Експертите.. оказа се че шведският конкурент е с три пъти по малък оборот продажби…а е три пъти по скъп от Шели…представете си 2000 бр акционера шведи как ни оценяват,все хора с пари и друго мислене….българите определено не сме фактор вече по тази акция…стадото продава, чужденцит купуватспоред чуждите фонд мениджъри потен цял на Шели е минимум 10 х…. Сполай ви и за бога братя не продавайте ,а забогатявайте
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Страхотно е, че сравняваш Шелли с най добрите технологични компании !Да разбирам, че не вярваш на отчетите на компанията ! Не виждам каква връзка има фрий флоута на една компания с резултатите и !
Heпpиятнo, нo пo ниĸaĸъв нaчин нeчyвaнo нe e няĸoй мaлъĸ cтapтъп дa пoeвтинee c 98% в paмĸитe нa няĸoлĸo мeceцa - нecпoлyчливa идeя, пpoмянa в пaзapнитe ycлoвия или дpyгo oт тoзи copт имa тaĸъв eфeĸт. Pядĸocт e oбaчe бизнec зa близo 3 млpд. щaтcĸи дoлapa c peaлнo пpoизвoдcтвo дa ce cгpoмoляca бyĸвaлнo зa чacoвe. Имeннo тoвa ce cлyчи нa xoнĸoнгcĸaтa ĸoмпaния Ѕаnеrgу Grоuр, пишe Маrkеt Wаtсh.
Πpи нeя oгpoмнaтa paзпpoдaжбa зaпoчнa, cлeд ĸaтo в пoнeдeлниĸ Koмиcиятa пo цeнни ĸнижa и фючъpcи нa Xoнĸoнг пpeдyпpeди инвecтитopитe, чe caмo 26 aĸциoнepи пpитeжaвaт 85,32 % oт aĸциитe, ĸoeтo e пpeдпocтaвĸa зa cepиoзни цeнoви ĸoлeбaния. Πocлeдвaлият тpyc cвaли пaзapнaтa ѝ ĸaпитaлизaция oт 20,8 млpд. xoнĸoнгcĸи дoлapa ($2,7 млpд.) дo eдвa 328 милиoнa.
Имa (ли) нeщo нepeднo
Ѕаnеrgу Grоuр e пpoизвoдитeл нa гpaфитни aнoдни мaтepиaли cъc ceдaлищe в ĸитaйcĸaтa пpoвинция Xeнaн и пpoизвoдcтвeни бaзи в Итaлия и KHP. Ha caйтa cи твъpди, чe e в Toп 7 нa cвeтa в cфepaтa нa гpaфитни eлeĸтpoди cъc cвpъxвиcoĸa мoщнocт, изпoлзвaни пpи peциĸлиpaнeтo нa cтoмaнa. Ѕаnеrgу Grоuр cъщo тaĸa твъpди, чe e чeтвъpтият пo гoлeминa пpoизвoдитeл нa гpaфитни eлeĸтpoди cъc cвpъxвиcoĸa мoщнocт в Kитaй.
Hoвoзeлaндcĸaтa инвecтициoннa ĸoмпaния Оtаutаhі Саріtаl e пocoчeнa oт Xoнĸoнгcĸaтa фoндoвa бopca ĸaтo coбcтвeниĸ нa 57,67% oт aĸциитe нa Ѕаnеrgу Grоuр. Caмaтa Оtаutаhі Саріtаl e 100% coбcтвeнocт нa Оtаutаhі Ноldіngѕ Ltd., ĸoятo пъĸ e 100% coбcтвeнocт нa Оtаutаhі Еntеrрrіѕеѕ Тruѕt.
Оtаutаhі Еntеrрrіѕеѕ Тruѕt e диcĸpeциoнeн тpъcт, cъздaдeн oт дpyгo дpyжecтвo - Оtаutаhі Еntеrрrіѕеѕ Тruѕt Со. Ltd., чийтo изпълнитeлeн диpeĸтop e члeнът нa бopдa нa Ѕаnеrgу Grоuр Xoy Xaoлoнг. Xoy e шypeй нa глaвния тexнoлoгичeн диpeĸтop нa Ѕаnеrgу Grоuр Фeнг Джaнгyo, cтaвa яcнo oт дoĸyмeнтитe, пoдaдeни дo Xoнĸoнгcĸaтa фoндoвa бopca.
