.... и в контекста на картинката по коя позиция на БФБ имаме оферти купува и продава за по половин милион?... през минималния спред!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
ИБКР показва 525 акции за деня, това ликвидност ли е според теб?
Доверие горе долу същата история , оборот 250 лв.
Телелинк - 5000 лв оборот
Черен Петър отсекъде
Шели дотук на БФБ - 200 000 оборот,
След 10г като докараш до първия борсов милион пак кажи какви са ти станали критериите за ликвидност..., че изписа страници колкото за Ана Каренина, но все недомислици, а тук истината ти бяга все повече, Вай вай
- 2 Харесвания
Коментар
-
ИБКР показва 525 акции за деня, това ликвидност ли е според теб?
... просто някой не го устройват нивата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, можете да върнете назад, не съм нарекъл компанията "световен лидер", а световна. Изказването ми бе формирано на база на това, че сравнявахте изтъргувания обем акции на БФБ и тези на Шелли, като в сравненията си не отчитахте обемите изтъргувани на други борси по света! Същевременно основната търговия по позицията на Шелли, отдавна е в Германия, което е видимо и от описаните от мен числа. Втората причина, поради която нарекох компанията "световна" бе това, че компанията има дъщерни компании на три континента и продава и продукциата си по целия свят, някъде със собствени представителства, някъде чрез дистрибитори и технически продажбите не са в няколко държави, а в над 100, което е половината свят! По отношение на размера на приходите може опишете дадена компания, като милионна, мултимилионна, милярдна и т.н. Една компания може да прави огромни обороти и да бъде местна, локална, регионална и т.н.
Относно това, в което вярвам аз мога да Ви отговоря така, това в което вярвам съм му гласувал доверието си с парите си! Относно маржовете, маркетинга, новите продукти, продажбите за Q1 перспективите пред компанията до края на годината, мен ме удовлетворяват. За Вас продажбите през Q1 могат да имат едно логическо обяснение, за мен, както нееднократно съм споменавал в темата през годините има едно тримесечие, което е основополагащо за това как се справя компанията и то е Q4!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Сравнявам мащаб, не е сериозно да наричаш компания с едва 50 милиона приходи на тримесечие световен лидер и тем подобни. Да, технически има продажби в няколко държави и да, листната е на няколко борси, но IBKR в момента ми показва 234 изтъргувани акции и 1.55% спред, а тука ми обяснявате как нямало проблем с ликвидността на акцията. За маржовете, бухат в маркетинг, а не толкова в разработване на нови продукти, но маржовете стагнирали защото те самите не искали над 25%?! Това сериозно ли го вярваш? Защото по-логично обяснение е, че имат проблем с добавената стойност и ръста на продажбите за Q1 не предполага особено ускорение.
Относно това, в което вярвам аз мога да Ви отговоря така, това в което вярвам съм му гласувал доверието си с парите си! Относно маржовете, маркетинга, новите продукти, продажбите за Q1 перспективите пред компанията до края на годината, мен ме удовлетворяват. За Вас продажбите през Q1 могат да имат едно логическо обяснение, за мен, както нееднократно съм споменавал в темата през годините има едно тримесечие, което е основополагащо за това как се справя компанията и то е Q4!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от evren Разгледай мнение...Алтерко са дали на Еспат заем?
С каква цел...и този заем дали е повлиял на търговията с акцията?
А дали има други подобни действия...и в момента,в страната и чужбина?
Само питам...ако някой знае ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Ето къде съм бил. Не е лесно когато не седиш на коленце и не получаваш обаждания, да вземеш правилно решение. Но няма как да го знаете. Продадох си правата, но акциите си запазих, дори добавих на 9лв. Голямата част продадох на 22 лв, малко преди избухването, точно защото нямах информация, че Алтерко са дали на Експат заем.
Та не се изказвайте злъчно за хора, които не познавате. И Димчо е име. Пише се с главна буква.
А колкото до призива да пускам сигнали, няма да го направя, в тази държава, не.
С каква цел...и този заем дали е повлиял на търговията с акцията?
А дали има други подобни действия...и в момента,в страната и чужбина?
Само питам...ако някой знае ...Last edited by evren; 20.06.2025, 14:22.
