Едно е заявено намерение, друго е то да е добре подплатено
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеДа, много добре. Явно ще има 6месечен дивидент.
Коментар
-
EКСЕЛКА ще да е;-
12 971 хил. лв./12 500,000х.бр.ак.
-пп. Същевременно, дружеството продължава да реализира и многократно по-мащабни нетни финансови приходи в размер на 13,435 хил. лв., отбелязващи ръст от 59% спрямо аналогичния период на 2020 г. Източник на финансовите приходи, участващи в горепосочения показател, са дивидентите от пряко контролирани дъщерни дружества в размер на общо 13,456 хил. лв., включващи извършени през м. юни 2021 г. разпределения от 4 дъщерни дружества от България и регион Средни Западни Балкани с основния принос на ТБС ЕАД.
не ми се снима- има си отчет -чететеLast edited by inta53; 28.07.2021, 23:45.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеНякой като чели е играл, за да прибере бързи 3%?
https://www.investor.bg/novini-i-ana...nk-bsg-329952/
Има ли прибиране на печалби от спекуланти при предлагането на "Телелинк БСГ"?
"Кеширам бързо и освобождавам за следващото - Инфинити, Импулс I и т.н.", звучи ли логично.
Първо, предлаганията на Алтерко бяха по-малки и желаещите да се возят на влака изведнъж се оказаха много повече, отколкото ASK-ът можеше да им предложи на разумни нива и обеми. Още по-фрапантен беше случаят с Биодит. Изведнъж се плеснахме по челата, че набирания от по милион-два-три в BEAM не са достатъчни за морето от кеш, в което явно плува пазарът. Появи се и мрънкането. Обратното - Телелинк до голяма степен задоволи всички желаещи и в крайна сметка няма "зорлии" да кълват отдясно.
Второ, който е бил тук за спекула, е отиграл фронтръна и от 7 до 14, а в момента ТБС предлага само фундамента си, но не и хайп. Това не е достатъчно за индивидуалните очевидно. Определено тук е трудно да се търгува волатилност, съответно няма клакьори, намигания, форумни закачки.
Трето, кой ще е тоя идиот, който да обира акциите на хипотетичните спекуланти на 14 лв, вместо да ги остави да се потят и да гонят бида дори под вторичното? Тези, които дават бидовете на 14 лв., едва ли очакват загуби в обозримото бъдеще.
Иначе сега със Син Карс ще стане като с Биодит. На който му се играе на дребно, ще тества сутринта рано на първата сесия да си грабне малко и до обяд трябва да ги е разкарал. Категорично не вярвам, че 6 млн. лева искат да влязат в тази щуротия, но това е просто мнение.
Иначе да се споделят различни гледни точки за динамиката на пазара винаги е от полза на всички. По-добре да се говори нещо, отколкото нищо, защото иначе емитентите са мъртъвци.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не, Мариане - не съм съгласен. По-скоро покупките бяха масово над собствения лимит. Сега като не е подскочило според очакванията се преосмисля стратегията. Явно още известно време ще е така, докато се поочистим. Същото си мисля за част от натиска по другите позиции - понеже тук не скочи достъчно, все някой освобождава ресурс за сметка на инвестицията тук.
Нормално е през Елана да са основните продажби - все пак през тях беше основното зареждане(по спомен).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеНякой като чели е играл, за да прибере бързи 3%?
"Кеширам бързо и освобождавам за следващото - Инфинити, Импулс I и т.н.", звучи ли логично.
Лично аз смятам че както Батя казва - не си струва да събираш стотинки пред валяк .С две думи който купува някоя технологична акция вероятно очаква много висок ръст. Защо му е тогава да продава с минимални спредови печалби. За мен вероятно някой ИП може да продава. Нека някой купил сподели дали не е Елана случайно .Last edited by MrSi; 17.06.2021, 17:34.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Някой като чели е играл, за да прибере бързи 3%?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеДобре, наместисих малко ръчен багаж в купето. Сега да видим дали влакът ще ме отведе в очевидния бул кейс за компанията или машининистите имат нещо различно предвид. P/Е 14 на БФБ е летеж високо в облаците. Всяко двуцифрено число на БФБ е доказан с времето прекомерен риск, но пък един път се живее.
Все пак за целта машинистите ще трябва да издуят "свирката за сбора" на заслужена кота
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеДобре, наместисих малко ръчен багаж в купето. Сега да видим дали влакът ще ме отведе в очевидния бул кейс за компанията или машининистите имат нещо различно предвид. P/Е 14 на БФБ е летеж високо в облаците. Всяко двуцифрено число на БФБ е доказан с времето прекомерен риск, но пък един път се живее.
- 1 like
Коментар
-
Добре, наместисих малко ръчен багаж в купето. Сега да видим дали влакът ще ме отведе в очевидния бул кейс за компанията или машининистите имат нещо различно предвид. P/Е 14 на БФБ е летеж високо в облаците. Всяко двуцифрено число на БФБ е доказан с времето прекомерен риск, но пък един път се живее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Мисля, че от доста време, не само вие, но и други посредници, фондове и Пенсионни фондове, се мъчите да въведете в заблуждение, че на БФБ има нещо такова като Технологични компании, които биле Растежни, че точно от такива компании имало нужда, с което може да се каже, че допринесохте да се създадат балони и нереалистични очаквания, по подобие на 2007 г., а както и вие знаете, това няма как да свърши добре. Също така, може да се предположи, че всички компании от Софикс и Премуим пазара, за СЛУЖЕНО ИЗБРАНИ, отново от вас и истаналите посредници и повечето от тях, въобще не заслужават да бъдат в индекси. Това добринася за раздуването на балоните и поддържане за заблудите.
И да имам акции на компанията от ИПО-то на 1,45лв, което се проведе по най-честния начин за малките инвеститори... и после си записах всички права на увеличението на капитала миналата година. И при средна покупна цена от 1,71лв плюс 21ст. дивидент до сега и днешната цена ... Вие си говорете празни приказки!
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеБраво. Машалла. Ашколсун.
Абсолютно прозрачно предлагане и съответно купуване на акции. Не знам защо никой не коментира .? Ще коментирам Аз -
За пореден път печеля от цената благодарение на това че пазарните участници сме равни и няма вътрешарски истории.
Чудя се защо ли не всички да приемат този подход?
Вместо мениджмънта да си гласува бонуси и / или акции, защо не процедира като TBS - Т.е. Да печели от резултатите? - 8.5 х ебитда например .
Last edited by MrSi; 09.06.2021, 18:32.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
Коментар