IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
    Отговарям ти за последно и спирам, за да не пълним темата с безсмислени постове.
    Първо, ти каза, че съм минус 20% за месец, а това не е така, защото никоя от трите посочени от теб позиции не е паднала с толкова.
    Второ, от тези позиции няма как да съм на минус, защото при 2 от тях средната ми е доста под пазарната цена, а при една е около нея.
    Хич не са глупости ! Говориш.че си наясно с нещата,а аз ти доказах обратното
    Нека се види кой е купувал на 6.50 и само след 2 седмици цената да е 5лв
    В Импулс и МСН на колко купи като продаде Агрия? В МСН над 11,сега е под 10 ,и там са 15%
    А тея със средните и как винаги сте на печалба, ги разправяй на децата пред входа.Доказателства НУЛА.Всеки може да си лъже каквото му скимне
    Last edited by danetha; 11.12.2024, 09:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

От 6.50 до 5 колко е? Даже повече Аз за разлика от теб и Здравка не говоря празни приказки
      Отговарям ти за последно и спирам, за да не пълним темата с безсмислени постове.
      Първо, ти каза, че съм минус 20% за месец, а това не е така, защото никоя от трите посочени от теб позиции не е паднала с толкова.
      Второ, от тези позиции няма как да съм на минус, защото при 2 от тях средната ми е доста под пазарната цена, а при една е около нея.

Край на разговора

Коментар

Смени калкулатора, че нещо не ти излизат сметките.
        От 6.50 до 5 колко е? Даже повече Аз за разлика от теб и Здравка не говоря празни приказки

Коментар

Наясно си така както беше наясно и с Бианор,МСН и Импулс и само за месец си -20%
          Смени калкулатора, че нещо не ти излизат сметките.

Коментар

Всички сме наясно какво предстои. Ще сменяш ника в най-скоро време
            Наясно си така както беше наясно и с Бианор,МСН и Импулс и само за месец си -20%

Коментар

Консолидирани отчети минаха,нагласени отчети минаха,Черни петъци нагласени отчети минаха,на монтега 10 грешни прогнози минаха ,имаше и едно литовче ,голям блогър и той шеше да изкупи всичко и да сме на 200лв,а то какво ? Цената пада ли пада 7-ми месец преди да катастрофира
              Как става тая работа ?
              Не е ли крайно време да осъзнаете с пилешките си инвеститорски мозъчета,какво предстои?
              Всички сме наясно какво предстои. Ще сменяш ника в най-скоро време

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravka74 Разгледай мнение
                Шелли груп АД
                Друга нерегулирана информация
                17:16
                „Шелли Груп“ АД: Рекордни продажби на Черния Петък – постигането на целите за 2024 г. се потвърждава
                (Версия, отразяваща коректно конвертираната стойност на продажбите в лева – 24,0 млн. евро (46,9 млн. лв.)
                Прикачени файлове: Съобщение
                Консолидирани отчети минаха,нагласени отчети минаха,Черни петъци нагласени отчети минаха,на монтега 10 грешни прогнози минаха ,имаше и едно литовче ,голям блогър и той шеше да изкупи всичко и да сме на 200лв,а то какво ? Цената пада ли пада 7-ми месец преди да катастрофира
                Как става тая работа ?
                Не е ли крайно време да осъзнаете с пилешките си инвеститорски мозъчета,какво предстои?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                  Аз от миналата седмица го моля да сложи една елха тук, обаче вече и това не смее !
                  Чета местната БФБ фауна, нещо пак се е превъзбудила и приквичава,викам си тя цената сигурно е отишла на 200лв ,пък то какво ?
                  Ами нови разпродажби !

Last edited by danetha; 11.12.2024, 07:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не виждам връзка между ВЕИ и смарт устройствата. Във ВЕИ си личеше, че има балон. В смарт устройствата или IoT все още няма балон. Те тука сме съвсем в началото. Дали ще има балон не е ясно и кога ще дойде още по-малко е ясно. Така че тук пазара ще расте още много нагоре в следващите години, а Шели ще го изпреварва.

Както в момента се вижда, че в ИИ има балон, ама кога ще се спука не е много ясно. Но Шели няма голяма връзка и с този сектор и пукането на ИИ балона няма да засегне IoT.

Според мен дори и сериозна глобална рецесия няма да засегне сериозно IoT пазара. Просто той се превръща като необходимост, а не като лукс. Щото при рецесия първо страдат по-луксозните и не чак толкова ежедневни неща.

Тука най-сериозния риск е да открият евтина и почти безплатна енергия, тогава никой няма да си купува такива устройства, нека си светят лампите цяла нощ, примерно. Но това ми звучи доста утопично. И докато се качва цената на енергията, ще се качват и продажбите на такива устройства.

Според мен най-високи са техническите рискове:
                    1. Проблеми с хостинга на Шели и хоп 15+ милиона продадени устройства стават безполезни и не може да си включиш лампите докато не се оправят сървърите на Шели.

2. Уязвимост в устройствата - опс, дупка в сигурността на устройствата и хоп някой хакер придобива контрол над 15+ милиона устройства.

3. Шели пускат нов фирмваре ъпдейт, който ги прецаква. И за да подкараш устройството трябва да му правиш резет - демек разглобяваш, резетваш, пак вкарваш в акаунта и пр. неразбории. Имаше такъв случай наскоро с някаква фирма за антивируси дето след ъпдейта на антивирусната програма скапваше Уиндоуса.
                    Абсолютно
                    Разликата от ВЕИ идеята ,е че тя беше наложена и спонсорирана на централно ниво от ЕС.
                    Шелли решава два проблема :
                    1.Пести енергия
                    2.Смарт хоум
                    Най-голям риск е софтуерен проблем.
                    А огромен потенциал е B2B бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

При Шели рискът е от същата категория, какъвто беше рискът при ВЕИ и в частност соларните компании. Там, преди 4 години, имаше изключително високи очаквания, съответно много високи, даже твърде високи оценки. После се оказа, че заради намалялото търсене на такъв вид енергия в световен мащаб, породено от по-високите разходи за внедряване, повечето ВЕИ компании страдат. Дори няколкото топ ВЕИ компании, с много стабилен счетоводен баланс, с много добър мениджмънт и т.н., сега отчитат 80%+ спад от върховете си (SEDG, ENPH). Някои вече фалираха (SPWR).

Основният риск, който виждам краткосрочно, е свързан с потенциалната опасност от някаква форма на по-глобална рецесия, при което вместо ръст от 40-50% на годишна база, да видим ръст от примерно наполовина, а в още по-лошия сценарий дори да няма ръст, ами спад. Тогава ще видим много рязко как цената се връща до ниски двуцифрени, а може би и едноцифрени нива.

При другата ситуация, ако европейските икономики продължават напред и през следващите няколко години Шели продължи да показва ръст на продажбите от 40-50% на година, тогава цената към днешна дата е ниска и вече трябваше да гони три цифри.
                      Не виждам връзка между ВЕИ и смарт устройствата. Във ВЕИ си личеше, че има балон. В смарт устройствата или IoT все още няма балон. Те тука сме съвсем в началото. Дали ще има балон не е ясно и кога ще дойде още по-малко е ясно. Така че тук пазара ще расте още много нагоре в следващите години, а Шели ще го изпреварва.

Както в момента се вижда, че в ИИ има балон, ама кога ще се спука не е много ясно. Но Шели няма голяма връзка и с този сектор и пукането на ИИ балона няма да засегне IoT.

Според мен дори и сериозна глобална рецесия няма да засегне сериозно IoT пазара. Просто той се превръща като необходимост, а не като лукс. Щото при рецесия първо страдат по-луксозните и не чак толкова ежедневни неща.

Тука най-сериозния риск е да открият евтина и почти безплатна енергия, тогава никой няма да си купува такива устройства, нека си светят лампите цяла нощ, примерно. Но това ми звучи доста утопично. И докато се качва цената на енергията, ще се качват и продажбите на такива устройства.

Според мен най-високи са техническите рискове:
                      1. Проблеми с хостинга на Шели и хоп 15+ милиона продадени устройства стават безполезни и не може да си включиш лампите докато не се оправят сървърите на Шели.

2. Уязвимост в устройствата - опс, дупка в сигурността на устройствата и хоп някой хакер придобива контрол над 15+ милиона устройства.

3. Шели пускат нов фирмваре ъпдейт, който ги прецаква. И за да подкараш устройството трябва да му правиш резет - демек разглобяваш, резетваш, пак вкарваш в акаунта и пр. неразбории. Имаше такъв случай наскоро с някаква фирма за антивируси дето след ъпдейта на антивирусната програма скапваше Уиндоуса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Аз от миналата седмица го моля да сложи една елха тук, обаче вече и това не смее !
                        Не иска да сложи, защото и сам не си вярва на прогнозата за спад ​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Да ти кажа честно, твоято прогноза струва в пъти повече от която и да е компания. В този смисъл, ти как ги виждаш нещата тук средносрочно /1-3г/ - ако искаш кажи за приходи, ако искаш за печалба, а ако не те е страх, кажи и за цена на акция .
                          Благодаря ти за високата оценка!

При Шели рискът е от същата категория, какъвто беше рискът при ВЕИ и в частност соларните компании. Там, преди 4 години, имаше изключително високи очаквания, съответно много високи, даже твърде високи оценки. После се оказа, че заради намалялото търсене на такъв вид енергия в световен мащаб, породено от по-високите разходи за внедряване, повечето ВЕИ компании страдат. Дори няколкото топ ВЕИ компании, с много стабилен счетоводен баланс, с много добър мениджмънт и т.н., сега отчитат 80%+ спад от върховете си (SEDG, ENPH). Някои вече фалираха (SPWR).

Основният риск, който виждам краткосрочно, е свързан с потенциалната опасност от някаква форма на по-глобална рецесия, при което вместо ръст от 40-50% на годишна база, да видим ръст от примерно наполовина, а в още по-лошия сценарий дори да няма ръст, ами спад. Тогава ще видим много рязко как цената се връща до ниски двуцифрени, а може би и едноцифрени нива.

При другата ситуация, ако европейските икономики продължават напред и през следващите няколко години Шели продължи да показва ръст на продажбите от 40-50% на година, тогава цената към днешна дата е ниска и вече трябваше да гони три цифри.

Имам експозиция към Шели от три места - БФБ, Ксетра и ИмВенчър II. Влязох през Ксетра лятото, докато цената стагнираше около сегашните си нива. Като цяло вярвам в доброто управление и на Шели, и на Имвенчърите, които имат общи интереси, заедно с интересите на миноритарите като нас. Инерцията, поне за момента, е благоприятна за всички.

Коментар

Най-просто казано, че мечките са слаби и един рибар ще остане без елха за коледа

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Какво значи това?
                              Най-просто казано, че мечките са слаби и един рибар ще остане без елха за коледа

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Ама какво може, да каже, освен старите небивалици, които пише с години!? За някаква пушка, която според неговия псевдо-сценарий трябваше да е гръмнала няколко пъти;?
                                Ликвидацията на брефа е евентуално след една петилетка минимум, така че, ще списва тука, и не само по причините на жлъч и завист, които Батя беше забелязал
                                Гаражният ребрандировач им напука всички алюзии за заспалото бфб но и процесът съвсем не е свършил и имаме още да гоним Спийди (вижте примерно с какъв марж, и т.н. работи Спиди - под тези на Шели)
                                ​​​​​ Като се замисли човек щ, трябва свещи да й палят на хартишката, "загдето" реинкарнира и нов живот инжектира в притихналия индекс, но ...откъде толкова акъл
                                Вицът за бфб-Казана в Ада вече има нова трактовка - пазен е от груйчовци, а не от българи!
                                Нямаш си представа, колко се радвaм да те срещна. Ама, най-добре в кръчмето...

Успех ти желая!

Коментар

Working...
                                X