IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Какво общо има Телелинк с IT, освен че продава продукти на ИТ компании?
    Това прави ли я ИТ или потребител на ИТ?

Техномаркет или Емаг, защото продават лаптопи, и те ли са ИТ компании?

Аз понеже си окабелих сам апартамента, и аз ли съм ИТ?
    Какво общо има това дето пишеш с това дето аз съм писал не мога да разбера. Дори нямам споменаване на "IT" в моя пост.
    Иначе продуктови категории в които работят гледам че са:
    - Мрежи за данни
    - Центрове за данни
    - Информационна сигурност
    - Офис прозиводителност

Ти в минния бранш ли ги броиш? Или магазин като Техномаркет? ОК
    Last edited by BSEtrader; 17.09.2020, 14:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Ако пада, както падаше толкова време Сирма и дребните си губят парите вие нямате проблем, всичко ви е ок. Ако обаче цената е нагоре и основните акционери дадат възможност на дребни също да се включат - тогава плюете Завист и синдром кисело ми е гроздето ли е това се чудя?!

Е и аз съжалявам че не съм напълнил здраво на 7.60лв и да продавам, ама не плюя. С малко, но от сърце. Хората си казаха - втори транш септември на EV/EBITDA 8.50, още като дадоха отчета за Q2 проста сметка показваше цени над 11лв. Въпросът е ще видим ли купувачи на тази оценка другата седмица. Иначе като гледа човек в САЩ какво се случва с технологични компании от всякакъв калибър ... оценките са в много пъти над цените дето виждаме тук.

Поздрави и успех в инвестирането!
      Какво общо има Телелинк с IT, освен че продава продукти на ИТ компании?
      Това прави ли я ИТ или потребител на ИТ?

Техномаркет или Емаг, защото продават лаптопи, и те ли са ИТ компании?

Аз понеже си окабелих сам апартамента, и аз ли съм ИТ?
      Last edited by oslo; 17.09.2020, 13:47.

Коментар

• Ако пада, както падаше толкова време Сирма и дребните си губят парите вие нямате проблем, всичко ви е ок. Ако обаче цената е нагоре и основните акционери дадат възможност на дребни също да се включат - тогава плюете Завист и синдром кисело ми е гроздето ли е това се чудя?!

Е и аз съжалявам че не съм напълнил здраво на 7.60лв и да продавам, ама не плюя. С малко, но от сърце. Хората си казаха - втори транш септември на EV/EBITDA 8.50, още като дадоха отчета за Q2 проста сметка показваше цени над 11лв. Въпросът е ще видим ли купувачи на тази оценка другата седмица. Иначе като гледа човек в САЩ какво се случва с технологични компании от всякакъв калибър ... оценките са в много пъти над цените дето виждаме тук.

Поздрави и успех в инвестирането!

Коментар

• Тук ИТ сектора, с това обозначаване, че е ИТ, специално на БФБ, всички компании го използвт като примамка за шарани.
          в ИТ сектора има много компании, най-различни. Ако следите и в америка и навсякъде в тоя сектор се успява само ако си МОНОПОЛ и ИМЕ.
          Телелинк името го чувам за първи път, и нито знам какво работи или продава тази фирма, нито що за име е.
          То е ясно, ако не знаеш името на една ИТ фирма и не я свързваш веднага с ИТ услуга, която всеки знае и ползва, значи е ясно какво е.

Коментар

Нима долавям нюанс, че пенсионните фондове не трябва да наинвестират пенсионните ни партиди в това НЕЩО?
            всъщност май е доста проста сметката
            от 06.08 до момента са изтъргувани 32К акции и ако 90% от тях са напазарили от Елана, при средна цена за периода 9,40 излиза, че маджо е похарчил 270 хил. лв, но след няколко дена ще шитне 875'000 на 11.10 и ще получи 9,7 мил. лв., вместо 6,6 мил., ако беше продал на 7,60 Много добра операция!!!! - описана е подробно в Регламент (ЕС) № 596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 година относно пазарната злоупотреба
            Last edited by buyvalue; 17.09.2020, 12:59.
            IM d best

Коментар

Нима долавям нюанс, че пенсионните фондове не трябва да наинвестират пенсионните ни партиди в това НЕЩО?
              A, че кой съм аз да давам акъл на тази Даниела или другите набили се във всякакви шитове до степен, че за 20 години на почти непрекъснат растеж да имат някаква кирлива доходност от 65-70% сумарно, като само от лихви на депозитите да бяха изкарали двойно, нищо че в последните 3-4 години са почти нулеви Просто ми беше интересно изпълнението тук - може един ден филм да направят за него, знам ли. Славно дружество е това
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Велико наистина - не следя тази акция, щото си имам принципи след дот ком балона и още ми пази влага, но определено циркът е пълен. Обаче докато има балъчета, все ще има кой да се възползва от тях. Пък аз тъкмо си мислех покрай Лешперко, че ИТ секторът у нас ще са една идея по-имунизирани откъм глупости спрямо останалите комуноидно назначени "собственици" на родната борсичка, а то... Ма какво ли да се учудвам, като още помня как покрай строежа на метрото около СУ бяхме побългарили с немарливщина и алкохолни запои със съответната дамска компания трудовите навици дори на нация от роботи като японците. Ама верно българският ген е неизтребим

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

аз малко се обърках! Дружеството ще прави байбек на 10 лв. и това би било нормално, защото считат че е подценено!
                  В същото време мажоритарят продаде на 7.60 защото счита, че е добра ценаа да продаде там
                  Когато байбекът вдигне цената на 10+ мажоритарят се кани пак да продава
                  Трябва някой да се е объркал от тези двама!
                  Технически погледната мажоритарят "хвърля" акции на публиката, а байбекът купува от публиката, т.е. байбекът купува от мажоритаря!
                  Велико наистина - не следя тази акция, щото си имам принципи след дот ком балона и още ми пази влага, но определено циркът е пълен. Обаче докато има балъчета, все ще има кой да се възползва от тях. Пък аз тъкмо си мислех покрай Лешперко, че ИТ секторът у нас ще са една идея по-имунизирани откъм глупости спрямо останалите комуноидно назначени "собственици" на родната борсичка, а то... Ма какво ли да се учудвам, като още помня как покрай строежа на метрото около СУ бяхме побългарили с немарливщина и алкохолни запои със съответната дамска компания трудовите навици дори на нация от роботи като японците. Ама верно българският ген е неизтребим
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• вече 30 139 акции на аск-а
                    това са за 330 000 лв.
                    добро предлагане

много е ключово дали обявената цена от 11,1 лв. е "мръсна", тоест с включен дивидент. И дали на 22-ри ще падне с дивидента. Който е около 0,5 лв., тоест ще падне на 10,6 лв.
                    Така може вторият ден, който иска да продава да виси на 11,1, а сделки, евентуално да минат на 10,6 лв.
                    и както писах, офертите се изтриват и сутринта на 22-ри се почва на бял лист, защото е екс дивидент дата

Стана сложно
                    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• продавачи се наредиха с 29 157 акции на аска до 11,1 лв.
                      Трябва обаче ако искат да застанат на пътя на евентуалните купувачи, да свалят с размера на дивидента на 22-ри ИИИИ
                      да не забравят да си въведат наново офертите, защото БФБ ги изтрива на екс дивидент датата
                      тоест на 22-ри сутринта екрана ще е разчистен за кросове

Мачът е интересен

Коментар

• Егати цирка

Коментар

• Кой казва, че е скучно на борсата? Гледдайте от близо най-голямата манипулация от последните 10 години

IM d best

Коментар

• 11.10

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Много ясно, че Елана ще ти продава - нали трябва да пласират акциите на основните собственици... ТЕ купуват дребни бройки нагоре , с идеята да се пласират големи пакети на алчните за бързи печалби ( тез , които се надяват да продават на 10 лв +) . Интересно ми е кой ще купува на 10 лв и защо - за мен дружеството е черна кутия.
                              Успех - дано няма Сирма 2 като продадат големите акциите си.

