Първоначално изпратено от ivandavidov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.
Коментар
-
ivandavidov
Пичове, не знам за вас, но аз виждам отиване на цената към номинал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеМалко не съм съгласна тук. Ето ти едни Софарма, които се славят с доста по-добро и открито управление от много компании на БФБ, раздават и дивидент, а акциите им не успяха да задържат нивата си от над 4 лева при последното покачване. Спомням си думите на А. Керезов от Химимпорт, който каза, че не би инвестирал в компания, която раздава дивидент, а после взима кредити, за да се развива. Така че дали дават или не дивидент не е особено голям признак за каквото и да е на компаниите. Може би по-скоро са успели да договорят големите фондове да купят големи пакети и са поели пред тях задължение да дават по някой лев и дивидент, но ако след това задлъжняват, то къде ще му излезе края?
Не е тук темата за Софарма, но ще се опитам накратко да ти отговоря.
Софарма по отношение към миноритарите отдавна не е това което беше.
Многократно е коментирано вече неспазения ангажимент при листването в Полша за разпределяне на 60 % от печалбата. За да се стигне до Общото събрание тази година. Очевидна е реакцията и на големите миноритари към решенията на мажоритаря. Следната статия илюстрира добре ситуацията:
http://www.investor.bg/novini-i-anal...stvoto-197169/
Освен това направи си една справка за приходите и печалбата на Софарма от 2005 насам и прецени дали един дългосрочен инвеститор би бил доволен или не.
За сагата със Севтополис няма нужда да напомням.
Има и други неща, за които сега не е мястото и времето да пиша.
А за Химимпорт какво да кажа - въпреки че преди кризата, а и след нея в определени периоди съм изкарал добри печалби от движението на акцията, да си призная не съм им чел отчет от 2007 насам. Не ме питай защо
А и в крайна сметка мнения много, но пазарът е този, който дава отговорите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнениеА моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.
Затова дивидентните дружества са си добре оценени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнениеА моето мнение е, че по-скоро малкото инвеститори на БФБ вече поумняха и оценяват добре само компаниите, споделящи печалбите си с миноритарите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТака де, има не една и две емисии у нас дето се търгуват ниско и имат ниска пазарна капитализация просто щото няма пазар. Бизнесът си върви, но няма достатъчно играчи на пазара за да се оцени. Но всичко с времето си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНе съм си и помислял, да не говорим пък залъгвал, че "един два пенсионни фондове ще направят нещата розови тук". Приписваш ми някакви думи, идея нямам защо.
ти си искал да кажеш, че ще има със сигурност положително влияние, но нещата няма да станат розови. Ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТака де, има не една и две емисии у нас дето се търгуват ниско и имат ниска пазарна капитализация просто щото няма пазар. Бизнесът си върви, но няма достатъчно играчи на пазара за да се оцени. Но всичко с времето си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениено в крайна сметка участието на фондове, лица и животни няма голяма връзка с бизнеса на дружеството и неговата пазарна капитализация. Практиката го доказа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНе знам какво съм акцентирал, казвам едно и също нещо:
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениесъгласен, просто по-долу акцентирахте върху ролята на пенсионните фондове, а сега вече говориш, че не е само тяхна ролята. успех
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНо със сигурност влизането на повече фондове може да има само положително влияние в бъдеще. Лично мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЗа това съгласен, кой ти дава гаранции за каквото и да било.
Важно е да има ПФ, да има ДФ, да има ЗД, да има чужденци, да има много дребни, трябва да има различен тип инвеститори с различни стратегии и да става търговия, колкото повече - толкова по-добре. Надежда друга нямаме, иначе пазар няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЗа това съгласен, кой ти дава гаранции за каквото и да било.
Важно е да има ПФ, да има ДФ, да има ЗД, да има чужденци, да има много дребни, трябва да има различен тип инвеститори с различни стратегии и да става търговия, колкото повече - толкова по-добре. Надежда друга нямаме, иначе пазар няма
Коментар
Коментар