Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
наистина и тези данни са впечатляващи, но можеш ли да споделиш откъде вземаш този Gross profit, че направо съм шокиран какво и как анализирам до момента ?
Сам ли го калкулираш (ако да - какво включваш и НЕ включваш) или ползваш някакви готови данни подадени от компанията ?
Защото си отворих работните файлове (и за всеки случай отново проверих и самите отчети на компанията) и за някои от периодите имам данни.
Миналата година, ТОЧНО по това време се бях засилил отново да влизам сериозно тук (именно поради тези прословути ръстове в приходите) и като излезе междинния отчет за полугодието, той направо ме поля със студена вода.
Сега, вярно че аз гледам НЕТНА печалба, която в крайна сметка е важната, но не мога да си обясня чак такова разминаване с Брутнните нива, които посочваш.
Та сравнението 30.06.2022 спрямо 30.06.2021 (както казах, не съм анализирал компанията толкова задълбочено и с по-стари данни), показва:
* Нетна печалба (30.06.2021): 6'855 хил.лв..... по твойте данни, брутната печалба е 14'094 хил.
* Нетна печалба (30.06.2022): 6'338 хил.лв..... по твойте данни, брутната печалба е 18'234 хил.
Благодаря предварително !
Коментар