IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Балонът в САЩ ли? Със сигурност. Въпросът е, че не можем да знаем кога точно ще се случи, дали вече е започнало или тепърва предстои,но е сигурно че ще се случи. Оценки на компании от по 40-50, че дори 100 пъти продажбите няма как да го приема за устойчиво.
    Оценки 40-50 и 100 ми припомниха балонът у нас 2007.
    Оттогава като че ли спрях да гледам оценка през продажби и втвърдих критериите

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
      АБЕ ЧАКАЙТЕ МАЛКО, ДА МИНАТ 3-4 ГОДИНИ ПОНЕ ТОГАВА МУ СЛАГАЙТЕ ЕМБЛЕМА ЧИТАВО
      Мистър Кейн, няма кой да чака толкова, това все пак се води тех, компания След 3-4 г не се знае кой накъде.

Коментар

• Понеже не знаех нищо за тази фирма, един бърз поглед ми говори, че добре работи и е работила с държавни и общински пари. Вероятно това е, което и е носила големите приходи през годините.
        Изводите всеки за себе си.

Коментар

Значи след този ти пост ми е особено интересно да чуя твоето мнение за представителите (поне според мен, че и такива спорове имах) на технологичния сектор на БФБ - Сирма, Телелинк и Алтерко
          Имам акции в Телелинк и в Алтерко. Сирма винаги са били мега зле. Бтв детето ми носи една джаджа MyKi на Алтерко на ръката си. Ще участвам в увеличението на Алтерко.

Коментар

искаш да кажеш, че балона ще се спука?
            Балонът в САЩ ли? Със сигурност. Въпросът е, че не можем да знаем кога точно ще се случи, дали вече е започнало или тепърва предстои,но е сигурно че ще се случи. Оценки на компании от по 40-50, че дори 100 пъти продажбите няма как да го приема за устойчиво.

Коментар

Но ако имате слабост към балони има много, ама БФБ май не е мястото.
              искаш да кажеш, че балона ще се спука?

Коментар

Маржове лесно се смятат, при търговията с ценни книжа трябва да знаеш кога да купиш, но е добре да знаеш и кога да продаваш. Аз още вчера сутринта съм строил аскове на 11.10, да видим ще се случат ли нешата както изглежда. Е можеше и с повече, но да не ставам нагъл. Ще оставя малко бройки за след това, но след някой друг отчет нямам проблем да си купя пак още. Ама нека първо успея да продам де

+1
                Стискам палци да разкешиш
                и всички други наредили за 0,5 млн. на 11,1
                да се върнат тия пари в пазара и т.н.

Късмет

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Маржове лесно се смятат, при търговията с ценни книжа трябва да знаеш кога да купиш, но е добре да знаеш и кога да продаваш. Аз още вчера сутринта съм строил аскове на 11.10, да видим ще се случат ли нешата както изглежда. Е можеше и с повече, но да не ставам нагъл. Ще оставя малко бройки за след това, но след някой друг отчет нямам проблем да си купя пак още. Ама нека първо успея да продам де

Много добра стратегия!
                  важното е след като врътнат голямата риба /умирам от любопитство да рабера кой ще разкеши маджо/ ти да не останеш много лонг търм инвеститор
                  IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Брей, браво че си седнал да изчислиш
                    Аз не се си направих труда

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Понеже не следим дружеството, а само го гледаме отстрани, ще ти кажа следните числа и факти:
                      ясно е, че ако на дружеството му растат продажбите ще му расте плавно и печалбата, но е трудно да му скача профит марджина /profit/margin/, т.е. колко 1 лв. продажби дистрибутира дял в печалбата. Това е обусловано от сектора и трудно можеш да го променяш! В хазарта, алкохол, цигари сигурно е 300%, търговия 30 до 100%, но услуги, производство и т.н. е 5-10-20%
                      Понеже не следим Телелинк
                      2017 има 106 м. лв. продажби и профит марджин 4,5% - 4'778 м лв. печалба
                      2018 116 м. лв. продажби и профит марджин 6,6% - 7'672 м. лв. печалба
                      2020 на шестмесечието 65 м.лв. продажби и профит марджин 9,85% - 6,4 м. лв. печалба
                      Просто се чудя... защо при тези ръстове продава мажоритаря или всичко е нагласено?
                      Брей, браво че си седнал да изчислиш
                      Аз не се си направих труда

