Сигурно ще си по-спокоен ако фонда ти в последните години е бил активен купувач на ' подценени ' активи като FIB, BGX и други от суфлекса
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Балонът в САЩ ли? Със сигурност. Въпросът е, че не можем да знаем кога точно ще се случи, дали вече е започнало или тепърва предстои,но е сигурно че ще се случи. Оценки на компании от по 40-50, че дори 100 пъти продажбите няма как да го приема за устойчиво.
Оттогава като че ли спрях да гледам оценка през продажби и втвърдих критериите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеАБЕ ЧАКАЙТЕ МАЛКО, ДА МИНАТ 3-4 ГОДИНИ ПОНЕ ТОГАВА МУ СЛАГАЙТЕ ЕМБЛЕМА ЧИТАВО
Коментар
-
Значи след този ти пост ми е особено интересно да чуя твоето мнение за представителите (поне според мен, че и такива спорове имах) на технологичния сектор на БФБ - Сирма, Телелинк и Алтерко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
искаш да кажеш, че балона ще се спука?
Коментар
-
Но ако имате слабост към балони има много, ама БФБ май не е мястото.
- 1 like
Коментар
-
Маржове лесно се смятат, при търговията с ценни книжа трябва да знаеш кога да купиш, но е добре да знаеш и кога да продаваш. Аз още вчера сутринта съм строил аскове на 11.10, да видим ще се случат ли нешата както изглежда. Е можеше и с повече, но да не ставам нагъл. Ще оставя малко бройки за след това, но след някой друг отчет нямам проблем да си купя пак още. Ама нека първо успея да продам де
Стискам палци да разкешиш
и всички други наредили за 0,5 млн. на 11,1
да се върнат тия пари в пазара и т.н.
Късмет
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Маржове лесно се смятат, при търговията с ценни книжа трябва да знаеш кога да купиш, но е добре да знаеш и кога да продаваш. Аз още вчера сутринта съм строил аскове на 11.10, да видим ще се случат ли нешата както изглежда. Е можеше и с повече, но да не ставам нагъл. Ще оставя малко бройки за след това, но след някой друг отчет нямам проблем да си купя пак още. Ама нека първо успея да продам де
важното е след като врътнат голямата риба /умирам от любопитство да рабера кой ще разкеши маджо/ ти да не останеш много лонг търм инвеститорIM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Брей, браво че си седнал да изчислиш
Аз не се си направих труда
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Понеже не следим дружеството, а само го гледаме отстрани, ще ти кажа следните числа и факти:
ясно е, че ако на дружеството му растат продажбите ще му расте плавно и печалбата, но е трудно да му скача профит марджина /profit/margin/, т.е. колко 1 лв. продажби дистрибутира дял в печалбата. Това е обусловано от сектора и трудно можеш да го променяш! В хазарта, алкохол, цигари сигурно е 300%, търговия 30 до 100%, но услуги, производство и т.н. е 5-10-20%
Понеже не следим Телелинк
2017 има 106 м. лв. продажби и профит марджин 4,5% - 4'778 м лв. печалба
2018 116 м. лв. продажби и профит марджин 6,6% - 7'672 м. лв. печалба
2020 на шестмесечието 65 м.лв. продажби и профит марджин 9,85% - 6,4 м. лв. печалба
Просто се чудя... защо при тези ръстове продава мажоритаря или всичко е нагласено?
Аз не се си направих труда
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКое дружество е това? Извинявайте? Не му знаете името, но му знаете и смятате ЕБИХТА колко му е?
http://www.telelink.com/
https://www.tbs.tech/
Коментар
Коментар