IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lenko Разгледай мнение

- външните услуги намаляват защото към датата на отчета все още не са се разплатили с доставчиците си и не са получили фактури от тях - имат 720х. по-малко задължения плюс 558х. по-малко аванси. Следващото тримесечие ще е трагично..

.
    Съгласен съм, но не ми се занимаваше да го напиша. Само за външните услуги може би не си прав. Ако имат договори и са извършени, разходът се признава счетоводно. Ако не са платени тогава паричния поток изглежда по-добре сега, но ще е по-зле следващия период. Ако не съм те разбрал, се извинявам.

Но все пак цената отразава всичко това, че даже и повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      отчета не изглежда зле
      задълженията към банки не се увеличават, няма капитализиране на разходи
      само се чудя две неща
      защо разходите за персонал се срутват с 10%, както и за външни услуги
      значи персонала им бяга и не са прехвърлили дейност към външни фирми?

Манджа с грозде
      Не знам как така се получава - явно четем различни отчети...
      - задълженията към банки се увеличават с малко - към 300х в краткосрочните заеми т.е. теглили са от овърдрафтите. Нови заеми няма как да има защото вече няма какво да се залага;
      - капитализирани разходи има - 697х.
      - разходите за персонал падат, защото миналата година са давали бонуси (580х.) а тази година няма парички...
      - външните услуги намаляват защото към датата на отчета все още не са се разплатили с доставчиците си и не са получили фактури от тях - имат 720х. по-малко задължения плюс 558х. по-малко аванси. Следващото тримесечие ще е трагично..
      - това последното е и причината за увеличената на пръв поглед печалба и за положителния за пръв път от много време cashflow
      - най-плашещото е че приходите от системна интеграция (boxmoving) нарастват като дял и вече са над 50% от приходите. Сирма вече не е софтуерна компания, а доставчик на хадуер по търгове на държавната администрация.

Коментар

• "В обхвата на инициативата (Ден за акции) са включени само инструментите, допуснати до търговия на Основен пазар на БФБ, но само в някои от следните сегменти: Сегмент акции „Premium”, Сегмент акции „Standard”, Сегмент за дружества със специална инвестиционна цел и Сегмент за борсово търгувани продукти. Сирма Груп Холдинг АД-София е регистрирана на Основен пазар, Сегмент акции Premium. Списък с финансовите инструменти, листнати на Основен пазар и видовете сегменти можете да намерите на сайта на БФБ от секция „Меню“ >„Листване“ > „Пазарни сегменти“ > най-отдолу „Връзки“ > „Финансови инструменти, допуснати до търговия на Oсновен пазар BSE“. "
        Last edited by forexar; 12.06.2019, 10:51. Причина: на въпроса беше получен отговор от посредник
        Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение

Казвам,че ОСА може да разпредели индивидуалната печалба,която е 2596 хил.лв.,а не консолидираната.Такова нещо не съм виждал до сега.
          И аз не бях виждал да забравят,че мандатите на СД и ОК изтичат след месец и да се налага акционер да внася допълнителни точки в дневния ред на ОС.Пак на време се усетиха,а може и някой да им е подсказал.
          9. Промяна в състава и числеността на Съвета на директорите.
          Проект на решение по т. 9:
          „Общото събрание на акционерите освобождава от длъжност и отговорност Цветомир Ангелов Досков и Саша Константинова Безуханова.“
          10. Продължаване на мандата на Съвета на директорите.
          Проект на решение по т. 10:
          „Общото събрание на акционерите продължава мандата на Съвета на директорите с 2 (две) години при досегашното възнаграждение.“
          11. Продължаване на мандата на Одитния комитет.
          Проект на решение по т. 11:
          „Общото събрание на акционерите продължава мандата на Одитния комитет с 3 (три) години.“

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
            ако някога стане 20-30 стинки може и аз да се включа
            ако падне на 30ст аз не бих купил, по скоро бих купил на 90ст от колкото на 30ст

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
              Значи няма да се включиш.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

... Това до края на годината ще падне с поне още 15%
                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Ако от тука извадиш печалба те признавам - Това до края на годината ще падне с поне още 15%
                  Абе ще си опитам шансовете.. В последните 18 г. не рядко ми се случва да уцелвам дъното и баш на него да се налапкам доволно с акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не купува мениджър.. Аз взех 27Т на 69 ст от Елана.. А от там кой продава нямам идея .. Но се надявам че греши
                    Ако от тука извадиш печалба те признавам - Това до края на годината ще падне с поне още 15%

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                      отчета не изглежда зле
                      само се чудя две неща
                      другото което се чудя, е кой продава днес. Може да е мениджър, защото вчера излезе отчета, затова сега тече едномесечния срок в който инсайдъри могат да търгуват. Но може би и купува мениджър.

Манджа с грозде
                      Не купува мениджър.. Аз взех 27Т на 69 ст от Елана.. А от там кой продава нямам идея .. Но се надявам че греши

Коментар

• отчета не изглежда зле
                        само се чудя две неща
                        другото което се чудя, е кой продава днес. Може да е мениджър, защото вчера излезе отчета, затова сега тече едномесечния срок в който инсайдъри могат да търгуват. Но може би и купува мениджър.

Манджа с грозде

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение

Проблемът ти е, че си се набутал и гледаш да не си последен в пирамидката Който си е купил тук, вече е загубил един бас и сега по детски се опитва да си върне поне малко. Неуспешно.... Но да се поправя - дори не са 45'000, ами под 40'000 лв. и цялата компания ще е на 0.01 лв. за акция или общо колкото приличен апартамент
                          недей да си фантазираш кой се е набутал и какво се е опитва по детски ами как ще докажеш "твърдението" си. Аз казвам, че и при 100 000 лв не може да падне до 0.01 и пък и даже под 0.50лв.
                          Last edited by petyob; 30.05.2019, 14:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

на бас, че не можеш?
                            Проблемът ти е, че си се набутал и гледаш да не си последен в пирамидката Който си е купил тук, вече е загубил един бас и сега по детски се опитва да си върне поне малко. Неуспешно.... Но да се поправя - дори не са 45'000, ами под 40'000 лв. и цялата компания ще е на 0.01 лв. за акция или общо колкото приличен апартамент
                            Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                              Тук вече няма 10 оферти "купува". С цената на акции за 45'000 лв. мога да срутя цената до 1 ст.
                              на бас, че не можеш?

Коментар

• Тук вече няма 10 оферти "купува". С цената на акции за 45'000 лв. мога да срутя цената до 1 ст.
                                Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

Working...
                                X