If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Когато капитализацията ти изпреварва всичките ти ПРОДАЖБИ, които някога си реализирал от както е създадена компанията, означава, че тези очаквания, вече са балонни. Не е сериозно да тъгуваш нещо с очакването, че ще расте в толкова несигурна, високо технологична среда. Да очакваш, че ще има марж на печалба от 20% на тех боклуци сглабяни в китай, това не е сериозно.
Когато нямаш и никога не си имал акции каквото и да очакваш си е все тая !
Когато капитализацията ти изпреварва всичките ти ПРОДАЖБИ, които някога си реализирал от както е създадена компанията, означава, че тези очаквания, вече са балонни. Не е сериозно да тъгуваш нещо с очакването, че ще расте в толкова несигурна, високо технологична среда. Да очакваш, че ще има марж на печалба от 20% на тех боклуци сглабяни в китай, това не е сериозно.
Възможно е да си прав! Аз не мисля така, но само времето ще покаже къде е реалността!
На борсата винги са се търгуали очаквания. За някои компания са очакванията да печелят всяка година по толкова и да разпределят същия дивидент, при други очкваш догодина да продават 20 или 50, или 100% повече, да печелят повече и т.н. Просто след една година виждаш дали си бил прав в очакванията си и вече започваш да търгуваш очакванията за следващата година - много грубо казано. Пазарите винаги ще си търгуват очаквания, просто при нас има един лаг във времето и значително по-бавно отразяване на реалностите.
п.п. Относно покупките на ЕТФ-а петък и очакванията на много хора за по-дълбока корекция, се опасявам, че ще има разочаровани. За мен лично не си заслужаваше поемането на такъв риск - да продаваш и после да останеш зрител. Този мач аз поне навън съм го играл.
На борсата винаги са се търгуали очаквания. За някои компания са очакванията да печелят всяка година по толкова и да разпределят същия дивидент, при други очакваш догодина да продават 20 или 50, или 100% повече, да печелят повече и т.н. Просто след една година виждаш дали си бил прав в очакванията си и вече започваш да търгуваш очакванията за следващата година - много грубо казано. Пазарите винаги ще си търгуват очаквания, просто при нас има един лаг във времето и значително по-бавно отразяване на реалностите.
п.п. Относно покупките на ЕТФ-а петък и очакванията на много хора за по-дълбока корекция, се опасявам, че ще има разочаровани. За мен лично не си заслужаваше поемането на такъв риск - да продаваш и после да останеш зрител. Този мач аз поне навън съм го играл.
Поздравления за всички, стоящи зад успеха на Алтерко! Една по една се изпълняват всички стъпки от плана и това е чудесно!!! От днес със 846 акционера е и член на Софикс - дано му вдъхне живец и оправдае надеждите на всички, че ще е камбанката която ще пробуди изпадналата в летаргия борса. Скоро надявам се да видим още по-добри резултати от 1трим, покана за ОСА, а след това и листване във Франкфурт!
Какво му остава на човек освен да си налее питие, гледайки тази история на успеха и да им пожелае:
Приличате на някой футболен фенклуб. Инвестирането не е харесване, лайкване и подобни. То е финансова обосновка. Докато последните 10 г. имаше лошият пример на балонни тех компании, които се търгуват на база очаквания на БЪДЕЩ, НЕСИГУРЕН, НАПЪЛНО СПЕКУЛАТИВЕН "РАСТЕЖ", вече започва да се говори, че това не е сериозно. Инвестирането в бъдещ растеж, ще е поредната инвестиционна парагидма, която ще бъде скукана като балон и съответно развенчана. Само след някоя година ще се говори, колко е глупаво това.
Поздравления за всички, стоящи зад успеха на Алтерко! Една по една се изпълняват всички стъпки от плана и това е чудесно!!! От днес със 846 акционера е и член на Софикс - дано му вдъхне живец и оправдае надеждите на всички, че ще е камбанката която ще пробуди изпадналата в летаргия борса. Скоро надявам се да видим още по-добри резултати от 1трим, покана за ОСА, а след това и листване във Франкфурт!
Какво му остава на човек освен да си налее питие, гледайки тази история на успеха и да им пожелае:
Поздравления за всички стоящи зад успеха на Алтерко! Една по една се изпълняват всички стъпки от плана и това е чудесно!!! От днес със 846 акционера е и член на Софикс - дано му вдъхне живец и оправдае надеждите на всички, че ще е камбанката която ще пробуди изпадналата в летаргия борса. Скоро надявам се да видим още по-добри резултати от 1трим, покана за ОСА, а след това и листване във Франкфурт!
Има много условия и параметри и не всичко може да се прогнозира точно, особено при бързо развиващи се компании. Ако е за дъртия флагман и да кажа, че следващата година ще е като настоящата няма да сбъркам много. Но тук не важи. Затова на борсата свикнах да оставям повече неизвестни и да наблюдавам тяхната промяна през отчетите, което ще изяснява и прогнозата. Смятам че , така е най-честно, за да не ощетявам с прогноза такова ръстово дружество което досега на бфб не сме имали. А понеже ползвам консервативни оценки, може да се ощети целта (само като пример - когато смятам ев/ебитда изкуствено слагам целия дълг, урок от миналата криза, когато пазарът не харесваше задлъжнели дружества)
Не знам защо бързате за прогноза, като сме още в началото на пътя. Когато пазарът започне да се убеждава какво е дружеството, не п/е 12, ами и 20 може да ни се вижда ниско, както се е случвало и при мцх да кажем. Тогава ще може да подариш и някоя акция на бай Велю, като комплимент за да стоплите отношенията и компенсация за пропуснати ползи
А не бай Валю си е. Моя любов да не си мешаме капите моля моля...акции съм склонен да деля но жени не.....та напъвам за разговор скука докато почне нещо по тв....ще дойдеш ли тази година на събранието,ще е забавно...умен и стойностен човек си!
Има много условия и параметри и не всичко може да се прогнозира точно, особено при бързо развиващи се компании. Ако е за дъртия флагман и да кажа, че следващата година ще е като настоящата няма да сбъркам много. Но тук не важи. Затова на борсата свикнах да оставям повече неизвестни и да наблюдавам тяхната промяна през отчетите, което ще изяснява и прогнозата. Смятам че , така е най-честно, за да не ощетявам с прогноза такова ръстово дружество което досега на бфб не сме имали. А понеже ползвам консервативни оценки, може да се ощети целта (само като пример - когато смятам ев/ебитда изкуствено слагам целия дълг, урок от миналата криза, когато пазарът не харесваше задлъжнели дружества)
Не знам защо бързате за прогноза, като сме още в началото на пътя. Когато пазарът започне да се убеждава какво е дружеството, не п/е 12, ами и 20 може да ни се вижда ниско, както се е случвало и при мцх да кажем. Тогава ще може да подариш и някоя акция на бай Велю, като комплимент за да стоплите отношенията и компенсация за пропуснати ползи
Коментар