Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Колега, много е важно да разбереш защо е направила 6000% за да си извадиш изводите къде ще ходи в бъдеще. Ако си инвестирал на ден 1 ами супер, ама трябва да си бил Нострадамус или Ванга за да знаеш къде ще стигне компанията за тези 8 години защото преди ИПО-то се брандираха като телекомуникационна компания и се хайпваха за едни часовници, с които можеш да следиш къде ти е детето.
https://www.economy.bg/home/view/245...strojstvata---
Тези часовници съм ги виждал на живо, такива продукти после ги забраняваха в Германия, нещо не се купуваха. Шелли имат и някакви неща като термометри за бебета, дето никой педиатър няма да ти го препоръча, защото всички са дърти и поне моя държи че най-добре се мери като му го вкараш в дупето. Соу намерили са си някаква готина ниша най-сетне, продажбите вървят много добре, акциите рипат. Това не го отричам. Но и то голямо но - ликвидността е зле (не за бг стандартите, а за европейските) и съакционерите ти в бг са някакви хиляда човека, които са като приятелката на Грую дето някой и казал да купува че щели да се вдигат или някакви мами защото един от съфорумците ги хайпи там (познай кой по аватара). Ако същия сигурно ходи по детски партита или старчески домове да рекламира Шелли, няма да се изненадам
https://www.bg-mamma.com/?topic=1522792.510
"Здравейте , включвам се за да споделя че и в БГ има успешни бизнеси и че и тук могат да се правят добри пари. Бг компанията Шелли Груп вчера достигна капитализация от 1млрд лева. и за 7години акциите й от 1.40лв достигнаха 57лева на БФБ.
https://www.impulsegrowth.eu/shelly-group-dostigna-kapitalizacia-ot-1-miliard/
Всички които решихме да подкрепим с парите си БГ бизнес, плащащ данъците си тук и създаващ работни места за децата ни, направихме добри пари, а вярвам че до 2г. ще ги удвоим още веднъж, защото Шелли ще стане еднорог в евро , рано или късноВъпреки всички предразсъдъци и присмех към БГ пазара аз продължавам да вярвам че тук се правят много по лесно пари, защото имаме брутално предимство : 1. Западните инвеститори не поглеждат насам опарени от тим, черепа, Пеевски и други мошеници , но тук е и нашия коз ние знаем кой кой е и можем да отсеем бижуто от плявата и калта и второто уникално предимство за мен е шанса да се срещна лично и да обядвам с основателя на Шелли или да пия кафе с шефа на Софарма и да науча неща, които ги няма в новините. На NYSE където всички компании са гледани под лупа от какви ли не азиатски, австралийски и други инвеститори едва ли точно аз преди тях ще открия нещо уникално и никога няма да имам шанс да обядвам и науча какво мисли Мъск или да пия кафе с шефа на Пфайзер който да ми подскаже размера на следващия дивидент или нещо друго
Успех на всички в инвестициите и да знаете, че и тук под носа ни има добри възможности
"
Относно бизнес модела - не са открили топлата вода. Някакви неща за дома с производител в Китай, ами Toya го правят същото, имат продажби в над 100 държави с пъти по-високи от Шелли, утроили за няма и 10г, ама P/E и капитализацията им са в пъти по-ниски от Шелли и никой не ми ги вре в лицето където и да поствам в нета. Ок, продажбите растат с малко под 20%, ама това е защото не бухат в маркетинг и съответно печалбата им лети. Бтв тази година отиват в обратно изкупуване при едноцифрено P/E. Една различна стратегия за възнграждаване на акционерите, която в дългосрочен план е супер. Разбира се като сравняваш с NYSE ще намираш шитове, далеч по-лесно е да намериш някакви хайпове, аз затова и купувам путове основно в САЩ. Компаниите с потенциал никой не ги хайпва, а не като Evolution, Novo Nordisk, PayPal дето постоянно ми ги рекламират колко са страхотни къде ли не
Ей панда не се коси толкова, че ще вземеш да повлечеш всичките си "последователи" и току виж сте я закарали до отново на 29-ев.!
Голяма болка ще ми (Ни) причиниш,-
Явно добре си заплатен... ама на дали!А уж си ги изучил и разбираш нещата, но за насрещния вятър с пикнята не си чувал
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, принизявате успехите постигнати от компанята.