Коментар
-
На нормалните борси, ако искаш да продадеш по-голям пакет, правиш букбилдинг, за да е всичко чисто и законно. В бг, понеже ликвидността е смешна, поне според обясненията от Батя понеже не съм богопомазан, като някой иска да продаде по-голям пакет акции, ИП звънят на по-сериозни клиенти за да ги питат дали искат да си топнат човката както се казваше в Кръстника и ги инструктират на каква цена да сложат поръчки. Понеже Слънчо ме кефи, даже бях на техни каши като ми вадиха мъдреците, да кажем някой иска да продаде 10к броя. Ако си от богопомазаните, ще имаш възможност да си купиш. Ако си дребен инвеститор като мен например, ще видиш как минава някакво кюфте на борсата и като Грую ще викаш "ееее пак манипулации, съсипаха я тая държава!". Сега, тези които го правят, знаят че това се случва от години и си мислят, че щом никой не ги е глобил, всичко е на ниво. Но да кажем, моите чувства като потенциален акционер на Слънчо са накърнени, защото не съм имал същите възможности да купя, т.е. мога да изкарам аргументи как тука има вътрешна информация, пазарни манипулации и тн и взема да подам сигнал в КФН. Те едва ли биха се сетили да четат форума на инвестора, но като получат сигнал, трябва да го проверят. Ако помниш преди сума ти години, имаше някакъв тарикат дето беше излъгал тука за дивидента на Стара Планина и го бяха ударили с 20 бона. На 99% съм сигурен, че това е почнало като сигнал, защото някой му се е ядосал, че е загубил пари
https://www.plovdiv24.bg/novini/inte...et-forum-19034
И в момента тука имаш едни съфорумци, които обясняват на други съфорумци колко са тъпи и бедни понеже не са богопомазани и съответно вторите теоретично могат да се обидят достатъчно, че да отделят време да се занимават със съответните институции и веднъж завинаги да стане пределно ясно дали всичко което става е законно или не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не димчо, не се става само заради това. Имаше ИПО на 1.45 лв. После имаше увеличение на капитала на 3 лв. и права по 15-20 ст. После имаше хиляди акции на оферти продава на 5-6-7-8-10 лв. Във всички тези случаи е можело да участваш с 20-100 К лв. и сега да си милионер! Ти къде бля димчо? Защо нямаше визията и топките да купиш тогава, за да не ти е толкова криво днес??
Та не се изказвайте злъчно за хора, които не познавате. И Димчо е име. Пише се с главна буква.
А колкото до призива да пускам сигнали, няма да го направя, в тази държава, не.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Извинявай, ти не беше ли човека, който не се допитва до никой? Ако искаш питай мене, ще ти дам съвет
Спирам, че оспамихме темата !Last edited by Zdravko74; 20.06.2025, 12:57.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Така, така, затова по полека с претенциите, че знаем всичко ! Аз при положение, че нямам юрист в къщата си освен да помоля г-н Груев за съвети и консултации преди да купувам каквото и да е !destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Я обяснете малко по-подробно какъв точно е казуса, понеже нещо не мога да разбера от писането. Ама като за 5-годишен.
https://www.plovdiv24.bg/novini/inte...et-forum-19034
И в момента тука имаш едни съфорумци, които обясняват на други съфорумци колко са тъпи и бедни понеже не са богопомазани и съответно вторите теоретично могат да се обидят достатъчно, че да отделят време да се занимават със съответните институции и веднъж завинаги да стане пределно ясно дали всичко което става е законно или не.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 4 Харесвания
Коментар
-
Понеже напоследък все ме критикуват за егото, here it goes - допитвам се до жената за генералната стратегия при инвестирането както и всякакви юридически въпроси. Тя е причината да избирам компании като Orsero, Aercap, Flow Traders. В една друга тема някой писа за хора 1 на 10 милиона, еми тя се е научила да чете гладко преди да навърши 2г, има 6.00 и награди в гимназията, магистратури с право и икономика. Трябва да си много тъп за да не искаш акъл от такъв човек. Чувал ли си за ефекта на Дънинг-Крюгер? Общо взето, колкото си по-тъп, толкова повече мислиш, че знаеш всичко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Не знаех, че ако правя сделки през платформа и лицензиран посредник трябва да се допитвам до някой ! Ти за всяка сделка се допитваш до жена ти ли или друг юрист ?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар