IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тонка аз тук го виждам по дабре;
    https://www.shelly.com/pages/info-board

Кото люпилня за пиленца светват новите
    Last edited by inta53; 15.10.2024, 23:02.

Коментар

• Нека да влизат всеки ден в 1 600 нови домове - аз съм ок

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
        Единствено изборите държат тази ,а и много други шитни на изкуствено дишане.Но срещу фундаментите няма как

Фундаментите ти са ми като ...

Коментар

• Единствено изборите държат тази ,а и много други шитни на изкуствено дишане.Но срещу фундаментите няма как

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            И така, Димитровден наближава , после 5ти ноември... после до Андреевден ще мине и черния петък а след него и Коледа. Някой ще зацепи че фундамента продължава да расте с 40-50% и така ще е поне 3г напред.
            А корекцийките тук, видно по чарта, протичат хоризонтално - казано по техничарски.
            Любопитно ми е, колко скоро и на избегалите мигранти ще им се наложи, да напускат с профит разните заигравки със спекулантски позицийки , за да се връщат отново и отново ... и отново.))
            И накрая каквото се случи на Ксетра в немско ;-)

Коментар

• И така, Димитровден наближава , после 5ти ноември... после до Андреевден ще мине и черния петък а след него и Коледа. Някой ще зацепи че фундамента продължава да расте с 40-50% и така ще е поне 3г напред.
              А корекцийките тук, видно по чарта, протичат хоризонтално - казано по техничарски.
              Любопитно ми е, колко скоро и на избегалите мигранти ще им се наложи, да напускат с профит разните заигравки със спекулантски позицийки , за да се връщат отново и отново ... и отново.))
              Last edited by precakanoto; 14.10.2024, 18:15.

Коментар

Аве момче.Какви 2030г
                Тo не се знае още кой ще е US президент 2025 и какво мазало (икономическо,геополитическо,военно) ще стане по света,ти за 2030 говориш
                Като нищо още след 2-3г тази компания Шменти груп може и да не съществува !!!
                Колкото и невероятно да ти се струва в момента
                Ако нещо тотално се омаже, то това, което казваш, важи за всяка една компания, не само за Шели. Какво предлагаш? Да се отдадем на молитви?

Коментар

Кръстя се и изпращам молебен до 2-3 години и ти да си се изморил да предричаш върха на тази компания. Колкото и да ми се струва невероятно в момента.
                  Last edited by Ichi; 14.10.2024, 16:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТодорЛ Разгледай мнение
                    Забележете: дългосрочните перспективи до 2030г.
                    Аве момче.Какви 2030г
                    Тo не се знае още кой ще е US президент 2025 и какво мазало (икономическо,геополитическо,военно) ще стане по света,ти за 2030 говориш

Коментар

• Забележете: дългосрочните перспективи до 2030г.

Коментар

• Capital Markets Day
                        2024

ПОКАНА: 1-ви Ден на капиталовите пазари
                        Shelly Group има удоволствието да покани инвеститори, анализатори и финансови медии да присъстват на 1-вия Ден на капиталовите пазари на живо във Франкфурт на Майн, Германия или виртуално чрез уеб стрийминг.
                        Изпълнителните директори Димитър Димитров и Волфганг Кирш ще разкажат подробно как Shelly Group променя пазара на решения за интелигентни сгради, ще покажат как продуктите на Shelly завладяват сърцата и домовете на клиентите, ще очертаят бизнес стратегията и факторите за растеж, ще представят стратегията за капиталовите пазари и дългосрочните перспективи до 2030 г.
                        Дата:
                        5 ноември 2024 г.

Junghofstrasse 16
                        60311 Франкфурт на Майн
                        Германия
                        За онлайн участие в конференцията, моля, кликнете тук.
                        За лично участие (само за професионални инвеститори, анализатори и медии), моля, свържете се с:
                        CROSS ALLIANCE communication GmbH
                        Sven Pauly
                        Телефон: +49 89 125 09 0331
                        Имейл: sp@crossalliance.de
                        www.crossalliance.de
                        ПРОГРАМА
                        11:30 12.30 РЕГИСТРАЦИЯ
                        12.30 13.15 Shelly Group: Променяме пазара на решенията за интелигентни сгради
                        Димитър Димитров (Изпълнителен директор)
                        & Волфганг Кирш (Изпълнителен директор)
                        13.15 14.00 Shelly продукти: Да завладееш сърцата и домовете на клиентите
                        Димитър Димитров (Изпълнителен директор)
                        & Други
                        14.00 14.30 КАФЕ ПАУЗА
                        14.30 15.15 Shelly вихър: Бизнес стратегия и двигатели на растежа

Волфганг Кирш (Изпълнителен директор) & Други
                        15.15 16.00 Shelly Group: Пътят до 2030

Волфганг Кирш (Изпълнителен директор)
                        16.00 17.00 GET TOGETHER
                        Last edited by Zdravko74; 11.10.2024, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Гледам, случайно ми попадна цената на Спийди...Ами ударили са вече 224лв. Откакто г-н Груев им гледа на кафе, направиха 300% ;-) Ама пак взехме да изоставаме ;-)
                          В този същия ред мисловен за който споменаваш, да се очаква бърза, ненадейна стъпка нагоре около новогодишните празници ;-)
                          Както казвал Костолани, когато тълпата започне да очаква нещо, се случва обратното. ))
                          Аз вчера докачих Груеца по повод на Спиди в съответната тема ама не отговаря ! А след днешния ръст там и лекия спад тук не съм сигурен дали Спиди не стана и първа по капитализация ! Груев беше хвърлил картоните на Спиди на около 50лв., дано тук поне ги задържи по дълго !

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Много съм съгласен с изложението ;-)
                            Моментната цена на Шели е все едно имат продажби за 200-220 мил евра :-)
                            В този ред на мисли, да се очаква консолидация още 12-13 месеца ;-)
                            Гледам, случайно ми попадна цената на Спийди...Ами ударили са вече 224лв. Откакто г-н Груев им гледа на кафе, направиха 300% ;-) Ама пак взехме да изоставаме ;-)
                            В този същия ред мисловен за който споменаваш, да се очаква бърза, ненадейна стъпка нагоре около новогодишните празници ;-)
                            Както казвал Костолани, когато тълпата започне да очаква нещо, се случва обратното. ))

Коментар

за 1 евро ЪП маса народ е излезал да вика и квичи
                              1 евро ДАУН и всички мечета, рибарчета и плажни безделници изпадат в луда радост и ни набиват нелепите си апокалиптични прогнози.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

С пълен респект и дори възхищение за успешната ти инвестиция тук, както и с разбиране, че опитваш да си я защитаваш от недай си боже негативни упреци, но не го говориш това сериозно нали ?

Компанията има 26+ млн.лв. спящи пари (парични авоари + гледам някакъв финансов актив, които вероятно е еквивалентен) и това е от години.
                                Извън, че така или иначе явно не им трябват и се оправят и без тях (и не знам що не раздадоха по-голяма част от тях на акционерите, но това е друга тема....), поне към момента явно не им трябват свежи пари за бизнеса.

Така че да продадеш собственост и да вземеш 7 млн. срещу разходи за 14 млн. следващите години (някой май ги беше сметнал така - извинявам се ако не съм точен) и просто да ги складираш до другите 26 млн. да ги яде инфлацията.... Извинявай, но няма как да е оправдано финансово (подчертавам към текущата ситуация !.... ако нямаше налични пари, ОК, щеше да си прав, но не и при текущите отчети).

Тази продажба (и минаване на скъп наем) няма да промени толкова картината и въпреки, че разходите за наем ще изядат ненужна печалба във времето, все пак определено не е нещо, което ще промени оценката дали е добре да се инвестира в акцията или не.... но чисто като принцип - дори да си акционер (всъщност ОСОБЕНО АКО СИ АКЦИОНЕР), това следва да се коментира като лошо решение, а не да се брани като Матросов на абразурата....
                                Най-вероятно, ще направят увеличение на капитала със собствени средства. Натискът за продажби върху мажоритарите ще се увеличава и това е най-добрия начин да се утоли глада за нови акции, а и парите ще останат в дружеството, за евентуални придобивания.

Коментар

Working...
                                X