Q1 2022 - 17 150млн
Q1 2023 - 27 608млн
Q1 2024 - 40 164млн
Q1 2025 - 51 759млн
Както Ви казах, преди няколко години правихме толкова за година, сега за тримесечие, а в края на следващата година ще е толкова някой от месеците! Защо се коментира толкова компанията, еми защото е направила над 6000%, а както знаем не са много компаниите, които са го направили. Защото са го направили без дълг, защото продават продукцията си по целия свят. Да има много неща, които могат да се подобрят, да може всеки ден да има оборот от няколко десетки хиляди акции. Само преди година и нещо преди да се качи компанията на Ксетра имаше не малко дни без сделки в Германия, откакто компанията е на новия сегмент, няма такъв ден. Така че виждали сме далеч по-ниска ликвидност!
https://www.economy.bg/home/view/245...strojstvata---
Тези часовници съм ги виждал на живо, такива продукти после ги забраняваха в Германия, нещо не се купуваха. Шелли имат и някакви неща като термометри за бебета, дето никой педиатър няма да ти го препоръча, защото всички са дърти и поне моя държи че най-добре се мери като му го вкараш в дупето. Соу намерили са си някаква готина ниша най-сетне, продажбите вървят много добре, акциите рипат. Това не го отричам. Но и то голямо но - ликвидността е зле (не за бг стандартите, а за европейските) и съакционерите ти в бг са някакви хиляда човека, които са като приятелката на Грую дето някой и казал да купува че щели да се вдигат или някакви мами защото един от съфорумците ги хайпи там (познай кой по аватара). Ако същия сигурно ходи по детски партита или старчески домове да рекламира Шелли, няма да се изненадам
https://www.bg-mamma.com/?topic=1522792.510
"Здравейте , включвам се за да споделя че и в БГ има успешни бизнеси и че и тук могат да се правят добри пари. Бг компанията Шелли Груп вчера достигна капитализация от 1млрд лева. и за 7години акциите й от 1.40лв достигнаха 57лева на БФБ.
https://www.impulsegrowth.eu/shelly-group-dostigna-kapitalizacia-ot-1-miliard/
Всички които решихме да подкрепим с парите си БГ бизнес, плащащ данъците си тук и създаващ работни места за децата ни, направихме добри пари, а вярвам че до 2г. ще ги удвоим още веднъж, защото Шелли ще стане еднорог в евро , рано или късноВъпреки всички предразсъдъци и присмех към БГ пазара аз продължавам да вярвам че тук се правят много по лесно пари, защото имаме брутално предимство : 1. Западните инвеститори не поглеждат насам опарени от тим, черепа, Пеевски и други мошеници , но тук е и нашия коз ние знаем кой кой е и можем да отсеем бижуто от плявата и калта и второто уникално предимство за мен е шанса да се срещна лично и да обядвам с основателя на Шелли или да пия кафе с шефа на Софарма и да науча неща, които ги няма в новините. На NYSE където всички компании са гледани под лупа от какви ли не азиатски, австралийски и други инвеститори едва ли точно аз преди тях ще открия нещо уникално и никога няма да имам шанс да обядвам и науча какво мисли Мъск или да пия кафе с шефа на Пфайзер който да ми подскаже размера на следващия дивидент или нещо друго
Успех на всички в инвестициите и да знаете, че и тук под носа ни има добри възможности
"
Относно бизнес модела - не са открили топлата вода. Някакви неща за дома с производител в Китай, ами Toya го правят същото, имат продажби в над 100 държави с пъти по-високи от Шелли, утроили за няма и 10г, ама P/E и капитализацията им са в пъти по-ниски от Шелли и никой не ми ги вре в лицето където и да поствам в нета. Ок, продажбите растат с малко под 20%, ама това е защото не бухат в маркетинг и съответно печалбата им лети. Бтв тази година отиват в обратно изкупуване при едноцифрено P/E. Една различна стратегия за възнграждаване на акционерите, която в дългосрочен план е супер. Разбира се като сравняваш с NYSE ще намираш шитове, далеч по-лесно е да намериш някакви хайпове, аз затова и купувам путове основно в САЩ. Компаниите с потенциал никой не ги хайпва, а не като Evolution, Novo Nordisk, PayPal дето постоянно ми ги рекламират колко са страхотни къде ли неLast edited by Black and white cat-foot; 26.06.2025, 08:23.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Следя ги защото постоянно ми ги бутат в лицето и ме дразнят. Пиша в събредита за валю инвестиране колко готини неща има на БФБ и как може да си купиш ЕТФ, ама в него е основно Шелли и Софарма и постоянно получавам отговори в стил "а Шелли имам, много са яки". Следя няколко събстака и какво да видиш там? "Шелли са следващия Шнайдер". Чета си инвестора темите и какво има тук? Шелли еднорог, Шелли световна компания, Шелли най-велики, теб те било яд че си ги изпуснал и те ще завладеят света и тн и тн. Отвориш отчета и какво да видиш? 50 милиона приходи за тримесечие и то в лева, ръст няма и 30%, бухат в маркетинг, датите сгрешени, маржовете падат ама това било защото те искали така, да не си помислите нещо лошо. И после ми обясняват как ликвидността била ок, нищо че са малко над хиляда акционера и в IBKR почти нищо не минава, че даже аз мога да им направя оборота с моя малък портфейл в някой по-слаб ден. Човек, ако толкова искам ръст и хайп ама без култистите, еБаг повече ме кефят - ползвам услугата по няколко пъти в месеца, супер е. Имам и приятели, които да я ползват и те са доволни. Не няквакви запалени жичкаджии дето не познавам. Растат с 40%, маржовете също падат, ама това сигурно е пак по план, а? И искали милиард евро приходи до 10 години. Хайпа не е ли як? Ама никой не ми е обяснявал още в редит колко са яки еБаг и да си купя докато не е късно и колко съм тъп защото съм ги изпуснал. Или може би как еБаг са следващия Амазон и тем подобни
