Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Едно уточнение, Киро Гела искаше да се листва в Амстердам.
Какво друго му остава на един завистлив кибик
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Едно уточнение, Киро Гела искаше да се листва в Амстердам.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Естествено, че чакат Халтурата, а те пък чакат Киро Гело да се листне. Упс, ма той Киро Гело отказа да се листва. Понякога се чудя сам ли ги измисляш тези постове, или ти ги пишат, като продъкт плесймънта от фибанкасъ в интервюто за Мариян преди няколко години? Всички в държавата се върти около Халтурата, Агрията и Недоверие, други акции няма!
Най-учтиво ти давам препоръка да поискаш от Тони да ти даде да прочетеш в Капитал DigitalK 101 и да видиш къде се ранкира любимата ти халтура, после да я сравниш с телето и войводата. И след това можеш да плачеш от умиление пред ликовете на Маринов и Каролев
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Тук е намекнал за листването на Алтерко. То ще направи пробива, ще отъпка пътеката по която после може и други да минат. Да, на първите ще е най-трудно, но ще стане.. щом Мартинов се е заел, няма мърдане!
Полезен пост колега! Респект и Успех!
Най-учтиво ти давам препоръка да поискаш от Тони да ти даде да прочетеш в Капитал DigitalK 101 и да видиш къде се ранкира любимата ти халтура, после да я сравниш с телето и войводата. И след това можеш да плачеш от умиление пред ликовете на Маринов и КаролевNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение...
* Листването във Франкфурт се слага on hold. Житянов сподели за някакъв мистериозен "пробив", вероятно става дума за инфраструктурата и клиъринга, от който и други можели да се ползват. Мениджмънтът обаче не намира момента за подходящ за листване в Германия....
Полезен пост колега! Респект и Успех!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеБлагодарско и от мен.
Най-ме зарадва :'в тази относително ранна фаза на растежа. '
Поздрави и узпехLast edited by спекуланта; 16.09.2021, 20:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеРазбира се, че личните са излишни, това все пак е публична информация от уебинар на публична компания. За колегите, които не са могли да го изслушат лайф - отпред е казаното, отзад е моята трактовка.
* 18-20% CAGR до 2025 г. на ревенюто и профита, това са таргетите. Най-важният булиш булет за мен;
* H1 2020 надскача таргетите, което е предпоставка за едно малко по-бледо H2. Q1 и Q4 се оформят като пиковите тримесечия. Това ми говори, че за юли и август вече са осчетоводили лек спад, а и септември не е впечатляващ
* Експанзията върви нормално, органичен ръст се чака от операции в Албания, Хърватска, където мрежата се развива. Наема се персонал, макар и трудно; По отношение на придобиванята, извършва се дю дилиджънс на hyper automation бизнес, но в същото време се генерира и вътрешна експертиза. По-реалистично звучи комапнията да развива собственото портфолио чрез по-дълбоко навлизане в наличните пазари.
* Листването във Франкфурт се слага on hold. Житянов сподели за някакъв мистериозен "пробив", вероятно става дума за инфраструктурата и клиъринга, от който и други можели да се ползват. Мениджмънтът обаче не намира момента за подходящ за листване в Германия. Аз съм ОК с това, чужди инвеститори могат да влязат и през България, ако желаят. Справка Utilico Emerging Markets Trust Plc.
* Няма график за четвърти транш предлагане (SPO). Обратното изкупуване също е on hold. Аргументът на Житянов е да се подържат добрите счетоводни коефициенти и да се постави фокус върху фундамента в тази относително ранна фаза на растежа. Целта е процентното изражение на този ръст да бъде задържан в среднострочната перспектива (5 години) и при нужда програмата да се използва за подържане и покриване на шеър прайс таргетитие. Това е малко беъриш булет. За обратните изкупувания в България или хубаво, или нищо, затова - нищо. Други два ключови лоши примера имаме в момента, да не влизам излишно в обичайния си свръхкритичен тон.
Като цяло прилична презентация и много прилични резултати. Компанията има един от най-добрите модели за предоставяне на информация и самият факт, че правят гайдънс, е жест, който нашият пазар не заслужава.
Имам и добавям. Горните редове не са препоръка, може би съм пристрастен.
Благодаря много за информацията.
Последно - За 5g проекти споменаха ли нещо ?
Поздрави.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеРазбира се, че личните са излишни, това все пак е публична информация от уебинар на публична компания. За колегите, които не са могли да го изслушат лайф - отпред е казаното, отзад е моята трактовка.
* 18-20% CAGR до 2025 г. на ревенюто и профита, това са таргетите. Най-важният булиш булет за мен;
* H1 2020 надскача таргетите, което е предпоставка за едно малко по-бледо H2. Q1 и Q4 се оформят като пиковите тримесечия. Това ми говори, че за юли и август вече са осчетоводили лек спад, а и септември не е впечатляващ
* Експанзията върви нормално, органичен ръст се чака от операции в Албания, Хърватска, където мрежата се развива. Наема се персонал, макар и трудно; По отношение на придобиванята, извършва се дю дилиджънс на hyper automation бизнес, но в същото време се генерира и вътрешна експертиза. По-реалистично звучи комапнията да развива собственото портфолио чрез по-дълбоко навлизане в наличните пазари.
* Листването във Франкфурт се слага on hold. Житянов сподели за някакъв мистериозен "пробив", вероятно става дума за инфраструктурата и клиъринга, от който и други можели да се ползват. Мениджмънтът обаче не намира момента за подходящ за листване в Германия. Аз съм ОК с това, чужди инвеститори могат да влязат и през България, ако желаят. Справка Utilico Emerging Markets Trust Plc.
* Няма график за четвърти транш предлагане (SPO). Обратното изкупуване също е on hold. Аргументът на Житянов е да се подържат добрите счетоводни коефициенти и да се постави фокус върху фундамента в тази относително ранна фаза на растежа. Целта е процентното изражение на този ръст да бъде задържан в среднострочната перспектива (5 години) и при нужда програмата да се използва за подържане и покриване на шеър прайс таргетитие. Това е малко беъриш булет. За обратните изкупувания в България или хубаво, или нищо, затова - нищо. Други два ключови лоши примера имаме в момента, да не влизам излишно в обичайния си свръхкритичен тон.
Като цяло прилична презентация и много прилични резултати. Компанията има един от най-добрите модели за предоставяне на информация и самият факт, че правят гайдънс, е жест, който нашият пазар не заслужава.
Ще се разтоварят влезлите спекуланти разчитащи на обратното.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Разбира се, че личните са излишни, това все пак е публична информация от уебинар на публична компания. За колегите, които не са могли да го изслушат лайф - отпред е казаното, отзад е моята трактовка.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Специфичен риск, господине. Няма участници на БФБ, няма ликвидност, спредът в дълбочина е скандален. Компанията е бижу, бизнесът ѝ е бижу, дивидентът е щедър, в момента излъчват аутлука до 2025 г.,, който също е добър, но всичко у нас става мъчно.
Нали е форумLast edited by MrSi; 16.09.2021, 19:03.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Специфичен риск, господине. Няма участници на БФБ, няма ликвидност, спредът в дълбочина е скандален. Компанията е бижу, бизнесът ѝ е бижу, дивидентът е щедър, в момента излъчват аутлука до 2025 г.,, който също е добър, но всичко у нас става мъчно.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik803 Разгледай мнениеКакво става, до вчера хиляди акции се изтъргуваха а днес и 1000 не могат да се продадат дори и с дивидент!
- 1 like
Коментар
Коментар