Първоначално изпратено от vesso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
ако падне на 30ст аз не бих купил, по скоро бих купил на 90ст от колкото на 30стhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 1 like
Коментар
-
Изкупуване с дълг за момента ми се вижда малко вероятно. Защо да поемат този риск? Подобен варриант само малките акционери ги блазни, за да излязат на малко по-добри нива. Освен това, понеже явно се преговаря поне от врвме на време, да купуват здраво мениджърите може да им изиграе лоша шега, ако стане сделка и се окаже, че са търгували с вътрешна информация.
Не се знае и дали има консенсус за продажба между по-големите акционери. Пълна каша, но цената е ниска и привлича за спекулация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеВпечатления и записки от днешното ОСА на Сирма в офиса на фирмата:
Сградата изглежда добре подържана с футуристичен вътрешен дизайн и осветление, огледални асансьори, лед дисплеи и тримерни табели на подфирмите по коридорите.
Струва ми се, че CEO-то отговори директно на всички въпроси без да го интересува как ще се отрази на имиджа. Обясни, че увеличението се е провалило, защото е имало хора от старите собственици, които имали нужда от пари и са свалили цената с множество сделки с неголеми суми при неликвиден пазар, като са продавали без да се съобразяват с увеличението (или именно заради него?). Съответно това е отблъснало БГ инвеститорите, а външните инвеститори са искали делистване за да инвестират. Сподели, че и в момента се преговаря с инвеститори. На въпроса с приходите от системна интеграция обясни, че е променена класификацията на приходите, които са били преди в перо "системна интеграция".
Интересно е че комитета по възнаграждения за съвета на директорите е решил да на дава бонуси на СД, защото инвеститорите не са доволни от цената на пазара и ръста е 13% при очакван 15%.
На моменти настроението беше много весело с шеги и самоирония за цената на акциите. Имаше някакъв голям оптимизъм за бъдещето.
Не е препоръка (акционер съм).
Сирма Груп /Не Бургаското Сирма/ е доста интересна и противоречива компания. Ако погледнеш отчетите и презентациите трябва да е 2 лева, но ако видиш как се изсипват акции от основните собственици се питаш дали пък не е фалирала вчера и само ти не знаеш за това! Интересен е въпросът защо мениджмънтът, които са и част от мажоритарният пакет, доколкото схващам не вземат заем /лихвите са никакви в момента/ и не изкупят, колкото се може повече акции от пазара, от прекрасната си компания? Аз ако ръководех компанията, знаех какво има бекстейдж, как са реално нещата и можех да си дам сметка колко реано струва групата, то щях да мобилизирам всички възможности и да си напазарувам евтино!!!
Фактът, че не го правят е меко казано притеснителен - или не могат да си направят сметката или нещата не са както трябва!
Направих си трудаа, почетох малко доклади и излиза, че главният изпълнителен директор има 324 хил. лв. годишен доход - срещу това всяка банка ще му отпусне 2 мил - 2.5 мил. лева кредит без да й мигне окото Всички знаете с такъв ресурс, на тази борса къде отива цената!IM d best
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеНа тия не им е ясно защо изобщо им е да са публична компания.има - няма 45% загуба, а в природата нищо не се губи, само сменява собственика си. Щом на ИПО едни са загубили 45%, значи тези 45% са отишли в други джобове
Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Коментар
-
В протокола не пише изобщо някой да се е изказвал за нещо.И по т.4 са нарушили закона,като не са гласували точката както е записана в поканата.Вярно,че е сгрешено(странно защо плащат на юристи,счетоводители,ДВИ и т.н.),но трябва и това предложение да се гласува,както и новото поправено предложение.На тия не им е ясно защо изобщо им е да са публична компания.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеОбясни, че увеличението се е провалило, защото е имало хора от старите собственици, които имали нужда от пари и са свалили цената с множество сделки с неголеми суми при неликвиден пазар, като са продавали без да се съобразяват с увеличението (или именно заради него?). Съответно това е отблъснало БГ инвеститорите, а външните инвеститори са искали делистване за да инвестират.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеВпечатления и записки от днешното ОСА на Сирма в офиса на фирмата:
Сградата изглежда добре подържана с футуристичен вътрешен дизайн и осветление, огледални асансьори, лед дисплеи и тримерни табели на подфирмите по коридорите.
Струва ми се, че CEO-то отговори директно на всички въпроси без да го интересува как ще се отрази на имиджа. Обясни, че увеличението се е провалило, защото е имало хора от старите собственици, които имали нужда от пари и са свалили цената с множество сделки с неголеми суми при неликвиден пазар, като са продавали без да се съобразяват с увеличението (или именно заради него?). Съответно това е отблъснало БГ инвеститорите, а външните инвеститори са искали делистване за да инвестират. Сподели, че и в момента се преговаря с инвеститори. На въпроса с приходите от системна интеграция обясни, че е променена класификацията на приходите, които са били преди в перо "системна интеграция".
Интересно е че комитета по възнаграждения за съвета на директорите е решил да на дава бонуси на СД, защото инвеститорите не са доволни от цената на пазара и ръста е 13% при очакван 15%.
На моменти настроението беше много весело с шеги и самоирония за цената на акциите. Имаше някакъв голям оптимизъм за бъдещето.
Не е препоръка (акционер съм).
п.с. нямам все оше тукЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Впечатления и записки от днешното ОСА на Сирма в офиса на фирмата:
Не е препоръка (акционер съм).Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lenko Разгледай мнение
- външните услуги намаляват защото към датата на отчета все още не са се разплатили с доставчиците си и не са получили фактури от тях - имат 720х. по-малко задължения плюс 558х. по-малко аванси. Следващото тримесечие ще е трагично..
.
Но все пак цената отразава всичко това, че даже и повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеотчета не изглежда зле
задълженията към банки не се увеличават, няма капитализиране на разходи
само се чудя две неща
защо разходите за персонал се срутват с 10%, както и за външни услуги
значи персонала им бяга и не са прехвърлили дейност към външни фирми?
Манджа с грозде
- задълженията към банки се увеличават с малко - към 300х в краткосрочните заеми т.е. теглили са от овърдрафтите. Нови заеми няма как да има защото вече няма какво да се залага;
- капитализирани разходи има - 697х.
- разходите за персонал падат, защото миналата година са давали бонуси (580х.) а тази година няма парички...
- външните услуги намаляват защото към датата на отчета все още не са се разплатили с доставчиците си и не са получили фактури от тях - имат 720х. по-малко задължения плюс 558х. по-малко аванси. Следващото тримесечие ще е трагично..
- това последното е и причината за увеличената на пръв поглед печалба и за положителния за пръв път от много време cashflow
- най-плашещото е че приходите от системна интеграция (boxmoving) нарастват като дял и вече са над 50% от приходите. Сирма вече не е софтуерна компания, а доставчик на хадуер по търгове на държавната администрация.
- 1 like
Коментар
-
"В обхвата на инициативата (Ден за акции) са включени само инструментите, допуснати до търговия на Основен пазар на БФБ, но само в някои от следните сегменти: Сегмент акции „Premium”, Сегмент акции „Standard”, Сегмент за дружества със специална инвестиционна цел и Сегмент за борсово търгувани продукти. Сирма Груп Холдинг АД-София е регистрирана на Основен пазар, Сегмент акции Premium. Списък с финансовите инструменти, листнати на Основен пазар и видовете сегменти можете да намерите на сайта на БФБ от секция „Меню“ >„Листване“ > „Пазарни сегменти“ > най-отдолу „Връзки“ > „Финансови инструменти, допуснати до търговия на Oсновен пазар BSE“. "Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
Казвам,че ОСА може да разпредели индивидуалната печалба,която е 2596 хил.лв.,а не консолидираната.Такова нещо не съм виждал до сега.
9. Промяна в състава и числеността на Съвета на директорите.
Проект на решение по т. 9:
„Общото събрание на акционерите освобождава от длъжност и отговорност Цветомир Ангелов Досков и Саша Константинова Безуханова.“
10. Продължаване на мандата на Съвета на директорите.
Проект на решение по т. 10:
„Общото събрание на акционерите продължава мандата на Съвета на директорите с 2 (две) години при досегашното възнаграждение.“
11. Продължаване на мандата на Одитния комитет.
Проект на решение по т. 11:
„Общото събрание на акционерите продължава мандата на Одитния комитет с 3 (три) години.“
Коментар
Коментар