Първоначално изпратено от MrSi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биодит АД (BDT)
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Чух, спокойно. (беше редактирал и при цитата попадна първата чадт) Но ако си беше приложил критериите от тбс към меком сам ще се усетиш, че не са най-добро решение. Г-н Райчев имаше милионни договори за Русия и беше бизнесмен на годината 2008 и т.н. : Пък и 18% никак не са за изпускане. Ддд е прав - защо изобщо се интересувате от beam пазара, като имате вариант да се "нагувичате" с дивидентите на "златната жаба" (наименовани от Импето) Искате дивиденти - получавате при жабата
Институционалните инвеститори за мен са отживелица. Дълго време шитове в портфейла ще държат щото не могат с малкото акции да се вредят а стоят отвън и подсмърчатLast edited by MrSi; 26.12.2020, 04:03.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКиро, дали ще запиша е мое лично решение, което не касае форума и пазара. Писах защото пропагандира фрапиращо некомпетентно мнение на тема дивидентна политика и би могъл да подведен някой новобранец. Компания "въпросителна" не трябва да разпределя дивидент. Компания "звезда" може и да разпределя дивидент, но Гугъл, Фейсбук и Амазон продължават да не го правят. Ейпъл чак наскоро почнаха да разпределят. Компания "дойна крава" задължително трябва да разпределя дивидент. Там инвестициите се свиват до минималното а дивидента се качва на макс. Дивидентна политика на компания "куче" е безсмислено да се обсъжда защото всеки уважаващ себе си инвеститор би избягвал такива компании. В твоето съзнание има две примитивни правила. Дивидента винаги е хубаво нещо. Всяка компания задължително трябва да разпределя дивидент. Разбирам защо мислиш така, но тотално бъркаш и не осъзнаваш същността на нещата. Свикнал си на БФБ да имаш емитенти 2/3 кучета и 1/3 дойни крави и това е оформило неправилен възглед. Биодит е нов емитент в ранна фаза на развитие и с интерес чакам да видя какво ще се случи. За да имаме борса трябва да имаме повече такива компании. Трябват ни и различни типове инвеститори, които да си предават акциите, когато компаниите преминат от една фаза в друга. За да имаме капиталов пазар ни трябва цяла еко система. Едно звено да липсва и всичко умира. Просто исках да посоча, че трябва да се фокусираме не върху дивидент а върху това какъв растеж очакваме от компанията. Какви инвестиции са необходими да се случи растежа. Дали растежа е в цената и имаме ли дисконт.
Желая успех на Биодит. На пазара отчайващо му трябва втори успешен пример след Алтерко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Ама ти май не чу. Освен дивидент смятам и други работи
- 1 like
Коментар
-
Киро, дали ще запиша е мое лично решение, което не касае форума и пазара. Писах защото пропагандира фрапиращо некомпетентно мнение на тема дивидентна политика и би могъл да подведен някой новобранец. Компания "въпросителна" не трябва да разпределя дивидент. Компания "звезда" може и да разпределя дивидент, но Гугъл, Фейсбук и Амазон продължават да не го правят. Ейпъл чак наскоро почнаха да разпределят. Компания "дойна крава" задължително трябва да разпределя дивидент. Там инвестициите се свиват до минималното а дивидента се качва на макс. Дивидентна политика на компания "куче" е безсмислено да се обсъжда защото всеки уважаващ себе си инвеститор би избягвал такива компании. В твоето съзнание има две примитивни правила. Дивидента винаги е хубаво нещо. Всяка компания задължително трябва да разпределя дивидент. Разбирам защо мислиш така, но тотално бъркаш и не осъзнаваш същността на нещата. Свикнал си на БФБ да имаш емитенти 2/3 кучета и 1/3 дойни крави и това е оформило неправилен възглед. Биодит е нов емитент в ранна фаза на развитие и с интерес чакам да видя какво ще се случи. За да имаме борса трябва да имаме повече такива компании. Трябват ни и различни типове инвеститори, които да си предават акциите, когато компаниите преминат от една фаза в друга. За да имаме капиталов пазар ни трябва цяла еко система. Едно звено да липсва и всичко умира. Просто исках да посоча, че трябва да се фокусираме не върху дивидент а върху това какъв растеж очакваме от компанията. Какви инвестиции са необходими да се случи растежа. Дали растежа е в цената и имаме ли дисконт.
Желая успех на Биодит. На пазара отчайващо му трябва втори успешен пример след Алтерко.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, всеки влак си има пътници ..Ето , че Скоти ще купи..ТИ КОЛКО БРОЯ ЩЕ ВЗЕМЕШ-5 ИЛИ 10000..
ps А Скоти го знаем още когато искаше да презапише градус. Пазарът харесва смелите, няма да ги върнеLast edited by precakanoto; 26.12.2020, 03:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
20к от мен
и само да напомня че е Коледа Авие се дърляте...хайде малко смирение...
наздраве
- 1 like
Коментар
-
Скоти, понеже ние сме се дърлили според теб, ти реши да се дърлиш последен , за да ни докажеш колко си смирен.. Няма ли да ни обясниш колко са лоши дивидентите и как не трябва да питаме за тях..Извикай Хари да изнесе и той една лекция и да каже, че ще купи 100000..Я по смирено моля..Коледа е..
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Сложни са твоите мисли.
Не мога да ги разбера и това си е.
Промени ли мнението си за дивидентата политика? Ако да - Моля обясни на Юлиян Софрониев че това има дисциплиниращ ефект. Или с две думи - трябват резултати.
Когато знаеш че инвеститорите очакват нещо, то стимула би бил още по голям.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеУх Ами ти пишеш общи теории, не съобразени с БФБ.. Последно.. С колко пари ще влезеш тук за да докажеш, че си прав.. Аз ще влезна след първият дивидент.. А ко няма да влизаш не ми давай акъл.. Застани с пари и пример зад поучителни те си теории.. Ти пишеш.. Или ще стане или не.. Е голямо откритие..
и само да напомня че е Коледа Авие се дърляте...хайде малко смирение...
наздраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКиро, разгледай матрицата на бостънската консултантска група. Според мен Биодит е "въпросителна". Може да се развие към "звезда" и да се направят луди пари, но може и да не го постигне. Ти предлагаш нещо, което би затруднило този процес. Реално погледнато Биодит не е за твоят рисков профил. За теб са подходящи компании, които преминават от "звезда" към "дойна крава". Да доходността е по-ниска, но с твоите умения и търпимост към риск толкова. Единственото за което трябва да внимаваш е да я продадеш преди да се е превърнала в "куче" за да купиш с парите следващата, която се е превърнала в "дойна крава". Аз се интересувам от компаниите които пресекат границата и от въпросителна се превърнат в звезда. За моя радост в България имам възможност да вляза на безумно ниска оценка, поради некомпетентността на инвеститорите. Според мен Алтерко премина тази граница, или стана ясно че ще я премине, първо тримесечие на 2019 г. Аз съм с ясното съзнание какво представляват отделните компании, кой съм аз и какви компании са подходящи за мен. Просто не знам как да коментирам очакването на някой компания "въпросителна" да разпределя дивидент. В тази компания единственото което трябва да те вълнува е дали ще премине към "звезда". При успешен преход като при Алтерко ще направят луди пари. Но дали ще успеят? Аз лично нямам отговор. Всички въпроси в тази посока са конструктивни. Другото е некомпетентност. Понякога се чудя защо изобщо пиша след като почти никой няма да ме разбере.
Не мога да ги разбера и това си е.
Промени ли мнението си за дивидентата политика? Ако да - Моля обясни на Юлиян Софрониев че това има дисциплиниращ ефект. Или с две думи - трябват резултати.
Когато знаеш че инвеститорите очакват нещо, то стимула би бил още по голям.Last edited by MrSi; 26.12.2020, 02:54.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Ух Ами ти пишеш общи теории, не съобразени с БФБ.. Последно.. С колко пари ще влезеш тук за да докажеш, че си прав.. Аз ще влезна след първият дивидент.. А ко няма да влизаш не ми давай акъл.. Застани с пари и пример зад поучителни те си теории.. Ти пишеш.. Или ще стане или не.. Е голямо откритие..
Коментар
-
Киро, разгледай матрицата на бостънската консултантска група. Според мен Биодит е "въпросителна". Може да се развие към "звезда" и да се направят луди пари, но може и да не го постигне. Ти предлагаш нещо, което би затруднило този процес. Реално погледнато Биодит не е за твоят рисков профил. За теб са подходящи компании, които преминават от "звезда" към "дойна крава". Да доходността е по-ниска, но с твоите умения и търпимост към риск толкова. Единственото за което трябва да внимаваш е да я продадеш преди да се е превърнала в "куче" за да купиш с парите следващата, която се е превърнала в "дойна крава". Аз се интересувам от компаниите които пресекат границата и от въпросителна се превърнат в звезда. За моя радост в България имам възможност да вляза на безумно ниска оценка, поради некомпетентността на инвеститорите. Според мен Алтерко премина тази граница, или стана ясно че ще я премине, първо тримесечие на 2019 г. Аз съм с ясното съзнание какво представляват отделните компании, кой съм аз и какви компании са подходящи за мен. Просто не знам как да коментирам очакването на някой компания "въпросителна" да разпределя дивидент. В тази компания единственото което трябва да те вълнува е дали ще премине към "звезда". При успешен преход като при Алтерко ще направят луди пари. Но дали ще успеят? Аз лично нямам отговор. Всички въпроси в тази посока са конструктивни. Другото е некомпетентност. Понякога се чудя защо изобщо пиша след като почти никой няма да ме разбере.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение+
Значи, поне късметът е по-добрата опция от дивидентаМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
Коментар