Q1 2022 - 17 150млн
Q1 2023 - 27 608млн
Q1 2024 - 40 164млн
Q1 2025 - 51 759млн
Както Ви казах, преди няколко години правихме толкова за година, сега за тримесечие, а в края на следващата година ще е толкова някой от месеците! Защо се коментира толкова компанията, еми защото е направила над 6000%, а както знаем не са много компаниите, които са го направили. Защото са го направили без дълг, защото продават продукцията си по целия свят. Да има много неща, които могат да се подобрят, да може всеки ден да има оборот от няколко десетки хиляди акции. Само преди година и нещо преди да се качи компанията на Ксетра имаше не малко дни без сделки в Германия, откакто компанията е на новия сегмент, няма такъв ден. Така че виждали сме далеч по-ниска ликвидност!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Израстнах го това с постоянното купуване и продаване и прескачане от позиция в позиция. Научих се че хубавите неща искат време. Ето Шели е донесло над 65 пъти на включилите се на IPO-то, но ако са имали търпението и вярата да го държат 8 г.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Преди време, казвах няколко пъти тук на меченцата за една, не само емпирично доказана теза, че който продаде, после плачка във форума, но първо не вярват и второ не вдяват.
Има причини за товаЕдна от съществените е, че скоростта, с която расте фундамента е такава, че не могат, да си я представят. Спокойно Йори, стискай хартишките и ще видиш още изплакали по пътя за "Нагорни Карабах".
Имаше един рибар и елхар, загуби сe, имаше неква институционалка - бай Велю...загуби се негде в гори тилилейскиИмаше играч по чужди борси -десперадо, който още преди 20 се самотерминира.... Гещалтът е малък, но славен. Мен ме вълнува специално и въпроса, кога ли ще изравним цената на Спиди
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Интересно ми е само, защо ги следиш
ако си пропусналИзменение от началото на годината 47.32%
Има причини за товаЕдна от съществените е, че скоростта, с която расте фундамента е такава, че не могат, да си я представят. Спокойно Йори, стискай хартишките и ще видиш още изплакали по пътя за "Нагорни Карабах".
Имаше един рибар и елхар, загуби сe, имаше неква институционалка - бай Велю...загуби се негде в гори тилилейскиИмаше играч по чужди борси -десперадо, който още преди 20 се самотерминира.... Гещалтът е малък, но славен. Мен ме вълнува специално и въпроса, кога ли ще изравним цената на Спиди
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
С удоволствие бих се видял с Вас, на по питие, но за съжаление работата ми не ми позволява да отсъствам и затова винаги пропускам ОС на няколкото интересуващи ме дружества. Колкото до грешките, аз съм аматьор, затова и не си позволявам да пиша често тук. А акцията ми е от любимите, доста парички ми донесе. Надявам се и бутилка уиски от г-н Груев, до месец.
Коментар
-
Ти мисли как ще продаваш БАКБ, че ако е по тарикатския начин със съгласуваните бидове, някой Грую може да се обиди
- 4 Харесвания
Коментар
-
бамбук само на чорапи, много са меки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
не е асма, а китайски бамбукdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Е, облизва се под асмата, то е ясноdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Интересно ми е само, защо ги следиш
ако си пропуснал
Изменение от началото на годината 47.32%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Е колега така е, сега ще потупка топката на едно място (консолидира) с по-малки обеми и така до следващата причина да се раздвижи по-осезаемо. Що се отнася до черния Петър, аз сега го играя, ама с тесте карти за черен Петър! Тук притеснения нямам, компанията се развива добре в посока развитие на дистрибуционните канали, като ще бъде още по-добре да намерят точните хора за Великобритания, ама чакаме! Продуктовата линия се развива още по-добре.
Парите от БФБ накъде сте решили да ги насочвате към Белгия или Австралия? ама може да ми отговорите в темата за портфолио, за да не се спами тази темаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Е, облизва се под асмата, то е ясно
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар