Според мен цената на акцията ще се движи главно от очакванията на продавачите за това каква част от бъдещето е в цената. В случай, че приемат, че то вече е в цената ще се появява аск. В случай, че за тях то още не е в цената няма да има аск. Съответно е нормално да очакваме да има някакъв постоянно нарастващ бид по същият модел по който растат и клиентите. Плавно и системно. Сега достъп до акцията имат шепа индивидуални инвеститори на БФБ. Няма значителни експозиции от институционални инвеститори. С растежа на капитализацията позицията ще става интересна и за тях. При листване на чужди пазари достъп ще има и чуждестранният ритейл, а с нарастване на капитализацията ще става допустима за търговия от все повече фондове. Така погледнато за мен ключовото е какви са очакванията за растеж на компанията от сегашните акционери и дали в даден момент няма да бъдат разочаровани. Докато цената на акцията не е включила тези очаквания ще имаме растеж на акцията. Винаги има риск внезапно да се счупи нещо в компанията и акционерите да осъзнаят, че очакванията няма да се сбъднат. Лично аз не вярвам да се случи в рамките на следващите поне две години, защото в цената все още няма никакви очаквания за растеж. Предвид оценките на Алтерко и големите технологични компании на запад ми се струва, че такова разочарование там е доста по-вероятно отколкото тук. Да видим как ще се развие, но за мен най-интересното нещо за обсъждане е какви са очакванията за растеж на приходите в следващите две години. Ще се запази ли текущата скорост или ще намалее. Текущото развитие ми харесва и за мен е само началото. Ясно е, че не е препоръка и че имам акции.
Лека и утре да имаме пак интересна и доходна сесия.
Лека и утре да имаме пак интересна и доходна сесия.
Коментар