Първоначално изпратено от RInvestor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Олеквам? Ох, дано, че съм се забил нещо на 82 кила, а идеалните ми са 78Зададох много ясен въпрос - какво я прави уникална тази джаджа? не получих отговор, а точно това е основата на всичко дългосрочно тук. И ако ще ми говорите за Епъл - Епъл е не просто уникален бранд, а и повече от отличен софтуеър, да не говорим, че първи наложиха интернет телефона. Тук какво наложиха първи, какво им е уникалното, какви са им пазарните предимства? Щото аз виждам един софтуер в стил ТНТМ, който китайче в трети клас може да направи, а производството така или иначе е там - утре китайският им партньор прави бранда Шели (с едно л), пуска го на половин цена и ги отнася. Или викаш, че е невъзможно? Айде, отивам на обяд, че явно съм олекнал
Last edited by Slg; 08.09.2023, 12:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Хапването му е майката, не бива човек да олеква, а китайско-виетнамските ребрандировачи недей много да ги мислиш !))
- 3 Харесвания
Коментар
-
Олеквам? Ох, дано, че съм се забил нещо на 82 кила, а идеалните ми са 78Зададох много ясен въпрос - какво я прави уникална тази джаджа? не получих отговор, а точно това е основата на всичко дългосрочно тук. И ако ще ми говорите за Епъл - Епъл е не просто уникален бранд, а и повече от отличен софтуеър, да не говорим, че първи наложиха интернет телефона. Тук какво наложиха първи, какво им е уникалното, какви са им пазарните предимства? Щото аз виждам един софтуер в стил ТНТМ, който китайче в трети клас може да направи, а производството така или иначе е там - утре китайският им партньор прави бранда Шели (с едно л), пуска го на половин цена и ги отнася. Или викаш, че е невъзможно? Айде, отивам на обяд, че явно съм олекнал
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
И на мен това ми е най-интересното в случая кой влиза, тъй като обемите са сравнително големи. Чакам с нетърпение след 1 месец да видя дали не е някой пенсионен фонд, влязъл тъкмо навреме.
Груец прочети го този анализ, има го назад в темата и ще получиш отговориLast edited by RInvestor; 08.09.2023, 12:36.
Коментар
-
И на мен това ми е най-интересното в случая кой влиза, тъй като обемите са сравнително големи. Чакам с нетърпение след 1 месец да видя дали не е някой пенсионен фонд, влязъл тъкмо навреме.
И Вероятно тези 30% са почти само немските ..
Германия е с 15 пъти по-голямо население, борсата им е от много по-рано, Германия е развивала капитализъм откакто се помни, капиталите на борсовите им участници са 100тици пъти повече от нашите...
На мен ми изглежда, че търсите призраци под виенското колело..
Но и да, фондовете на германците са натрупали и повече интелигентност от нашите малоумни битници тука, които не виждат никаква бфб акция и ще е чудесно, да има включил се немски фонд, защото ще повлече крак и за други немски фондове.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Аз пък си мисля, че на теб някой ти плаща да пишеш само хейт!
П.С. Не търсете злонамереност, там където, нещата могат да бъдат обяснени с обикновена глупост.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Груец съвсем олекваш с това мнение ! Знаеш много добре, че един продукт за да се продава е много важно освен качествата на продукта и активния маркетинг и реклама, създаването на имидж на самия продукт. Със сигурност има много подобни на техните джаджи и едва ли са с нещо уникални, но ако успеят да се наложат и позиционират добре на световните пазари компанията има още много път нагоре.Зададох много ясен въпрос - какво я прави уникална тази джаджа? не получих отговор, а точно това е основата на всичко дългосрочно тук. И ако ще ми говорите за Епъл - Епъл е не просто уникален бранд, а и повече от отличен софтуеър, да не говорим, че първи наложиха интернет телефона. Тук какво наложиха първи, какво им е уникалното, какви са им пазарните предимства? Щото аз виждам един софтуер в стил ТНТМ, който китайче в трети клас може да направи, а производството така или иначе е там - утре китайският им партньор прави бранда Шели (с едно л), пуска го на половин цена и ги отнася. Или викаш, че е невъзможно? Айде, отивам на обяд, че явно съм олекнал
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Аз пък си мисля, че на теб някой ти плаща да пишеш само хейт! Един положителен коментар не съм прочел написан от теб!
Ако е толкова лесно нека всички да произвеждат/ребрандират и да продават, странно защо не го правят.Този ребрандировач, китайски, тайвански, виетнамски освен, че е заблудил всички на БФБ успешно се справя и на Франкфуртската борса, а най-интересното е, че е заблудил и около един милион клиенти, които си купуват "боклуците" му. Абе.. интересна работа.
Не го приемай като заяждане, просто наистина не разбирам защо е този негативизъм.
А колкото до финансовия инженеринг - нямаш идея какви мои познати, дето хал хабер си нямат от борса, вече ми говорят за шменти-капели (даже двама са се набили на миналия ол тайм хай, ма сега са много доволни и ми се хвалят колко яка акция била, само дето били продали половината около 17-18 лева, ама нищо де, пак били много доволни и чакали над 50 лева - така им казали). Знаем как работят яхтсмените и как си препоръчват акциите, сега и Евереста се включва - рядък случай на взаимодействие, четем си разни 'анализи" на Сульо и Пульо (100 лева да им кажат, 100 лева ще напишат за таргет и ще го оправдаят), а и всички помним онова координирано изпълнеие на 6,50, дето имаше към 100 бида - никога не срещано явление на БФБ.
Та смятай реалната печалба и дано успееш да я реализираш, всичко друго е шменти-капели
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСтрахотна дискусия в последно времеНо нека се върнем в началото - с астропрогнозите. Като отново му свалям шапка за уникалния финансов инженеринг с шменти-капели, повече от прекрасния тайминг почти винаги и брилянтния маркетинг с платени награди, пиарчета и анаЛлизатори (особено в този форум, за което са си получили съответната хранилка) - всичко от казаното по-горе без грам ирония, наистина го мисля и му се възхищавам на Димитар Аллтерко (даже написаи едно мнение с този си ник у форумо), та да ви запитам основния въпрос - а какво я прави толкова уникална тази компания, че ми е мнгоо интересно? Смарт решения за дома предлагат десетки фирми, а те дори не са и производител, а най-обикновен китайски (или вече станаха виетнамски) ребрандировач, какво ви кара да мислите, че тук ще е следващият Епъл, че да се търгува на мултипълите на Епъл, че и отгоре? Ще ми е интересно да чуя отговор, а може и на Волфганг да го зададете
Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И на мен това ми е най-интересното в случая кой влиза, тъй като обемите са сравнително големи. Чакам с нетърпение след 1 месец да видя дали не е някой пенсионен фонд, влязъл тъкмо навреме.) варненския посредник купува
а
143
продава
Умереният риск винаги печели !))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСтрахотна дискусия в последно времеНо нека се върнем в началото - с астропрогнозите. Като отново му свалям шапка за уникалния финансов инженеринг с шменти-капели, повече от прекрасния тайминг почти винаги и брилянтния маркетинг с платени награди, пиарчета и анаЛлизатори (особено в този форум, за което са си получили съответната хранилка) - всичко от казаното по-горе без грам ирония, наистина го мисля и му се възхищавам на Димитар Аллтерко (даже написаи едно мнение с този си ник у форумо), та да ви запитам основния въпрос - а какво я прави толкова уникална тази компания, че ми е мнгоо интересно? Смарт решения за дома предлагат десетки фирми, а те дори не са и производител, а най-обикновен китайски (или вече станаха виетнамски) ребрандировач, какво ви кара да мислите, че тук ще е следващият Епъл, че да се търгува на мултипълите на Епъл, че и отгоре? Ще ми е интересно да чуя отговор, а може и на Волфганг да го зададете
Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.
Ако е толкова лесно нека всички да произвеждат/ребрандират и да продават, странно защо не го правят.Този ребрандировач, китайски, тайвански, виетнамски освен, че е заблудил всички на БФБ успешно се справя и на Франкфуртската борса, а най-интересното е, че е заблудил и около един милион клиенти, които си купуват "боклуците" му. Абе.. интересна работа.
Не го приемай като заяждане, просто наистина не разбирам защо е този негативизъм.
- 10 Харесвания
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Страхотна дискусия в последно времеНо нека се върнем в началото - с астропрогнозите. Като отново му свалям шапка за уникалния финансов инженеринг с шменти-капели, повече от прекрасния тайминг почти винаги и брилянтния маркетинг с платени награди, пиарчета и анаЛлизатори (особено в този форум, за което са си получили съответната хранилка) - всичко от казаното по-горе без грам ирония, наистина го мисля и му се възхищавам на Димитар Аллтерко (даже написаи едно мнение с този си ник у форумо), та да ви запитам основния въпрос - а какво я прави толкова уникална тази компания, че ми е мнгоо интересно? Смарт решения за дома предлагат десетки фирми, а те дори не са и производител, а най-обикновен китайски (или вече станаха виетнамски) ребрандировач, какво ви кара да мислите, че тук ще е следващият Епъл, че да се търгува на мултипълите на Епъл, че и отгоре? Ще ми е интересно да чуя отговор, а може и на Волфганг да го зададете
Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар