IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой казва, че е скучно на борсата? Гледдайте от близо най-голямата манипулация от последните 10 години

IM d best

Коментар

• 11.10

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Много ясно, че Елана ще ти продава - нали трябва да пласират акциите на основните собственици... ТЕ купуват дребни бройки нагоре , с идеята да се пласират големи пакети на алчните за бързи печалби ( тез , които се надяват да продават на 10 лв +) . Интересно ми е кой ще купува на 10 лв и защо - за мен дружеството е черна кутия.
        Успех - дано няма Сирма 2 като продадат големите акциите си.

Нв е препоръка , а аматьорско виждане
        аз малко се обърках! Дружеството ще прави байбек на 10 лв. и това би било нормално, защото считат че е подценено!
        В същото време мажоритарят продаде на 7.60 защото счита, че е добра ценаа да продаде там
        Когато байбекът вдигне цената на 10+ мажоритарят се кани пак да продава
        Трябва някой да се е объркал от тези двама!
        Технически погледната мажоритарят "хвърля" акции на публиката, а байбекът купува от публиката, т.е. байбекът купува от мажоритаря!
        IM d best

Коментар

• Информация от проведено дигитално събитие за инвеститори на ТБС Груп (T BS BU) от 8 септември 2020 г.
          Търсенето на офис производителност и мрежови услуги преди пандемията допринасят най-много за приходите през първото полугодие на 2020 г. при Телелинк Бизнес Сървисис Груп (ТБС Груп). Услугите с по-висока добавена стойност са определящи за увеличението на печалбата. Това съобщи Иван Житиянов, CEO на ТБС Груп, по време на дигитално събитие за инвеститори на 8 септември 2020 г., в което бяха представени финансовите резултати за полугодието, които бяха публикувани в края на август.

Продажбите в повечето продуктови категории и от различни пазари нарастват, като водят до ръст от 39% (на годишна база) на консолидираните приходи за периода до 65 млн. лв. Българският пазар продължава да е водещ с 52% дял от общите приходи (с ръст от 35% на годишна база), а пазарите на Балканите достигат 39% от приходите, като регистрират ръст от 27% на годишна база.

По отношение на продуктовите категории, секторът на офис производителността (13.9 млн. лв.) зае второ място по приходи с растеж от 291%, измествайки центровете за данни (приходи от 10.2 млн. лв., ръст от 28% на годишна база). Житиянов отбеляза по време на представянето, че растежът се дължи на повишеното търсене на решения от категорията „Модерно работно място“ преди пандемията. По време на извънредното положение са се увеличили про-боно абонаментите на Майкрософт, които скоро изтичат, но се очаква да доведат до допълнително увеличение на търсенето в категория офис производителност. 84% от продажбите са се реализирали от стари клиенти (активни в периода 2017 г. – 2019 г.), а новите клиенти допринасят за 6% от продажбите.

Житиянов обърна внимание, че компанията измества фокуса си от принципа на продажби с висок оборот и ниска стойност към услугите с добавена стойност като консултантски услуги в областта на офис производителността, облачните решения и мрежовите услуги. Според него, това е отразява от постоянното увеличение на печалбата – брутен марж от 19.5% и нетен марж от 9.8% за първо полугодие на 2020 г. в сравнение със 17.6% и 6% за същия период през 2019 г. Влияние оказват и по-ниските маркетингови и административни разходи предвид отложени бизнес пътувания заради пандемията.

На 10 септември 2020 г. Общото събрание на акционерите на ТБС Груп ще гласува за разпределение на част от печалбата като междинен дивидент, като се очаква да това да възлезе на над 50% от консолидирания финансов резултат. На база на силните резултати и настоящата пазарна цена на акциите, дивидентната доходност ще представлява 0.5 лв. за акция или 5.1% доходност.

В началото на септември компанията стартира и своята програма за обратно изкупуване на акции, предназначена за изпълнение на плана за дългосрочни стимули за персонала. Програмата дава възможност за изкупуване на до 3% от акциите с право на глас в ценови диапазон от 7.40 лв. до 11 лв., като срокът е до края на календарната година.

Акциите на ТБС Груп се търгуват от средата на юни на Българска фондова борса, като стартираха от цена 7.60 лв. и добавиха 25%+ капиталова печалба за инвеститорите си при настоящите пазарни цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Много ясно, че Елана ще ти продава - нали трябва да пласират акциите на основните собственици... ТЕ купуват дребни бройки нагоре , с идеята да се пласират големи пакети на алчните за бързи печалби ( тез , които се надяват да продават на 10 лв +) . Интересно ми е кой ще купува на 10 лв и защо - за мен дружеството е черна кутия.

Мисля че понякога и най-добрите грешат. С две думи да - мисля че си в грешка. В момента в който малките купувахме по 50 - 60 бройки от АСК-а няколко минути след това се изсипваха хиляди бройки на по-ниски цени . Само чакаха да купим и веднага - резачка, а някой голям посрещаше малко под нас дребните. .
            До тук със спекулативни теории.
            След като видях какво стана с акциите на СИРМА си казах ' никакви тех акции '.
            ТБС влезна в поле зрението ми когато видях че обявяват дивидент в размер на 48 ст. на акция и то 6 месечен, .Т.Е. правят истински кинти . Не стига че раздават читав дивидент ами и обратно изкупуване правят. Напълно отговарят на очакванията ми. Все едно виждам СКЗК. Ами разбира се че ще купя

Разликата със Сирма и Алтерко е огромна. При едните които пишат софтуер лесно биха били заменими. При Алтерко не зная.
            ТЕЛЕЛИНК обаче мисля че бяха признати за златен световен партньор на Майкрософт за 2018 година от общо 150 кандидати.
            Имаше статия в pcword. Който иска да прочете. Поздрави.
            Last edited by MrSi; 04.09.2020, 13:09.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Погледнах сделките от миналия месец. Купувал съм няколко пъти от Елана и от Капман.
              Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Цената излиза над 10 лв.! Някой знае ли кой е чуждестранния инвеститор на 1-то раздаване на 7,60?
                Ако същия има уговорка да "влезе" и на 2-рото разкешване от мажоритаря, то има логика да похарчат малко пари и да избутат пазара над 10 с 20к-30к, а там да разтоварят 1 мил. лв.
                Нямам от този блу чип, но ако видите, че Елана бутат нагоре то всичко е ясно! не са си научили урока със Сирма успех!
                Погледнах сделките от миналия месец. Купувал съм няколко пъти от Елана и от Капман.
                Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Тъкмо се чудех защо няма тема за тази компания
                  И какво вторият тур на EV/EBITDA 8.50x ли трябваше да бъде?! Колко излиза цената?
                  Цената излиза над 10 лв.! Някой знае ли кой е чуждестранния инвеститор на 1-то раздаване на 7,60?
                  Ако същия има уговорка да "влезе" и на 2-рото разкешване от мажоритаря, то има логика да похарчат малко пари и да избутат пазара над 10 с 20к-30к, а там да разтоварят 1 мил. лв.
                  Нямам от този блу чип, но ако видите, че Елана бутат нагоре то всичко е ясно! не са си научили урока със Сирма успех!
                  Last edited by buyvalue; 03.09.2020, 13:49.
                  IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
                    Тук разцепвам. Добре, че заредих здраво на 7.60. Пък 48 стинки дивидентче ще има.
                    Хи хи. Аз също съм много доволен . Добре че разкарах Софарма и набих всичко тук. Освен фармата имах още два шита в портфейла и двата са от Софикс ама и тях ще шитна при първа възможност само да изскочи нещо подобно като ТБС.

Коментар

• Тъкмо се чудех защо няма тема за тази компания
                      И какво вторият тур на EV/EBITDA 8.50x ли трябваше да бъде?! Колко излиза цената?

Коментар

• Тук разцепвам. Добре, че заредих здраво на 7.60. Пък 48 стинки дивидентче ще има.

Коментар

• Технологична компания, която няма елементарно пренасочване от http:// към https:// - really?

И да телелинк не трябва да го бъркате с телерик
                          Last edited by Kavon; 11.06.2020, 20:25.

Коментар

• Абе нали щяха да пуснат още 7% от капитала на 7.60. Кой купва на 7.70. Не че не съм доволен де.

Коментар

• Тук напазарих за 10К. Пожелайте ми успех. Гледам до сега 5 милки минаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                                Телелинк и Телериг не са едно и също макар че много хора могат да се заблудят.
                                Телериг е ханът, Телерик е компанията. И двете нямат нищо общо с Телелинк.

Коментар

Working...
                                X