IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цветан Алексиев: До 2026 г. „Сирма“ ще вложи около 50 млн. лв. в придобивания

Около 2026 г. възнамеряваме да се листнем на по-голяма световна борса с оценка от поне 300 млн. долара, казва главният изпълнителен директор на холдинга

Около 2026 г. възнамеряваме да се листнем на по-голяма световна борса с оценка от поне 300 млн. долара, казва главният изпълнителен директор на холдинга

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
      Онто им беше златното яйце, което за съжаление не успяха да измътят сами. Дано имат шанс сега.
      Последните дни продадох почти всичко - нямам им вяра в дивидентни обещания. Тези прехвърляния на пакети също допринесоха за решението ми.
      Успех на държателите!
      След интервюто с Алексиев,очаквам още едни 10% .Сериозен изглежда и с амбицията да позиционира Сирма по добре на БФБ

Коментар

• Онто им беше златното яйце, което за съжаление не успяха да измътят сами. Дано имат шанс сега.
        Последните дни продадох почти всичко - нямам им вяра в дивидентни обещания. Тези прехвърляния на пакети също допринесоха за решението ми.
        Успех на държателите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Оххх не бъди наивник добряк моля те поне ти... малко по. Адекватно.... опознай хората първо преди да инвестираш.... измамници рестаджии към предишната власт... ако това го няма се търсят варянти явно... офис в Америка- смях... счетоводни резултатинагоди го и маниполиран... и явно едно нещо ценно но застаряващо... и някой им предложил нещо за него... пълна каша... хората не стават... ще си чакат някой да ги развие да им пусне ресто поредната схемичка... и дано изгаряш пари а не да загубиш тези от агрия...
          Малък процент съм алокирал ! И в Агрия се мразеше мениджмънта но се промениха хората и сега са сред най обичаните. Щом могат да направят подобна сделка при оценка 60 милиона значи имат потенциал но с времето ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

В момента си прехвърлят пакети на 74-84 ст което е разбираемо на фона на сделката с продажбата на дъщерното. Мисля че продажбата на дъщерното коренно промени сантимента и сега ще имат много кеш да си развиват бизнеса, да продължават да купуват ИТ компании, и да раздават дивиденти. А и запазват 23% от AI компанията чиято цена най вероятно ще расте стабилно след нови инвестиции в развитието.

Аз също бях голям скептик но съм гласувал вече доверие!
            Оххх не бъди наивник добряк моля те поне ти... малко по. Адекватно.... опознай хората първо преди да инвестираш.... измамници рестаджии към предишната власт... ако това го няма се търсят варянти явно... офис в Америка- смях... счетоводни резултатинагоди го и маниполиран... и явно едно нещо ценно но застаряващо... и някой им предложил нещо за него... пълна каша... хората не стават... ще си чакат някой да ги развие да им пусне ресто поредната схемичка... и дано изгаряш пари а не да загубиш тези от агрия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
              И мажоритари които се счупиха да продават от30 до 80 щото много вярват... пълен цирк... и после да си поиграем с дивидента щото бг идиот инвеститор само на туй кълве...... а и отбора вътрешари и рънар и финтира ли единият посредник явно недоволни за да нахранят другия... и десет да стане не ме кефят
              В момента си прехвърлят пакети на 74-84 ст което е разбираемо на фона на сделката с продажбата на дъщерното. Мисля че продажбата на дъщерното коренно промени сантимента и сега ще имат много кеш да си развиват бизнеса, да продължават да купуват ИТ компании, и да раздават дивиденти. А и запазват 23% от AI компанията чиято цена най вероятно ще расте стабилно след нови инвестиции в развитието.

Аз също бях голям скептик но съм гласувал вече доверие!

Коментар

• И мен не ме кефят кой знае колко много...
                но си взех около 0,50, щото знам със сигурност, че не могат да станат отрицателни

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Аха супер е подценена. И след като си махна най-ценния актив, браво, няма що
                  Дивидентите - червейчето на кукичката.
                  Станаха и те венчър капиталисити. Пазарът харесва венчърите. То не бяха елевъни, то не бяха импусли и хрц...сега и тез ще стават като тях, А какво да станат като незнаят накъде да вървят и коя посока да хващат. Ок продали са актива и сега 50% печалбата за дивидент, нооо мин, 5 стинки. След година две може да останат стинките. За търсачите на технологични компании - дивидент, смешна работа
                  И мажоритари които се счупиха да продават от30 до 80 щото много вярват... пълен цирк... и после да си поиграем с дивидента щото бг идиот инвеститор само на туй кълве...... а и отбора вътрешари и рънар и финтира ли единият посредник явно недоволни за да нахранят другия... и десет да стане не ме кефят

Коментар

• Първоначално изпратено от kokomo Разгледай мнение

На 40 ст. SGH, технологичен холдинг с 60м лв приходи и над 10м лева EBITDA да има пазарна капитализация от има няма 24 м ако, според теб не е подценнено, то имаш нужда леко да се образоваш, не се заяждам, но е несериозен коментар БФБ е супер смешна борса и докато не дойде външен инвеститор да вкара малко реалност за някоя друга компания, тука може да се упражняваме в писане по цял ден. Успехи и доходна търговия пожелавам.
                    Ама какви са тези 40 стинки, сега е двойно повече

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Защо болдваш цена, която не е актуална поне от месец, да не кажа 3? Удвои я и тогава смело пращай Мечката да се образова

А въдичката с дивидента и прекрасното предложение за разпределение, но не по-малко от 5ст може да я захапе всеки, който не обича сметките.
                      Да не забравяме, че говорим и за технологична акция с претенции в сферата не от вчера
                      Болднах цената в контекста на резултатите на компанията в онзи момент. 60м приходи, 10м EBITDA, пазарна капитализация към 24м. Подценена акция според мен тогава А сега дали продължава да е подценена всеки сам да си решава, за мен лично да. Не е препоръка за търговия.
                      Last edited by kokomo; 10.06.2022, 18:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Защо болдваш цена, която не е актуална поне от месец, да не кажа 3? Удвои я и тогава смело пращай Мечката да се образова

А въдичката с дивидента и прекрасното предложение за разпределение, но не по-малко от 5ст може да я захапе всеки, който не обича сметките.
                        Да не забравяме, че говорим и за технологична акция с претенции в сферата не от вчера

Брой емитирани акции---- 59 360 518

Съгласно проекторешението, което ще бъде гласувано от акционерите финансовият резултат може да бъде разпределен по следния начин:

• Реализирана печалба след данъци: 1 034 415.82 лева
                        • Разпределение към фонд резервен (10%): 103 441.58 лева.
                        • от натрупаните печалби от минали години да се покрие натрупана загуба от преди 2015 г в размер на 13669,81 лева .
                        • Разпределя дивидент в общ размер на 1 400 000 лева или, както следва:
                        - остатъкът от печалбата за 2021 г. в размер на 930 974.24 лева се разпределя като паричен дивидент за 2021 г.
                        - 469 025.76 лева от натрупаната неразпределена печалба за минали години се разпределя като дивидент.
                        Аз захапах въдицата като в същото време обичам сметките. Това, което си цитирал е дивидента, който ще се гласува на общото събрание. Това, което предлага Цветан Алексиев е допълнителен дивидент в размер на 4 стот. през есента и дивиденти от 5 стот през следващите 3 години. Като гледам размера на неразпределената им печалба има достатъчно средства за това, а и най-вероятно ще има печалби през следващите години. Освен това дъщерните също могат да разпределят дивиденти към майката (както правят Градус) и така да допълват неразпределената печалба.
                        Мнението ми е че беше крайно време да се раздвижи тази акция и засега гледам че с действията ви менидмънта успява. Дано само не загубят фокус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          http://www.x3news.com/download/?id=554427
                          http://www.x3news.com/download/?id=554447

Измъкват изкупените собствени акции на дружеството. Поне да имаха доблестта на пазар да го направят.
                          Видно от следващото съпбщение не става въпрос за доблест, а за невъзможност да се направи такава сделка на регулиран пазар. Миноритарните акционери продават/заменят акции в непублично дружество с такива в публично. Тоест сделката с непубличното трябва да стане на извънборсов на определена цена и ако тръгнеш да правиш сделката с публичното дружество на пазара няма как да гарантираш, че ще получиш съответния дял за съответната цена.

Коментар

• Ето, че стана ясно.

На 09.06.2022г, в изпълнение на Стратегията на Сирма Груп Холдинг АД за концентриране на собствеността, акционерите на дъщерното дружество Сирма Солюшънс АД, които са и негови служители, преоформиха своите инвестиции от акционери на Сирма Солюшънс АД в акционери на Сирма Груп Холдинг АД. Успоредно с това, Сирма Груп Холдинг АД стана единствен собственик на Сирма Солюшънс АД. Транзакциите по продажба/покупка на акции на Сирма Солюшънс АД и Сирма Груп Холдинг АД бяха извършени на извънборсов пазар на текущи пазарни цени. Чрез тези транзакци се постигат следните два положителни ефекта:
                            1. Синхронизиране на интересите на ключовите служители на най-голямата компания в Сирма Груп Холдинг АД – Сирма Солюшънс АД, с тези на дружеството майка, чрез тяхната трансформация от акционери в Сирма Солюшънс АД в акционери в Сирма Груп Холдинг АД;
                            2. Сирма Груп Холдинг АД става едноличен собственик в своето най-голямо дружество Сирма Солюшънс АД, което ще остане и единствения от групата на Сирма държател на акции от капитала на Сирма Ей Ай АД след евентуалната продажба по-късно тази година на мажоритарен дял от Сирма Ей Ай АД на инвестиционно дружество, съгласно наше уведомление от 17.05.2022.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              Тук голямо наместване на пакети става. Да видим до края на месеца дали няма да ударим номинал. Не е препоръка!
                              http://www.x3news.com/download/?id=554427
                              http://www.x3news.com/download/?id=554447

На 10.06.2022 в деловодството на Сирма Груп Холдинг АД е постъпило писмо-уведомление от Росен Маринов – Изпълнителен Директор на дъщерното дружество Сирма Солюшънс АД, че същото е продало 2 906 349 бр. акции от капитала на Сирма Груп Холдинг АД чрез сделка, извършена извън регулирания пазар на 09.06.2022 г. при курс за една акция от 0,75 лв.
                              Съгласно изискванията на чл.7 от Регламент 596/2014 на ЕП и на Съвета Ви уведомяваме, че на 09.06.2022 Сирма Груп Холдинг АД продаде свои 499 628 свои акции на средна цена от 0,75 лева за акция на обща стойност от BGN 374 721. Продажбата бе извършена на извънборсов нерегулиран пазар
                              Измъкват изкупените собствени акции на дружеството. Поне да имаха доблестта на пазар да го направят.

Коментар

• Тук голямо наместване на пакети става. Да видим до края на месеца дали няма да ударим номинал. Не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X