Коментар

Кое дружество е това? Извинявайте? Не му знаете името, но му знаете и смятате ЕБИХТА колко му е?
                        http://www.telelink.com/
                        https://www.tbs.tech/
                        и ебихта смятаме

Коментар

• Кое дружество е това? Извинявайте? Не му знаете името, но му знаете и смятате ЕБИХТА колко му е?
                          http://www.telelink.com/
                          https://www.tbs.tech/

Коментар

• Значи, това което ви казах, за ИТ сектора, за да наричате нещо Тех, да го сравнявате със стартъпи от Силиконовата долина, вие трябва отлично да знаете реномето му - Името и каква услуга или продукт прави на световно ниво, тука няма регионални лидери и те не са от значение, това е световен бизнес. Как едни Телерик, които казвате, вече нямало такава фирма дори, всички им знаем Името, знаем и каква услуга доставят на световно ниво, никой не ги бърка, а тука дето давате пари за ТАКАВА БОМБАСТИЧНА КАПИТАЛИЗАЦИЯ и БЪРКАТЕ ИМЕТО ДОРИ! Не знаете как се казва, не знаете и какво продава, ако ви пита човек. Защото аз още не знам, а дори открих, че има две фирми с различни сайтове с това име - не знам коя коя е.
                            И се кефите че ви давала 0.50 щото вие им давате 11 лв. Ако на мен някой ми даде 11 ще му дам 3.50! не само 0.50.
                            Хубаво е, че по това време се случва такова ИПО, което ще остане в историята, помнете ми думите, както Зрънчо остана и т.н.
                            Друго, отварям Премиум пазара, уж най-доброто трябва да е там - лицето на БФБ. Гледам Сирма, Корадо, ще слагате и тези ли там? Индексите служебно нагласени, цените на дружествата там служебно определени, вече и пазарите на БФБ - със служебно избрани дружества.
                            Извинявайте, поредна гавра. Не искам да пиша повече, защото случващото се на БФБ е дори по-позорно от случващото се в бившия партиен дом.
                            После се чудете, защото оборота е толкова нисък.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Нищо не е странно. Просто не следите дружеството.
                              1 Преди месец обявиха че ще разпределят мазен ШЕСТМЕСЕЧЕН дивидент на акция .
                              2 Обявиха че започва обратно изкупуване на акции.
                              Цената беше около 8 лв.
                              3. Публикуваха страхотен отчет до 30.06.
                              4. Вече беше обявено 8.5 х ебитда
                              Не зная какво повече искате?
                              Понеже не следим дружеството, а само го гледаме отстрани, ще ти кажа следните числа и факти:
                              ясно е, че ако на дружеството му растат продажбите ще му расте плавно и печалбата, но е трудно да му скача профит марджина /profit/margin/, т.е. колко 1 лв. продажби дистрибутира дял в печалбата. Това е обусловано от сектора и трудно можеш да го променяш! В хазарта, алкохол, цигари сигурно е 300%, търговия 30 до 100%, но услуги, производство и т.н. е 5-10-20%
                              Понеже не следим Телелинк
                              2017 има 106 м. лв. продажби и профит марджин 4,5% - 4'778 м лв. печалба
                              2018 116 м. лв. продажби и профит марджин 6,6% - 7'672 м. лв. печалба
                              2020 на шестмесечието 65 м.лв. продажби и профит марджин 9,85% - 6,4 м. лв. печалба
                              Просто се чудя... защо при тези ръстове продава мажоритаря или всичко е нагласено?
                              Last edited by buyvalue; 18.09.2020, 21:55.
                              IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Сега Хари Кейн ще ти каже за Академията, която е доста различно нещо от оригиналния Телерик купен и съсипан от Прогрес.
                                Работих там 13 години.
                                Значи след този ти пост ми е особено интересно да чуя твоето мнение за представителите (поне според мен, че и такива спорове имах) на технологичния сектор на БФБ - Сирма, Телелинк и Алтерко

Коментар

Working...
                                X