Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКакво влизане в Дакс...... Ти правиш ли разлика между листва не във Франкфурт /евентуално/ и "влизане" в Дакс?!?!? Ало, Цеко Минев, имаш ли нещо на втория етаж?!?!? Тук феновете поне имат надежди на някаква база а ти пишеш едно също във всички теми като променяш само обидните имена на компаниите....
какво пише в заглавието на тази статия? Тя е писана за такива като теб. КОИТО ВЯРВАТ НА СТЪКМЕНИ ЧИСЛА и ИЗМИСЛЕНИ ШАБЛОНИ, като Технологична компания, растежен сектор и подоби глупостиLast edited by Harry Kane; 02.03.2021, 12:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение..... Тук е измамата, влизането в Софикс и Дакса. .....
Life won't wait for you.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Благодаря, Професоре - както винаги, с ценни мнения. Бихте ли бил така добър да дадете данните и за 2018 (да не съм нагъл и за 2017), за да видим динамиката, че две години динамика не правят. Динамикта в цената на акцията и сами я виждаме и тя, според всички сметки, изпреварва значително всички останалите данни.
Гледах филм за Амазон, как избират кои производители да лансират в сърч енжина си, как да блокират определени. Днес те пускат да ти топ серъл, утре те блокират и не излизаш в търсенето. Днес си ТОП утре си ДЪНО. Ама вие си смятайте числата, както ги правехте при СПАРКИ, ОЦК, ЕЛТОС и СГЩ, БиологиченОДИТ, ТСБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеНа вниманието на Van Basten и други съфорумци. Сравнението между показателите и коефициентите за 2020 и 2019 показва:
1. Ръст на приходите от продажби - 20,89 %;
2. Ръст на нетната печалба - 97,28 %;
3. Ръст на собствения капитал - 89,34 %;
4. Рентабилност на сеобствения капитал - 23,33 % спрямо 21,38 % за 2019 г.
5. Нетекущи задължения - 2,55 млн. лв., спадат с 2 - 3 %;
6. Печалба н а акция - 0,77 лв., спрямо 0,39 лв.
7. Ratio Price / earnings per share - 12,0 при 9,05 за 2019 г.
КАКТО СЕ ВИЖДА, ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ ДОСТАТЪЧНО. Имам акции 6 % от портфейла. Не е препоръка!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеНа вниманието на Van Basten и други съфорумци. Сравнението между показателите и коефициентите за 2020 и 2019 показва:
КАКТО СЕ ВИЖДА, ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ ДОСТАТЪЧНО. Имам акции 6 % от портфейла. Не е препоръка!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
ХАХАХА! Разкрит е! Вече всичко се връзва
Евала Греъм!
- 2 Харесвания
Коментар
-
На вниманието на Van Basten и други съфорумци. Сравнението между показателите и коефициентите за 2020 и 2019 показва:
КАКТО СЕ ВИЖДА, ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ ДОСТАТЪЧНО. Имам акции 6 % от портфейла. Не е препоръка!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеВладко, ти ли си, бе?
Евала Греъм!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Батя, не искам да влизам в спор с теб, тъй като съм доста ПОД нивото ти като инвеститор.... но казано честно направо ме шокираш..
Отново повтарям, че съм съгласен с теб относно това, че следва да се вземат под внимание и бъдещи очаквания и т.н., но изобщо не мога да проумея съвета ти да не се анализира P/E ?!? Не е ли това основата при всеки един анали на потенциала на една компания ? ОК, върху този показател се наслагват перпективи, очаквания и т.н., но все пак той за мен си е основен.
Казано честно, понеже ми стана интересно - сметнах на бързо (извинявам се ако греша) и виждам, че P/E скача от 8 през 2019 на около 12 в момента...
