНИ ОТ КОЛКО ДО КОЛКО ЩЕ Е ПРОЗОРЕЦА..
    Продължителност на предлагането Една търговска сесия, в рамките на която се провежда IPO аукциона, а именно 07.07.2021 г.
    Приоритет на дребните инвеститори 09:30 - 10:10 ч. е диапазон за въвеждане на поръчки до 10 000 акции на инвеститор
    Дата на провеждане на IPO аукциона на борсата 07.07.2021 г.

Коментар

• ТОНИ ОТ КОЛКО ДО КОЛКО ЩЕ Е ПРОЗОРЕЦА..

Коментар

• Предлагането на BEAM е на 7 юли, като ще има прозорец за поръчки от малки инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
          затова unsworth ти препоръчвам да се запознаеш с Ники
          обиколи пазара и намери един да каже лоша дума за него, няма да намериш

Пожелавам му абсолютен успех! Защото той го заслужава и ще го постигне!
          Нямам никаква идея защо думите ми трябва да се изопачават и да се тълкуват толкова свободно. Аз също много харесвам Николай и се подготвям да участвам в първо IPO на BEAM. Следователно нямам и намерение да търся зорлем някой, който да злослови. В пожеланията за успех се присъединиявам и аз.

Другото, което не мога да си обясня, е защо всеки пост, различен от обичайния розов амок, се приема на нож, а авторът става враг на народа. Досега не съм чул нито един оптимист да посочи поне един риск с тази емисия. Аз не мисля, че това е конструктивен диалог, но къде ли съм седнал и аз да го търся, де...

Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
          Трето, Ники ме е спасявал от фалит лето господне 2005-то и винаги ще съм му задължен.

Че Николай те е вадил от фалит е много колегиално, приятелско и благородно. Това обаче няма нищо общо с минимизирането на рисковете за случайния читател на форума, който няма да може да разчита на подобна подкрепа и трябва да се оправя сам.

Напомням, че през 2007 и 2008 г. на БФБ се появиха около 100 нови емисии. Аз и ти по това време явно сме били наоколо, но може някой да не е бил и да не може да прецени рисковете, които крият моментите на еуфория. Мисля, че не е толкова срамно и враждебно да се дискутират някои слабости в най-интересната емисия на BEAM.
          Last edited by unsworth; 02.07.2021, 14:38.

Коментар

• IMP1 - Това е кода за поръчки в платформите..

Коментар

• Браво Осло много точни и верни думи за Ники..Безупречна репутация и екипен играч потвърждавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Такаааа, познавам Ники от 20 години
                това твърдение за ликвидността е абсурдно и ще се включа, защото е абсурдно

Първо няма човек на пазара ни, чиято дума да тежи толкова. Той е от изчезващият вид хора, които държат на думата си и е много много точен, уставен, принципен, даващ, ако трябва от своето за да са доволни всички.
                Второ, няма друг човек, който да създаде ликвидност. Първо Алтерко стана най-ликвидното. Второ фонда Импулс 1 ще е супер ликвиден, защото е дадено предимство на малките инвеститори, защото ще има широка инвеститорска база и ще се тръгне от голям брои вложители, а не от 6 поръчки като Син Карс. Трето Адванс Терафонд беше и е сред най-ликвидните, защото познайте. И COBOS кой го измисли? Ники! Финансиранията и репата кой ги измисли? Ники! Кой беше нон стоп брокер на годината по брой сделки? Ники! Кой първи скочи на пазара Биим? Ники с Биодит! Реално той създаде Beam, защото трябват предлагания, на БФБ й трябва партньор, който да напълни Биим.

Трето, Ники ме е спасявал от фалит лето господне 2005-то и винаги ще съм му задължен. Той винаги помага на всички и се бори за всички. Мисля, че беше 2003-та година. Казвам му "Ники купи ми Албена", цената беше към 8 лв. Той казва "виж сега, аз съм на бест бид с 40 акции, ако някой пусне ще ги делим 20 за мен и 20 за теб". Няма друг човек, който да е толкова екипен играч, за да се откаже от СВОИТЕ броики и да те включи в играта. Защото брокера винаги ще те надкачи и други са го правили. Така и при Алтерко ИПо на 1,45 Ники раздаде акциите на принципа на картите. Така малките записаха колкото искаха, а той остана с неудовлетворена поръчка. Алтерко поскъпна 12 пъти и той изпусна. Но малките спечелиха с целия си обем. Това е Ники стайл!

Винаги при инвестирането за мен това е първо, човека да е коректен. После да е невероятно добър в това което прави. Е Ники е 2 в 1.

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Ти сериозно ли ги сравняваш с ПФ или просто скучаеш?
                  Пиша към коментара на Бертрам.
                  Инак не ми и хрумва да сравня пенсионен фонд с такъв за рисков капитал, и то на БИЙМ сегмента точно. Дори хазарт не е, сигурна загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                    Пукнатините в bull case-a може би бяха думите на Николай Мартинов, че
                    а) ликвидността след предлагането няма да бъде гарантирана по никакъв начин и няма да има маркет мейкър и
                    Такаааа, познавам Ники от 20 години
                    това твърдение за ликвидността е абсурдно и ще се включа, защото е абсурдно

Първо няма човек на пазара ни, чиято дума да тежи толкова. Той е от изчезващият вид хора, които държат на думата си и е много много точен, уставен, принципен, даващ, ако трябва от своето за да са доволни всички.
                    Второ, няма друг човек, който да създаде ликвидност. Първо Алтерко стана най-ликвидното. Второ фонда Импулс 1 ще е супер ликвиден, защото е дадено предимство на малките инвеститори, защото ще има широка инвеститорска база и ще се тръгне от голям брои вложители, а не от 6 поръчки като Син Карс. Трето Адванс Терафонд беше и е сред най-ликвидните, защото познайте. И COBOS кой го измисли? Ники! Финансиранията и репата кой ги измисли? Ники! Кой беше нон стоп брокер на годината по брой сделки? Ники! Кой първи скочи на пазара Биим? Ники с Биодит! Реално той създаде Beam, защото трябват предлагания, на БФБ й трябва партньор, който да напълни Биим.

Трето, Ники ме е спасявал от фалит лето господне 2005-то и винаги ще съм му задължен. Той винаги помага на всички и се бори за всички. Мисля, че беше 2003-та година. Казвам му "Ники купи ми Албена", цената беше към 8 лв. Той казва "виж сега, аз съм на бест бид с 40 акции, ако някой пусне ще ги делим 20 за мен и 20 за теб". Няма друг човек, който да е толкова екипен играч, за да се откаже от СВОИТЕ броики и да те включи в играта. Защото брокера винаги ще те надкачи и други са го правили. Така и при Алтерко ИПо на 1,45 Ники раздаде акциите на принципа на картите. Така малките записаха колкото искаха, а той остана с неудовлетворена поръчка. Алтерко поскъпна 12 пъти и той изпусна. Но малките спечелиха с целия си обем. Това е Ники стайл!

Винаги при инвестирането за мен това е първо, човека да е коректен. После да е невероятно добър в това което прави. Е Ники е 2 в 1.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

При такива изказвания е добре човек да седи настрани
                      Да припомним какво става с пенсионните фондове - удържат си редовно такси, избягват да са на сериозна печалба, влизат в Експат фондовете и излизат с по 20% загуба...
                      Ти сериозно ли ги сравняваш с ПФ или просто скучаеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        това е позиция в която бих влагал спокойно средства като в пенсионен фонд.
                        При такива изказвания е добре човек да седи настрани
                        Да припомним какво става с пенсионните фондове - удържат си редовно такси, избягват да са на сериозна печалба, влизат в Експат фондовете и излизат с по 20% загуба...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          това е позиция в която бих влагал спокойно средства като в пенсионен фонд.
                          А кво стана с големото Мяуууу
                          Last edited by Майстора233; 02.07.2021, 12:00.

Коментар

• това е позиция в която бих влагал спокойно средства като в пенсионен фонд.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://www.facebook.com/11601988474...75076871062197
                              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Това "вероятно" на колко го процента би го оценил? Вероятността също има измерители все пак.

Това, че ще има неравен терен с предимство на малките срещу големите, е по-скоро проблем за мен (апропо, Тони, така и не каза виждаш ли някакви рискове около емисията). Аз не съм сигурен, че ритейлът ще намери поне 5 млн. лева капитал и да го пласира в поне 500 поръчки за 40 минути. По-скоро се съмнявам в това. Очаквам тези, които искат да вземат повече от 10,000 бройки, да бъдат задоволени още на аукциона след 40-ата минута. Разбира се, няма как да знаем колко амбицирани и гладни са по-големите участници и с колко интересът ще надвиши предлагането. Това можем само да го гадаем - дали ще се случи, с колко ще се случи...

Съгласен съм обаче, че има много хубав спекулативен bull case. Едно самосбъдващо се пророчество, което генерира интерес към нещо, което може би не струва толкова, колкото пазарните участници дават за него. Без да посочваме тикъри, смятам, че сме виждали такова явление. Смятам още, че има предпоставки "самонавиването" да се повтори, поканите към колеги, приятели, баби и етърви - също. Със сигурност предпоставките са налице.

Пукнатините в bull case-a може би бяха думите на Николай Мартинов, че
                                а) ликвидността след предлагането няма да бъде гарантирана по никакъв начин и няма да има маркет мейкър и
                                б) пенсионните фондове не обичат авантюрите и високата доходност срещу по-висок риск.

Първото не е яко по очевидни причини, а второто е намек, че фондът и мениджмънтът на този етап нямат подкрепата на големите институционални участници (въпреки че вторите смукнаха доста от Алтерко, което пък е ключов актив и флагман на фонда). Ако "пенсиите" рязко не решат в следващите няколко дни, че много искат непублични стартъпи, на bull case-a можем да му пуснем водата и да отива в тръбата. Тогава спекулантите ще се превърнат в дивидентни инвеститори, няма драма.

Има си рискове доста, моето настроение към този момента е да ги поема до рамките на ранните записвания.
                                Пич, доста големи глупости си написал, но шефьовъра е как ти вече знаеш кой каква подкрепа имал....?!
                                Last edited by Scottie Pippen; 01.07.2021, 21:59.

Коментар

Working...
                                X