IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Това доверие в инвеститорите, което търсят, както и кукичката за дивидент аз ги разбирам така, че се канят да поискат пари от нас есента или следващата пролет !
    Ами... изглежда пари засега все още има...
    Пламенчо Русев не успя да ги събере всичките

Пък и какво като искат от нас пари... ние не сме длъжни да даваме...

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
      Накратко -

човека си казва, че им трябват инвестиции, за да са конкурентни. Но не искат да губят контрол върху дъщените дружества.

Пускат 76% от Сирма АИ, щото ще се развива по-добре и без тях и с парите ще си финансират бъдещи придобивания

Искат да пораснат и да се преструктурират, да станат разпознаваеми. Да се пуснат на чужда борса. Към 2026 да струват поне 300 милиона долара.

Залагат на специализацията си в изкуствен интелект, управление на знания, IT консултации и системна интеграция. Това е топа на топа

Ще търсят доверие от инвеститорите. Така че... очакваме действия и резултати

Успех на Мениджмънта... и дано не ни разочроват!!!
      Това доверие в инвеститорите, което търсят, както и кукичката за дивидент аз ги разбирам така, че се канят да поискат пари от нас есента или следващата пролет !

Коментар

• Накратко -

човека си казва, че им трябват инвестиции, за да са конкурентни. Но не искат да губят контрол върху дъщените дружества.

Пускат 76% от Сирма АИ, щото ще се развива по-добре и без тях и с парите ще си финансират бъдещи придобивания

Искат да пораснат и да се преструктурират, да станат разпознаваеми. Да се пуснат на чужда борса. Към 2026 да струват поне 300 милиона долара.

Залагат на специализацията си в изкуствен интелект, управление на знания, IT консултации и системна интеграция. Това е топа на топа

Ще търсят доверие от инвеститорите. Така че... очакваме действия и резултати

Успех на Мениджмънта... и дано не ни разочроват!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

няма да се учудя, ако се получи само тези 24% да станат по-големи от компаниите на БФБ, не че го твърдя, но е възможно, след като компанията излезе от БФБ и отиде в друга орбита
          А да бе, досега с онтото не намериха орбита, а сега след продажбата ще намерят друга
          А дано ...

Коментар

• Първоначално изпратено от kokomo Разгледай мнение

Не забравяй че Сирма запазва 24% в Онтото Човека си каза направо, направихме грешки ще се коригираме. Момента е супер да се консолидира малко пазара в региона ако имаш кеш и ако го свършат умно може да им се получат нещата
            няма да се учудя, ако се получи само тези 24% да станат по-големи от компаниите на БФБ, не че го твърдя, но е възможно, след като компанията излезе от БФБ и отиде в друга орбита
            Last edited by petyob; 13.06.2022, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

....майстор на. Късият разказ е този и голям лъжец... гледай интервюто преди 4 г и сравнявай... понеже са негодни продадоха това което е ценно щото и то им замира... видяха че бб няма да се върнат... умряха им схемите и онтото и то... и сега един. Куп гнили лъжи!
              Не забравяй че Сирма запазва 24% в Онтото Човека си каза направо, направихме грешки ще се коригираме. Момента е супер да се консолидира малко пазара в региона ако имаш кеш и ако го свършат умно може да им се получат нещата

Коментар

• Аз от интервюто разбирам, че са се захванали да пудрят компанията, което в краткосрочен и средносрочен план ще е полезно за цената на акцията. Може и дългосрочно да е добре, но там вече ще зависи и от покритието.

Коментар

• Ясно ми е, че когато даден инвеститор е имал загуби в дадена компания, после не е лесно да превъзмогнеш лошото чувство. Отношението на пазара се вижда какво е, но всичко си има цена. Така беше и при Агрия, и при Неохим ... сега Сирма. Някои събития показват началото на промяна и на отношение, и на резултати. Рискове както винаги има, трябва да има човек винаги повече от едно на ум, но определено стана интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                    Цветан Алексиев: До 2026 г. „Сирма“ ще вложи около 50 млн. лв. в придобивания

Около 2026 г. възнамеряваме да се листнем на по-голяма световна борса с оценка от поне 300 млн. долара, казва главният изпълнителен директор на холдинга
                    Съвсем логично затова си продават собствените акции на 0.745....

Коментар

• много са ми смешни скептиците тук, как са се набълбукали в опаковчик на китайски релета и разпалено ни агитират как това е супер растяща ИТ компания, която ще стане по-голяма и от Амазон

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Аз лично съм скептичен, но ще гледаме мача.. Малко като пръскане на розова мъгла ми мяза цялата работа

Дано ме опровергаят! Успех!
                        Имам същото мнение. Според мен, това което продадоха им беше най-големия актив и другото не струва колкото него.
                        Може би и затова се хвърлиха да стават "венчъри", така модерното направление в последно време - нужни са все пак някакви активи. Само кеш по време на инфлация не носи профит
                        И аз им пожелавам успех
                        Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

Аз лично съм скептичен, но ще гледаме мача.. Малко като пръскане на розова мъгла ми мяза цялата работа

....майстор на. Късият разказ е този и голям лъжец... гледай интервюто преди 4 г и сравнявай... понеже са негодни продадоха това което е ценно щото и то им замира... видяха че бб няма да се върнат... умряха им схемите и онтото и то... и сега един. Куп гнили лъжи!

Коментар

Като се поразсее розовата мъгла, ще се върнем в Агрия...

Нооооо, може да се окаже, че е нещо повече от розова мъгла!
                            Не подценявам мениджмънта... поставили са си нови цели, имат нова визия за развитие, и могат много неща да направят... хора с опит!

Хубаво е човек да знае какво става в кухнята... обаче, ако не знае, че и другите кухни си имат своите подобни неприятни тайни, може да се разочарова и да напусне купона по-рано
                            Last edited by mag-inv; 13.06.2022, 11:37.

Коментар

Заслужават втори шанс след тази сделка!

Коментар

• Аз лично съм скептичен, но ще гледаме мача.. Малко като пръскане на розова мъгла ми мяза цялата работа

Коментар

Working...
                                X