If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А според мен борсата влезе в хитра мини корекция, която обаче ще е чудесна възможност за Алтерко, да покаже стабилност и ръст на фона на други дружества
Съгласен съм, че е стабилно и ще има ръст, но засега мисля, че ще върне малко. Мисля, че има доста хора, които искат да осребрят, изкушението ми дойде в повече. Другата седмица ще стане ясно
Хей 15, с какво логистиката в момента е по трудна от предходните 12 месеца? Отделно логистиката е здраво нагоре през последната година, с малки издънки по камионите в ЮК. Не се е чуло пампурджиите (моряците) да са много на сушата, контейнерите бяха холднати само Март-Април 2020. Не мисля че е трудно нито пък скъпо с мслки изключения заради Ковид, но къде ли ги няма. И отделно те за последните 9 месеца в Ковид среда постигнаха резултатите си. Така, че мисля сега е същото просто, ако публиката е бързала и напазарила и сега си почива е възможно да има лек спад в резултатите, но причините са други в случая. С най-добри пожелания.
Горе-долу това ми е сила и казвам, че ако преди 11,2020 един контейнер се намираше за 0 време за 3000 долара от Китай, то от Януари би бил щастлимец ако намериш въобще някакаъв за 11 000 долара. Това за мен са факти, които може да ударят продажбите тук, но се надявам да бъдат временни. Може и да бъркам, просто си исказвам мнението...
Да не си телепат/ка/? Продадах на 9,80, ако имам късмет ще завъртя една спекулка бърза, ако не ще ги набутам по 1-2 други позиции, където виждам още някакъв потенциал. Аз лично не предвиждам минаване над 10-ката преди тримесечните, ама може и да бъркам.
Теле+патка, добре казано. Ми да, чета с интровертска интуиция хрониките по акаша.
Затова за 3ти път ще кажа - и тук ще има мечи капан Щото в тия 1-2 други позиции, в които сте се запътили с Мапа, може доста да се увъртите. Позицията не е толкова спекуланрска, колкото си го представяте. А според мен борсата влезе в хитра мини корекция, която обаче ще е чудесна възможност за Алтерко, да покаже стабилност и ръст на фона на други дружества, със съмнителни към спад резултати. (щом дори фармата показа спад, при здравна криза и глад за лекарства, какво ли ще покажат новите ви фаворити)
Успех ви пожелавам по другите позиции най-сърдечно и дано намерите нещо по-добро
Йори, ти да не продаде ? Поздравления за готиния ник, но допреди седмица говореше за шампионска лига. Е при този интерес, виждам ще има кой да подпира
Имаше в екстри скорошно съобщение по повод логистиката -
,...
С настоящото Ви информираме, че във връзка с обявените планове на дружеството за
навлизане на азиатския пазар и оптимизиране на логистиката за региона, Съветът на директорите
на „Алтерко“ АД е взел решение за учредяване на дъщерно дружество в Китай. ...
Да не си телепат/ка/? Продадах на 9,80, ако имам късмет ще завъртя една спекулка бърза, ако не ще ги набутам по 1-2 други позиции, където виждам още някакъв потенциал. Аз лично не предвиждам минаване над 10-ката преди тримесечните, ама може и да бъркам.
Тук цената на транспорта едва ли ще се отрази толкова, не са обемни стоките, но със сигурност имат забавени доставки, всички имат
Йори, ти да не продаде ? Поздравления за готиния ник, но допреди седмица говореше за шампионска лига. Е при този интерес, виждам ще има кой да подпира
Имаше в екстри скорошно съобщение по повод логистиката -
,...
С настоящото Ви информираме, че във връзка с обявените планове на дружеството за
навлизане на азиатския пазар и оптимизиране на логистиката за региона, Съветът на директорите
на „Алтерко“ АД е взел решение за учредяване на дъщерно дружество в Китай. ...
Ако от БФБ направят така че изискванията за участие в индекс е пазарната цена на акция да не е по-малка от 1/2 от собствения капитал скоро ще се отървем от гнилите и ще останат нормалните .
Според мен тази седмица ще даде леко назад до около 9. Допускам този вариант защото смятам, че фонда купи каквото му трябваше, а и 10 е психологическа граница. Не че няма да я мине, но му трябва малко времева засилка. Компанията е страхотна, но относно първо тримесечие допускам да има забавяне в ръста. Просто наистина има огромни и глобални логистични проблеми и е безкрайно трудно и скъпо да транспортираш контейнери. Но това са временни фактори, а и засягат всички.
Хей 15, с какво логистиката в момента е по трудна от предходните 12 месеца? Отделно логистиката е здраво нагоре през последната година, с малки издънки по камионите в ЮК. Не се е чуло пампурджиите (моряците) да са много на сушата, контейнерите бяха холднати само Март-Април 2020. Не мисля че е трудно нито пък скъпо с мслки изключения заради Ковид, но къде ли ги няма. И отделно те за последните 9 месеца в Ковид среда постигнаха резултатите си. Така, че мисля сега е същото просто, ако публиката е бързала и напазарила и сега си почива е възможно да има лек спад в резултатите, но причините са други в случая. С най-добри пожелания.
Коментар