If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам дали се е отложила, но определено все още не се е и случила. Максимума постигнат на 20.04. е 14,90 лв. Най-ниската цена от тогава е 13,70, което е малко над 8% спад. Не влиза в разбиранията за корекция.
Не е като по учебник, вярно е, но какво на БФБ е ?
Не знам дали се е отложила, но определено все още не се е и случила. Максимума постигнат на 20.04. е 14,90 лв. Най-ниската цена от тогава е 13,70, което е малко над 8% спад. Не влиза в разбиранията за корекция.
За мен лично това са нереалистично смели очаквания. При 90% ръст на приходите, които обявиха че очакват - 240% ръст на печалбата аз не го виждам. Роботикс според последния им пубикуван отчет в ТР (за 2019г) работят с 25% нетен маржин, отделно азиатският бизнес е много далеко от тези нива на рентбилност (ако изобщо работят на печалба). Аз ако задържат 30% ЕБИТДА марж съм си доволен.
Смели но не и невъзможни
Като за мечка-стръвница, тука съм бик-стръвник
Е може да не са 5, но поне 4ка мисля, че ще видим
Годишната печалба за 2021 я очаквам по-голяма от тази на плондера МЦХ
Осезаемо по-голяма - да кажем за още по-точна прогноза. На база ръста в приходите към последните оповестени данни, както и база създаване и производство на нови устройства. Тавана е небето
Как мислите, ще направят ли 5мил консолидирана печалба още за първо тримесечие ?
За мен лично това са нереалистично смели очаквания. При 90% ръст на приходите, които обявиха че очакват - 240% ръст на печалбата аз не го виждам. Роботикс според последния им пубикуван отчет в ТР (за 2019г) работят с 25% нетен маржин, отделно азиатският бизнес е много далеко от тези нива на рентбилност (ако изобщо работят на печалба). Аз ако задържат 30% ЕБИТДА марж съм си доволен.
Как мислите, ще направят ли 5мил консолидирана печалба още за първо тримесечие ?
Някъде там трябва да е, по-важното е, че Димитър Димитров каза, че риска де не изпълнят прогнозата за 80 млн. продажби тази година е никакъв, миналата година с 40 млн. направиха около 10 млн печалба, със 80 млн. тази, печалбата трябва да е доста над 20 млн, може би около 30 млн.... Фиксираните разходи не растат толкова бързи като продажбите....
казах го на шега, с цел да подчертая увеличаващите се акционери - до колкото знам покриват всички изисквания , но много притихнаха - не съм свикнал на такава тишина от октомври насам.
Мисля, че за листване във Франкфурт нямаха подобни ограничения или и да имаше беше нещо много минимално от рода на 100 акционера. Казвам го малко наизуст де.
казах го на шега, с цел да подчертая увеличаващите се акционери - до колкото знам покриват всички изисквания , но много притихнаха - не съм свикнал на такава тишина от октомври насам.
Коментар