При мен в 14,28 на 0,38 от Елана ...., става въпрос за вчера 10.03
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Колега, ако още има значение - да споделя, че вчера след 16.00 имам сделка за купени Сирма.
Насреща излезе Евро-финанс.
Какво ти говори това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнениеНа мен само ми говори, че не е ИП с който оперира СОфикс фонда.
Остават други варианти:
- репо
- паническо разпродаване,
- вътрешна информация,
- преструктуриране.
Горните съм подредил в низходящ ред по степен на вероятност (чисто субективно), но със сигурност може да се намери и друг мотив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениенякой ако е купил, да каже кой посредник продава
Насреща излезе Евро-финанс.
Какво ти говори това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениенякой ако е купил, да каже кой посредник продава
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Тук е ярък пример за основният проблем /в масовия случай/ на БФБ - Мажоритари /същевременно членове на СД/, които считат дружеството за свое и не желаят да споделят печалбите, а само загубите с миноритарните акционери - с една дума липса на корпоративна култура!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеОпределено фаворит номер едно за Златен скункс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма ли някой навит и разбиращ повече от регулаторната рамка и устава и тн. да поведе един бунт на малките акционери. Помня във Фонд Имоти имаше, ходих и аз на едно събрание, но там нещата бяха вече приключили. Поне две неща може да се повдигнат - (1) качеството на отчетите и назначаване на БИГ4 одитор и (2) ясна програма за продажба на част от бизнеса, за да се види толкова ли е ценен - Онтотекст вече уж е за продажба, но за сега нищо. Ако имам време ще се поровя в устава им. Ако нещо се заформи ще купя 1000 броя, за да се включа.
Добър пример е Алтерко - продадоха, инвестират в нови неща, върнаха на акционерите някакви пари.
Другото е сигнал до КФН, ако има основания - най-малкото за качеството на отчетите. Тук обаче съм наистина бос и може да греша има ли изобщо мегдан за подобно нещо. Само с писане във форума няма да стане, а тук има доста акционери, даже основателите са не малко хора, не е един, за да не му пука грам.
- 1 like
Коментар
Коментар