IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
    Очаквам към 33 евра да отиде цената ;-)
    Да видим!
    Какво да видим, та тя беше там цената, поне месец, не я ли видя или проспа?
    Чакай още с празни ръце. Като тръгне влака, ще ви се радваме на дюдюканията.
    Очи пълни, ръце празни!

Коментар

• Очаквам към 33 евра да отиде цената ;-)
      Да видим!

Коментар

• Само за разкош

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Немците добре се разтъргуваха днес покрай отчети и конферентни разговори. Не си спомням да съм виждал такова нещо, като 110 сделки и 924хил евро оборот за един ден. Доообре
          Ами така става, като се заседи цената на седянката заради неверващи, които се разпродават, а в същото време фундаментът продължава да расте с по 40%
          (Батя го олицетворяваше с "натягането на пружината ")
          Bse, днес имаме оборот над 300 Хил евра там и некви мижави към 300 Хил лв на бфб. А помним, как преди да се появи Шели, на борсата имаше празни дни с по 100хил съвкупен оборот за всички търгувани акции на бфб. (Което даваше повод на министъра Горанов, да се изцепи с израза, че черешовия пазар го вълнувал повече)
          Маржът на оперативната печалба продължава, да е 30+% (което говори че имаме технологична компания, която прави "някакви" иновации и превзема нова ниша или пък взема по-бързо пазар от конкурентите, като същевременно пък те изостават и т.н ) Какво още се знае - предполагахме, че догодина ще имаме 300мил продажби и 74мил ебит и ето прогнозите са потвърдени. А за следващата година очакваме 400мил продажби и 100мил профит. Какво още знаем, - че пазарът Dach още не е наситен и има да расте над средното за пазара, че това се очаква и за Италия и Испания и ...т.н. ..и защото г-н Кирш ги знае още по-добре тези неща, е склонен да продължи договора си в Шели.
          Мечетата ги чака голям пердах тука и сега скачат напразно, защото акцията още не е литнала като гълъбче Какво ли ще е, като литне... ( Батя го описваше процеса така -" пак ще има бутане със лакти, защото входът ще е тесен")
          Тук ни чака минимум еднорог (както беше писал ddd преди много вече години , а еднорозите са в евро ). Вижте Спиди - печалба вече под тази на Шели, растеж нямат от 40% , какво казва това ?? Та нали и те са милиардна компания ?? А след година може да минем и печалбата на "софарма-империята". Чичо беше уж изненадан, но пък това ще го слиса съвсем
          Last edited by precakanoto; 26.02.2025, 20:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Що не ползваш видеодомофоните на HikVision или говориш за друго?

Някои модели имат звънене на телефона от външното устройство и за сега е безплатно към приложението им.
            И на Ring е безплатно звъненето на телефон, когато някой натисне бутона или пък ако премине пред вратата в определени часове. Също live view с аудио и в двете посоки.

Платените планове са много полезни например заради записите на определени събития в облака - звънене, преминаване на човек и тн. Позволяват преглеждане за дълъг период назад във времето.
            При наличието на подобни видео продукти е много лесно да зарибяваш и печелиш от облачни услуги, там марджините са големи (има конкуренция при доставчиците, а и разработката на Object storage също е лесна)
            Last edited by coolio_; 26.02.2025, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от coolio_ Разгледай мнение

Срещата я има на запис, струва си да се види. Дано успеят да пуснат "камерите" през Q4 както беше показано в презентацията (на предишни срещи говореха за след няколко години), така лесно ще увеличат платените абонаменти. Аз лично в момента плащам 2 такива на Ring за видео звънците. Ще е яко ако работят и върху такъв продукт.
              Що не ползваш видеодомофоните на HikVision или говориш за друго?

Някои модели имат звънене на телефона от външното устройство и за сега е безплатно към приложението им.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

E, немЪ ли да гЪ сменят тая прогноза де, или докато излезе все същата ще дават Нали и мен в това ме обвинявате После да не се чудите откъде се появиха толкова разходи за реклама
                Ти по добре отговори на въпроса, защо смяташ резултатите им за астропрогнози ? Лъжат в отчетите, какво ли ?

Коментар

Пропуснах онлайн срещата, но са направили кратко ревю в Капитал за такива като мен.

https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_prez_2025_g/
                  Срещата я има на запис, струва си да се види. Дано успеят да пуснат "камерите" през Q4 както беше показано в презентацията (на предишни срещи говореха за след няколко години), така лесно ще увеличат платените абонаменти. Аз лично в момента плащам 2 такива на Ring за видео звънците. Ще е яко ако работят и върху такъв продукт.

Коментар

Пропуснах онлайн срещата, но са направили кратко ревю в Капитал за такива като мен.

Дори може да я изгледаш, градски:
                    https://corporate.shelly.com/publica...gs-calls-2024/

Коментар

• Пропуснах онлайн срещата, но са направили кратко ревю в Капитал за такива като мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        49
                        E, немЪ ли да гЪ сменят тая прогноза де, или докато излезе все същата ще дават Нали и мен в това ме обвинявате После да не се чудите откъде се появиха толкова разходи за реклама
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 49

Коментар

• Немците добре се разтъргуваха днес покрай отчети и конферентни разговори. Не си спомням да съм виждал такова нещо, като 110 сделки и 924хил евро оборот за един ден. Доообре

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                              Не оставяйте с грешни заключения ;-)
                              Макар и малка, компанията ми харесва, включително и бизнес модела.
                              На 1000% съм убеден, че главната стратегическа цел е продажбата на компанията за много, ама много кинти.
                              Според мен, доколкото съм запознат с интервютата на изпълнителния директор, Димитър Димитров, евентуална продажба не стои на дневен ред. Най-много да се привлече нов стратегически партньор, но без да се пристъпва към сливания или придобиване.

Коментар

• Не оставяйте с грешни заключения ;-)
                                Макар и малка, компанията ми харесва, включително и бизнес модела.
                                На 1000% съм убеден, че главната стратегическа цел е продажбата на компанията за много, ама много кинти.

Коментар

Working...
                                X