Колкото и да ме е срам, но да попитам за новини от ОСА?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Илевън Кепитъл АД (11C)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Дано, но не ми се вярва. В Илевън нищо не се случва случайно, та обезценката на Бизнесмап от първо тримесечие сигурно е на база резултати. Аз мисля, че и дивидента от Бизнесмап да е близко до миналогодишния, ще е чудесно. А може и от Такситата да капне нещо.Life won't wait for you.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНаправо не ми се мисли, ако Бизнесмап увеличат дивидента със същия темп.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеНякой питаше от къде ще намерят кеш за дивидента;-
-"Отчитайки, че „ИЛЕВЪН КЕПИТЪЛ” АД е миноритарен акционер в „Енхенсив РД” АД, акционерно дружество, вписано в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ към Агенция по вписванията с ЕИК 205393506, Ви уведомяваме, че в изпълнение на решение на акционерите да се разпредели печалбата за 2023 г., „Енхенсив РД” АД, изплати на „Илевън кепитъл“ АД дивидент в размер на 1 327 928 (един милион триста двадесет и седем хиляди деветстотин двадесет и осем) лева. Дружеството изплаща за поредна година дивидент на публичната компания. „Енхенсив РД” АД (опериращо под наименованието Enhancv -"
Коментар
� -
И логичния въпрос...Колко струват дружества, които дават такива дивиденти? Това са дивиденти, които са дошли в Илевън. Участие в Бизнесмап - 13,81 % и в Енхенсив - 16,39%.Наименование 2019 2020 2021 2022 2023 1 „Бизнесмап“ ООД/Kanbanize 378 394,00 лв. 437 939,27 лв. 656 999,00 лв. 2 „Енхенсив РД“ АД 49 000,00 лв. 139 000,00 лв. 247 440,00 лв. 453 640,00 лв. 1 327 928,00 лв. ОБЩО: 49 000,00 лв. 517 394,00 лв. 685 379,27 лв. 1 110 639,00 лв. 1 327 928,00 лв. Last edited by B.Graham; 20.06.2024, 17:18.Life won't wait for you.
- 7 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеНякой питаше от къде ще намерят кеш за дивидента;-
-"Отчитайки, че „ИЛЕВЪН КЕПИТЪЛ” АД е миноритарен акционер в „Енхенсив РД” АД, акционерно дружество, вписано в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ към Агенция по вписванията с ЕИК 205393506, Ви уведомяваме, че в изпълнение на решение на акционерите да се разпредели печалбата за 2023 г., „Енхенсив РД” АД, изплати на „Илевън кепитъл“ АД дивидент в размер на 1 327 928 (един милион триста двадесет и седем хиляди деветстотин двадесет и осем) лева. Дружеството изплаща за поредна година дивидент на публичната компания. „Енхенсив РД” АД (опериращо под наименованието Enhancv -"Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Някой питаше от къде ще намерят кеш за дивидента;-
-"Отчитайки, че „ИЛЕВЪН КЕПИТЪЛ” АД е миноритарен акционер в „Енхенсив РД” АД, акционерно дружество, вписано в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ към Агенция по вписванията с ЕИК 205393506, Ви уведомяваме, че в изпълнение на решение на акционерите да се разпредели печалбата за 2023 г., „Енхенсив РД” АД, изплати на „Илевън кепитъл“ АД дивидент в размер на 1 327 928 (един милион триста двадесет и седем хиляди деветстотин двадесет и осем) лева. Дружеството изплаща за поредна година дивидент на публичната компания. „Енхенсив РД” АД (опериращо под наименованието Enhancv -"
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеДано, че ми е N2 в портфейла. Бизнесмап го оцениха с 10% надолу в тримесечния...
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
не са оповестили получаването на дивиденти или продажби....иначе обичайните заподозрени в няколко поредни години увеличават дивидента с около 50%....ако и сега е така .....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеЧудно ми е как ще платят предложения дивидент от 0.60 лв т.е. 1380 000 лв. Към 31 .03 имат 512 х лв. Явно се очаква голям дивидент от обичайните дружества.Life won't wait for you.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеГрааме,- къде е потънала твоята любимка, до 3та глуха, а яйчицата се мътят... Българските стартъпи, които дигитализират земеделието
-"Етап на развитие: "Към момента ние сме номер 1 продукт за автоматизация в земеделието в България - няма друга компания, която да прави толкова инсталации, колкото нас тук, така че може да се каже, че сме покрили българския пазар в много голяма степен. Време е да скалираме и в други държави и региони", смятат от Оndo.
Плановете на компанията са фокусирани основно върху растеж и експанзия извън България. Активно търси партньор в Румъния и в Италия.
Екип: Екип от 15 души, състоящ се от специалисти в разработване на софтуер, разработване на хардуер, интеграция, администратори, човешки ресурси, маркетинг и мениджмънт и агрономи. "Имаме и хора, които се занимават с инсталации и продажба на продукта в България, с което до голяма степен покриваме всички необходими умения от разработването на продукта през тестването и инсталирането до маркетинга и продажбите", казват от Оndo."Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
�
Коментар