IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Трябва да сме благодарни на компанията, че внесе живина на борсата ни, нови пари, които се разпределят и в други компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Поздравления и на теб за добрите печалби.Дългосрочните инвеститори винаги печелят най-много !
      Трябва обаче да се изпълнят няколко условия:

-Да се качат на правилния кон,защото 90% от конете изобщо не могат да бягат
      -Освен на правилния кон,трябва си и невероятнен късмет и шанс,за да може някъв дръглив кон от България да надбяга всички ТОП 100 арабски коня (криптото)
      -Да не хване мечи пазар,че тогава психически дават фира.Ако пък е дълъг 4-5г ,90% окапват като круши
      Колега поздравления за началното изказване!

Много сте прав за конете, ама предполагам ще се съгласите, че това е най-добрия кон на нашата борса! Същевременно не е редно да го сравнявате с крипто щуротиите!

Относно мечия пазар, той е мечи пазар за всички. Ако ни е страх от мечки да сменяме всичко с облигации ли? Ако човек има достатъчен инвестиционен хоризонт пред себе си мечите пазари не го притесняват, те са само в плюс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
        Да кажа и аз нещо

Мисля, че е крайно време да се спре плюенето по ТА от хора, които не са пуснали една трендлиния по някоя графика. Нали се сещатате, колко е смешно и тъпо човек който не е запознат с ТА да дава акъл на техничар. Хубаво е да има разговори и спорове на тема ТА, но той трябва да се води от хора разбиращи от материята, а не от едната страна да е техничар, а от другата да е сметач на коефициенти Иначе се получава зъболекар да обяснява на дерматолог за кожни болести

Честит празник!
        Колега прав сте!

Това, че някой не разчита на ТА, като Вас не го приемайте, като плюене по ТА. Аз за себе си мога да кажа, че ТА за българските акции в много редки случаи е оказвал влияние за каквото и да било мое решение! Тук има малък на брой акционери в дадена компания, в много от компаниите цената на акциите отива натам накъдето ги заведе мажоритаря и т.н.

Но виж за чуждите компании и индекси ТА е далеч по-качествен оценител на настроението. Ето тук примерно инвеститор в Амазон през нашата борса е направил една сделка...

... която сделка, най-вероятно е провокирана от тази картинка...

... която сигурен съм, като техничар ще се ориентирате в нея. Разбира се, мога да внеса допълнителна яснота, ако има нещо неясно, защото може би сините линии могат да останат неразбрани!

За колегата petrg5s два дни след тази сделка цената на Алтерко бе 19лв и част от тези пари се прехвърлиха в нея в последствие имаше и на 17лв.

Коментар

Стига си лъгал ! Специлно ти нищо не си предвиждал,нито имаше и ГРАМ идея,че цената ще качи 55% за 1м !
          Ако лъжа,дай линк !

Нито покачването,нито сега чупенето на стомната,така ще проспиш и спада към 25-28лв през 2024 .По някое време,нз точно кога, ще изчезнеш за 5-6 месеца от форума .Поне предишните 20 като теб така направиха
          Да не мислиш,че си някъв уникален

Единствения шанс тук за покачване е ако шестака каже,че все още очаква НОВО ДЪНО
          Колега, да сте прочел някъде да кажа, че лъжете? Относно линка, какъв линк да Ви дам? Многократно Ви казах, че аз оценявам положително компанията не на база технически анализ и че има неща, които чертичките не могат да Ви кажат!

Относно спада, който очаквате към нивата 25-28лв не смятам, че ще видим повече такива нива! Пробива на предишния връх от 28лв, според мен вече бе тестван от техническа гледна точка. Същевременно компанията доста умело се намества в коловоза на Р/Е над 20, но при това ниво и очакваната печалба за годината 35,50-36лв би бил някакъв минимум! Тук пак е мястото да Ви върна към пазара, на който оперира компанията. Началната фаза на развитието му с растежа на самата група, както и планирания над 40% средногодишен растеж на компанията. На такъв тип растящи компании Р/Е не им е 20 и затова цената е такава. Всеки отчет, който изпълнява предначертания план ще гарантира мястото в този коловоз! И всичко това, което ние с Вас си говорим тук във форума е без значение, защото в Германия миналия месец са изтъргувани почти 116к бройки. Двойно на всеки от предходните два месеца и само с 8к по-малко от най-силния месец досега там м.Май.

Аз много добре знам кога точно, ще изчезна от форума! Когато някое гадже ми завърти главата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Реално няма значение, кой с колко средства оперира на бфб или глобално, най важното е да не се хвали колко е изкарал защото виждам, че всички все продават на върхове или малко отгоре и купуват на дъната или малко отдолу. Итс а мечафор....
            И второ важно нещо е да бъдем колеги, да споделяме опит и да се опитваме всички да успеем.
            Какво се вижда: всеки се оплел в лъжи и не следи какво писал в постовете си, всеки е прав до някъде, но не изцяло.
            Разтежа се случваше с доста големи обеми нагоре и само едни 4к бройки в една сделка беше, и направи обема за вчера. Пак ще се качи, няма как, 44 кинта е в момента в Германия, ще катери... Успех на всички

Добре казано. Купувам Алтерко от 8лв. Но и продавах на печалба. Средната ми е 23,06. Последно купих на 40. Един приятел се уши на 46, но средната му сигурно е по-малка от моята и бр. акции са му 4-цифрено число. Всичко това няма никакво значение. Справедливата оценка на Монтега се потвърждава от 2 бързи сметки и си е 52-53лв за тази година. Чуждите инвеститори са забелязали акцията, продължават да промотират, нашата БФБ мизерна оценка вече не важи. Тъй че отиде ли под 40, аз съм купувач, макар че ще трябва да продам от 11C и DUH. Акции като тази на Шелли са рядкост и могат да са животопроменящи.
            Някои казват - мечи пазар идвал, високи лихви...дрън-дрън. Всичко надуто от 2020-2021 крашна с 80-90% барабар с криптото. Е колко още ще слиза? До 2025-26 е време на биковете. Дотогава Шелли ще отиде на 70-80, така че всеки да си преценя

Коментар

Всичко !
              .........

Абе чудех се,баща ти да не се е казвал Петър и подсъзнателно насилието което ти е причинил,да го прехвърляш на мен ?

Първата стъпка за решаване на всеки проблем,е осъзнаването му !
              Явно си във фазата на отрицанието няма страшно и други са били така

продължавай да ни радваш с прогнозите си много са забавни

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                Кое точно е лъжа???
                Всичко !
                .........

Абе чудех се,баща ти да не се е казвал Петър и подсъзнателно насилието което ти е причинил,да го прехвърляш на мен ?

Първата стъпка за решаване на всеки проблем,е осъзнаването му !

Разбрахме,че имаш сериозни психични проблеми,породени от домашното насилие върху теб като малък.
                Съжаляваме те,но вземи мерки за лечението ти ! Сам трябва да си помогнеш !

Коментар

Лъжи !

И целия си позеленял от яд Поспри се момче,ще си докараш някой инфаркт !

Разбрахме,че имаш сериозни психични проблеми,породени от домашното насилие върху теб като малък.
                  Кое точно е лъжа???

Че обяви срив на ДАУ точно преди най дългата му серия от 13 последователни печеливши дни???

Че обяви възход на Дрона а той се срина ????

Че обяви срив на Шели а акцията направи 100% от тогава ???

петърчо хората тук не са слепи
                  Last edited by 6000; 06.09.2023, 18:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                    Западни асет мениджмънт фирми са основно хедж фондове или пенсиони фондове. Първите в дългосрочен план са губещи като тава важи за 80 процента от тях. Вторите са контраиндикотор и определено се набухват близо до върхът когато нещата са ,,сигурни.,,
                    Майстора233,гледаш ли дирижабъл Нвидиа накъде поема?
                    Корелацията с Шелликойн ако продължи, тук поема <30 2024

Коментар

.
                      Лъжи !

И целия си позеленял от яд Поспри се момче,ще си докараш някой инфаркт !

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

Техническият анализ се обикновено се използва за Plausibility Check на вече изготвена оценка на акция, служейки за нейното потвърждение или отхвърляне - тоест като нещо второстепенно.

Само инвеститорите на Бфб го разглеждат като нещо отделно и меродавно и съответно увисват под котировките и имат огромни пропуснати ползи или пък загуби.

Ако горното изказване го направиш като служител в някоя западна ассет мениджмънт фирма, ще те изгонят без предизвестие.
                        Западни асет мениджмънт фирми са основно хедж фондове или пенсиони фондове. Първите в дългосрочен план са губещи като тава важи за 80 процента от тях. Вторите са контраиндикотор и определено се набухват близо до върхът когато нещата са ,,сигурни.,,

Коментар

Да ти дам някой лев, да идеш да се прегледаш на психиатър ?
                          От 5-6 месеца ,99% от постовете ти са плюене и най-вече лъжи по мен
                          Явно доста си наранен

Остави ме мен,ами ако искаш да си полезен,кажи ще има ли ново дъно тук.Или това е върха? Какво мислиш?
                          Има ли още потенциал за растеж?
                          За теб човек не е нужно да си измисля ти сам твориш чудеса

На теб принадлежат няколко световни рекорда

- Шорти най дългата печеливша серия на ДАУ за последните 100 години

- Даде 7 последователни грешни прогнози

- Само в рамките на 2 месеца размина Шели със 100%

Коментар

Явно доста си наранен

Остави ме мен,ами ако искаш да си полезен,кажи ще има ли нови дъно тук.Или това е върха?
                            Реално няма значение, кой с колко средства оперира на бфб или глобално, най важното е да не се хвали колко е изкарал защото виждам, че всички все продават на върхове или малко отгоре и купуват на дъната или малко отдолу. Итс а мечафор....
                            И второ важно нещо е да бъдем колеги, да споделяме опит и да се опитваме всички да успеем.
                            Какво се вижда: всеки се оплел в лъжи и не следи какво писал в постовете си, всеки е прав до някъде, но не изцяло.
                            Разтежа се случваше с доста големи обеми нагоре и само едни 4к бройки в една сделка беше, и направи обема за вчера. Пак ще се качи, няма как, 44 кинта е в момента в Германия, ще катери... Успех на всички

Last edited by Petar; 06.09.2023, 19:20.

Коментар

.
                              Явно доста си наранен

Остави ме мен,ами ако искаш да си полезен,кажи ще има ли ново дъно тук.Или това е върха? Какво мислиш?
                              Има ли още потенциал за растеж?
                              Last edited by petrg5s; 06.09.2023, 17:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

И на върха, и на дъното бях тук и ще продължавам да бъда тук в следващите години.

Поздравления за профита - само че още по-големият ти убяга. Оценката ти на акцията въз основа само на ТА очевидно е грешна и то с много.
                                петърчо и да беше познал и да беше спечелил по голям процент е все тая, печалбите във виртуални акаунти са си само точки

петърчо не го интересуват парите той просто иска нещо да познае за да изглежда умен пред форума, но за съжаление тая година не му се получава

Коментар

Working...
                                X