Бих разбрал да кажеш примерно: "ОК, има известно влошаване на P/E и явно цената на акцията изпреварва ръстa на печалбата в последната година, но очаквам в бъдеще това да се промени защото печалбите ще започнат да растат по-бързо защото (еди-какво си).... и ще компенсират/оправдаят изпреварващия ръст в цената на акцията последните месеци".... или нещо от сорта.
Но да твърдиш, че динамиката в P/E няма значение и да не го гледаме ?!? ... Да не гледаме цените на акциите или печалбите тогава ?
Както и да е - пак казвам, не съм на нивото ти да споря, но наистина не те разбирам...
Както казва един мъдар приятел "Преди година и половина все пак стоеше въпроса дали компанията ще се случи"
Е, сега шанса да се СЛУЧИ вече се материализира и то по възможно най-позитивния сценарий, който при Р/Е 8 даже не смеехме и да предвиждаме.
Дано вече ме разбраLast edited by Батя; 02.03.2021, 11:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеП..... Аз съм производител на череши .....
Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Хари, монетата има 2 страни. Прав си, че правят малко оборот и това може да се гледа като най-бичия сигнал. Има я и тази логика - щом с такива смешни продажби правят по над 10 мил печалба, какво ли би станало ако удосеторят тези продажби?!?! Напълно възможно е, все пак не са кока-кола приимерно и да нямат накъде да растат. Поради тази причниа различните сектори се търгуват с различни коефициенти по света...
Високите маржове са за софтвуер, интелектуални продукти, НЕЩО КОЕТО СИ СЪЗДАЛ, ПАТЕНТОВАЛ И ПРОИЗВЕЛ САМ, А НЕ В КИТАЙ!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Батя, не искам да влизам в спор с теб, тъй като съм доста ПОД нивото ти като инвеститор.... но казано честно направо ме шокираш..
Отново повтарям, че съм съгласен с теб относно това, че следва да се вземат под внимание и бъдещи очаквания и т.н., но изобщо не мога да проумея съвета ти да не се анализира P/E ?!? Не е ли това основата при всеки един анали на потенциала на една компания ? ОК, върху този показател се наслагват перпективи, очаквания и т.н., но все пак той за мен си е основен.
Казано честно, понеже ми стана интересно - сметнах на бързо (извинявам се ако греша) и виждам, че P/E скача от 8 през 2019 на около 12 в момента...
Бих разбрал да кажеш примерно: "ОК, има известно влошаване на P/E и явно цената на акцията изпреварва ръстa на печалбата в последната година, но очаквам в бъдеще това да се промени защото печалбите ще започнат да растат по-бързо защото (еди-какво си).... и ще компенсират/оправдаят изпреварващия ръст в цената на акцията последните месеци".... или нещо от сорта.
Но да твърдиш, че динамиката в P/E няма значение и да не го гледаме ?!? ... Да не гледаме цените на акциите или печалбите тогава ?
Както и да е - пак казвам, не съм на ниво то ти да споря, но наистина не те разбирам...по нататък нищо не се знае .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Продължават да ни правят на глупаци.
Да ви дам един пример. Аз съм производител на череши (ПРОИЗВЕЖДАМ, а не просто продавам СТОКА), и в началото на кампанията черешите вървят по 50 лв. килото. Вземам този отрязък от времето на продажбите и излиза, че да продаваш череши е най-доходният бизнес. После в края на кампанията ги продавам по 50 ст за ракия, а накрая и ги хвърлям ведно със щайгите на боклука и съм тотална щета.
Маржа на продажба на китайска стока е 1-2-3% МАКС. 46 милиона продажби и смешно на фона на очакванията за растежи и тн., при все, че виждаме, че има бизнеси които им спадат, и такива които сега са актуални и имали ръсти, АМИ УТРЕ? Като спаднат и те, като почнат да не се продават?
ДА ЕКСТРАПОЛИРАТЕ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ В БЪДЕЩЕ Е АБСУЕДНО И ГЛУПАВО.
Вкарването в СОФИКС е пиронът в ковчега на БФБ.
Коментар
Коментар