Нв е препоръка , а аматьорско виждане
                              аз малко се обърках! Дружеството ще прави байбек на 10 лв. и това би било нормално, защото считат че е подценено!
                              В същото време мажоритарят продаде на 7.60 защото счита, че е добра ценаа да продаде там
                              Когато байбекът вдигне цената на 10+ мажоритарят се кани пак да продава
                              Трябва някой да се е объркал от тези двама!
                              Технически погледната мажоритарят "хвърля" акции на публиката, а байбекът купува от публиката, т.е. байбекът купува от мажоритаря!
                              IM d best

Коментар

• Информация от проведено дигитално събитие за инвеститори на ТБС Груп (T BS BU) от 8 септември 2020 г.
                                Търсенето на офис производителност и мрежови услуги преди пандемията допринасят най-много за приходите през първото полугодие на 2020 г. при Телелинк Бизнес Сървисис Груп (ТБС Груп). Услугите с по-висока добавена стойност са определящи за увеличението на печалбата. Това съобщи Иван Житиянов, CEO на ТБС Груп, по време на дигитално събитие за инвеститори на 8 септември 2020 г., в което бяха представени финансовите резултати за полугодието, които бяха публикувани в края на август.

Продажбите в повечето продуктови категории и от различни пазари нарастват, като водят до ръст от 39% (на годишна база) на консолидираните приходи за периода до 65 млн. лв. Българският пазар продължава да е водещ с 52% дял от общите приходи (с ръст от 35% на годишна база), а пазарите на Балканите достигат 39% от приходите, като регистрират ръст от 27% на годишна база.

По отношение на продуктовите категории, секторът на офис производителността (13.9 млн. лв.) зае второ място по приходи с растеж от 291%, измествайки центровете за данни (приходи от 10.2 млн. лв., ръст от 28% на годишна база). Житиянов отбеляза по време на представянето, че растежът се дължи на повишеното търсене на решения от категорията „Модерно работно място“ преди пандемията. По време на извънредното положение са се увеличили про-боно абонаментите на Майкрософт, които скоро изтичат, но се очаква да доведат до допълнително увеличение на търсенето в категория офис производителност. 84% от продажбите са се реализирали от стари клиенти (активни в периода 2017 г. – 2019 г.), а новите клиенти допринасят за 6% от продажбите.

Житиянов обърна внимание, че компанията измества фокуса си от принципа на продажби с висок оборот и ниска стойност към услугите с добавена стойност като консултантски услуги в областта на офис производителността, облачните решения и мрежовите услуги. Според него, това е отразява от постоянното увеличение на печалбата – брутен марж от 19.5% и нетен марж от 9.8% за първо полугодие на 2020 г. в сравнение със 17.6% и 6% за същия период през 2019 г. Влияние оказват и по-ниските маркетингови и административни разходи предвид отложени бизнес пътувания заради пандемията.

На 10 септември 2020 г. Общото събрание на акционерите на ТБС Груп ще гласува за разпределение на част от печалбата като междинен дивидент, като се очаква да това да възлезе на над 50% от консолидирания финансов резултат. На база на силните резултати и настоящата пазарна цена на акциите, дивидентната доходност ще представлява 0.5 лв. за акция или 5.1% доходност.

В началото на септември компанията стартира и своята програма за обратно изкупуване на акции, предназначена за изпълнение на плана за дългосрочни стимули за персонала. Програмата дава възможност за изкупуване на до 3% от акциите с право на глас в ценови диапазон от 7.40 лв. до 11 лв., като срокът е до края на календарната година.

Акциите на ТБС Груп се търгуват от средата на юни на Българска фондова борса, като стартираха от цена 7.60 лв. и добавиха 25%+ капиталова печалба за инвеститорите си при настоящите пазарни цени.

Коментар

Working...
                                X