IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Илевън Кепитъл АД (11C)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • С висока цена започват..Дали ще я защитат после..
    Last edited by Kiro; 14.01.2020, 22:13.

    Коментар


    • Аз ще пропусна...

      Коментар


      • Аз съм малко по-рисково настроен инвеститор и съм склонен да инвестирам в частни компании. От тази гледна точка фондове за дялово инвестиране са добър вариант.

        Потенциална спирачка на този етап е липсата на информация за портфейла от компании на Илевън. Преди да има публикуван проспект, за външните хора няма как да е ясно кои са компаниите в портфейла на Илевън, кои са с потенциал, кои са без потенциал и т.н. Друга потенциална спирачка е аналогията, която аз правя с Адванс Екуити. Двата фонда нямат нищо общо, но по-старите кучета на БФБ сигурно си спомнят как ADVEQ излезе на борсата, понаправи десетина процента ръст и... залезе. Късмет е, че тогава успях да направя някаква печалба.

        Друга потенциална спирачка е идеята подобен фонд въобще да става публичен. Защо, в името на Тангра, фондът ще става публичен, а не компаниите в него? Единственият смисъл от това упражнение е изход от инвестиция във фонда, но пък това означава, че първоначалните инвеститори, поради една или друга причина, проявяват нетърпение да се "отърват" от дяловете си.

        Двата фонда за дялово инвестиране на Импетус са доста по-стегнати. По-малък брой компании, по-фокусирано управление, съответно по-голям шанс повечето от тези компании да направят нещо смислено. При Илевън виждам инвестиции в 100+ компании и не ми е ясно колко голям екип от хора трябва да имат Илевън, за да следят ефективно работата на всички тези компании.

        И други въпроси си задавам, но предпочитам да прочета проспекта, преди да взема обосновано решение.

        Коментар


        • https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_kum_borsata/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
            Някой смята ли да записва тук и ако да -- защо?
            Хайде да почакаме малко и първо да видим проспекта.

            Коментар


            • Илевън Кепитъл АД (11C)

              На заседанието си на 09.01.2020 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Илевън Кепитъл“ АД и за последващо допускане до търговия на регулиран пазар на емисията от всички съществуващи акции, издадени от дружеството.

              Емисията е в размер до 500 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и с окончателна емисионна стойност от 7 до 8 лв. за една нова акция, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на „Илевън Кепитъл“ АД. КФН вписва посочената емисия акции в процес на емитиране в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

              Някой смята ли да записва тук и ако да -- защо?
            Working...
            X