49
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеНе оставяйте с грешни заключения ;-)
Макар и малка, компанията ми харесва, включително и бизнес модела.
На 1000% съм убеден, че главната стратегическа цел е продажбата на компанията за много, ама много кинти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Няма как, маркетинг се прави с пари, а дори и астропрогнози трудно се продават без инфлуенсъри. Трябва да призная, че политиката им в това отношение е много правилна - нахранете журналистите, пардон инфлуенсърите, както казваше хубавото Наде, докато се въртеше на Кол (и той един такъв, изпаднал германец). Въпросът си стои като Дамоклиев меч - дали "то просто ще се случи", или ше има неизбежния гранде финале на заредената в първо действие пушка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Няма как, маркетинг се прави с пари, а дори и астропрогнози трудно се продават без инфлуенсъри. Трябва да призная, че политиката им в това отношение е много правилна - нахранете журналистите, пардон инфлуенсърите, както казваше хубавото Наде, докато се въртеше на Кол (и той един такъв, изпаднал германец). Въпросът си стои като Дамоклиев меч - дали "то просто ще се случи", или ше има неизбежния гранде финале на заредената в първо действие пушка
Тази пушка май на внуците ще трябва да я завещаваш, да я чакат да гръмне
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
По принцип разходите за продажби, реклама и външни услуги имат сериозна промяна през последните три години спрямо приходи и печалба.
Продажбите са основно в ДАХ и Европа, около 90% по спомени. Останалия свят заема много малка част от общите продажби въпреки обещанията през последните две години, че ще има ръст в Америка, Австралия, Англия и т.н
Приходи Печалба Разходи за Продажби Раз.Прод./Приходи Раз.Прод./Печалба Реклама Р-ма/Приходи Р-ма/Печалба Вън. услуги ВУ/Приходи ВУ/Печалба 2022 94799 17433 3981 4% 23% 770 1% 4% 3521 4% 20% 2023 148069 33564 10172 7% 30% 6041 4% 18% 6855 5% 20% 2024 215163 45293 36068 17% 80% 30238 14% 67% 12769 6% 28% Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеЦената на хартийката се определя на Ксетра ;-)
И понеже основните ми финансови активи са на Ксетра, имам удоволствието да следя и Шелли :-)
Не е важно имам или нямам!
По важното е: Например
Ръст на цената на акцията не корелира с ръста на продажбите!
Защо при ръст на продажбите ръстът на печалбата е по-нисък, вместо да се наблюдава икономия от мащаба!
Има и доста други неща, но нямам време да пиша, за което се извинявам :-)
Ръста на цената на акцията за миналата година е 36% по котировките в Германия, продажбите имат ръст от 42%
Грос маржина расте от 57% за 23г до 59% за 24г. А що се отнася до ръста на печалбата, позволете ми да Ви го обясня по-малко по абстрактен начин, тъй като виждам, че сте участник и в една от аграрните теми във форума. Ако искаш да жънеш на съседната нива първо трябва да я засееш! На всички тези нови пазари, се подкрепят дистрибуторите. На пазара на професионалните продукти, обучаваат инстарлатори, навлизат и запълват нови дистрибуцонни канали и т.н.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Цената на хартийката се определя на Ксетра ;-)
И понеже основните ми финансови активи са на Ксетра, имам удоволствието да следя и Шелли :-)
Не е важно имам или нямам!
По важното е: Например
Ръст на цената на акцията не корелира с ръста на продажбите!
Защо при ръст на продажбите ръстът на печалбата е по-нисък, вместо да се наблюдава икономия от мащаба!
Има и доста други неща, но нямам време да пиша, за което се извинявам :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от coolio_ Разгледай мнение
Има предвид увеличение на разходи за реклама/печалба спрямо предходната година.
По-сериозен пробив ще има евентуално при навлизане в САЩ, увеличение на платени облачни планове и появата на повече Шели Х базирани устройства
Продажбите са основно в ДАХ и Европа, около 90% по спомени. Останалия свят заема много малка част от общите продажби въпреки обещанията през последните две години, че ще има ръст в Америка, Австралия, Англия и т.н
Приходи Печалба Разходи за Продажби Раз.Прод./Приходи Раз.Прод./Печалба Реклама Р-ма/Приходи Р-ма/Печалба Вън. услуги ВУ/Приходи ВУ/Печалба 2022 94799 17433 3981 4% 23% 770 1% 4% 3521 4% 20% 2023 148069 33564 10172 7% 30% 6041 4% 18% 6855 5% 20% 2024 215163 45293 36068 17% 80% 30238 14% 67% 12769 6% 28%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, на какви критерии трябва да отговаря една компания, за да е добра инвестиция за Вас?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеОтчета е "Как се сапунисват миноритарните" и на тях им е хубаво ;-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеОтчета е "Как се сапунисват миноритарните" и на тях им е хубаво ;-)
кервана си върви, а псетата лаят
Според Груев от 5 г виси една пушка на стената/ по Чехов/ и чакаме да гръмнеLast edited by Yori; 25.02.2025, 12:10.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
В поста под твоя Инта е написал 45 239 нетна печалба,не зная откъде извади тези 11 700
По-сериозен пробив ще има евентуално при навлизане в САЩ, увеличение на платени облачни планове и появата на повече Шели Х базирани устройстваLast edited by coolio_; 25.02.2025, 13:27.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар