Тук нямам акции засега, но аз знам това - ако компания започва да подкрепя цената, изкупувайки своите акции, това е положителен знак. Дори да не изкупят точно 30% в тези срокове, пак е добро решение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
Те кеш може да извадят от някъде,но си има условия за обратното изкупуване,както и за изплащането на дивидент и лихви.Според отчета за 2018 Сирма може да изкупи обратно през 2019 акции за 7 мил.лв. Ако искат да изкупят акции общо за 20 мил.,то следващите три години трябва да покажат още поне 13 мил.лв печалба.Това следва от чл.247а,ал.1 и 2 от ТЗ,към който препраща чл.187б,ал.3,според който дивидент или лихви(обратно изкупуване) може да се изплаща само ако чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.На практика обратно изкупуване през годината може да се извършва само до размера на финансовия резултат(натрупана печалба+текущия финансов резултат) за предходната година.За 2018 според одитирания отчет сумата е 7140 хил.лв.От къде ще дойде тази печалба,не е много ясно.
Както изглежда ще изкупят към 9% от капитала за 3 год.,за да вдигнат малко цената на акцията.
Мнението ми не е препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеЗа мен не по-малко интересен въпрос е откъде ще извадят 19-20 млн. За три години. Свидеше им се да дадат по 3-4 Ст. На година или общо 12 Ст. За периода, което щеше да им крепи акцията с години,а сега - бам, вадим 19-20 млн. Не го вЕРвам туй !!! Продължавам да нямам тук !
Както изглежда ще изкупят към 9% от капитала за 3 год.,за да вдигнат малко цената на акцията.
Мнението ми не е препоръка за нищо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
привет
не съм отглеждал котка, но казват, че котките като умрат опашката им "подскачала/отскачала" нагоре за последно
по борсите при компании които са се запътили към отвъдното се наблюдава същият феномен ....... акцията не върви само стръмно надолу, а от време на време събира сили за ребаунд, но въпреки това пътя е предизвестен...
може да не си разбрал какво пиша, но някой "колега" с опит като Монти например може да поясни от първо лице единствено число
не е препоръка!!!
имам акции в индексния фонд на никиту и един вид съм акционер по неволя тук
Разбрах те ! Благодаря за пояснението !
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
Привет,
Може ли да поясниш, какво означава - изпълнението на "опашката на умрялата котка"
не съм отглеждал котка, но казват, че котките като умрат опашката им "подскачала/отскачала" нагоре за последно
по борсите при компании които са се запътили към отвъдното се наблюдава същият феномен ....... акцията не върви само стръмно надолу, а от време на време събира сили за ребаунд, но въпреки това пътя е предизвестен...
може да не си разбрал какво пиша, но някой "колега" с опит като Монти например може да поясни от първо лице единствено число
не е препоръка!!!
имам акции в индексния фонд на никиту и един вид съм акционер по неволя тукfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Достатъчни им са и много по-малко 1-2 милиона за да я изстрелят над 1лв.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеспоред мен наблюдаваме класическо изпълнение на "опашката на умрялата котка"
не е препоръка!!! имам акции в индексния фонд на никиту и един вид съм акционер по неволя тук
Може ли да поясниш, какво означава - изпълнението на "опашката на умрялата котка"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеЗа мен не по-малко интересен въпрос е откъде ще извадят 19-20 млн. За три години. Свидеше им се да дадат по 3-4 Ст. На година или общо 12 Ст. За периода, което щеше да им крепи акцията с години,а сега - бам, вадим 19-20 млн. Не го вЕРвам туй !!! Продължавам да нямам тук !
Коментар
-
според мен не им се свиди да раздадат по някоя стинка на себе си.......... че нали преди да си раздадат дивидент трябва отнякъде да дойде печалбата, че и с банките да се разплатят
не е препоръка!!!fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
За мен не по-малко интересен въпрос е откъде ще извадят 19-20 млн. За три години. Свидеше им се да дадат по 3-4 Ст. На година или общо 12 Ст. За периода, което щеше да им крепи акцията с години,а сега - бам, вадим 19-20 млн. Не го вЕРвам туй !!! Продължавам да нямам тук !Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеТия много глупости правят.Първо бяха объркали печалбата за разпределение,после забравили,че трябва да подновят мандата на СД и ОК.По-късно в ТР бяха вписани 3 допълнителни въпроса от миноритарен акционер,два от които бяха точно за продължаване мандатите,ама в дневния ред на ОСА беше включен само 1 въпрос-за промяна състава на СД.без да е ясно защо другите два не бяха включени,че сега се налага да се провежда ново ОСА.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fackelmann17 Разгледай мнение
Само лека корекция 19млн.лв при 20млн.акции средно 0.95 за акция....
20 млн. лв.Last edited by конфуций; 19.07.2019, 14:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение32% от капиталаса 19 мил.,при 20 мил. макс,ако се изкупят всички предвидени книжа то средна цена е 1.05 лв/акц. И как ще стане това обратно изкупуване на 32% за 3 години,след като публично дружество на година може да изкупува до 3% без търгово предлагане по чл. 149б.Отделно АД ако изкупи обратно повече от 10% трябва до 1 год. да ги прехвърли или акциите се обезсилват и капитала се намалява.За да изкупят обратно 32% или трябва да направят търгово или на 3 пъти да намаляват капитала.Почвам да се съмнявам имат ли юристи в компанията(като се вземе предвид и долния пост)
Коментар
Коментар