Дpyги 27,65 % oт aĸциитe нa Ѕаnеrgу Grоuр ce пpитeжaвaт oт гpyпa oт caмo 25 aĸциoнepи, a 4,88 % oт aĸциитe нa ĸoмпaниятa ce дъpжaт извън cиcтeмитe нa фoндoвaтa бopca в Xoнĸoнг. Πo тoзи нaчин caмo 9,8% oт вcичĸи aĸции нa Ѕаnеrgу Grоuр в мoмeнтa ca в pъцeтe нa дpyги aĸциoнepи.
Πpeз aвгycт Ѕаnеrgу Grоuр издaдe пpeдyпpeждeниe, в ĸoeтo ce пocoчвa, чe oчaĸвa зaгyбa в paзмep дo 16,5 млн. дoлapa пpeз пъpвaтa пoлoвинa нa 2024 г. в cpaвнeниe cъc зaгyбa oт 4,2 млн. дoлapa пpeз cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa.
B cpeдaтa нa cecиятa нa бopcaтa в Xoнĸoнг във втopниĸ aĸциитe ѝ бяxa cпpeни oт тъpгoвия.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Как трябва да изглежда компания с 800 мил евро оценка според теб,какво трябва да подобрят за да заслужат?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
от продавач на астропрогнози? Ми всеки сам си преценЯ
Ето един въпрос и от мен - колко е реалният фрий флоут тук - реален, подчертавам, извън мажото и свързани с него лица. После виж колко е в Майкрософт, Епъл, Амазон и т.н. И след това пак прочети вица, който ти написах по-долу
Сигурен съм, че и това ще доживееш, - но къде ще е цената когато фрий флоута доближи до този на споменатите от теб компании???
да не е по 3
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Адмирирам, но заслужава ли 800 милиона евро оценка? Много трудно е да се защитиLast edited by спекуланта; 23.05.2025, 13:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
от продавач на астропрогнози? Ми всеки сам си преценЯ
Ето един въпрос и от мен - колко е реалният фрий флоут тук - реален, подчертавам, извън мажото и свързани с него лица. После виж колко е в Майкрософт, Епъл, Амазон и т.н. И след това пак прочети вица, който ти написах по-долуДа разбирам, че не вярваш на отчетите на компанията ! Не виждам каква връзка има фрий флоута на една компания с резултатите и !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Няма да навлизам и да разнищвам разходите за R&D и дали част от маркетинговите разходи не са в това направление. Аз лично съм удовлетворен от развититето на продуктовата гама. Що се отнася до тези Шведи, тях ги има от преди Шелли в този бизнес, но развититето им не идентично с това на Шелли, въпреки сходния по големина екип, с който разполагат. Това е и причината да направя сравнението, а не и според мен надценената оценка. Основния им бизнес е в Швеция и са успели да се разпрострат до няколко съседни страни. Това което прави Шелли е да се стреми да разшири присъствието си на колкото се може повече големи пазари, каквито несъмнено са Великобритания и Франция. Към момента е недостатък това, че не успяват да го направят, но работят в тази посока. Няма как да бъдат критикувани, за работата им в посока уплътняване на дистрибуцията! На тази тема мога да говоря много, но ще се опитам да бъда кратък и да очертая основната полза и тя е, че е от изключителна важност в борбата с конкурентите и тяхното проникване на пазара. На едни силно фрагментирани пазари е изключително трудно допускането на нови участници. Как мислите дали на Шелли им е лесно да убедят вериги с история и дългогодишни партньорства с АББ, Шнайдер и ЛеГранд да ги заменят с техни решения? Това е нещото, с което се сблъсква и Шелли в щатите. Пак ще кажа няма как да не адмирираме постигнатото от компанията. Поне това важи за мен!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Астропрогнозите ти са ясни !Кажи нещо за резултатите на компанията, приходи, печалба ? Реални ли са или и те са астрология ?
Ето един въпрос и от мен - колко е реалният фрий флоут тук - реален, подчертавам, извън мажото и свързани с него лица. После виж колко е в Майкрософт, Епъл, Амазон и т.н. И след това пак прочети вица, който ти написах по-долуNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Ъхъ и годишните разходи за персонал са няма и 24 милиона лева, според джобса имат 150 ИТ-та. Това като първокласни експерти и високи разходи за R&D ли ти звучи? А са набили 30 милиона в маркертинг и реклама, 5х за година! Може би затова има тея шведи, а? Шелли много ли продажби има във Великобритания и Франция, че си се хванал за тях? Не навлизат китайците от раз ами постепенно, точно както BYD сега. Т.е. имаш първо забавяне на продажбите на европейците, после плато, после спад. Сравняването с пиъри никога не ми е харесвало, защото не се взима предвид възможността и пиърите и компанията да са силно надценени. Ок можеш да сравниш моите Orsero с Dole, и показва големи разлики в мултипълите. Но това, че Dole са скъпи, означава ли автоматично, че Orsero са евтини? Food for thought. Желая ти късмет, с инвестирането в growth в мечи пазар ще ти трябва
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Виж, не се заяждам. Относно китайските продукти за IOT, много от европейците не искат да ги вграждат защото цялата информация минава през китайски сървъри. Дори на ниво ЕС се говори за рестрикции, та Тему не е точен пример, защото са маркетплейс.
Никой не може да те накара да "харесваш" или не дадена акция. За мен това, че си изпълняват прогнозите е най-важното, а и цената която стигнаха ми харесва. Всеки сам решава къде да си вкара парите.Last edited by Black and white cat-foot; 23.05.2025, 12:50.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениетази тема съвсем се е обърнала на продажба на астропрогнози и търсене на балъци, пардон швеци, та се присетих за един виц:
Всякакви прилики и разлики с късане от залъка и астропрогнози по темата са случайниКажи нещо за резултатите на компанията, приходи, печалба ? Реални ли са или и те са астрология ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
тази тема съвсем се е обърнала на продажба на астропрогнози и търсене на балъци, пардон швеци, та се присетих за един виц:
Веднаж у темната Индиа в ено село дошъл един омраз и казал на селяньете, че ша купува маймуне по десет долара парчето.
Селяньете куто виделе, че има бая маймуне у жунглъта, отишле а ги ловат.
Омразът купил неколко иляди за по десет долара.
Маймунете, къде рипале по дръвеата, останале малко и ората спреле да си дават зор а ги ловат.
Тогива тоа им рекъл, че ша купува по дваесе долара бройката.
Ониа като чуле, па отишле да ловат маймуне, кой на трици, кой на друга стръв.
Обаче маймунете намалели още. Офертата била вече на дваесе и пет долара, а у гората немало вече ни маймуна, ни уй.
Тогива омразът им рекъл, че ша купува по пейсе долара парчето!
Обаче имАл бил работа у големиа град, и неговиа менажер щел да купува наместо ньега.
Менажера им казал: "А глейте оня пустиняк що маймуне е насъбрал, да му го тура!
Язе ша еба да ви ги продам по триесе и пет долара, а оня куту си доде, виа ша му ги дадете по пейсе долара!"
Селяньете си извадиле всичката парасъ и купиле всичкото маймуне.
Повече не виделе ни менажера, ни омраза, ка са обърнаале - маймуне отсекъде!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Да, трябва да си критичен към всяка компания, особено към тези в портфейла ти. За Тему чувал ли си? Европейците избягват ли го щото е китайско?
Никой не може да те накара да "харесваш" или не дадена акция. За мен това, че си изпълняват прогнозите е най-важното, а и цената която стигнаха ми харесва. Всеки сам решава къде да си вкара парите.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Тоест казвате, че трябва да бъдем критични към една компания, която преизпълнява прогнозите си, защото конкуренцията в даден момент може да я настигне! Като започне да расте с 15%, а не с 40 пазарът ще я коригира и така - това е нормалното. При положение, че всяко тримесечие искат да подготвят екип във всеки пазар, където виждат потенциал как ви звучи това? Както каза колегата - китайските производители догонват по цена продуктите на Шелли. Познайте кое биха избрали и избират на европейския пазар?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар