Първоначално изпратено от Ender
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеХари, със сигурност не държиш монопола над идиотията, но притежаваш мажоритарния пакет!
Неочаквано за мен, но форумът започва да вдъхва надежда
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКакво стана, направиха ли крушки да светват като влезеш и да те разпознаят? Щото такива дето светват през телефона, не е интересно и е стока без бъдеще за ръст. ТОВА ЛИ ВИ Е РАСТЕЖА?
Борса на която това е "перлата", не може да бъде унищожена.
ти ли купуваш днес или някой друг от сектата на Георгиос Жирарделитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеУдвояване на печалбата след изчистване на еднократни ефекти. Близо 20% рентабилност на продажбите! Не знам какво точно не ви харесва, според мен е супер!
И са напът да надхвърлят многократно прогнозата си в Проспекта. За пореден път доказват че не говорят празни приказки!
Страхотна компания и мениджмънт! Перлата на БФБ
ЕДИНСТВЕНО ИНОВАЦИЯTА, НОВИТЕ ПРОДУКТИ, AI върви с такива и по-големи маржове.
Същ и продажбите, не разчитайте, че е само нагоре. Тук трябва нон-стоп иновация и нови продукти. Никия, Кодак защо фалираха и изчезнаха (не че има база за сравнение)
Нито една от така набередените за ИТ компании на БФБ прави или може да прави иновации. Който вярва с това е пълен наивник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеУдвояване на печалбата след изчистване на еднократни ефекти. Близо 20% рентабилност на продажбите! Не знам какво точно не ви харесва, според мен е супер!
И са напът да надхвърлят многократно прогнозата си в Проспекта. За пореден път доказват че не говорят празни приказки!
Голям плюс е и относително малкото тегло, трайност и относителна нечупливост на продуктите им. При положение, че се започва от рисърч и се минава през разработка, производство,логистика,маркетинг и реклама и читава крайна подръжка и това всичко е в една компания - това елиминира 95% от китайските аналози, които знаят да сглобяват, лепят марки, който каквато си поръча и бълват на едро, а за съпорт и тн никакъв шанс.
Ако някой от мениджъмнта чете бих им препоръчал да си 'натиснат' на ютуб канала в смисъл да има по забавни клипчета, да рекламира активно, за да 'тръгнат' гледанията в сегмента IoT и смар хоум.
Дай боже да видим първата българска милиардна хай-тек компания след някоя и друга годинатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 9 Харесвания
Коментар
-
Удвояване на печалбата след изчистване на еднократни ефекти. Близо 20% рентабилност на продажбите! Не знам какво точно не ви харесва, според мен е супер!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Това 7,169 си го взел от баланса, а не от Отчета за доходите, което значи че е за цялата 2019г, а не за 9-месечието.
В Отчета за доходите е това
Ж. Нетна печалба за периода 2-0454-2 * 5334 * 6315 (в твоя формат)
Но трябва да сравняваш ябълки с ябълки, затова аз бих изчистил ефекта от продажбата на телекомуникационния бизнес в Европа през 2019 (+8,966млн) и ефекта от преоценката на бизнеса в Азия пак през 2019 (-5,523млн) и тогава вече ще видиш:
Печалба
2019 - 2,872млн
2020 - 5,334млн
Без препоръки, просто си смятам.
Да , видях че 7,169 е за ГО, печалбата от бума на нещата си е малка според мен и умишлено сравних с ХЕС (там все пак работят над1050човека) , а тука колко бяха 1 500 мисля китайчета(това си е джок,- но очаквах над 0,55-65/акц. да покажят). А и нищо не пояснават за сделката ;- колко ще отчислят като данък ( плащат там или тук?), за спора също стои висящ въпроса, опрян на адвокатски консултации!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ефективноста ми липсва някак си, все едно че гледам отчета на ХЕС .....
-2. Текуща печалба 1-0454 * 5,334 * 7,169
В Отчета за доходите е това
Ж. Нетна печалба за периода 2-0454-2 * 5334 * 6315 (в твоя формат)
Но трябва да сравняваш ябълки с ябълки, затова аз бих изчистил ефекта от продажбата на телекомуникационния бизнес в Европа през 2019 (+8,966млн) и ефекта от преоценката на бизнеса в Азия пак през 2019 (-5,523млн) и тогава вече ще видиш:
Печалба
2019 - 2,872млн
2020 - 5,334млн
Без препоръки, просто си смятам.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИнтересно как ще мине Черния петък тази година. Миналата година обявиха в новина, че 800хил евро продажби са направили в рамките на кампанията. Тази година има доста повече продукти, да видим какъв ръст ще имат.
http://x3news.com/download/?id=448949
-2. Текуща печалба 1-0454 * 5,334 * 7,169
Коментар
-
Интересно как ще мине Черния петък тази година. Миналата година обявиха в новина, че 800хил евро продажби са направили в рамките на кампанията. Тази година има доста повече продукти, да видим какъв ръст ще имат.
http://x3news.com/download/?id=448949
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
За едни е лошо, а за други не е !Аз се колебая към кои съм, ще се радвам ако скочи цената, но пък от друга страна ми се искаше да допълня още !
И аз щях да добавя, ако беше върнало още, но както подозирах, заприлича на някогашната история на мцх.Само че, този път държим и акциите, за да не повтаряме грешката
Last edited by precakanoto; 27.11.2020, 14:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
До 13.00 ч, почти нищо не върнахме надолу
Лошото е ... че идва отчет и ако е убав, може пак да тръгне нагореАз се колебая към кои съм, ще се радвам ако скочи цената, но пък от друга страна ми се искаше да допълня още !
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Повече ме изкефи как върнахме само.
Лошото е ... че идва отчет и ако е убав, може пак да тръгне нагоре
Коментар
Коментар