IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Народ който вярва, че да продадеш един актив за 7 милиона лева, за да платиш 14 милиона лева наеми за 5 години, е добра идея, не може да бъде унищожен...
    Ти не го слушай онзи, който си държи двете ръце на дупето. Сметката не е толкоз проста. Онзи шут още се чуди за ддс-то, ама не схваща, че се продава дружество, а не имот, т.е. няма ддс и това всеки адвокат ще ти го каже. Отделно, с разходите за наем, дружеството си спестява 1.4 млн. Данъци печалба. Отделно, двата имота не са съпоставими, единият е доста по-голям и включва експанзия. Има и още дребни детайли, които са важни, като ддс ефекта за дружеството. Нямам тука, но не мога да стоя и да гледам някой да пише откровени глупости.
    Ма кво значение има, глей онзи, който само плямпа, а не онзи, който действа.

П.с. ддс ефекта сигурно е около 3 м.лв за периода, които ще се върнат в дружеството.
    Last edited by top; 08.10.2024, 16:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Грую,
      Аз смятам, че е повече от добре всичко това, което си описал (без да коментирам стила на писане с разни подмятания и внушения). Компания дето расте с по 40-50% на година да замразява пари в офис сграда или още повече пък да тръгне да се занимава със строителство на сграда е изключително глупаво за мен. Неслучайно доста критики имаше някога, когато си купуваха сградата, но пак добре го изиграха, купиха, ползваха докато им е според нуждите, продават на печалба и през това време и разход за наем нямаше. Недей да бъркаш бизнеса на АДСИЦ за имоти и на бързорастяща тех компания - голяма е разликата. Ти просто обичаш да оценяваш не бизнес, а ДМА.
      Народ който вярва, че да продадеш един актив за 7 милиона лева, за да платиш 14 милиона лева наеми за 5 години, е добра идея, не може да бъде унищожен...

Коментар

• Shelly Group PLC

ОТНОСНО: Уведомление за вътрешна информация относно
        предварителни данни за приходите от продажби
        към третото тримесечие на 2024 година

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

С настоящото „Шелли Груп“ АД (борсов код SLYG / ISIN: BG1100003166) (“Шелли Груп” /
        "Дружеството"), уведомява следното:
        По предварителни данни към края на деветмесечието на 2024 година Шелли Груп отчита
        на годишна база увеличение с 47,2% на приходите от продажби на устройства и свързаните с
        тях услуги, достигайки до EUR 64,9 млн. (BGN 127 млн.).
        Дружеството ще оповести официално неодитирани консолидирани финансови данни към
        края на третото тримесечие на 2024 г. година на 13 ноември 2024 г. след затваряне на
        търговията.
        Забележка: Обменен курс евро/български лев 1 EUR = 1,95583 BGN.
        За допълнителна информация, моля, посетете corporate.shelly.com

„Шелли Груп“ отчита близо 50% ръст на продажбите за деветмесечието

https://www.investor.bg/a/538-pazari...evetmesechieto
        Last edited by tony1975; 08.10.2024, 15:21.

Коментар

• Що му се връзвате на този форумен шут? Ама разбира се, че баце разбира повече от бизнеса и от ceo -то му. Единият е направил компания за милиард, а другият е направил толкова постове във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Без ирония, интересното е, че на тия нива се купува и в Германия и на ксетра. Явно всички са заблудени и вярват на тия 49% ръст, които се обявяват. В тоя ред на мисли имам въпрос към Грую. Ти вярваш ли на отчетите, които са одитирани или мислиш, че са измама?
            Млад си, най-вероятно, и не помниш Енрон - заради тях си отиде цяла една от биг 5 одиторски компании и сега са само биг 4. А съвсем наскоро си замина Банка-та на годината - как да ти кажа, колко пък да вярвам на отчети, когато става въпрос за много пари, особено ако "то просто се случи"
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Грую Груев TE=Грую Груев;n4214793]

Сложих ти лайк и мога само да те поздравя - наистина е горе-долу колкото един гараж е София, какъвто аз си купих през 2011 за 3000 евро Интересно ми е друго - след като всички сте продали и сте си избили инвестицията, като сега сте само с капиталовата печалба тук (пак да кажа - похвално и без ирония), като кой купува на тези нива и каква му е целта? Новите адептите, изпадналите германци, маркет майкъра? Колко чакат да стане и в какъв интервал от време?[/QUOTE]

Без ирония, интересното е, че на тия нива се купува и в Германия и на ксетра. Явно всички са заблудени и вярват на тия 49% ръст, които се обявяват. В тоя ред на мисли имам въпрос към Грую. Ти вярваш ли на отчетите, които са одитирани или мислиш, че са измама?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Спокоен съм, то и ние кешираме ! Първоначалната инвестиция съм си я прибрал обратно, а към момента баланса от "гаража" ми е на плюс с над 106000лв.
                Сложих ти лайк и мога само да те поздравя - наистина е горе-долу колкото един гараж е София, какъвто аз си купих през 2011 за 3000 евро Интересно ми е друго - след като всички сте продали и сте си избили инвестицията, като сега сте само с капиталовата печалба тук (пак да кажа - похвално и без ирония), като кой купува на тези нива и каква му е целта? Новите адептите, изпадналите германци, маркет майкъра? Колко чакат да стане и в какъв интервал от време?
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И то под наем, и то недостроен Споко, те шефчетата вече кешираха достатъчно като за продавачи на астропрогнози
                  Спокоен съм, то и ние кешираме ! Първоначалната инвестиция съм си я прибрал обратно, а към момента баланса от "гаража" ми е на плюс с над 106000лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                    И каква стана тя, продадохме офиса и останахме само с един гараж !
                    И то под наем, и то недостроен Споко, те шефчетата вече кешираха достатъчно като за продавачи на астропрогнози

Коментар

• И каква стана тя, продадохме офиса и останахме само с един гараж !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        П.С. Не е лошо да се прочетат мненията в първите 10-на страници на темата - има и мнения на известни и в момента многоникови адепти, чията оценка е меко казано неположителна. Ама пък то просто се случи, отново да повторя
                        Не съм цъкал сега да чета първите 10 страници, не знам кого визираш, но според мен това е едно много ценно качество, за да си успешен - да можеш да промениш мнението си. Да бъдеш негативен за дадена компания, но когато реалността показва, че не си бил прав да можеш да смениш мнението си и да го отиграеш.

Коментар

Грую,
                          Аз смятам, че е повече от добре всичко това, което си описал (без да коментирам стила на писане с разни подмятания и внушения). Компания дето расте с по 40-50% на година да замразява пари в офис сграда или още повече пък да тръгне да се занимава със строителство на сграда е изключително глупаво за мен. Неслучайно доста критики имаше някога, когато си купуваха сградата, но пак добре го изиграха, купиха, ползваха докато им е според нуждите, продават на печалба и през това време и разход за наем нямаше. Недей да бъркаш бизнеса на АДСИЦ за имоти и на бързорастяща тех компания - голяма е разликата. Ти просто обичаш да оценяваш не бизнес, а ДМА.
                          шъ мъ прущааш, ама да продадеш офис сграда с подобна локация на тая, дето ще се преместиш, на цената на 5-годишен наем в новата, за да си увеличиш уж пространството от 140 на 250 човека, си е идиотия отвсякъде, особено във времена на хоум офис. Дори няма да коментирам колко безумно нереална е наемната цена в новата сграда, която още се строи и в която по думите на главния продавач на надежда следваше да са се нанесли до края на месец септември тази година! А кой с колко расте, ще се види накрая - то просто се случи, нали - дано Черният петър не остане в теб накрая в играта на астропрогнози.

П.С. Не е лошо да се прочетат мненията в първите 10-на страници на темата - има и мнения на известни и в момента многоникови адепти, чията оценка е меко казано неположителна. Ама пък то просто се случи, отново да повторя

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Явно за Грую само това дето може да го пипне струва пари. Софтуера не е в тая категория. По тая логика Майкрософт трябваше да струват толкова, на колкото им е оценен гаража дето са стартирали.
                            Сигурен съм, че и в САЩ си имат някой Груйчо, който от 40-50 г. чака "тази гаражна фирмички продаваща въздух под налягане (Майкрософт), да се срути всеки момент, да стане христоматиен пример за измама в историята на NYSE, пушката да гръмне" и т.н. И е сигурен, че е прав и това ще се случи.. въпрос на време е.. ако не той, внуците му ще го дочакат. И ще кажат "Ето, беше прав дядо Грую, но никой не го послуша!"

Коментар

Грую,
                              Явно за Грую само това дето може да го пипне струва пари. Софтуерът не е в тая категория. По тая логика Майкрософт трябваше да струват толкова, на колкото им е оценен гаража дето са стартирали.
                              Last edited by Slg; 08.10.2024, 11:54.

Коментар

• Грую,

Коментар

Working...
                                X